Şimdi Ara

...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
3.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Replica_Gun_Snatch -- 1 Ağustos 2008; 19:39:31 >

• buyuk bı olasılıkla cok tozlanmıstır alet. servise şikayette bulun ve içini temizlettir. coller lar tabiki işşine yarar...
  • coller .... sogutucu tabiki işine yarar. su anda nerde oturuyorsun bılmıyorum ama bence aleti al ve git teknik servise ayrılma yanlarından temızlelemek onların gorevi. cunku sen ıcını actıgında garanti dısı kalır. ve eger temızlemezler ise aletin yanma riski söz konusu olur...
  • ben aşırı ısındığı için değil geceleri laptop açık duruyor ve fan hiç devreye girmesin diye şöyle bişey yaptım,
    tavsiye ederim hem maliyet düşük hemde etkisi büyük.

bi fan bi tane de adaptör yeterli.

...

...

• @nicker

bildiğin 12v'luk adaptör,
    heryerde satılır ucuz bişey.

ben 6v veriyorum fan daha da sessiz oluyor.
  • f. siemens in her çeşidin de mevcut bu sorun, cok ısınıyor ve acaip ses yapıyor. Almaz olaydımm
  • cok isinma sorunu duymustum da tuslara basamayacak derece ilk kez duydum benim kardesimde de fs war onunda yazarken ara sira tuslari takiliyo yazarken ekrana bakmadigi icinde uyuz oluyo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 7 ay açık bıraktığın için olmasın
  • quote:

Orjinalden alıntı: MAG

ben aşırı ısındığı için değil geceleri laptop açık duruyor ve fan hiç devreye girmesin diye şöyle bişey yaptım,

...

az önce aynısından bi tane de ben yaptım daha önce niye aklıma gelmedi diye düşünüyorum şimdi

20V verdim ben bana da yararı dokunsun yaz vakti

• Makinemde ısınma sorunu yok ama ben de bundan yapıp lcd nin üstüne monte etsem kendime üfletsem. İyi üflüor mu bu alet?

quote:

Orjinalden alıntı: borntobewild

quote:

ben aşırı ısındığı için değil geceleri laptop açık duruyor ve fan hiç devreye girmesin diye şöyle bişey yaptım,

az önce aynısından bi tane de ben yaptım daha önce niye aklıma gelmedi diye düşünüyorum şimdi

• @hasanyuceer dostum kesinlikle yapmalısın bi tane
  • aspratör mü nası yani?
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasanyuceer

Makinemde ısınma sorunu yok ama ben de bundan yapıp lcd nin üstüne monte etsem kendime üfletsem. İyi üflüor mu bu alet?

quote:

quote:

evet hemde nasıl üflüyor,
    ben mouse kullanıyorum,
    o gördüğün köşeden taa benim elime kadar üfürüyor,

tavsiye ederim yalnız eğer fanınızı çok hızlı çalıştıracaksanız işlemci fanının olduğu yere doğru yönlendirmeyin,
    yani işlemci fanıyla sizin sonradan taktığınız fan çakışmasın,
    işlemci fanı zorlanabilir.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: hasanyuceer

Makinemde ısınma sorunu yok ama ben de bundan yapıp lcd nin üstüne monte etsem kendime üfletsem. İyi üflüor mu bu alet?

quote:

quote:

evet hemde nasıl üflüyor,
    ben mouse kullanıyorum,
    o gördüğün köşeden taa benim elime kadar üfürüyor,

tavsiye ederim yalnız eğer fanınızı çok hızlı çalıştıracaksanız işlemci fanının olduğu yere doğru yönlendirmeyin,
    yani işlemci fanıyla sizin sonradan taktığınız fan çakışmasın,
    işlemci fanı zorlanabilir.

bişey olmaz işlemci fanına ben elektrik süpürgesiyle temizlemek için dayayınca bişey olmadı

işte buda benim soğutma sistemim hdd 46 yı geçmiyor kendi fanı çalışmıyor..

2 gündür böyle kullanıyorum çok faydası oluyor harici bir fanın gerçekten ama nereye üfletceğin önemli

• işlemci yükte ise %100 lerde çalışıyorsa 70 derece normal. Ama %0-5 arası ise normal değil. Benim Notebooka göre yani....
  • Bu soruyu almadan önce sorucaktın bize.. Şu an için en iyisi senin için cooler pad almak.. veya arkadaşların dediği gibi fan yapmak bitane..

Sıcaklıklar konusunda ise;

Fan programı kullanıp fanı kapadım normal kullanımda (oyunlar hariç) 50 dereceyi hiç görmedim. (Fanı 45te slow olarak açmaya ayarladım 43de de kapamaya) Muhtemelen bu sıcaklıklar da fazla gösterior makineyi koruma amaçlı çünkü everest buna göre düşük gösterior yaklaşık bi 4-5 derece fln..

Fan programı olmadan everest ile ölçtüğümde en fazla 40 felan oluordu..

Cpu %100 iken de (DVD Rip gibi şeylerde de 53-55 derece oluyor makine..)

Ama bu makine ile pek fazla kıyaslama çünkü ısınma sorunu olmayan bi makine

Edit: Bu değerler makineyi dizimde kullanırken alınmış değerlerdir.

quote:

Orjinalden alıntı: nicker

quote:

Orjinalden alıntı: rasit019

işlemci yükte ise %100 lerde çalışıyorsa 70 derece normal. Ama %0-5 arası ise normal değil. Benim Notebooka göre yani....

% 0 İLE % 6-7 ARASI BİŞİ
    YA NEDİR BENİM BU FS DEN ÇEKTİĞİM OOOOOOOOOFF

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 1 Haziran 2006; 10:59:58 >

• FS'lerin ısınma sorunu war. Bu böyle. İşlemci ile pek alakası olduğunu sanmıorm..

quote:

YA BİLGİSAYARI DEMİN AÇTIM:
    AÇTIĞIMDA 40 DERECE GÖSTERİYODU İŞLEMCİYİ (CPU %6 %10 ARASI HİÇBİRŞEY YAPMAMAMA RAĞMEN)
    5 DAKİKA BİLE GEÇMEDEN 50 DERECE OLDU İŞLEMCİ (KORUMAYLA İLGİSİ YOK SANIRIM BEN BİLE EPEY HİSSEDİYORUM SICAKLIĞI BUNALTIYO YAWS)
    EĞER İŞLEMCİDE VS. BİŞİ WARSA BİLELİM DE GARANTİSİ BİTMEDEN SERVİSE GÖTÜREYİM..
    SERWİSE SORSAM NEYİ WAR DİYE BÜYÜK İHTİMAL ODA SICAKLIĞI VS BİKAÇ SAÇMALIK SÜRÜCEK ORTAYA..
    YA BENDEN BÜYÜK ASPRATÖR ÇALIŞIYO BİLGİSAYARIN BAŞINDA KOLUM KASILDI ALTTAN SICAK ÜSTTEN SOĞUK

• fs lerde ısınma sorunumu var
    dalgamı geciyorsunuz fs lerde sorun bitmez .Bana bu laptop u kim oneeri bir bilsem agzını burnu kıracam..
    mesela 2045 diye bir modeli var .o kadar cok sorunu varki.Yeni kampanyasınad bir koli aspirin.
    birde servislere yakın bir ev hediye ediyorlarmış...
    Müşterilerine cok deger veren bir firma oldukları için bu çözümü bulmuşlar...
    Alın alın FS alın çok iyi çok iyi..

• @Nicker

Hocam fanı işlemcinin hava deliklerine doğru koy,
    ve önemli olan laptop'un altına doğru üflemesi,
    yani laptop'un altındaki sıcak havayı götürmesi ve orayı soğutması lazım.
  • quote:

quote:

@Nicker

Hocam fanı işlemcinin hava deliklerine doğru koy,
    ve önemli olan laptop'un altına doğru üflemesi,
    yani laptop'un altındaki sıcak havayı götürmesi ve orayı soğutması lazım.

OKE @MAG YARDIMLARIN İÇİN ÇOK SAOL

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.