Şimdi Ara

sunroof arızası hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, bizim birader 2004 focus collection almış, aracın sunroofu çalışmıyor. düğmesine basıldığında hiç tepki vermiyor. Bu durumda, ilk olarak neyden şüphelenilmesi gerekir? resetleme olayı falan var mı acaba?



  • Dugmede sknti olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • taktırdpğınız yere gitmeniz en makuludur eğer aldığımızda böyle diyorsanız iyi bir elektrikçiye gidin o yapamaz ise sizi biryere yönlendirir ama servise gidip 4 teker parası bırakıp gelmeyin
  • Sigorta atmış olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhanedis

    Dugmede sknti olabilir

    Düğme, kablo bağlantıları, ardından motor.
  • Tekrar programlanması gerekiyor olabilir. Aracın kullanma kılavuzu varsa nasıl programlanacağına bakabilirsiniz.
  • arkadaşlar düğmeye takılan soket boştaydı,bi takalım bakalım dedim, demez olaydım. sonroof biraz hareket etti, öylece kaldı. şaşmaz'a enka elektrik'e götürdük arkadaşlar 400 lira fiyat çektiler.
  • 400 liraya falan yaptırmayın bu işi ağzı kapandıysa açıklık yoksa bırakın öyle kALSIN
  • Sunroof arızaları can sıkıcı olabiliyor malesef. Birkaç elektrikci dolaşın bence en uygun fiyatı veren yere yaptırın. Tadını alırsanız birdaha sunroof suz yapamazsınız eğer yaptırmak istemiyosanızda bırakın kalsın açık kalmadıysa şayet.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DoMinicSS

    Sunroof arızaları can sıkıcı olabiliyor malesef. Birkaç elektrikci dolaşın bence en uygun fiyatı veren yere yaptırın. Tadını alırsanız birdaha sunroof suz yapamazsınız eğer yaptırmak istemiyosanızda bırakın kalsın açık kalmadıysa şayet.

    hocam tam yerine oturmadı gibi. bugün yağmur yağdı hatta baktım su sızması yoktu ama yine de insanı huzursuz ediyor işte. Ankara'da bu işi yaptırabileceğimiz bir yerler var mıdır? ( az kazıklayan :)
  • kicgine kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar aydın serkan oto olarak tüm araçlarınızın tamirini yapmaktayım 05555629323
  • geçen günlerde 2001 model scenicimin ön sunroofun ön ayağı kırılmıştı.arka sunroof zaten aldığımda çalışmıyordu.bu bahaneyle bi usta bulup göstereyim dedim.
    konyada yaptığım ufak bi araştırma sonucu işinin ehli 2 usta olduğunu ögrendim.

    birinci ustaya gittim doğru dürüst bakmadan sadece arka sunroof için 100-250 tl masraf olabilecegini, parçaların izmirden geldiğini, daha müsait bi zamanda (bayram sonu) gibi gelmemi falan söyledi.tabi o zaman ön sunroof çalıştığı için oralı olmamıştım.ön sunroof da bozulunca ikinci ustanın yanına gittim o da yalan yanlış baktıntan sonra ön sunroofun ayağının kırıuldığını 250 lira tutacağını arka sunroofunda motor dişlisinin bozuk olduğunu ve 100 lira tutacagını yani toplamda 350 lira istedi ayrıca aracın bir gün boyunca yatagını söyledi.hayırlı işler diyip çıktım o sinirle evin yolunu zor buldum.

    yaptığım araştırmalar sonucu sunroofu kendim tamir etmeye karar verdim.sonuçta ustanın yapıpta benim yapamayacağım ne olabilir diye düşündüm.(biyomedikal teknikeriyim)bir akşam iftara 2 saat kala başladım döşemeyi sökmeye şurası burası derken inanmayacaksınız ama 45 dk da söktüm.arka sunroofun motorunu söküp demir dişliyi yağladım, halatlarıda yağladım ve güzelce yerine tekrar vidaladım.sonuç dişlisi bozuk denilen motor canavar gibi çalışmaya başladı.hemen sıvı gresle sunroofun kızaklarını yataklarını ve hareketli parçalarını bi güzel yağladım.bir iki aç kapadan sonra mekanizma kendine geldi.100 lira cepteydi.

    ön sunroofu ertesi gün pazar olduğu için ve iftar vakti geldiği için ertesi güne bırakmıştım.bir dostumla beraber ön sunroofu sökmeye başladık.önce camı sonra da ayagın kırıldığı kızagı söktük.daha sonra motoru söküp halatları boşa aldıktan sonra kırılan ayağı halatıyla beraber kızaktan çıkarmayı başardık.2 saatimizi aslında çok basit ama bilmeyince baya uğraştırdı.sunroofu geri topladık malum tavan açok gezemeyiz.

    ertesi gün işyerinde parçayı aramaya başladım.
    www.camimbozuldu.com sitesinden takım olarak buldum.tek satılmadığı için takımını kapıda ödeme seçeneğiyle beraber 57 liraya aldım.ertesi gün ürünü teslim aldım.orjinal ayaklar plastikmiş fakat bunlar metal olarak yapmışlar.iş çıkışı sanayiye gittim halatı eski ayaktan söktürüp yeni ayağa kaynak yaptırdım.10 lira da kaynağa verdim.dünde montajını yaptım sökmeyi öğrenince takmak o kadar zaman almadı.tavan döşemesi kaldı geriye onu da müsait bir zamanda takarım artık.

    57 lira parça+10 lira kaynak+15 lira sıvı gres = 82 tl gerisini siz hesap edin artık.benden uyarması arkadaşlar her ustaya güvenmeyin durduk yere 350 liradan oluyordum.sıkıntı yaşayan arkadaşlara her türlü konuda yardımcı olurum.Sunroof keyif işi diye afaki fiyat çekiyor ustalar.eli mahkum nasıl olsa yaptıracak diyorlar.hele bide açık kaldıysa Allah yardımcınız olsun..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.