Şimdi Ara

i5 3570K , FX 8350 den daha mı iyi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
263
Cevap
0
Favori
6.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-3570K-vs-AMD-FX-8350-Black-Edition

yukarıdaki linkten karşılaştırdım 3570K üstün geldi ne kadar doğrudur bu ?
    8350 alacaktım 3570K mı almalıyım ?
    Oyunlardaki performansa ne kadar etki eder ?

• quote:

Orijinalden alıntı: bugracaner

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-3570K-vs-AMD-FX-8350-Black-Edition

ikiside aynı ama şu son oyunlarda fx8350 adından söz ettiriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: gmfaruk

quote:

0.8 puan farkı vermiş sitede ve tek çekirdek performansı 3570K nın bariz üstünlüğü var

• eşit gibiler. kimi testlerde amd kimi testlerde intel önde.
  • İki cpu da parasını hakediyor bence, oyunlarda pişman etmez hiçbiri

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun performansı olarak 3570K önde görünüyor;

http://www.anandtech.com/bench/Product/697?vs=701
    http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_fx_8350_processor_review,18.html

Amd daha ucuza geleceği için ve oyunlar da fps istatistiği tutmayacaksan FX alabilirsin, anakart ve işlemciden artan parayı ekran kartına vererek oyun için biraz daha fazla performans elde edersin...

Basit örnek vermem gerekirse, bende GTX460 ve 2500K varken arkadaşımda X4 955 ve HD6850'li arkadaşımın sisteminde aynı oyunları full hd'de oynadık, akıcılıkta vs. hiç bir fark görmedim oynanış vs. herşey güzeldi, ama benchmark yapsaydık 2500K farkını ortaya koyardı, bunlar önemli değilse boşuna fazladan para vermene gerek yok.

3570K'lı sistem bilindiği üzere LGA1155 sokettir ve 4 çekirdek üstünde başka bir işlemci çıkmayacak, AM3+ platformu için ise X4-X6-X8 gibi işlemcileri de kullanabiliyorsun, bu da daha uzun süre sistemini güncelleyerek kullanma imkanı demek olur, şuan FX6300 alıp 3-5 sene sonra FX-8xxx 'te alabilirsin gibi düşünebilirsin, FX-8xxx serisi için 990x çipset anakart öneririm bu arada, ramleri de uygun fiyatlı 1866mhz bulursan tercihini bu yönde yaparsın.

• bazıları 3770k bazılarıda 3570K ile karşılaştırıyor bu işlemciyi hala anlayamadım neyin ne olduğunu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i7 4770k hala yeterli mi ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şu an çoğu oyun 4 çekirdekten fazlasını kullanamıyor. Çoğu 2-3 çekirdek bazıları 4, yeni olan crysis 3 ve bf3 multi gibi oyunlarsa 4'ten fazla çekirdek kullanabiliyor. AMD'nin 8 çekirdeği olmasına rağmen çok çekirdek kullanan oyunlarda fark yaratamıyor ama i5 3570k ile olan farkını anca kapatıyor i5 3570k'yı yakalabiliyor. AMD'nin tek çekirdek (Single Thread) performansı iyi olsa durum değişirdi ama epey ezik kalıyor Intel'e göre. OC ile getirisi de pek iyi değil Intel kadar. Ama fx 8120 veya fx 8320 alıp, hd7970 altı bir kartla kullanmak epey f/p.
  • Msi anakart And 8120 işlemci 8 gb ram hitachi 500 gb disk nvidia 550 ti ekran kartı ve 2 adet 21.5 inç monitör sistemim var crysis 3 bitirdim kod yazıyorum sql çalıştırıyorum vs vs ve çok memnunum Amd al kafan rahat etsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gmfaruk

quote:

0.8 puan farkı vermiş sitede ve tek çekirdek performansı 3570K nın bariz üstünlüğü var

kafana göre takıl hangi firmaya daha sıcak bakıyosan onu al

bana amd daha sıcak geldiği için oyumu amd den kullanıyorum

uzun uzun test inceliyecek bi fark yok aralarında

• quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Şu an çoğu oyun 4 çekirdekten fazlasını kullanamıyor. Çoğu 2-3 çekirdek bazıları 4, yeni olan crysis 3 ve bf3 multi gibi oyunlarsa 4'ten fazla çekirdek kullanabiliyor. AMD'nin 8 çekirdeği olmasına rağmen çok çekirdek kullanan oyunlarda fark yaratamıyor ama i5 3570k ile olan farkını anca kapatıyor i5 3570k'yı yakalabiliyor. AMD'nin tek çekirdek (Single Thread) performansı iyi olsa durum değişirdi ama epey ezik kalıyor Intel'e göre. OC ile getirisi de pek iyi değil Intel kadar. Ama fx 8120 veya fx 8320 alıp, hd7970 altı bir kartla kullanmak epey f/p.

Crysis 3 8/8 cekirdek yapiyor. Hepsi %70 in ustunde yukte hemde. Ben yapmadim tabi. Forumda gordum.

• i7 3770k
    Bundan alti amd

• İ7 alacaksa alsın zaten i7 alsın zenginse

• fx8320 veya en düşük fx6300 alıp geriye kalan parayı ekran kartına yatırırsanız daha az parayla oyunlarda daha çok performans alırsınız.
  • quote:

Şu an çoğu oyun 4 çekirdekten fazlasını kullanamıyor. Çoğu 2-3 çekirdek bazıları 4, yeni olan crysis 3 ve bf3 multi gibi oyunlarsa 4'ten fazla çekirdek kullanabiliyor. AMD'nin 8 çekirdeği olmasına rağmen çok çekirdek kullanan oyunlarda fark yaratamıyor ama i5 3570k ile olan farkını anca kapatıyor i5 3570k'yı yakalabiliyor. AMD'nin tek çekirdek (Single Thread) performansı iyi olsa durum değişirdi ama epey ezik kalıyor Intel'e göre. OC ile getirisi de pek iyi değil Intel kadar. Ama fx 8120 veya fx 8320 alıp, hd7970 altı bir kartla kullanmak epey f/p.

overclock getirisi intel kadar degil mi multi core destekli oyunlarda (bkz:bf3 online/crysis3/tombrider) fx 8350 i7'leri bile tokatliyor overclock performansi ise ayri mesele
    i5 3570k'da 4.2 ghz den sonrasinda stabilite falan kalmiyor bi konu vardi forumda fx6300 i5'i perisan etmisti

• Şuan ikiside aynı olsada gelecek oyunlarda Fx8350 farkını ortaya koyacaktır elbette.
  • Genel olarak i5-3570K biraz daha iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fukox

Crysis 3 8/8 cekirdek yapiyor. Hepsi %70 in ustunde yukte hemde. Ben yapmadim tabi. Forumda gordum.

Evet öyle bir durum var. O oyunda Intel'in HT'si de pek işe yaramıyor. O nedenle AMD'nin Intel'i geçebildiği çok nadir oyunlardan biri. Temennimiz tabi bu sayının artması..

@ismailreyiz

Tamam reyiz ne kızıyon ya 4.2ghz'i çok düşük dedin bak. Voltajsız zaten 4.2ghz oluyor i5 3570k'lar. Bence biraz daha fazla salla. Fx 8350 falan OC olsada çekirdek performansları aşırı artmadığı ya da oyunlarda çok çekirdek kullanılamadığı için getirisi az. Tabi bunun istisnai durumları ve oyunlar yok değil ama genel olarak dediğim gibi. Gözlemlerim bu yönde benim. Fx 6100 ile i5 3570k belli bir ekran kartı seviyesine kadar kapışabilirler. Ama kartın gücü hd7950'yi geçti mi ibre Intel'i gösterir her daim.

• intel teknolojileri farkı dahada açıyor inteli tercih etmen daha mantıklı olucaktır
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fukox

Evet öyle bir durum var. O oyunda Intel'in HT'si de pek işe yaramıyor. O nedenle AMD'nin Intel'i geçebildiği çok nadir oyunlardan biri. Temennimiz tabi bu sayının artması..

@ismailreyiz

Tamam reyiz ne kızıyon ya 4.2ghz'i çok düşük dedin bak. Voltajsız zaten 4.2ghz oluyor i5 3570k'lar. Bence biraz daha fazla salla. Fx 8350 falan OC olsada çekirdek performansları aşırı artmadığı ya da oyunlarda çok çekirdek kullanılamadığı için getirisi az. Tabi bunun istisnai durumları ve oyunlar yok değil ama genel olarak dediğim gibi. Gözlemlerim bu yönde benim. Fx 6100 ile i5 3570k belli bir ekran kartı seviyesine kadar kapışabilirler. Ama kartın gücü hd7950'yi geçti mi ibre Intel'i gösterir her daim.

Tabloda düşük daha iyi değil mi?
    fps değeri değil sonuçta yanlış mı yorumluyorum tabloyu, çekirdeklerin ne kadar kullanıldığını gösteriyor olarak anladım??
    daha az kullanılarak bellirlenen değere yetişmiş demek değil mi?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.