Şimdi Ara

Seagate, 1TB kapasiteli plakalardan oluşan 4TB kapasiteli ilk sabit diski hazırladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Seagate, 1TB kapasiteli plakalardan oluşan 4TB kapasiteli ilk sabit diski hazırladı


     

     

    Seagate endüstride ilk defa  1TB plaka yoğunluğuna sahip 4TB kapasiteli sabit diskin sevkiyatına başladı. Hali hazırda piyasada satılmakta olan 4TB kapasiteli çeşitli diskler olmakla birlikte, Seagate'in çözümü her biri 1TB kapasiteden oluşan 4 adet plaka kullanmasıyla farklılaşıyor.

     

    Barracuda 7200.15 serisi altına konumlandırılan yeni disk, 7200 devir/dakika hızında çalışıyor ve 64MB tampon bellek ile geliyor. SATA-III arayüzünü kullanan 4000GB formatlanmamış alana sahip disk, Seagate'in açıklamalarına göre 146MB/saniyelik sıralı performansa ahip. 

     

    OEM tarafında sadece disk olarak 190 dolara satılacak yeni depolama sürücüsü, kablolar ve dökümantasyondan oluşan kutulu versiyonuyla ise 212$ seviyesinden raflara giriş yapacak. Plaka başına 1TB kapasite seviyesine ulaşan Seagate'in, yakın gelecekte 5 plakadan oluşan 5000GB (5TB) kapasiteli diskini de duyurması bekleniyor.

     

    Ortaya çıkan tablo itibariyle Seagate, aynı zamanda fiyat/kapasite dengesi açısından GB başına en düşük fiyatlandırmaya sahip olduğunu iddia ediyor. 







  • Seagate bu işin hakkını veriyor.
  • Bir de SSD ler ucuzlasaydı böyle...

  • Seagate'in asıl 3.5" lik SSHD (8 GB SSD li sabit diskler) ürünlerini merakla bekliyorum.

  • Bunun yanında bir de SSD olursa gayet güzel olur.

  • geçkalmış bir haber ve yanlış bilgiler var seagete siteye bir bakar yazı yazmadan çoktan piyasa çıkmış ürün haber yerine inceleme yapılması lazımdı.

    Desktop HDD.15 serisi ST4000DM000 Sürdürülebilir Veri Hızı OD 180MB/s

    http://www.seagate.com/tr/tr/internal-hard-drives/desktop-hard-drives/desktop-hdd/

    http://www.vatanbilgisayar.com/Dahili%20Harddisk/seagate-st4000dm000-35-4tb-barracuda-sata-30-64mb-cache-7200rpm-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=65202

    inceleme

    http://bestharddrivereview.com/seagate-4tb-st4000dm000-review/

    Seagate, 1TB kapasiteli plakalardan oluşan 4TB kapasiteli ilk sabit diski hazırladı




  • SeaGate bitti diyorlar birde
  • Bu HDD iyi ses çıkartır. Sağlam kafa da atar. Demedi demeyin..
  • 4 TB HDD'ler 165$ civarında gezerken 1 TB tek plakalardan oluşuyo diye 200$'ı aşkın bir parayı şahsen ben vermem.http://www.amazon.com/Seagate-Backup-Desktop-External-STCA4000100/dp/B00829THLE/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1365019490&sr=8-3&keywords=4+tb+hdd

  • bir daha Seagate mi,tövbe!!!! istersen tek plakaya 13 Tb sığdır segate senin bad sektörlerin ve kafa atma seslerinin canı cehenneme,verilerimi kurtaracağım diye 1,5 ay uğraştım.3 farklı seagate 4 gün arayla bozulurmu yahu allah aşkına?

    Taş gibi Western Digital Kullanıyorum Artık,kafamda rahat bilgilerimde.bu kadar basit

  • Artık sdd alma zamanı, 512 gb lik vertex4 aldım. 1200 tl'ye ama harika birşey.

    Bilgisayarın hızlanmasını istiyorsanız ssd şart

    bir söz vardı, Bilgisayarın hızı en yavaş parçasının hızı kadardır diye.

  • 4 TB arşim için çok riskli, 2-2 yapıp riski azaltmak lazım. Hemide bu Seagate olursa...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aktarım hızı nedir

  • 4TB almayı ben de düşünüyorum ama seagate değil

  • bence bir zaman sonra bu tür hard diskler tarihe karışacak
    mesela lazer okuyucu gibi diskler olabilir
    nano disk sınırsız disk genişletilebilr disk balon misali
    gülmeyin insan hayalindeki bir çok şey gerçeğe dönüşüyor

  • millet uzaya çıktı seagate.
    bırak artık antikalarla uğraşmayı da adam gibi ssd getir görelim.
    kereste seni..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheseCrazyTurk -- 4 Nisan 2013; 2:01:37 >
  • wd hdd leri sorunsuzmu sanki Google yazmanız yetiyo.



    işin aslı hdd durduk yere bozulmaz uygun ortam oluşması lazım kaliteli sandığınız dandik psu hdd önünde fan olmaması datakablosu güç fişi arızası vs vs. daha 1tane hdd bozulmadı Pentium cpu dan beri hdd kulanırım her markayı kulandım neredeyse seagete hep teknoloji ve kalite larak 1 adım öndedir. verileriniz çok önemliyse server serisi hdd lere yönelin.



    ses konusuna gelirsek Google model ismi ve noise db yazın en sessiz hdd lerhangisi yse onu alın çok takıyorsanız bu ses işini.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri



    wd hdd leri sorunsuzmu sanki Google yazmanız yetiyo.işin aslı hdd durduk yere bozulmaz uygun ortam oluşması lazım kaliteli sandığınız dandik psu hdd önünde fan olmaması datakablosu güç fişi arızası vs vs. daha 1tane hdd bozulmadı Pentium cpu dan beri hdd kulanırım her markayı kulandım neredeyse seagete hep teknoloji ve kalite larak 1 adım öndedir. verileriniz çok önemliyse server serisi hdd lere yönelin.ses konusuna gelirsek Google model ismi ve noise db yazın en sessiz hdd lerhangisi yse onu alın çok takıyorsanız bu ses işini.




    Kime ne nane anlatıyorsun sen be?bozulma koşullarıymısmıs,28 yasındaym,bılgi ışlem muduruym.10 yasından beride bu işin içindeyim,37 TB arşivim var.Seagatemişmiş Pehh.Benim agzm seagate den çok yandı arkadas.Alayına Wd.daha bir tane wd'm bozulmadı.ne bad sector nedekafa sorunu var taş gbi maşallah.





  • Manasız yere seagate e suç bulup durmayın
    Seagate bu alanda en çok arge çalışması yapan firma çünkü hdd teknolojisi kurulu ve uzunca bir süre alternatifsiz olarak gitti halen birim alana veri depolama maliyetinde alternatifsiz. SSD yazmayın çünkü bu ürünün asıl üretiliş amacı sunucu depolama hizmeti veren veya büyük storage ihtiyacı olan firmalar. Evimizde sıradan bir nas cihazı yeterli ve birkaç tb lık disk işimizi görür ama bu tip bir diskin 16 tane yanyana konduğu disk enclusorelarla (storage'ın kapasitesini arttırmak için takılan disk kutusu bir nevi disk dışında bir şey almayan ikinci bir kasa) kapasitesini maksimum düzeyde kullanan firmalar için geliştirilmiş bir ürün.Sizin ihtiyacınızın yanında bu firmaların ihtiyaçları devede tüy kaldığı için ve disk ihtiyacı ciddi bir maliyet olduğu için ssd den bahsetmeniz anlamlı olmuyor

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.