Şimdi Ara

SAMSUNG S27A950DS vs ASUS VG248QE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler bu 2 monitör arasında kaldım..yakın bir zamanda 2'den birini satın alacağım fakat kararsız kaldım..27'nin büyük ve kullanışlı olması,24'ün 144hz ve 1ms olması..forumda araştırdım bir arkadaş detaylı bilgiler yazmış samsung için..ekran parlamasından şikayetci 3d görüntüsünün çok iyi olmadığını belirtiyor..samsung'un bu modeli için + ve - yönlerini detaylı yazarsanız memnun olurum,teşekkürler..

edit;kullandığım asus monitörden çok memnunum gerek filmlerdeki canlılık parlaklığı gerek 2ms tepkime sürelerinde ki oyunlarıyla fakat 2.bi monitöre geçmek istiyorum seçimim büyük ekran olmasından yana birde samsungun bu modelinin VS-DS modeli var..DS'de hoparlör yok ve direk bağlantıda 120hz'e çıkıyor,VS'de hoparlör mevcut dsiplay port veya dvi bağlantı ile 120hz çıkabiliyormuş yanlış okumadıysam ve anlamadıysam..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gestapo SS -- 28 Mart 2013; 0:35:06 >

• merhaba
    SAMSUNG S27A950DS nerede buldunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: agaydemir

merhaba
    SAMSUNG S27A950DS nerede buldunuz?

buldum bir bağlantı şekliyle..fakat sitede bir arkadaş detaylı incelemesini yapmış hemde görsel olarak,ekran parlaması bariz bir şekilde ortada ve bu belli oluyor keza 3D'e geçiş titremeli vs gibi yorumlar okudum diğer bahsettiğim asus monitör ise daha yeni belki alan kullanan arkadaşlar olmuş yorumlarını belirtirlerse ona göre alacağım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaq999

http://forum.donanimhaber.com/m_48363096/mpage_15/tm.htm

okudum zaten dostum bunu..vs ile ds arasında seçimi yaptım ds olanı alacğaım fakat 3D'de titreme derinlik sorunları ekranın parlaklığı ve yansıması biraz ürküttü...
  • Bende parlak ekran tercih ediyorum. Sizin almayı düşündüğünüz samsung u kullanıyorum. Asud geçmeyi planlıyorum. Mat ekean olması, ekran önünde kaplama olması net görüntüye engel. İmzamdaki başlıktaki konu için istiyorum bu monitör ü. Zor karar arkadaşım
  • quote:

Orijinalden alıntı: rezes

Bende parlak ekran tercih ediyorum. Sizin almayı düşündüğünüz samsung u kullanıyorum. Asud geçmeyi planlıyorum. Mat ekean olması, ekran önünde kaplama olması net görüntüye engel. İmzamdaki başlıktaki konu için istiyorum bu monitör ü. Zor karar arkadaşım

ben SAMSUNG S27A950DS ile VS modeli arasında gidip geldim..VS'nin tek + dahili hoparlör'ü oluşu,mini port dsiplay port ıvır zıvır bağlantılar ile 120hz alınabiliyor bir çok kişi 120hz'e çıkaramıyorum yada çıkmıyor sıkıntılarıyla dolu keza DS olan modeli direkt bağlantılı direkt 120hz daha başarılı fakat onunda dahili hoparlörü yok işte varsın olsun hoparlörü olmasın..fakat bu modelinde sizde varmış daha iyi bilirsiniz benimde incelemelerim sonucu ekranın parlak olması keza yanması vs çok olur hele gün ışığında falan oynamak işkenceye dönüşür 3D olayıda titreşimi ve derinlik olayıda zayıfmış..24inçlik 3D destekli 1ms tepkime süreli 144hz asus VG28QE modeli daha uygun gibi geliyor bana ama bir yandan kalbim DS desede mantık VG diyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gestapo SS -- 28 Mart 2013; 17:30:16 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus ML239H IPS Monitör
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gestapo SS

ben SAMSUNG S27A950DS ile VS modeli arasında gidip geldim..VS'nin tek + dahili hoparlör'ü oluşu,mini port dsiplay port ıvır zıvır bağlantılar ile 120hz alınabiliyor bir çok kişi 120hz'e çıkaramıyorum yada çıkmıyor sıkıntılarıyla dolu keza DS olan modeli direkt bağlantılı direkt 120hz daha başarılı fakat onunda dahili hoparlörü yok işte varsın olsun hoparlörü olmasın..fakat bu modelinde sizde varmış daha iyi bilirsiniz benimde incelemelerim sonucu ekranın parlak olması keza yanması vs çok olur hele gün ışığında falan oynamak işkenceye dönüşür 3D olayıda titreşimi ve derinlik olayıda zayıfmış..24inçlik 3D destekli 1ms tepkime süreli 144hz asus VG28QE modeli daha uygun gibi geliyor bana ama bir yandan kalbim DS desede mantık VG diyor..

kardeşim sen anladığım kadarıyla 3d, hoparlör vede mat ekran istiyorsun. o zaman samsung a takılma.

Asus VG248QE ufak bulursa 27" i ASUS 27" VG278H var. Asus VG248QE gözlüksüz bildiğim kadarıyla diğerinde var. vatan da %25 ile 1455 e geliyor. hoparlör var, mat ekran 3d de daha iyidirler light boost tan ötürü

http://www.vatanbilgisayar.com/Monitör/asus-vg278h-27-vg278h-3d-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=59048

• asus vg278h kullanıcı yorumlarınıda okudum alıncak bi monitör değil yani ds/vs serisine hitaben çıkarılmış ama estetikden yoksun bir monitör ve kaliteden'de tek artısı dahili bir webcam mevcut yani anlıcan aynı b.. laciverti :) o kadar parayı o monitör'e bağlmam..büyük ihtimal asus VG248QE alacak gibiyim..
  • daha isabetli olur . +50 nit 350 nit parlaklık değeri var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 28 Mart 2013; 18:12:36 >
  • quote:

daha isabetli olur . +50 nit 350 nit parlaklık değeri var.

sen memnunmusun dostum,SAMSUNG S27A950DS'den? sana göre +'ları -'leri nelerdir?
  • ben çok memnunum. pencereye bakar bir yere (ışık gelen) yerleştirmediğin sürece parlak ekran sorun değil. ben de stor perde var onu kapatıyorum zaten oyuna iyi konstre olabilmek için . içerde loş bir aydınlatma oluşturuyorum ne kadar önümü göreyim diye. ekranın üzerinde kaplamalardan nefret ediyorum. sırf ben değilim elbet bu kafada olan. takipçisi olduğum CallsignVega da benim kafadan. ama bak adam garanti falan dinlemeden neler yapıyor mat ekranlara. İşlemin adı coating.

http://www.overclock.net/t/1359419/ar-film-removed-matte-vs-glossy-lcd-coating-film-direct-comparison-same-panel-polarizer

şuanda senin vede benim almak istediğim ekranlardan 3 adet almış bir güzel soymuş surround yapmış

• bu işin biraz ''işsizliğine'' kaçmış..monitör'e iphone gibi cam film'i taktırmam :) ek ilave bişeyde etmem..yinede teşekkürler..asus vg248qe de karar kıldım..
  • 3d bir kaç denemem dışında kullanmadım. alan derinliği falan iyide küçük ekranda sarmıyor. samsung 40c8000 led tv var denersem onda deniyorum . hem büyük hem de 500nit parlaklık var. tek kötü yönü onda da lag var. benim için önemli
    olan 120Hz+ olması 1ms ve light boost. tur geri tıraş
  • quote:

bu işin biraz ''işsizliğine'' kaçmış..monitör'e iphone gibi cam film'i taktırmam :) ek ilave bişeyde etmem..yinede teşekkürler..asus vg248qe de karar kıldım..

cam filmi taktırmıyor üzerindeki filmi yani senin almaya karar verdiğin ekranın üzerindeki mevut mat kaplamayı kaldırıyor.
  • quote:

quote:

bu işin biraz ''işsizliğine'' kaçmış..monitör'e iphone gibi cam film'i taktırmam :) ek ilave bişeyde etmem..yinede teşekkürler..asus vg248qe de karar kıldım..

cam filmi taktırmıyor üzerindeki filmi yani senin almaya karar verdiğin ekranın üzerindeki mevut mat kaplamayı kaldırıyor.

buna benzer mod uygulamalarını bende 1-2 kere izlemiştim ama orjinalliğini bozmak her elektronik ürüne gidecek bir şey değil dostum,neticede parlak ekran seven gider parlak alır mat seven gider mat alır..parlak aldım diye mat ekran paneli koymak birazda gereksizlik içini dışını açıpda bişeyler eklemek mühendislik triplerine girmek :) bu kadar kendini yırtacağına bence gitsin kendi markasını oluştursun üretime başlasın tabi yerse :)

• zevkler ve renkler ve tercihler
  • quote:

beyler bu 2 monitör arasında kaldım..yakın bir zamanda 2'den birini satın alacağım fakat kararsız kaldım..27'nin büyük ve kullanışlı olması,24'ün 144hz ve 1ms olması..forumda araştırdım bir arkadaş detaylı bilgiler yazmış samsung için..ekran parlamasından şikayetci 3d görüntüsünün çok iyi olmadığını belirtiyor..samsung'un bu modeli için + ve - yönlerini detaylı yazarsanız memnun olurum,teşekkürler..

edit;kullandığım asus monitörden çok memnunum gerek filmlerdeki canlılık parlaklığı gerek 2ms tepkime sürelerinde ki oyunlarıyla fakat 2.bi monitöre geçmek istiyorum seçimim büyük ekran olmasından yana birde samsungun bu modelinin VS-DS modeli var..DS'de hoparlör yok ve direk bağlantıda 120hz'e çıkıyor,VS'de hoparlör mevcut dsiplay port veya dvi bağlantı ile 120hz çıkabiliyormuş yanlış okumadıysam ve anlamadıysam..

3d monitör alacaksan ekran kartının güncel üst sınıf olması lazım'ki tam performans alasın zira 3d modu ekran kartına oldukça yükleniyor.. yetersiz ekran kartı hüsran olabilir...

parlak ekran istemiyorsunuz ....3d şart değil diyorsanız..görüntü,renk ve kalite olarak sizi tatmin edecek güncel oyunları rahatlıkla oynayabileceğiniz mat ekran asus mx279h ah-ıps tavsiye ederim.ben kullanıyorum çok memnunum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TİTAN-X -- 28 Mart 2013; 21:01:47 >

• MSİ GTX 680 T3 4GB..ekran kartım mevcut,o konuyla alakalı bir sıkıntım yok..
  • quote:

MSİ GTX 680 T3 4GB..ekran kartım mevcut,o konuyla alakalı bir sıkıntım yok..

yanlız 120hz 3d veriyor biliyorsunuz..illa tercih yapayım diyorsanız özellik olarak samsung çok daha önde ayrıca 27 ınc alma imkanınız varken 24 ınc almayın ...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.