Şimdi Ara

Intel işlemciye entegre grafik birimleri için performans arttırıcı yeni sürücü hazırladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Intel işlemciye entegre grafik birimleri için performans arttırıcı yeni sürücü hazırladı


     

     

    Intel yakın gelecekte işlemciye entegre grafik birimleri için 15.31 sürüm numaralı yeni bir sürüc güncellemesi sunmaya hazırlanıyor. Haziran ayında Haswell kod adlı 4. jenerasyon Core işlemci ailesini lanse edecek olan Intel, mikroişlemci mimaisindeki gelişmelere ek olarak daha büyük bir sıçramayı entegre grafik tarafında gerçekleştirecek ve şu ana kadar geliştirdiği en güçlü iGPU tasarımını Haswell ile birlikte kullanıma sunmuş olacak. 

     

    Haswell öncesinde mevcut işlemci ailesinde de gelişim kaydetmeyi hedefleyen Intel, Sandy Bridge kod adlı 2 nesil Core işlemci ailesinden bu yana 7. sürücü güncellemesi olan 15.31 paketi ile birlikte hem çeşitli oyunlarda performans artışı sağlayacak hem de mobil sistemler için daha fazla enerji tasarrufunun kapılarını aralayacak ve OpenCL 1.2 desteği vermeye başlayacak. Yeni sürücü güncellemesinin GDC olarak bilinen Oyun Geliştiricileri Konferansı'nda bildirilmiş olması da şirketin entegre grafik birimleri için oyun performansını geliştirmeye yönelik değişen stratejisinin önemli göstergelerinden biri olarak kabul ediliyor. 15.31 sürüm numarlaı yeni sürücü, Intel'in entegre grafik özellikli işlemcileri için önümüzdeki hafta içerisinde kullanıma sunulması bekleniyor.

     

    Haswell ile birlikte AMD'nin entegre grafik işlemcili Fusion işlemcilerine karşı GPU rekabetinde daha fazla yol katetmeyi planlayan Intel, bazı işlemci modellerinde entegre grafik biriminin kullanıma has yerleşik bellek seçeneği de sunacak. 

     







  • Yeni sürücü ile OpenCL 1.2 desteği sağlayacak diyor. OpenCL desteği donanımsal olarak verilmiyor muydu yahu? Eğer donanımsal olarak veriliyorsa, demek Intel bunu çok öncelerden sundu da yeni sürücüyle açtı. Hayır donanımsal olarak değil de, yazılımsal olarak veriliyorsa, o zaman bi sürücü yazarım OpenCL 38.4 desteği veririm? asdklsajpğifoksdüfgsakdgfşsdaşlikl :D:D:D

  • Hic sanmıyorum, şuanki hd4000 gpusu amd fusionlara göre çok geride, birden bu kadar performans farkını koyacaklarını düşünmüyorum,, Zaten koysa bile, Amd HD 8000 serisi Fusion işlemcilerinin duyurusunu yaptı, sitesinde okudum. Bir önceki A10 5800K işlemcisiden çok daha iyi olduğunu belirtiliyor.. Özellikle gpu tarafında,,, Fiyatıda daha uygun olacağı için, amd sistem toplamak daha mantıklı,

  • İşlemciden entegre ekran kartını çıkartıp o fiyatıda işlemciden düşüp öyle bir model alternatifi olsa eminim o daha çok satılır.

  • Şimdiden bir şey söylemek doğru olmasa da Haswell GPU tarafında gene geride kalacak gibi geliyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Megavolt

    İşlemciden entegre ekran kartını çıkartıp o fiyatıda işlemciden düşüp öyle bir model alternatifi olsa eminim o daha çok satılır.

    aynen katılıyorum.

    zaten misal 2500 k 2600 k 2700 k 3770k alıp grafik birimini kullanan kaç kişi var.
  • Merakla bekliyorum :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: V4LKyR

    Yeni sürücü ile OpenCL 1.2 desteği sağlayacak diyor. OpenCL desteği donanımsal olarak verilmiyor muydu yahu? Eğer donanımsal olarak veriliyorsa, demek Intel bunu çok öncelerden sundu da yeni sürücüyle açtı. Hayır donanımsal olarak değil de, yazılımsal olarak veriliyorsa, o zaman bi sürücü yazarım OpenCL 38.4 desteği veririm? asdklsajpğifoksdüfgsakdgfşsdaşlikl :D:D:D

    Güzel yakalamışsın bravo, bende tam onunla ilgili bişey yazacaktım. Dediğin gibi donanımdan desteklenmesi lazım. Ama SB üstünde OpenCL'i emüle ettiği zaman (herkes emüle dediği için bende öyle yazdım, yoksa OpenCL kodu CPU'da da çalışabilir) yine iyi bi performans veriyor. Anandın x264 OpenCL denemesinde de örneği var . OpenCL desteği olmadığı halde, CPU ve varolan bazı GPU fonksiyonları ile daha yüksek performans gösteriyor. Bence %99 olan durum bunun driverdan sisteme OpenCL 1.2 desteği var diye gösterip esasında bi anlamda emüle ederek işlenmesi olacak. Kimse dışardan aradaki farkı anlayamaz + performans artışı görür.

    Intel işlemciye entegre grafik birimleri için performans arttırıcı yeni sürücü hazırladı


    Edit : yukarıdaki resme bakarsak zaten , opencl desteklemeyen 2820qm'de %33 civarında bi artış gerçekleşmiş, 2410m'de de %29 gibi bişey.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 30 Mart 2013; 13:08:01 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Megavolt

    İşlemciden entegre ekran kartını çıkartıp o fiyatıda işlemciden düşüp öyle bir model alternatifi olsa eminim o daha çok satılır.


    Öylede mobile için çok faydalı yerleşik ekran kartları düşük güç tüketimi sağladığı için pil ömrü artıyor.Fakat ati/nvidia yazılımlarını doğru düzgün yapmadığı için çoğu modelde ekran kartı değişmeme sorunuylada karşılaşılıyor.

  • 4. nesil işlemciler çıksın direk ultrabook alacam. Sanırım nvidia artık 610m gibi giriş seviye kartları hd 4000 gücünde çıkarmaz.

  • Ultrabook lar yaşadı...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.