Şimdi Ara

Snapdragon 800 çipsetli LG Optimus G2'nin test sonuçları yayınlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Snapdragon 800 çipsetli LG Optimus G2'nin test sonuçları yayınlandı




    Peş peşe üst düzey akıllı telefonlar duyurarak tüketicileri şaşkına çeviren LG, son bir yılda amiral gemi seviyesinde nitelendirilebilecek Optimus 4X HD, Optimus Vu, Optimus G, Optimus Vu II ve Optimus G Pro modellerini oldukça kısa aralıklarla benzer kategorilerden piyasaya sürdü. Firmanın nasıl bir yol haritası takip ettiğini kestirmek bir hayli zorlaşırken, Optimus serisine mensup yeni bir mobil cihazın yolda olduğu sanal alemde yayınlanan veriler ışığında ortaya çıktı. GLBenchmark tarafından listelenen LG D801 model numaralı bir aygıt, G2 olarak bilinen üreticinin 2013 sonbaharı için hazırladığı üst düzey telefonuyla aynı isimle test aracının veritabanında yerini aldı. 

     

    Korea Times sitesine verdiği bir demeçte, Optimus G2'nin LG üretimi sekiz çekirdekli bir yongada sistem ile birlikte Berlin'de düzenlenecek IFA 2013'te tanıtılacağını dile getiren bir şirket yöneticisi, cihazın 2013 ikinci yarısında çıkış yapacağını resmen doğrulamıştı. ABD'de hizmet veren T-Mobile operatörü tarafından satılacak bir G2 sürümüne ait olan test sonuçları ise; akıllı telefonun dört çekirdekli Krait 400 işlemci ve Adreno 330 GPU'ya sahip Qualcomm Snapdragon 800 (MSM8974) çipsetten gücünü aldığını gözler önüne serdi. 4G LTE hizmetinin kapsama alanını yürüttüğü yoğun çalışmalar sayesinde yıl sonuna kadar Amerika'nın birçok bölgesinde erişilebilir hale getirmek için uğraş veren T-Mobile, kendi mağazalarından abonelerine ulaştırdığı ürünlerde bu iletişim teknolojisinin bulunmasına büyük önem göstermeye başladı. Bu sebeple LG'nin kablosuz teknolojileri tek çipte sunabilen Qualcomm'u G2 için ikincil çipset sağlayıcısı olarak tercih edebileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

     

    Android 4.2.2 Jelly Bean işletim sistemi versiyonunun yüklü olduğu D801, ekran üzerindeki dolaşım çubuğuyla birlikte 1920 x 1080 piksel çözünürlüklü bir ekranı bünyesinde barındırıyor. Apple iPad 4, iPhone 5, HTC One, LG Optimus G gibi rakipleriyle GLBenchmark test aracında karşılaştırıldığında çok daha iyi bir grafik performansı sergileyen Adreno 330'lu G2, bu sonuçlarla belirgin bir farkla veritabanındaki en iyi aygıt olmayı başarıyor. 2.3GHz'e kadar ulaşabilen yeni Krait 400 işlem birimini yapısında ihtiva ediyor olmasına rağmen MSM8974 modelli çipseti 1728MHz saat hızında çalışan akıllı telefonun henüz test faaliyetlerinin sürdüğü tahmin ediliyor. Sonbahardan önce satışa sunulması beklenmeyen Optimus G2'nin uluslararası versiyonunda, ARM'ın big.LITTLE teknolojisinin desteğiyle iki işlem kümesinde toplam sekiz çekirdeğe sahip bir yongada sistem olarak tasarlanan LG markalı ilk çip yer alacak.





    Snapdragon 800 çipsetli LG Optimus G2'nin test sonuçları yayınlandı







  • gelecek yıl andreno 330 vs power vr6 vs mali t658 olacak gibi.

  • Demek ki bu kadar anlattıkları 800 ün performansı buysa Mali-T658 kral olacak demektir. Zira Mali400MP ye göre 10 kat farktan söz ediliyor.

    Yukarıda bahsedilen Snapdragon 800 de öyle büyük bir sıçrama göremedim...

  • buyur burdan yak... Noluyo lan????

    (Artık Samsung u bu konunun biraz dışında tutarak) daha doğru düzgün güncelleme vermeden telefon satan bu çekik gözlüler çok olmaya başladılar. sözüm özellikle HTC ve LG ye. ARkadaş dünya para veren insanları yüzüstü bırakmaya hakkınız yok. sırf tepki için bile yine almamak lazım bunların telefonlarını. HTC ve LG yi ciddi şekilde cezalandırmak gerek. Hiç değilse Türkiye'de ( hoş LG nin telefonu geliyor mu ki doğru düzgün?)

    İnsanlar güncelleme ve hizmet bekliyor. Sırf bu yüzden NEXUS kullanıyorum ve sırf düzenli destek için apple alan bir sürü insan var. bu çekik gözlü vatandaşlar hala göremiyor mu bunu (Samsung görmüş ve güncelleme takvimi yayınlamıştı sanırım veya liste)?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: regaibyigit.

    kim ne derse desin APPLE!!

    burda ne işin var? madem böyle değişmeyen bir fikrin var optimus tan, performansından sana ne? komik misin sen? topluca küfür ediyoruz artık . yazık yani...
  • 1 senede 72 telefon çıkartarak rekor kıran LG , bu konuda liderliğini kimseye kaptırmamaya kararlı

    Gelen son haberlere göre LG , sene bitmeden çıkartacağı 28 telefonla 100'e düzleyerek rakiplerine bol sıfırlı bir gönderme yapmayı planlıyor .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 30 Mart 2013; 0:41:08 >
  • Orijinalden alıntı: regaibyigit.

    kim ne derse desin APPLE!!


    Bu arkadaş androidci olmasın bizi gaza getirip çarpıştıracak herhalde:)







  • O değil de, ben PowerVR6 (Rogue) serisini çok merak etmeye başladım. Ciddi merak ediyorum.

  • Salt işlemci için telefon alan kadı mı ki?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: V4LKyR
    O değil de, ben PowerVR6 (Rogue) serisini çok merak etmeye başladım. Ciddi merak ediyorum.


    Ha evet bak onu da yazacaktım ama bugün sitede 658 li K3V3 işlemci haberi de olunca yazmadım. Zira Rogue dan pek ses seda yok. Halen S4 ler falan 544 ile çıkıyor. Gerçi bakacak olursak hepsi gecikti. S4 ün Exynos'lu olanları bile gecikti diye geç kaldı. Sanırım üretimde sıkıntılar var...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: xconnect

    Salt işlemci için telefon alan kadı mı ki?


    işlemciden çok grafik birimleri önemli bana kalırsa. Full hd ekranlar için şu andaki grafik birimleri ucu ucuna yetiyor. Önümüz yıl grafik birimleri yarışacak anladığım kadarıyla. Aslında 1920 x 1080 çözünürlük yerine 1600 x 900 çözünürlük (400 ppi'dan fazlası gereksiz) olsaydı grafik birimleri fazlasıyla yeterli olurdu ve telefonların performansı da artmış olurdu. Neyse artık ne desek boş full hd teller çıktı Çözünürlük artırma olayı bitti anladığım kadarıyla artık ekranların parlaklık değerleri ve kontrast seviyesini artırırlar.
    Batarya teknolojisine de el atsalar artık diyorum:)
    Eklemeden yapamayacağım 1080 piksel 60 kare saniye hızında video çekimi yapabilen cepler çıksın artık:)





  • Htc one 826 aliyorsa galaxy s4 te 880-900 alsa. Arada 300 gibi bir fark cikiyor.



    O degil de tegra 4 ten kimse bahsetmiyor. Hic bir amiral gemi bu modelle cikmadi..tegra 4 un grafik birimi mali t604 geciyordu.mali t604 te galaxy s4 te kullanilan grafik islemciyi geciyordu.. nvidia da suskunlugunu koruyor..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

    Demek ki bu kadar anlattıkları 800 ün performansı buysa Mali-T658 kral olacak demektir. Zira Mali400MP ye göre 10 kat farktan söz ediliyor.Yukarıda bahsedilen Snapdragon 800 de öyle büyük bir sıçrama göremedim...


    Ona bakarsan PowerVR serisinin önceki nesile göre 60 kata kadar daha hızlı olacağı da söyleniyor. Ancak bu söylemlere pek aldırmamak lazım.
    http://www.donanimhaber.com/ekran-karti/haberleri/imagination-Technologies-Rogue-serisine-mensup-en-hizli-grafik-islemcisi-G6630u-resmen-duyurdu.htm





  • 2 yıl sonra ülkemizde satışa girer.

  • Diğer htc 64... yazan telefon Droid DNA, yerine Xperia Z'yi koyabilirsiniz.

  • Uçan telefon yapsa LG yine almam yine almam !
  • Pazara ciktigi gunden itibaren 2 sene yazilim destegi verecegini deklare etmeli bu firmalar. SII kullaniyorum ve 2 sene destek aldim. Esime Nexus 4 aldik ve onun da en az iki yil kafasi rahat olacak. Ben bu saatten sonra 1 sene destek verecek firmayi cekemem arkadas! En iyi konfigurasyon laptop fiyatina hala iyi foto cekemeyen, pili 1 gunden fazla gitmeyen oyuncaklari kakaliyorlar.

  • Pazara ciktigi gunden itibaren 2 sene yazilim destegi verecegini deklare etmeli bu firmalar. SII kullaniyorum ve 2 sene destek aldim. Esime Nexus 4 aldik ve onun da en az iki yil kafasi rahat olacak. Ben bu saatten sonra 1 sene destek verecek firmayi cekemem arkadas! En iyi konfigurasyon laptop fiyatina hala iyi foto cekemeyen, pili 1 gunden fazla gitmeyen oyuncaklari kakaliyorlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhamnet

    quote:

    Orijinalden alıntı: regaibyigit.

    kim ne derse desin APPLE!!

    burda ne işin var? madem böyle değişmeyen bir fikrin var optimus tan, performansından sana ne? komik misin sen? topluca küfür ediyoruz artık . yazık yani...

    Amerikadan bulaşan bir bot türü bu. Her android konuya girip ""kim ne derse desin apple"" yazıyor. dikkate almayın. Donanımhaber moderatörleri ilgileniyorlar bu konu üzerinde.




  • telefona destek 0 bu yüzden tutmaz.Gerçi tutsa da ülkemize 2 seneye gelir.Gelse de herkes ayfon samsung alır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.