Şimdi Ara

Logitech X530 5+1 Ses Sistemini LED TV'ye Bağlama Konusunda Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
15.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Yeni almış olduğum Logitech X530 5+1 ses sistemini Samsung ES5500 LED TV'ye bağlamayı bir türlü başaramadım. Ne yaptım ne ettiysem ses alamadım. Aşağıdaki görüntülerle birlikte bana bi yardımcı olabilirseniz çok memnun olacağım..

    LED TV'nin arkası, yani çıkışları aşağıdaki gibi:

     Logitech X530 5+1 Ses Sistemini LED TV'ye Bağlama Konusunda Yardım


    Ses sisteminin girişi aşağıdaki gibi:

     Logitech X530 5+1 Ses Sistemini LED TV'ye Bağlama Konusunda Yardım


    Bağlantı için kullandığım kablo ise aşağıdaki gibi:

     Logitech X530 5+1 Ses Sistemini LED TV'ye Bağlama Konusunda Yardım


    Bu şekilde LED TV'nin arkasındaki "R - AUDIO - L" yazan yere bağlamama rağmen bir türlü sonuç alamadım. Farklı kombinasyonları da denedim, değişen birşey yok. Ayrıca TV'nin ayarlarından dahili haporlör yerine harici hapörleri seçtim ama ses gelmedi.

    Bağladığım yerler ya da kullandığım kablo doğru mu? Neden ses alamadım? Umarım işi bilen arkadaşlardan bir yanıt alabilirim. Teşekkürler..







  • Kırmızı ve beyaz rca kabloları bağlayınca çalışması gerekir. Tv nin ses ayarlarından harici hoparlor diye bir seçeneği aktifleştirmen gerekebilir, ki benim lg de direk tanıyor bir ayara gerek kalmıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hapsikoli
    Kırmızı ve beyaz rca kabloları bağlayınca çalışması gerekir. Tv nin ses ayarlarından harici hoparlor diye bir seçeneği aktifleştirmen gerekebilir, ki benim lg de direk tanıyor bir ayara gerek kalmıyor.

    Yanıt için teşekkür ederim hapsikoli, aynen dediğin gibi bağladım, TV ayarlarından da harici hoparlör seçeneğini aktif ettim ama çalışmadı.. :/ Umarım bilen bir arkadaş yazar da bir an önce çözerim şu sorunu..
  • Kulaklık çıkışından alıp TVnin 3,5mm girişine gelebilirsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord of the Shadows
    Kulaklık çıkışından alıp TVnin 3,5mm girişine gelebilirsin

    Öneri için teşekkürler Lord of the Shadows, kulaklık çıkışından ses sistemine bağladığımda 5+1 olarak çalışacak mıdır? Yoksa eğer çözebilirsem diğer bağlantı seçeneklerinde daha verimli bir sonuç mu elde ederim? Bu arada Samsung'un sitesinde TV'nin özelliklerinde kulaklık çıkışı olduğu belirtiliyor fakat ben TV'de göremedim..

    Ses ile ilgili olarak aşağıdaki çıkışlardan bahsediliyor özellikler arasında:

    - Dts 2.0+Dijital Çıkış
    - 10 watts x 2 Ses Çıkış
    - Kulaklık Çıkışı
    - Dijital Ses Çıkışı (Optik)

    Bu çıkışlardan hangisini kullanırsam en iyi sonucu elde ederim? Tabi bir de TV arkasındaki çıkışlardan hangisidir bunlar, bunu öğrenmem lazım..




  • 5+1 gelmez büyük ihtimalle ama. Hiç yoktan iyidir.
  • Anladım Lord of the Shadows , teşekkür ederim.. Peki 5+1 ses almak için ne yapmam, hangi bağlantıyı kullanmam gerekir yahu, kimseden yanıt yok mu?..
  • Bu speakerlar normalde PC'ler kullanılmak amacıyla üretilmiş olan spaker'lar olduğu için zaten TV sistemleriyle tam uyumlu olması söz konusu değil pek. TV sistemlerinde kulanılmak üzere yapılan hoparlörlerde optik bağlantı mevcut. Optik giriş/çıkış ile 5.1 7.1 tüm formatlarda çıkış alınabiliyor. Bunlarda değil. Onun için tek çare 3,5 to 3,5 male male kablo alıp TV'nin kulaklık çıkışından sesi alıp ses sistemine vermek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord of the Shadows

    Bu speakerlar normalde PC'ler kullanılmak amacıyla üretilmiş olan spaker'lar olduğu için zaten TV sistemleriyle tam uyumlu olması söz konusu değil pek. TV sistemlerinde kulanılmak üzere yapılan hoparlörlerde optik bağlantı mevcut. Optik giriş/çıkış ile 5.1 7.1 tüm formatlarda çıkış alınabiliyor. Bunlarda değil. Onun için tek çare 3,5 to 3,5 male male kablo alıp TV'nin kulaklık çıkışından sesi alıp ses sistemine vermek.

    LED TV'yi ses sistemine bağlama konusundaki sorunumla ilgilendiğin için çok teşekkür ederim Lord of the Shadows, verdiğin bilgiler oldukça faydalı oldu. Bugün TV'nin kulaklık çıkışını buldum ve ordan ses sistemine bağladım. Ses fena değildi ancak yine de kablo tak-çıkar derdinden kurtarmadı beni. Çünkü ses sistemi kapalı da olsa kulaklık girişine 3.5 mm jack'i taktığım anda TV'de ses gidiyor. Nihayetinde TV'yi her zaman ses sistemine bağlı olarak izlemeyeceğim, dahili hoparlörle izlemek istediğimde koskoca TV'nin arkasını döndürüp jack'i takıp çıkartmam gerekecek.. Yani yapmak istediğim şey, TV'nin menüsünden harici hoparlörü seçtiğim zaman ses sisteminden dinleyebilmek.

    PC'lerde kullanılmak amacıyla üretilen ses sistemlerinin TV'ler ile tam uyumlu olmadığı konusunda sana katılıyorum. Her ne kadar tek çarenin 3.5 male to 3.5 male kablo ile kulaklık çıkışından sesi taşımak olduğunu düşünsen ve ben de bu şekilde ses sistemine aktarmayı başarsam da başka bir konuda fikrini almak istiyorum.

    İnternette araştırdığımda gördüm ki Optik çıkışı Coaxial, RCA sterio ya da Sterio çıkışa dönüştüren aparatlar mevcut. Bu arada sterio ile RCA sterio arasındaki fark nedir, yoksa aynı şey midir bilmiyorum. Doğrusu Coaxial'ın ne olduğunu da bilmiyorum. Coaxioal, sterio ya da RCA sterio'dan hangisi daha üstündür, her ne kadar optik kadar olmasalar da hangisiyle daha iyi verim alınır bu konuda bilgiye ihtiyacım var. Çok mu oluyorum bilmiyorum fakat ihtiyaç hissettiğim bir diğer bilgi de optik'i coaxial'a dönüştürdüğümde ses sistemine bağlayıp bağlayamayacak olduğum? Bu arada her ne şekilde olursa olsun ses sistemine bağlandığı noktada jack'in 3.5 mm olmasını istiyorum. Çünkü ses sistemini sadece TV ile değil birden çok cihazda kullanacağım için bu linkteki switch'in 3.5 mm olan girişine bir şekilde bağlanabilmesini istiyorum.

    Sorularımı kısaca özetlersem;

    1) Ses sistemini optik kullanma şansımız olmadığına göre, bu linkteki Optik to Coaxioal dönüştürücüyü mü, bu linkteki Optik to Sterio dönüştürücüyü mü, yoksa bu linkteki Optik to RCA Sterio dönüştürücüyü mü tercih etmek daha iyi bir sonuç almamızı sağlar? Yoksa hiç fark yaratmaz mı?

    2) Linklerini verdiğim aparatları kullanarak dönüştürecek olursam, hepsi bu linkteki switche bağlayabilmem 3.5 mm jack ile sonlandırmaya uygun mudur? Yoksa buna uygun olmayan var mıdır?

    3) İlk mesajımdaki fotoğrafta da paylaştığım üzere bu linkteki dönüştürücünün beyaz ve kırmızı olan çıkışın aynısından TV'nin arkasında da mevcut, ancak oraya bağladığımda neden sonuç alamamış olabilirim?

    4) Bu linkteki dönüştürücünün optik to sterio olduğu yazsa da aparattaki jack 3.5 mm değilmiş gibi geldi bana, yanılıyor muyum? Aralarında en ucuz olan bu aparat işimi görür mü dersin?

    5) Önerebileceğin başka aparatlar ya da dönüştürücüler var mıdır?

    Sorularıma bir yanıt alabilirsem çok memnun olacağım. Senden ya da sorularımın yanıtını bilen arkadaşların birşeyler yanıt almak dileğiyle, hoşçakal..




  • Genel olarak toparlayacak olursam, optical to stereo yolu ile bir dönüştürücü ile bir şekilde girdi çıktı sağlayıp bağlantıyı kursan dahi acağın ses 3,5mm kulaklığın verdiğinden farklı olmayacak. Çünkü hali hazırda oradan da stereo ses alıyorsun. Optical to coaxial to 3,5mm de stereo ses sinyal verecek. Belki tek artısı, TV üzerinden ses çıkışını harici ve ya dahili şeklinde seçebilmek olur.

    Ayrı bir konu olarak kimi durumlarda dahili hoparlörleri kullanma gereksinimini sorgula derim. Şahsen ben de z506 ses sistemini TV ile kullanıyorum. Sürekli ses sisteminden aktif olarak kullanıyorum. Hoparlörlerin ses düzeyi sabit %40 civarında ayarlı, sesin fazla ve ya az gelmesi durumunda TV'nin ses açıp kapamasıyla bunu dengeliyorum. En pratik ve iyi performanslı çözüm bu gibi.




  • Yanıtların ve önerin için çok teşekkür ederim Lord of the Shadows. Tahmin ettiğim üzere optik to sterio ya da optik to coaxial yapmanın ses kalitesi açısından hiçbir fayda sağlamayacağı senin tarafından da doğrulandı. Sırf TV'nin menüsünden harici veya dahili hoparlör seçeneğini kullanabilmek için böyle bir dönüştürücü alıp masraf etmeye gerek olmadığına karar verdim. Kablo takıp çıkartma durumlarından hoşlanmadığım için de muhtemelen senin yaptığın gibi sürekli olarak ses sistemiyle birlikte kullanacağım TV'yi. Aslında genellikle film izlerken ya da ses sistemiyle birlikte izlenmeye değecek bir yayını izlerken kullanmak niyetindeydim..

    Bildiğin üzere o anda izlense de izlenmese de evde olunduğu sürece TV genellikle açık bırakılan bir cihaz, bu sırada ses sistemi de sürekli aktif olmuş olacak. Ses sistemlerinin sürekli ya da yoğun olarak kullanımda olması ömrünü azaltan, onu deformasyona uğratan birşey mi bilmiyorum. Bu açıdan sadece gerektiğinde açmak daha iyi olurdu ancak böyle bir durum söz konusu değilse ya da dikkate alınmayacak kadar önemsiz bir deformasyon süreci varsa önemli değil tabi ki.. TV'yi sürekli bu şekilde kullanan birisi olarak bu konudaki görüşünü almak isterim. Son olarak hoparlörlerin ses düzeyini neden %40 civarında ayarladın? Bu konuda bir tespitin mi oldu yoksa başka bir nedeni mi var? Ses düzeyinin %40 civarında olması da sanırım göz kararı değil mi?.. Teşekkürler yeniden..




  • %40 civarı ses sistemi seviyesi, film izlerken TV sesinin maximum düzeye getirildiğinde çıkış gücü olarak 35-40m2'lik bir salon için fazlasıyla yeterli olduğu bir düzeydi. Normal TV yayınları izlerken ise uydudan ve ya TV'den sesi bir miktar kıstığımda aşırı sesin önüne geçmiş oluyorsun. Günlük kullanıma da bu şekilde uygun hale geliyor.

    Muhakkak sürekli kullanımda olması ses sisteminin ömrünü azaltacaktır. Bundan önce kullandığım ses sistemini de 8 senedir bu şekilde kullanıyordum. (Creative 4400) Öyle yapmasan belki 10 sene giderdi. Zaten 150-200 liralık speaker'lardan bahsettiğimiz için çok da önemli bulmuyorum açıkçası.
  • İlgin ve yardımın için çok teşekkür ederim Lord of the Shadows, tüm sorunları çözdüm sayende, hoşçakal..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgur77

    İlgin ve yardımın için çok teşekkür ederim Lord of the Shadows, tüm sorunları çözdüm sayende, hoşçakal..

    Yardımcı olabildiysem ne mutlu.
  • merhaba arkadaşın paylaştığı dönüştürücü ne diye geçiyor bana da lazım benzer bir üründen. teşekkürler.
  • İnanın ben de bilmiyorum adını, kutunun içinden çıkmıştı. İlk mesajımda fotoğrafını paylaştım, onu gösterip bulabilirsin belki..
  • Merhaba kullandığınız televizyonun sadece fiber optik ve kulaklık ses çıkışları var. diğer bağlantılar girişlerdir. Başka bir alternatifiniz yok sadece fiberden bağlayabilirsiniz. Kulaklık ise malum..
  • alacağın optik rca dönüştürücü sadece normal sesleri dönüştürecektir, 5+1 DTS sesleri çözmeyecektir, onu çözenler de varmış, zaten tvinde rca çıkış var ve eğer ses sisteminde matrix varsa 5+1 ses alabilmen lazım
  • arkadaşlar konuyu tekrar açtım fakat bana bu aparat lazım. heryerde aradım bulamadım lütfen yardımcı olun.
  • Lord of shadows benimde böyle bir promlemim var foruma konu açtım ama cevap veren olmadı...Lg42 lv 5500 led tv hometech mini hd uydu alıcısı ve philips dvd playerlı 5+1 sinema sistemini bağlayıp tv deki sesi ses sisteminden alamadım.Hama optik kablo ile de tos kablo ilede denedim.Logitech 2+1 pc hoparlörünü tv nin kulaklık çıkısından bağladım ama çok verim alamadım...5+1 sistemden sese çok yüklenirsem bağlantı yapıpta tv çıkısına zararı olurmu?uydu alıcısının Av yazan soket girişinden alsam daha mı sağlıklı olur...Yada ses sistemini tv yerine bluetooth aparatı ile cep telden kumanda edebilirmiyim...Uydu alıcısının dvd okuyucusu bozuk oldugu için değerlendirmek istiyorum malesef usb girişi mevcut değil...

     Logitech X530 5+1 Ses Sistemini LED TV'ye Bağlama Konusunda Yardım

     Logitech X530 5+1 Ses Sistemini LED TV'ye Bağlama Konusunda Yardım

     Logitech X530 5+1 Ses Sistemini LED TV'ye Bağlama Konusunda Yardım

     Logitech X530 5+1 Ses Sistemini LED TV'ye Bağlama Konusunda Yardım

     Logitech X530 5+1 Ses Sistemini LED TV'ye Bağlama Konusunda Yardım

     Logitech X530 5+1 Ses Sistemini LED TV'ye Bağlama Konusunda Yardım

     Logitech X530 5+1 Ses Sistemini LED TV'ye Bağlama Konusunda Yardım

     Logitech X530 5+1 Ses Sistemini LED TV'ye Bağlama Konusunda Yardım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.