Şimdi Ara

Xperia Z, parola kilidini devre dışı bırakan bir güvenlik açığıyla karşı karşıya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Xperia Z, parola kilidini devre dışı bırakan bir güvenlik açığıyla karşı karşıya


     

    Sony'nin Xperia Z modelinde ortaya çıkan yeni bir güvenlik açığı, cihazın parola ile korunan kilit ekranının rahatlıkla aşılabilmesine imkan veriyor.




    Söz konusu açık daha önce Apple ve Samsung'un cihazlarında karşılaştığımız üzere, yine acil aramalar menüsü kullanılarak aktive ediliyor. Cihazın acil arama menüsüne geçilmesinin ardında *#*#7378423#*#* kodu tuşlanarak servis menüsüne ulaşılıyor. Buradan ise, NFC bölümü seçilerek Diag Testi başlatıldıktan sonra ana ekran tuşuna basılarak cihazın kilidi aşılmış oluyor.





    Sony'nin Xperia Z'nin kilit ekranını devre dışı bırakan bu güvenlik açığını ne zaman kapatacağı ise, şu an için merak konusu. Ancak, şirketin yakın bir zaman içerisinde açığı kapatması bekleniyor.

     




  • Olsun be dude, tutuş hissi fena

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • donanım haber şaka gibisin yaa :)

  • O kodu nasıl bulmuşlar çok merak ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xperia z ye bugün güncelleme geldi belki bu acık giderilmişdir.(http://shiftdelete.net/xperia-z-icin-gunceleleme-geldi-43747.html )

  • İlginç.
  • Sony ile ilgili merak edilen şeyleri farklı sitelerden takip etmenizi tavsiye ederim.Donanım haber malesef bu konuda taraflı bir tutum içerisinde.Basit bir örnek vereyim;Xperia Z ile ilgili kapanma kilitlenme haberi anında haber olarak geçildi sitede fakat haber içeriğinde sorunun sadece root yapılan bootloader kilidi kaldırılan cihazlarda olduğu bilgisi eksikti.Sony buna takiben 3 gün sonra Xperia Z için güncelleme yayınlayarak hatayı giderdiği haberi düştü teknositelere...tabi DH o haberi yayınlamadı.bunların unutulduğunu değil kasten yapıldığını düşünüyorum,çünki teknoloji ile ilgili en ufak detayın haber olduğu bir sitenin bunları atlamasına pek ihtimal vermiyorum.Bu haberin alındığı kaynakta Sonynin bu sorun ve rootlu cihazlardaki kapanma sorunun çözüldüğü yazımştı.Tabiki o haberi burada göremiyoruz...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: PlayMakers

    O kodu nasıl bulmuşlar çok merak ettim.


    o kod zaten olan bi kod burdaki soru bunu nasıl akıl etmişler olabilir

  • Ekrem Çukurca haber yapmasını bilmiyor, herkes anladı da bu beceriksizlik diğerlerine de sıçramış belli.

  • İşletim Sistemi ile alakalı diye düşünüyorum. Çünkü iOS' ta oldu, android'te de belli bir çekirdek v kaynak kodunu kullanan cihazlarda oluyor. Samsung ve Sony'den ziyade Google'dan şüphelenileniyorum.



    DH bazı haberler konusunda taraflı veya öyle bir izlenim yarattı. Özellikle Ekrem ve Shady. Bir tanesi de benim haberimi kopyalamıştı. O kendini biliyor.

  • Sony ye ve Xperia Z ye olan aşkımı hiç kimse bozamaz

  • adam bayağı uğraşmış açmak için aynısını samsungun telefonlarında da yaşadım sadece iki defa yanlış girip acil arama yapıp geri çıktım problem ?
  • bu donanımhaberin sony xperia z düşmanlığı nedir anlamadım incelemedede yerden yere vurdular cilop gibi telefonu bence en iyisi

  • s3 ü yeni almış olmasam hiç beklemeden alırım bu telefonu dh nin tüm olumsuz haberlerine rağmen HTC one galaxy s4 ile beraber alınacak en iyi 3 Android telefon arasında ve bence de en iyi telefon kişinin beğenip aldığı kendi telefonudur

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Sony ile ilgili merak edilen şeyleri farklı sitelerden takip etmenizi tavsiye ederim.Donanım haber malesef bu konuda taraflı bir tutum içerisinde.Basit bir örnek vereyim;Xperia Z ile ilgili kapanma kilitlenme haberi anında haber olarak geçildi sitede fakat haber içeriğinde sorunun sadece root yapılan bootloader kilidi kaldırılan cihazlarda olduğu bilgisi eksikti.Sony buna takiben 3 gün sonra Xperia Z için güncelleme yayınlayarak hatayı giderdiği haberi düştü teknositelere...tabi DH o haberi yayınlamadı.bunların unutulduğunu değil kasten yapıldığını düşünüyorum,çünki teknoloji ile ilgili en ufak detayın haber olduğu bir sitenin bunları atlamasına pek ihtimal vermiyorum.Bu haberin alındığı kaynakta Sonynin bu sorun ve rootlu cihazlardaki kapanma sorunun çözüldüğü yazımştı.Tabiki o haberi burada göremiyoruz...

    madem öyle, bu mesaj nasıl yayınlandı sayın misafir?

  • Bu xperia z ile alakalı bir sorun değil tamamen jb ile alakalı. Bende xperti t var jb yüklü aynı işlemi yaptım bendede kilit açıldı.

  • Bu xperia z ile alakalı bir sorun değil tamamen jb ile alakalı. Bende xperia t var jb yüklü aynı işlemi yaptım bendede kilit açıldı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: PlayMakers

    O kodu nasıl bulmuşlar çok merak ettim.

    servis menüsü kodu o bilindik birşey onlar bulmamış yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bukadar ugraşmaya gerek yok xperia z ye go lockeri yükleyin ev simgesine basın direk acılıyor ben budurumdan kullandıgım sürece şikayetciyim beyaz model halbuki acılmaması lazım sadece bu go lockerde oldu kendi klit ekranında olmuyor

  • bukadar ugraşmaya gerek yok xperia z ye go lockeri yükleyin ev simgesine basın direk acılıyor ben budurumdan kullandıgım sürece şikayetciyim beyaz model halbuki acılmaması lazım sadece bu go lockerde oldu kendi klit ekranında olmuyor

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.