Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
Cevap: --> Kulüp NISSAN � Bir TIKla Gelir :) <--

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Motorlu Araçlar Dünyası] >> Markalar >> Nissan >> Cevap: --> Kulüp NISSAN � Bir TIKla Gelir :) <-- Sayfa: <<   < önceki  4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
cell123

19 Kasım 2006, 11:35:32  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

-->AutoSHOW 2006 İstanbul Fuarı ve Nissan<--

Çekebildiğim fotoğraflardan sergilenen modeller aşağıdaki gibidir

-->Fuar Alanı<--

-->Nissan Micra C+C<--

-->Nissan Primera<--

-->Nissan Almera<--

-->Nissan Note<--

-->Nissan Pathfinder<--

-->Nissan X-Trail<--

-->Nissan Patrol<--

-->Nissan Murano<--

-->Nissan 350Z<--

-->Nissan Qashqai<--

**Nissan Qashqai�yle ilgili düşük kalite de olsa video çekimi yapma fırsatım oldu. Lütfen video dosyasını indirirken aradaki * işaretini kaldırıp, ilgili linkten free kısmına tıklayınız. Video codec sorunu yaşarsanız VLC player�ı tavsiye ederim. Sorunsuz dosyayı açması gerekir.

http://rapid*share.com/files/3906989/fuar_qashqai.MP4.html

Fuarla ilgili, özellikle hybrid araçlarla ilgili başka malzemeleri diğer başlıklarda paylaşmaya devam ederim. Toyota ve Honda bence fuara Nissan�dan daha iyi hazırlanmışlar ve hybrid motorlarını anlatan detaylı, bilgilendirici maketleri incelemek epey vaktimi aldı.

Keyifli forumlar,

ya nasıl mutlu oldum anlatamam
çok teşekkür ediyorum;ben Ankarada oturduğum için autoshow fuarlarını kaçırıyorum
ama sayende gitmiş kadar oldum emeğinize sonsuz teşekkürler
bu arada note da pek bi güzel duruo (herzamanki gibi )

SHIFT_to one
2007 Gümüş Note 1,6 Tekna
cell123

19 Kasım 2006, 11:40:33  

ORCA yeni nissan primeran hayırlı olsun inşallah keyifle kullanırsın
Note u satmışsın yanlış anlamadıysam acabi bi sorun fln mı yarattı da sattın?

SHIFT_to one
Soylukan

Sisteme Gözat

19 Kasım 2006, 21:46:17  

yosunkaya nın 200sx ini sevdim, çok özel bir araçtır 200sx

4....0....6...........C....o....u....p....e
http://resim.donanimhaber.com/m_14793956/tm.htm
fatnet

21 Kasım 2006, 12:33:28  

ben bir note kullanıcısıyım yıllardır aklımızda bir araba almak vardı ve bunun böyle bir araba olacağını hiç düşünmezdim.piyasada birbirine benzeyen ve tipsiz, klasik o kadar çok araba var ki bunların yerine değişik bir arba tercihimiz oldu.ancak şimdi bu tercih yüzünden pişman oluyorum
aracı 2006 mayısta aldım 1.4 vısıa 25000 ytl ye paramız çıkışmadığı için 1.6 alamadık ama bu donanım ve motorda bize yeterli geldi tabiki 1.6 gibi olmaz ,nedense aracın içini gördüğümüzde basiretimiz bağlandı birde baktık ki anlaşıp aracı almışız
halbuki giderken listede neler vardı neler her yerini didik didik edecektim ama çoğunu pas geçtik
heleki bagaj ilk baktığımda büyük ve yeterli gelmişti ki şimdi çok küçük ve kullanışsız geliyor iki eşya koydunmu doluyor evet koltukların kayması bir nevi teselli ama yeterli değil bunda hb olmasınında payı var tekerlek yuva çıkıntıları ve amortisör başlarının iç alanı daraltması gibi
iç mekan ön taraf gerçeklten güzel sade kendine has bir tarzı var değişik bir dış görünüş ön taraftan arkaya doğru daralan bir çizgi tasarım arkayı yamuk ve küçükmüş gibi gösteriyor uzaktan vede yukardan bakılınca Arka taraf daha darmış gibi görünüyor belkide öyle çünkü arka koltuğa oturulunca bu belli ediyor kendisini (üç kişi) diz mesafesine diyeceğimiz yok
Aracım 5800 km de 5000 km ücretsiz bakımını yaptırdım bence eksi yönleri
1.araç içeriye yol,rüzgar sesini alıyor yalıtım çok iyi değil
2.arka sağ amortisörden aşırı bir ses geliyor kasislerden geçerken (servis yaptık dedi bulamadı ses yine geliyor)
3.sürücü kapısı her seferinde kilit açılınca takılıyor zorlanıyordu daha ilk günlerden
4. bagaj kapağı açılırken takılarak iki kerede açılıyor
5.en önemlisi de beni en çok sinir eden 90 model aracımda duymadığım ön konsoldan gelen tıkırtı ve sesler
ön sütunların açık renk iç kaplamasını bir yoklayın sanki kartondan yapmışlar yerinden oynuyor az zorlasanız yerinden çıkacak iki tarafta öyle,ızgaraların olduğu siyah düz zemin plastiğin ön camla kesiştiği yerleri biraz bastırın çok rahat hareket ediyor resmen yap boz gibi iki dakikkada ön takım komple sökülebilecek sanki ve bu birleşim yerlerindenndüz yolda giderken bile ses gelmeye başladı bu nasıl sıfır araba?
6.motor her çalıştığında yüksek ve gürültülü bir hırlama hırltı gibi garip bir sesle çalışıyor ki bu durum ilk aylarda yoktu şimdi sıcak tada yapıyor soğuktada (servis onada çözüm bulamadı)
7.aracın iç mekan aksam ve plastiğinde bence çok ucuza kaçılmış gerçekten bazı yerleri dandik hele işçilik halbuki bu aracı önceden forumlarda inceleyenler çok övmüşlerdi malzeme kalitesini
şimdi bakıyorumda nerde 2000 model astra veya başka bir model araçtaki o tok kalite, kapı içi ,ön konsol olsun ,nerde bu note
8. yakıt tüketim ise ne çok yakıyor ne de az yakıyor
yakında ondada bi sorun çıkmassa tabi
9. ön kapı camından tıkırtılar geliyor
10.2. elde satışı zor(bunu bilerek aldık)
şimdilik aklıma gelenler bunlar
Ben pişman oldum türkiye yol şartlarına 6 ay dayanamıyacak bir arabaya 25 milyar verdiğim için pişman oldum
kimin malı olduğu belli olmayan ( ne orjinal japon nede fransız ,ortak yapım) orta malı bir araba ki-kalitesini gördüğüm için - aldığım için pişman oldum
ama hoşumuza giderekaldık 2. elini bilerek aldık servis parça sıkıntısını bilerek aldık
yani kaşınarak aldık, inşallah sizler pişman olmassınız
uzun yıllar binmeyi düşünerek aldığım bir araçtı ama gel gör ki

Tecniq

21 Kasım 2006, 6:27:12  

quote:

Orjinalden alıntı: fatnet

ben bir note kullanıcısıyım yıllardır aklımızda bir araba almak vardı ve bunun böyle bir araba olacağını hiç düşünmezdim.piyasada birbirine benzeyen ve tipsiz, klasik o kadar çok araba var ki bunların yerine değişik bir arba tercihimiz oldu.ancak şimdi bu tercih yüzünden pişman oluyorum
aracı 2006 mayısta aldım 1.4 vısıa 25000 ytl ye paramız çıkışmadığı için 1.6 alamadık ama bu donanım ve motorda bize yeterli geldi tabiki 1.6 gibi olmaz ,nedense aracın içini gördüğümüzde basiretimiz bağlandı birde baktık ki anlaşıp aracı almışız
halbuki giderken listede neler vardı neler her yerini didik didik edecektim ama çoğunu pas geçtik
heleki bagaj ilk baktığımda büyük ve yeterli gelmişti ki şimdi çok küçük ve kullanışsız geliyor iki eşya koydunmu doluyor evet koltukların kayması bir nevi teselli ama yeterli değil bunda hb olmasınında payı var tekerlek yuva çıkıntıları ve amortisör başlarının iç alanı daraltması gibi
iç mekan ön taraf gerçeklten güzel sade kendine has bir tarzı var değişik bir dış görünüş ön taraftan arkaya doğru daralan bir çizgi tasarım arkayı yamuk ve küçükmüş gibi gösteriyor uzaktan vede yukardan bakılınca Arka taraf daha darmış gibi görünüyor belkide öyle çünkü arka koltuğa oturulunca bu belli ediyor kendisini (üç kişi) diz mesafesine diyeceğimiz yok
Aracım 5800 km de 5000 km ücretsiz bakımını yaptırdım bence eksi yönleri
1.araç içeriye yol,rüzgar sesini alıyor yalıtım çok iyi değil
2.arka sağ amortisörden aşırı bir ses geliyor kasislerden geçerken (servis yaptık dedi bulamadı ses yine geliyor)
3.sürücü kapısı her seferinde kilit açılınca takılıyor zorlanıyordu daha ilk günlerden
4. bagaj kapağı açılırken takılarak iki kerede açılıyor
5.en önemlisi de beni en çok sinir eden 90 model aracımda duymadığım ön konsoldan gelen tıkırtı ve sesler
ön sütunların açık renk iç kaplamasını bir yoklayın sanki kartondan yapmışlar yerinden oynuyor az zorlasanız yerinden çıkacak iki tarafta öyle,ızgaraların olduğu siyah düz zemin plastiğin ön camla kesiştiği yerleri biraz bastırın çok rahat hareket ediyor resmen yap boz gibi iki dakikkada ön takım komple sökülebilecek sanki ve bu birleşim yerlerindenndüz yolda giderken bile ses gelmeye başladı bu nasıl sıfır araba?
6.motor her çalıştığında yüksek ve gürültülü bir hırlama hırltı gibi garip bir sesle çalışıyor ki bu durum ilk aylarda yoktu şimdi sıcak tada yapıyor soğuktada (servis onada çözüm bulamadı)
7.aracın iç mekan aksam ve plastiğinde bence çok ucuza kaçılmış gerçekten bazı yerleri dandik hele işçilik halbuki bu aracı önceden forumlarda inceleyenler çok övmüşlerdi malzeme kalitesini
şimdi bakıyorumda nerde 2000 model astra veya başka bir model araçtaki o tok kalite, kapı içi ,ön konsol olsun ,nerde bu note
8. yakıt tüketim ise ne çok yakıyor ne de az yakıyor
yakında ondada bi sorun çıkmassa tabi
9. ön kapı camından tıkırtılar geliyor
10.2. elde satışı zor(bunu bilerek aldık)
şimdilik aklıma gelenler bunlar
Ben pişman oldum türkiye yol şartlarına 6 ay dayanamıyacak bir arabaya 25 milyar verdiğim için pişman oldum
kimin malı olduğu belli olmayan ( ne orjinal japon nede fransız ,ortak yapım) orta malı bir araba ki-kalitesini gördüğüm için - aldığım için pişman oldum
ama hoşumuza giderekaldık 2. elini bilerek aldık servis parça sıkıntısını bilerek aldık
yani kaşınarak aldık, inşallah sizler pişman olmassınız
uzun yıllar binmeyi düşünerek aldığım bir araçtı ama gel gör ki

Selamlar...

Öncelikle başına gelenler için üzüldüm. Bende bir mazda sahibi olarak Japon arabalarını severim aslında. Genelde kaliteli olurlar, ama sanırım Renault Nissanı satın aldığından beri eski kaliteden biraz ödün verip daha estetik araçlar yapmaya yöneldiler. Zaten başımıza ne geliyosa bu Fransızlar yüzünden geliyo, görüntüye aldanıp alıyoruz hemen, ondan sonrada uğraş dur. (bi önceki arabam Peugeot'tu, neler çektiğimi bir ben birde Allah bilir, ocağıma incir ağacı dikti şerefsiz araba)

Sıfır bir araba için yaşadığın sorunlar çok fazla, insanın içine sinmiyor bi türlü, ama umarım sorunların zamanla biraz daha düzelir, bi daha araç alacağın zaman sana safkan bir Japon önermekten başka yapacak bişey gözükmüyor.

Peki servisler ne kadar ilgileniyor senin aracınla? Bildiğim kadarıyla Nissan servisleri çok kötü değildir.

Saygılar....

|DH| MAZDA TAKIMI
|DH| TOYOTA KARDEŞLİĞİ
2003 Toyota Corolla 1.6 110 HP & Tartarini
mobilecom

21 Kasım 2006, 24:35:04  

nisan micra 1.2 arabam var beni de üye yapabilirmisiniz acaba

TOSHİBA A500-132 KULLANICILARI KULÜBÜ
Core2Duo P8700(2,53GHz) | 4GB DDR2 RAM | 400GB SATA HDD | Wireless LAN (802.11a/g/Draft-N) | ATI GDDR3 1GB HD4650 Ekran Kartı | Harman Kardon® Stereo Hoparlörler | Entegre 1.3 Mp HD Web Kamera (YÜZ TANIMA FONKSİYONLU) | 3 USB, 1 E-sata (USB), 1 HDMI ve 1 VGA bağlantısı | HD Audio | 16" 16:9 Ekran | 6 Hücreli Lityum İyon pil | Kulaklık soketi ile paylaşımlı S/PDIF (optik)

manager79

21 Kasım 2006, 13:12:00  

@fatnet

istanbul içindemisiniz, hangi servise gidiyorsunuz.. İstanbul içindeyseniz sorunlarınız için yardımcı olabilirim.

Saygılar

sandiego

Sisteme Gözat

21 Kasım 2006, 14:08:12  

quote:

Orjinalden alıntı: mobilecom

nisan micra 1.2 arabam var beni de üye yapabilirmisiniz acaba

Hoşgeldiniz

Listemizde son güncellemeler yapılmıştır

Konu Micra olunca,

-->NISSAN MICRA R<--

Genel Özellikleri:

Üretim Japonya
Üretim Tarihi 2003
Ağırlık 1000 kilo / 2204.6 lbs
Motor Sıralı 4 silindir DOCH - Mid , transversely mounted
Hacim 1.999 litre / 122 cu in
Şanzıman 6 ileri Sequential
Beygir Gücü 265 bhp / 198 KW
Tork 250 Nm / 184 ft lbs @ 6000 rpm
BHP/Litre 133 bhp / liter
Güç-Ağırlık Oranı 0.27 bhp / kg
Son Hız 240 km/h / 149 mph
0-60 mph (~0-100 km) Hızlanması 4.9 s
** Arkadan itişli**
** Araç prototiptir**
Son Kayıt Tarihi: 12 / 01 / 2004'den önce

Kaynaklar:
http://car.kak.net/Article1306.html
http://www.ultimatecarpage.com/frame.php?file=car.php&carnum=1780

@cell123

Rica ederim. Aslında fuarda daha bol görsel malzeme toplamayı umuyordum. Ama fotoğraf makinamın cephanesi erken bitti ve iki hall kadar dayanabildi (makinayı dalgınlıkla açık unutunca pil dayanmadı haliyle). Dilerseniz tüm markaların görsellerini tek rapid link olarak kulüp başlığımızda paylaşabilirim. Ayıkladıklarımdan sonra yaklaşık 219 MB lık arşiv var.

SHIFT_to one
2006 Siyah Navara SE 5A/T
umut16
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

21 Kasım 2006, 16:02:44  

ya beyler bişey sorucam klübünüzde yeni PATFINDER sahibi var mı..

varsa arkadaştan araç ile ilgili yorumlarını almak isterim babam iin düşünüyoruz malum patfınder geçmişi biliniyo ama bu modelden kullanan pek çevremde bulamadın onun için pek bi fikir ok aklımızda yardımcı olursanız sevinirim..
cell123

22 Kasım 2006, 1:14:49  

slmlr herkese
arkadaşlar ailemin japon arabalarına karşı acaip bir önyargısı vardı. taki ben okulda otomobil müh. hakkında eğitim görene kadar ve ztn üzerine hemen note umu almıştım. geçmiş senelerde dayım micra istemesine rağmen pek beğenilmemişti ve dayım arabasını satmaktan vazgeçmek zorunda kalmıştı şimdi bende nissan olduğu için micrayı almayı düşünüyoruz aklımızdaki model 1,6 SR aslında 1,4 tekna da olabilirdi fakat bildiğim kadarıyla şu an gelmiyor TR ye sadece 1,2 benzinli-1,5dci- ve 1,6 SR var.
1,2 kullanan arakdaşlar çekiş ve performans hakkında bilgi verebilirlerse sevinirim.
ama tercihimiz 1,6 gibi gözüküyor çünkü değiştireceğimiz araba (97 corsa Gsi 1,6).
micra hakkında bilgisi olanlar ve kullanıclardan yorumlarını bekliyorum
şimdiden çok teşekkürler.

SHIFT_to one
karahisar

24 Kasım 2006, 12:55:11  

BU TOPİC GÖRSEL BİR ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ SAN DİEGO ELİNDE Kİ ARŞİVLİK GÖRÜNTÜLERİ RAPİDLERSEN ÇOK SEVİNİRİM

GÜNEŞ ÜFLEMEKLE SÖNMEZ GÖZLERİNİ KAPAYAN YANLIZ KENDİNE GECE EDER İmanın içinde saklı bir CENNET,İnkarcılığın içinde gizli bir CEHENNEM vardır HİÇ BİR NEFS YOKTUR Kİ ÜZERİNDE GÖZETLEYİCİ OLMASIN

Osmanlı Tarihi Kulübü
sandiego

Sisteme Gözat

24 Kasım 2006, 13:59:38  

quote:

Orjinalden alıntı: karahisar

BU TOPİC GÖRSEL BİR ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ SAN DİEGO ELİNDE Kİ ARŞİVLİK GÖRÜNTÜLERİ RAPİDLERSEN ÇOK SEVİNİRİM

seve seve

Ancak ufak bir sorun var. Dosyaları 100 MB'lık iki bölüme ayırıp, rar paketleri haline getirdim. Yani rapidlemeye hazır hale geldiler. Bir heves tam upload edecetim ki... Malesef serverlarında herhalde sorun var; hata verip duruyor. Konu aklımda karahisar. Sadece bir fırsatını bulsam hemen linkler Kulüp Nissan başlığımızda yerini alacak. Dosyaların içinde 6 kadar video dosyası da olmalı (keyifli seyirler :)

Bir de yeri burası değil; ama Windows Vista RTM kurduğum için 600GB lık esas başka arşivlerimin olduğu harici sabit diske ulaşamıyorum. Esas cephanelik orada Görseller cılız kalırsa ileride oradan da faydalanma şansımız var. Aksaklık için şimdiden özür dilerim karahisar,

SHIFT_to one
cell123

24 Kasım 2006, 16:37:05  

BAŞTA CLUB NİSSAN ÜYESİ ÖĞRETMENLER OLMAK ÜZERE BÜTÜN ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

SHIFT_to one
dincerbir

26 Kasım 2006, 14:32:01  

Artik bende nissan sahibiyim, imzami de ekledim ... simdi clube uye olabilirmiyim .

Saygilar .

SHIFT_to one
2000 Koyu Yeşil Primera

devedikenii

26 Kasım 2006, 23:24:06  

ya bende bugün bir nissan primera comfort aldım 2001 model 15. 000 ytlye fakat bu araba hakkında hiçbir bilig sahibi diildim arkadaş al dedi anlar o biraz ama oda uzak dogu arabalarnı tanımaz fazla.. anlıycanız ben şimdi aracın ruhsatında 1220 kg görünce tutuştum 1.6 araç bunu nasil kaldırır. yakıtı çok olmazmiki yandım ben yakıttan kazanalım derken yine yanlış tercih yaptık heralde. ibde araç 117.000 km de ben buzamana kadar 30.000 km ye kadar araba kullandım ne çıkar ne olur hiç kestiremiyorum allahdan hayırlısını diliyorum ama.. sizinde heralde söleyeceginiz bişiler vardır... yorumlarınızı bekliyorum... iyi geceler.

Bir TIKla gelir :)

SHIFT_to one
2001 Nissan Primera Comfort
sandiego

Sisteme Gözat

27 Kasım 2006, 1:18:50  

@karahisar

Rapid’le biraz cebelleştikten sonra dosyaları 96 MB’lık iki paket haline getirdim. Gecikmeden dolayı tekrar özür dilerim.

AutoSHOW 2006 İsanbul ile ilgili yüksek çözünürlüklü görseller:

http://rapid*share.com/files/4960115/autoshow2006_1.rar.html

http://rapid*share.com/files/4966170/autoshow2006_2.rar.html

Dosyaları indirmek isteyenler için genel açıklama:

a) Aradaki * işaretini lütfen kaldırın
b) ‘free’ kısmına tıklayarak video dosyasını indirebilirsiniz
c) Geri sayan saniye sayacı sıfıra geldiği zaman üç sembollü kodu girin
d) Video dosyalarında Codec sorunu olursa VLC playerla sorunsuz dosyayı açabilirsiniz

** Yeni üyelerimiz listeye eklenmiştir.

dincerbir ve devedikenii, Primeralarınızla sorunsuz, kazasız-belasız sürüşler. Araçlarınız hayırlı olsun. Ayrıca, Kulüp Nissan’a hoşgeldiniz

Edit: Link

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sandiego -- 27 Kasım 2006; 1:22:07 >

SHIFT_to one
Alican Tolga

27 Kasım 2006, 9:21:03  

quote:

Orjinalden alıntı: devedikenii

ya bende bugün bir nissan primera comfort aldım 2001 model 15. 000 ytlye fakat bu araba hakkında hiçbir bilig sahibi diildim arkadaş al dedi anlar o biraz ama oda uzak dogu arabalarnı tanımaz fazla.. anlıycanız ben şimdi aracın ruhsatında 1220 kg görünce tutuştum 1.6 araç bunu nasil kaldırır. yakıtı çok olmazmiki yandım ben yakıttan kazanalım derken yine yanlış tercih yaptık heralde. ibde araç 117.000 km de ben buzamana kadar 30.000 km ye kadar araba kullandım ne çıkar ne olur hiç kestiremiyorum allahdan hayırlısını diliyorum ama.. sizinde heralde söleyeceginiz bişiler vardır... yorumlarınızı bekliyorum... iyi geceler.

Hayırlı olsun. güle güle kullan. ben de düşünüyorum aynı otodan. nereden (hangi şehir) aldın?

cell123

27 Kasım 2006, 9:22:33  

wallahi böyle bir durum da ne denir bilmiyorum sadece eline emeğine sağlık diyebiliyorum
ohhh ya bunca yıldır ben niye bu forumu fark etmemişim
her fuardan sonra ah be bu sene de gidemedim istanbula diye üzülürdüm ama şimdi gitmiş gibi oldum
tkrr çok teşekkürler

SHIFT_to one
devedikenii

27 Kasım 2006, 10:08:18  

selam herkese Alican tolga istanbul yenibosnadan arabayı aldık. valla aracın içi dışı çok hoş valla baya güzel ama yakıtı konusunda hala kimse bişi demedi :) yakıtının altında ezilirmiyim bilmiyorum....

SHIFT_to one
Alican Tolga

27 Kasım 2006, 11:55:53  

quote:

selam herkese Alican tolga istanbul yenibosnadan arabayı aldık. valla aracın içi dışı çok hoş valla baya güzel ama yakıtı konusunda hala kimse bişi demedi :) yakıtının altında ezilirmiyim bilmiyorum....

Bence güzel araç. test etme imkanım oldu. ama yakıtıyla ilgili hiçbir fikrim yok. yakıt ekonomisi için vites aralıklarının uzun tutulduğu, bunun ise performansı olumsuz etkilediği söyleniyor. performanstan ne beklendiği biraz göreceli, kişiden kişiye değişir. benim için yeterli performansı sağlıyor. Birkaç sorum daha olacak; sahibinden mi yoksa galeriden mi aldın? bir de pazarlıklı fiyatı mı bu?

sandiego

Sisteme Gözat

27 Kasım 2006, 21:29:54  

-->NISSAN FUGA<--

- Nissan-Japonya’da Y50 kod adıyla, Fuga Ekim 2004’den beri piyasada
- Nissan Cedric ve Gloria modellerinin yerini aldı
- Araçta arkadan itişli VQ seri V6 motorlar görev almakta
- En önemlisi, bence FM platform üzerine inşa edilmiş olması. Önemine gelince;

Nissan ‘ın diğer FM "front midships" platform modelleri:
a) Nissan Skyline/Infiniti G35 V35 Serileri
b) Nissan 350Z Z33-series
c) Nissan Stagea M35-series
d) Infiniti FX SUV

- XV ve GT donanım paketleriyle satılmaktadır
- 3.5 L motorlarda ayrıca 4 çeker ‘all wheel drive’ özelliği sunulmaktadır
- Amerika pazarı için Nissan Fuga, Infiniti adı altında M35 ve M45 olarak satılmaktadır. M35’ler 6 silindirli 3.5 L motorları kullanırken; M45 modeli 4.5 L VK serisi V8 motora sahiptir

** Türkiye’de ‘gray market’ olarak galerilere getirtilip getirtilmediğini bilmiyorum. Lüks sınıf sedan dendiğinde, bilindik modellerin içinden sıyrılan ‘özel’ bir otomobil olduğunu düşünüyorum.

@cell123

Ne demek... Asıl bu tür paylaşımlardan ben mutluluk duyuyorum. Güzel temennileriniz karşısında mahcup oldum Sağolun,

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sandiego -- 27 Kasım 2006; 22:12:32 >

SHIFT_to one
manager79

27 Kasım 2006, 22:12:58  

Bu modelleri görünce, Nissan Otomotiv A.Ş Avrupa yerine Amerikaya bağlı olsaydı diyor insan.

Saygılar

sandiego

Sisteme Gözat

27 Kasım 2006, 22:46:22  

quote:

Orjinalden alıntı: manager79

Bu modelleri görünce, Nissan Otomotiv A.Ş Avrupa yerine Amerikaya bağlı olsaydı diyor insan.

Saygılar

Haklısınız. Keşke diye insan iç çekiyor

Brain Carolin’in, en azından Avrupa’da Infiniti markasını 2008 lansman yılı olarak planladıkları konusunda açıklamaları vardı. Başka bir gelişme veya somut adım atıldı mı bilmiyorum. Herhalde bu durum Türkiye’yi de etkileyecek.

NISSAN Japonya’dan başka bir model daha;

-->NISSAN ELGRAND<--

NISSAN’ın VIP VAN yorumu

Edit: Fotoğraf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sandiego -- 27 Kasım 2006; 22:54:19 >

SHIFT_to one
devedikenii

27 Kasım 2006, 23:16:36  

ALICAN TOLGA BU ARABA ÇOK TESADÜF OLDU.. ŞAHISTAN, TANIDIGIMIZ BİRİNİN YAKINI ÇIKINCA BİZE İŞLEM TUTARINI ALMADI, TOPLAMDA 15.000 YTLYE GELECEK. İŞLEMLER NE KADAR TUTAR DERSEN 750 YTL OLURMU BİLMEM OKADARINI ALMIYCAK İŞTE. İÇİME SİNEN BİR ARAÇ OLDU... TEK KORKUM BENZİNİ HAFTANIN 2 GÜNÜ RAHAT 40 KM YAPICAM. BİDE HAFTA SONUNDA GEZMELER FELAN..
ALDIGIM KİŞİ BU ARAÇDA MOTOR SUYU DİYE BİR OLAYIN OLMADIGINI SÖLEDİ, SADECE ANTİFİRİZ KOYULAN BİR KUTU VAR. BU KONU HAKKINDADA BİLGİ VERİRMİSİNİZ ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devedikenii -- 27 Kasım 2006; 23:23:16 >

SHIFT_to one
dincerbir

28 Kasım 2006, 9:49:15  

benim araç tüplü , haftada 320-350 Km yol gidiyorum. bir depo tüp yakiyor. (40 Lt = 50 YTL = 326 Km)

Ama ne kadar benzin yaktigini bende henuz bilmiyorum

Saygilar

SHIFT_to one
2000 Koyu Yeşil Primera

Alican Tolga

28 Kasım 2006, 17:46:35  

quote:

ALDIGIM KİŞİ BU ARAÇDA MOTOR SUYU DİYE BİR OLAYIN OLMADIGINI SÖLEDİ, SADECE ANTİFİRİZ KOYULAN BİR KUTU VAR. BU KONU HAKKINDADA BİLGİ VERİRMİSİNİZ ?

Bu konu hakkında hiçbir bilgim yok :(

KanDoken

29 Kasım 2006, 1:44:55  

Bende bir Navara almayı planlıyorum. Asıl planlarım ise pek "hain".

Aklımdaki Navara 4x2 SE+ alıp aşağıdaki iki kapatma türünden biri ile kapattırmak;

http://www.pickupspecialties.com/Foldacover/Fold-a-cover-main.htm
http://www.pickupspecialties.com/BakFlip/bakflip_folding_truck_tonneau_bed_cover.htm

Bakflip ekstra anahtar gerektirmemesi yüzünden tercihim :) Gerçi internet üzerinden 700$'a satıyorlar, An Nissan 3.000 YTL dedi ama... Belki internetten sipariş verir, montajını ben yaparım :) Montaj videosu bile vermişler.

Jant'ları teker çapları ve çevresi aynı kalmak üzere 1" büyütmeyi düşünüyorum.
Arka stepne yerine 150-200 kg gibi bir ağırlık takmayı düşünüyorum. Patlak lastik içinde tamir tüpleri yeterli olur diye ummaktayım.
Arka park sensörü, sis farları, ön bullbar, havuz koruma ve aksesuarlar vb gibi bir kaç ufak aksesuar da listemde. :) Yanlızca daha fazla hava yastığı eklenemiyormuş. Doğrusu pickupspecialties sitesi iştahımı kapartmıyor değil.

Öğrendiğim kadarı ile 4x4'ler ile 4x2'ler arasında yanlızca ECU ve buji farkı varmış (serviste bir usta öyle dedi). Motoru ayarlatarak 174 beygire çıkarmak istiyorum.

Bir de Amerika'da bulunan bir arkadaşım bahsetmişti, özellikle pick-up tarzı araçlar için 2000$ masraf ile 4x2 olan araç 4x4 yapılabiliyormuş. Yani olabilirse ruhsatta 4x2, gerçekte 4x4 olsa... Tadından yenmez sanırım.

Pek randımanlı olmaz mı? Ne dersiniz?

Yada tüm bu fantazilerden vazgeçip, bir crouser motorsiklet alayım diyorum.

Kolay gelsin.
KanDoken

29 Kasım 2006, 23:28:23  

quote:

Orjinalden alıntı: KanDoken
http://www.pickupspecialties.com/BakFlip/bakflip_folding_truck_tonneau_bed_cover.htm

Adamlara kargo ile yurt-dışına teslim ediyormusunuz diye sormuştum, kargo ücretini ödemeniz karşılığında yapıyoruz dediler. Bu arada Navara'nın Frontier ile aynı olduğunu öğrendim (Bakflip'ci amcalar söyledi).

Navara'nın detaylı aksesuar listesine http://www.nissanusa.com/pdf/accessories/accessories_frontier.pdf adresinden ulaşabilirsiniz.

Kolay gelsin.

sandiego

Sisteme Gözat

30 Kasım 2006, 2:18:02  

quote:

Adamlara kargo ile yurt-dışına teslim ediyormusunuz diye sormuştum, kargo ücretini ödemeniz karşılığında yapıyoruz dediler. Bu arada Navara'nın Frontier ile aynı olduğunu öğrendim (Bakflip'ci amcalar söyledi).

D40 Navara, belirttiğiniz gibi ABD pazarında farklı aksesuar seçenekleriyle Frontier adıyla satılıyor. Nismo paketini Türkiye’de keşke satın alma imkanı olsaydı

Yurtdışı forumlarından jantlarıyla oynanmış haliyle bazı Frontier görselleri:

Frontier/Navara ile ilgili iki fan sitesi:

http://www.clubfrontier.org
http://www.nissanfrontier.org/

SHIFT_to one
KanDoken

30 Kasım 2006, 10:19:41  

quote:

Orjinalden alıntı: sandiego
http://www.clubfrontier.org
http://www.nissanfrontier.org/

Nacizane bir önerim olacak; isterseniz bilgilerimizi/resimlerimizi paylaşmak için bizde bir web sayfası kuralım. Eğer PHP'den ve hazır yazılımlardan anlayan bir kişi varsa aramızda ben hosting işini ayarlayabilirim. Aslında sayfanın yönetimini de alabilirim ama malesef programım çok yoğun.

Ne dersiniz?

sandiego

Sisteme Gözat

30 Kasım 2006, 22:29:35  

quote:

Nacizane bir önerim olacak; isterseniz bilgilerimizi/resimlerimizi paylaşmak için bizde bir web sayfası kuralım. Eğer PHP'den ve hazır yazılımlardan anlayan bir kişi varsa aramızda ben hosting işini ayarlayabilirim. Aslında sayfanın yönetimini de alabilirim ama malesef programım çok yoğun.

Ne dersiniz?

Konu Nissan-Türkiye olunca kullanıcı olarak sayıca biraz cılız kalıyoruz. Bir de off-road araçları olursa, kendi küçük adamızda birkaç postla malesef yetinmek zorunda kalabiliriz. Ancak böyle bir oluşumun temelleri atılırsa her türlü katkıya hazırım. Öneriniz bence çok olumlu ve heyecan verici. Yine de donanimhaber ilk göz ağrım olduğu için burdan kopamıyorum ve sadece otomobil değil diğer ilgi alanlarımı da bu çatıda görmek beni mutlu ediyor. Başka bir gerçekte, forum şu aralar (dönemsel olduğunu umduğum sebeplerden) gerek içerik, gerek katılımcı olarak eski yoğunluğunu kaybediyor.

Navara’yı test etme imkanınız oldu mu? Güney Afrika ve Avustralya kıtasında off-road parkurlarında oldukça başarılılar :)

Örnek mi?

http://www.nissan-dakar.com/EN/RACE/OTHERS/SOUTHAFRICA2006/rd7.html

http://www.motoring.co.za/index.php?fArticleId=3467479&fSectionId=1645&fSetId=381

Modifikasyon ile ilgili:

http://www.michaelis-tuning.de/c/Navara_engl.pdf

http://www.ibherdesign.com/nissan-navara.html

SHIFT_to one
KanDoken

1 Aralık 2006, 12:02:56  

quote:

Orjinalden alıntı: sandiego
Konu Nissan-Türkiye olunca kullanıcı olarak sayıca biraz cılız kalıyoruz. Bir de off-road araçları olursa, kendi küçük adamızda birkaç postla malesef yetinmek zorunda kalabiliriz.

Navara�yı test etme imkanınız oldu mu? Güney Afrika ve Avustralya kıtasında off-road parkurlarında oldukça başarılılar :)

Ben tüm nissanlar için demiştim :)

Navara'yı yanlızca istanbul yolunda test ettim. 4x2 SE+ modeli idi. Dolayısı ile off-road kapasitesini bilmiyorum. D-Max'i off-road test edebildim, onun da performansı baya etkileyici idi.

karahisar

1 Aralık 2006, 24:48:36  

san diego maşllah hiç boş durmamışsın harıl harıl görsel malzeme ile doldurmuşsun rapidlediğin dosyaları indiriyorum eline sağlık dostum

GÜNEŞ ÜFLEMEKLE SÖNMEZ GÖZLERİNİ KAPAYAN YANLIZ KENDİNE GECE EDER İmanın içinde saklı bir CENNET,İnkarcılığın içinde gizli bir CEHENNEM vardır HİÇ BİR NEFS YOKTUR Kİ ÜZERİNDE GÖZETLEYİCİ OLMASIN

Osmanlı Tarihi Kulübü
karahisar

1 Aralık 2006, 24:50:52  

yanlız bu nissan elgrand ın türkiye sayışı war mı ww transporter a benzemiş üstelik vites sallama vites değil

Osmanlı Tarihi Kulübü
gt-40

2 Aralık 2006, 18:45:57  

arkadaşlar navaranın vergisini bilen varmı nekada?r bunlarda kamyonet diyemi ticari diyemi yoksa arazi aracı diyemi geçiyor yani devlete nekadar bayılıyoruz teşekkürler

cell123

2 Aralık 2006, 22:52:32  

NİSSAN İNGİLTERE FABRİKASINDAN BAZI FOTOGRAFLAR. BENİM ÇOK HOŞUMA GİTTİ TERTEMİZ PAYLAŞMAK İSTEDİM

SHIFT_to one
cell123

2 Aralık 2006, 23:27:14  

DAHA ÖNCE YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM ALTİMA MODELİNİN SEDANI PAYLAŞILMIŞTI , BEN DAHİL HERKES ÇOK BEĞENMİŞTİ. VE GEÇENLERDE COUPESİ TANITILMIŞ. 2008 DE ÇIKICAKMIŞ PİYASAYA BEN BAYILDIM BİTTİM KEŞKE TR YE DE GELSE BEĞENDİGİM BİRKAÇ FOTOSU:

SHIFT_to one
cell123

2 Aralık 2006, 23:36:01  

DAHA ÖNCE EPEYCE BAHSEDİLMİŞTİ FORUMDA, ÇOK BEĞENDİĞİM GÜNCEL ALMERA SERİSİ YAKIN ZAMANDA YENİ KASASI İLE DEĞİŞTİRİLİCEKMİŞ ONA AİT FOTOLAR:
(EĞER BENZER YA DA AYNI FOTOGRAFLAR DAHA ÖNCEDEN VERİLMİŞ İSE LÜTFEN KUSURUMA BAKMAYIN, NİSSAN RESMİ GÖRÜNCE DAYANAMIYORUM PAYLAŞIYORUM )

SHIFT_to one
sandiego

Sisteme Gözat

3 Aralık 2006, 12:41:23  

@cell123

Paylaşımlar müthiş. İşler rayına oturmaya başlıyor. Sağolun

Altima Coupe de, sedan gibi derli toplu ve duru çizgileriyle hani ben burdayım diyor. Keşke ülkemiz yollarında görebilsek :)

Modellere göre üretildikleri yerler, görseller vs... ile destekleyerek; aslında Nissan ve fabrikaları konusunu daha da detaylandırabiliriz. Mesela Navaraların Nissan-İspanya’da üretildiklerini hatırlıyorum.

Diğer modeller ???

SHIFT_to one
cell123

3 Aralık 2006, 1:07:59  

BENŞM BİLDİĞİM KADARIYLA(YANLIŞSA DÜZELTİRSENİZ SEVİNİRİM )
MİCRA
NOTE
ALMERA HB İNGİLTERE FABRİKASINDA ÜRETİLİYOR.

AYRICA
quote:

@cell123 Paylaşımlar müthiş. İşler rayına oturmaya başlıyor. Sağolun

NE DEMEK FORUMUMUZA KATKIDA BULUNMAK EN TEMEL GÖREVİMİZ

SHIFT_to one
cell123

3 Aralık 2006, 9:30:47  

İSTANBUL AUTOSHOW FUARINDA DA TANITILAN VE ADINI ESKİ TÜRK TARİHİNDEN ALAN BENCE PİYASANIN EN KARİZMATİK YENİ SUV U QUASHQAİ. BENCE TÜRKİYE BAŞTA OLMAK ÜZERE BÜTÜN DÜNYA PAZARLARINDAKİ DENGELERİ DEĞİŞTİRECEK. BİRKAÇ YAKIŞIKLI POZU

SHIFT_to one
sandiego

Sisteme Gözat

3 Aralık 2006, 13:06:20  

quote:

Orjinalden alıntı: cell123

İSTANBUL AUTOSHOW FUARINDA DA TANITILAN VE ADINI ESKİ TÜRK TARİHİNDEN ALAN BENCE PİYASANIN EN KARİZMATİK YENİ SUV U QUASHQAİ. BENCE TÜRKİYE BAŞTA OLMAK ÜZERE BÜTÜN DÜNYA PAZARLARINDAKİ DENGELERİ DEĞİŞTİRECEK. BİRKAÇ YAKIŞIKLI POZU

Aracın adı ayrıca güzel

İran'da yaşayan, Türk kökenli ve 11. 12. yüzyılda merkez Asya’dan göç etmiş topluluğun ismi. Göçebe kültürleri ve doğayla iç içe yaşantılarıyla günümüzde sayıları 1.5 milyon civarındadır. Nissan tasarımcıları yeni modelle ‘doğasında göçebe’ olan tüketicilere Qashqai ile seslenmek düşüncesinde. Bu tarz araçlar için Nissan, orjinal ve otantik bölge adlarından faydalanmayı iyi beceriyor (Murano, Navara gibi...)

Daha ayrıntılı bilgi için aşağıdaki linke göz atabilirsiniz:

http://www.qashqai.net/

Qashqai Çadırı

Görseller A.Shiva 2002

MURANO: Venedik yakınlarında bulunan ada

NAVARA (Navarra-Navarre): İspanya'daki bölge

Kaynak:
http://www.carenthusiast.com/news.html?mode=article&id=1469 :)

Edit: Harita

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sandiego -- 3 Aralık 2006; 13:16:09 >

SHIFT_to one
karahisar

4 Aralık 2006, 16:12:49  

san diego görüntüler çok iyi anlaşılan dijital foto makinan baya iyi bir sonraki otoshow fuarından daha çok malzeme bekleriz

Osmanlı Tarihi Kulübü
sandiego

Sisteme Gözat

4 Aralık 2006, 17:07:22  

quote:

Orjinalden alıntı: karahisar

san diego görüntüler çok iyi anlaşılan dijital foto makinan baya iyi bir sonraki otoshow fuarından daha çok malzeme bekleriz

Şarj konusunda tecrübe kazandım. Bundan sonra fuar aklanında açık vizörle avare avare dolanmam :)

Görselleri beğendiğinize sevindim. Cumartesi sabahtan, yoğunluk başlamadan gitmiştim. Fuarın tam hakkı iki gün bence. Tabi bilet fiyatları ayrı bir konu. Üstten Mercedes’in bulunduğu salonun genel fotoğrafını yemek molası sırasında çekmiştim. Sonra haliyle yeme-içmenin doğal sonucu: rehavet ve performansta düşüş. Resmen son salonları sadece görmüş olmak için üstünkörü turlayabilmiştim. Bir de titizlik var. Bazı kareleri ayıklamama karşı ilgili ilgisiz bir sürü kişi girmişti.

Kısaca gelecek senelerde daha iyi işler çıkaracağımı umuyorum. En önemlisi gerekirse izin alıp, mutlaka hafta içi fuara gitmeyi hayal ediyorum.

Ek not: Fotoğraf makinası Sony Cybershot M1. Dönen kafa mekanizmasına dikkat etmek gerekiyor. Onun dışında Carl Zeiss optiği gayet güzel. Artık emektar olmaya başladı. ABD’deyken 2005 senesinde Amazon’dan almıştım. M2'lerin atası

**Temsili fotoğrafı**

** Nissan Elgrand’ın malesef Türkiye satışı yok (tabii gelecek ne getirir bilinmez)

@manager79

İzmir’de bulunduğumdan, İstanbul’da gittiğim servise uğrama fırsatım olmadı. İki gündür kasa kapağı konusunda ilgili kişiye not bırakılmasına rağmen geri dönmediler. Sizde galiba aynı tarihlerde, aynı parça için sipariş geçmiştiniz. Zahmet olmazsa parça Türkiye’ye geldiği zaman haberdar edebilir misiniz? Servisin bu ilgisizliği açıkçası canımı sıktı. Bazı tatsız birkaç olay daha olunca gittiğim yere karşı güven sorunu oluştu.

Şimdiden teşekkürler,

SHIFT_to one
RaptorFX

5 Aralık 2006, 7:38:19  

2006 Model Gümüş Renk Nissan Almera Tekna
ben de kulube katilayim bari

2-3 sene içinde Nissan Micra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MertAk -- 5 Aralık 2006; 7:44:13 >

MSI S430X RaptorFX
AMD Turion™ 64 X2 TL-60 2Ghz Dual Core / 4GB Kingston Dual DDR2-800 / Seagate 7200.4 500GB 7200rpm SATA II / Nvidia C51MV + MCP51M / Nvidia 256MB OB GeForce Go 6100 / SuperMulti DVDRW / Realtek High Definition 5.1ch / Ralink 802.11B-G Wireless / 14.1" WXGA / Bluetooth / A4 Tech X7 XL-755K / Piranha 10Mp Tarantula XType / Arctic Cooling MX-2
Devo8

5 Aralık 2006, 11:56:31  

Herhese Merhaba

Uzun zamandır formu takip ediyorum fakat bir türlü mesaj atmaya vakit bulamamıştım..

Bu form bizim gibi Nissan sahibi azınlık için bence çok faydalı ...
Servislerinde son derece vasat olduğunu düşünürsek birbirimize çok fazla faydamız dokunabilir.
Üstelik Türkiyede daha popüler başka markalarla ilgili bilgi toplaak daha kolay...

Benim Nissan markası ve aracımla ilgili izlenimlerim şöyle :

Aracımı 2 ay önce aldım (Navara)

İlk aldığım gün vites kolu elimde kaldı ve ertesi gün servise gittim.
Vites kolu bir şekilde yerine monte edildi...

Bu olay çok canımı sıkmasına izin vermedim.Fakat daha sonra araçda ciddi kalite problemleri
olduğu farkettim.

Mesela ön canım konsolla birleştiği yerde ki lastik fitil yerine iyi oturmamıştı kendim yapıştırdım.
Kaput ve kapı içindeki contalarda yerine iyi monte edilmemişti onlarıda kendim güzelce monte ettim.
Daha sonra kapının içinde ki plastik eşik yerinden çıktı onuda kendim yerine oturttum :)
Yavaş yavaş arabanın eksiklerini tamamlayabiliyorsunuz.

Bir kaputun açılma sorunu var.Kolu çekince yay kaputun kalkmasına izin vermiyor.Bir kişi kaptun karşısına geçip
siz kolu çekerken yukarı doğru çekiyor. Böylece kaputu 2 kişi birlikte açılabiliyor.

Neyse kısaca aracın boya kalitesi ve parçalrın toplanması bence çok başarısız ...bu sınıfta bu fiyata satılan bir aracın
bence bu tip kalite problemleri olmaması gerekiyor. Hele birde pathfinder'ın benzeri olduğu düşünülürse durum gerçekten
vahim .Umarım pathfinder başka bir fabrikada yapılıyordur ve bu tip kalite hataları yoktur.

Bunların haricinde araç yapısı gereği çok rahat ve kullanışlı boyutlarına hemen adapte olabiyorsunuz.

Bence Türkiyede servislerin durumu gerçekten çok kötü....
Arasın orjinal arka kasa kapağını sipariş verdim .3 ay gibi dediler 2 haftada geldi..
Kapak gayet kaliteli ve bence güzel duruyor.
Fakat servis bu kapağı daha önce takmadığı için ve içinden çok detaylı montaj talimatı çıkmasına rağmen berbat bir işçilikle
taktı. Geldiğimde kasanın etrafı çizilmişti ve montaj talimatına tam anlamıyla uymamışlardı.
Bir o çiziklere pasta ile girince (uyarmama rağmen) sıfır aracın boyasını çok güzel berbat ettiler.Yapacak bir şey olmadığı servisi
terkettim.Ben gerçekten aracımı Nissan servisine bırakmaya korkar oldum.Bu kadar yetersiz ve özensiz işçiliği kolay kolay başka yerde bulamazsınız.

Ben tüm bunlara rağmen genede Navara'yı seviyorum .Çekişi kuvvetli ve rahat bir araç....

Sitedeki diğer Navara kullanıcılarına birkaç sorum olacak .Yardımcı olursanız çok sevinirim.

-Benim aracımın sol ön farında aldığımda lekeler vardı.Servis bana farın çıkarılıp temizlemesi içim (ki bençıkacağını hiç sanmıyorum)
için tamponun ve ön pnajurun söküleceğini söyledi.Bende bu servislerle kaş yaparken göz çıkarmamk için cesaret edemedim.
Ön farın sökülmesi için gerçekten tamponun skülmesimi gerekli. Benim buna inanasım gelmiyor.Bu konuda bilgisi olan varmı?

-Araca balans yapılmasına rağmen 130kM/h gibi direksiyonda vibrasyon başlıyor. Bu arca mahsus birşeymi

-Klima devreye girince gaz pedalında hafif titreşim oluyor.Sizin araçlardada böylemi?

umarım sorularıma yanıt bulabilirim sizinde sorularınız olursa yardımcı olmaktan mutluluk duyarım...

sandiego

Sisteme Gözat

5 Aralık 2006, 17:15:04  

quote:

Orjinalden alıntı: Devo8

Herhese Merhaba

Uzun zamandır formu takip ediyorum fakat bir türlü mesaj atmaya vakit bulamamıştım..

Bu form bizim gibi Nissan sahibi azınlık için bence çok faydalı ...
Servislerinde son derece vasat olduğunu düşünürsek birbirimize çok fazla faydamız dokunabilir.
Üstelik Türkiyede daha popüler başka markalarla ilgili bilgi toplaak daha kolay...

Benim Nissan markası ve aracımla ilgili izlenimlerim şöyle :

Aracımı 2 ay önce aldım (Navara)

İlk aldığım gün vites kolu elimde kaldı ve ertesi gün servise gittim.
Vites kolu bir şekilde yerine monte edildi...

Bu olay çok canımı sıkmasına izin vermedim.Fakat daha sonra araçda ciddi kalite problemleri
olduğu farkettim.

Mesela ön canım konsolla birleştiği yerde ki lastik fitil yerine iyi oturmamıştı kendim yapıştırdım.
Kaput ve kapı içindeki contalarda yerine iyi monte edilmemişti onlarıda kendim güzelce monte ettim.
Daha sonra kapının içinde ki plastik eşik yerinden çıktı onuda kendim yerine oturttum :)
Yavaş yavaş arabanın eksiklerini tamamlayabiliyorsunuz.

Bir kaputun açılma sorunu var.Kolu çekince yay kaputun kalkmasına izin vermiyor.Bir kişi kaptun karşısına geçip
siz kolu çekerken yukarı doğru çekiyor. Böylece kaputu 2 kişi birlikte açılabiliyor.

Neyse kısaca aracın boya kalitesi ve parçalrın toplanması bence çok başarısız ...bu sınıfta bu fiyata satılan bir aracın
bence bu tip kalite problemleri olmaması gerekiyor. Hele birde pathfinder'ın benzeri olduğu düşünülürse durum gerçekten
vahim .Umarım pathfinder başka bir fabrikada yapılıyordur ve bu tip kalite hataları yoktur.

Bunların haricinde araç yapısı gereği çok rahat ve kullanışlı boyutlarına hemen adapte olabiyorsunuz.

Bence Türkiyede servislerin durumu gerçekten çok kötü....
Arasın orjinal arka kasa kapağını sipariş verdim .3 ay gibi dediler 2 haftada geldi..
Kapak gayet kaliteli ve bence güzel duruyor.
Fakat servis bu kapağı daha önce takmadığı için ve içinden çok detaylı montaj talimatı çıkmasına rağmen berbat bir işçilikle
taktı. Geldiğimde kasanın etrafı çizilmişti ve montaj talimatına tam anlamıyla uymamışlardı.
Bir o çiziklere pasta ile girince (uyarmama rağmen) sıfır aracın boyasını çok güzel berbat ettiler.Yapacak bir şey olmadığı servisi
terkettim.Ben gerçekten aracımı Nissan servisine bırakmaya korkar oldum.Bu kadar yetersiz ve özensiz işçiliği kolay kolay başka yerde bulamazsınız.

Ben tüm bunlara rağmen genede Navara'yı seviyorum .Çekişi kuvvetli ve rahat bir araç....

Sitedeki diğer Navara kullanıcılarına birkaç sorum olacak .Yardımcı olursanız çok sevinirim.

-Benim aracımın sol ön farında aldığımda lekeler vardı.Servis bana farın çıkarılıp temizlemesi içim (ki bençıkacağını hiç sanmıyorum)
için tamponun ve ön pnajurun söküleceğini söyledi.Bende bu servislerle kaş yaparken göz çıkarmamk için cesaret edemedim.
Ön farın sökülmesi için gerçekten tamponun skülmesimi gerekli. Benim buna inanasım gelmiyor.Bu konuda bilgisi olan varmı?

-Araca balans yapılmasına rağmen 130kM/h gibi direksiyonda vibrasyon başlıyor. Bu arca mahsus birşeymi

-Klima devreye girince gaz pedalında hafif titreşim oluyor.Sizin araçlardada böylemi?

umarım sorularıma yanıt bulabilirim sizinde sorularınız olursa yardımcı olmaktan mutluluk duyarım...

Geçmiş olsun. Araç ve servis sizi üzmüş. 2 ay önce aldığınızı belirtmişsiniz. Hani ilk parti daha oturmamış araçlardan gelmiş diyeceğim; ama öyle olsa ben Navara'yı geçen şubat ayında almıştım ve artık modelin oturması gerekirdi bu kadar sürede. Açıkçası aracım hem 5 ay yattı; hem de şimdi 15.000 km'ye geldi. Servis ve kasa kapağı konusunda cebelleşmek dışında benzer sorunlar yaşamadım. Donanım olarak SE paket ve otomatik vites. Sizin aracınız manuel vites mi? İç aksamda belirttiğiniz tarzda problemlerin ne kadar can sıkıcı olduğunu tahmin edebiliyorum. Umarım bundan sonra Navaranız sizi üzmez.

**Nissan Pathfinder ve Navaralar İspanya'da aynı üretim bandından, aynı platformu paylaşarak üretiliyorlar.

Otomatik Navara için klimayla ilgili bahsettiğiniz tarzda bir titreşim dikkatimi çekmedi. Ama direksiyon son günlerde epey yumuşadı ve hafif virajlarda bile eskisine oranla daha fazla çevirmem gerekiyor. Direksiyonda boşluk, hidrolik sistemine baktırmak, rot balans vb... uzayan listeyle acaba dememek için aslında vakit kaybetmeden kontrolleri yaptırmam gerekiyor.

Tekrar geçmiş olsun,
Kulüp başlığımızda değerli katkılarınızın sürmesi dileklerimle,

EK NOT: Eğer İstanbul'da hizmet kalitesinden memnun kaldığımız bir servis varsa lütfen adını paylaşalım.

**Kaynaklar:
http://www.nissan-global.com/EN/DOCUMENT/PDF/AR/2005/AR05_e16.pdf
http://www.motoring.co.za/index.php?fArticleId=2978980

SHIFT_to one
ilker59

5 Aralık 2006, 17:29:33  

Arkadaşlar Fuga çok hoş bir araç gibi gözüküyor ve daha fazlası.Nissan ve diğer Japon üreticiler bir çok modelini Türkiyeye satmıyor bunun amacını halen anlamış değilim.Ben görev yaptığım yer itibariyle (Şanlıurfa) şahit olduğum mersinden tırlarla İran ve diğer ortadoğu ülkelerine bu araçları gönderiyorlar.Örnek olarak Akşam Önümde giden bir tırda Nissan Sunny,maxima.altima gibi model araçlar gidiyordular. Bu mükemmel araçlardan neden mahrum kaldığımızı anlamış değilim.

Ekteki dosya (2)

|DH| TOYOTA KARDEŞLİĞİ
2006 TOYOTA COROLLA TERRA OTOMATİK 1.6 110 HP
ilker59

5 Aralık 2006, 17:31:47  

bu resimdeki araçlar Modifiyeli NİSSAN MAXİMA

|DH| TOYOTA KARDEŞLİĞİ
2006 TOYOTA COROLLA TERRA OTOMATİK 1.6 110 HP
manager79

5 Aralık 2006, 17:55:02  

@sandiego

Kusura bakmayın mesajınızı yeni gördüm, KE850-ICBG500 Parça numaralı Kasa kapağı (Kabin) Distribütör firma stoklarında mevcut.. Servise arayıp sorun belki boyama aşamasında olduğundan haber vermemişlerdir. Daha önce eklediğim resimdede görüleceği üzere parça astarlı olarak geliyor.. Sipariş geçen bayi araç rengine boyuyor.

Saygılar

sandiego

Sisteme Gözat

5 Aralık 2006, 18:02:04  

quote:

Orjinalden alıntı: ilker59

Arkadaşlar Fuga çok hoş bir araç gibi gözüküyor ve daha fazlası.Nissan ve diğer Japon üreticiler bir çok modelini Türkiyeye satmıyor bunun amacını halen anlamış değilim.Ben görev yaptığım yer itibariyle (Şanlıurfa) şahit olduğum mersinden tırlarla İran ve diğer ortadoğu ülkelerine bu araçları gönderiyorlar.Örnek olarak Akşam Önümde giden bir tırda Nissan Sunny,maxima.altima gibi model araçlar gidiyordular. Bu mükemmel araçlardan neden mahrum kaldığımızı anlamış değilim.

İşin ilginci Nissan-Türkiye’nin nereye dahil olduğu

Avrupa diye bilirken;

Nissan Global’in endeksine göre Orta Doğu-Afrika bölgesindeyiz. :)
Nissan-Avrupa’nın listesine bakınca da Türkiye, Avrupa ülkeleriyele aynı yerde :)

Kaynaklar:
http://www.nissan-global.com/EN/GLOBAL/index.html
http://www.nissan-europe.com/

SHIFT_to one
sandiego

Sisteme Gözat

5 Aralık 2006, 18:28:02  

quote:

Orjinalden alıntı: manager79

@sandiego

Kusura bakmayın mesajınızı yeni gördüm, KE850-ICBG500 Parça numaralı Kasa kapağı (Kabin) Distribütör firma stoklarında mevcut.. Servise arayıp sorun belki boyama aşamasında olduğundan haber vermemişlerdir. Daha önce eklediğim resimdede görüleceği üzere parça astarlı olarak geliyor.. Sipariş geçen bayi araç rengine boyuyor.

Saygılar

@manager79

Her zaman olduğu gibi bilgilendirici mesajınız için çok teşekkür ederim. Herhalde biraz daha bekleseydim mevcut kapak dağılacaktı. Artık yan mandallar bile tutmamaya başlamıştı. Yeni parça takılınca oldukça rahatlayacağımı umuyorum. Esas siz kusura bakmayın; bu konuda epey başınızı ağrıttım.

Sağolun,

SHIFT_to one
Devo8

6 Aralık 2006, 8:44:18  

Teşekkürler Sandiego
Araç otomatik ve LE .3000km'de...
Bu aracın sorun çıkarmadan uzun yıllar dayanabilecek kapasitede oldup olmadığı
hakkında ciddi kaygılarım var.
Umarım problemler bu kadar ile sınırlı kalır.
Çünkü ben bu aracı en azından 4 yıl kullanmayı planlıyorum.
Fakat Nissan markası gerçekten kalitelimi düşünmeye başladım.
Örnek olarak farklı sınıfların araçları olduğunu biliyorum belki karşılaştırmak doğru değil ama en
azından fiyatları birbirine yakın olduğundan genel anlamda diğer aracımın (passat)
boya ve iç mekan kalitesi arasında dağlar kadar fark var.

Gerçekten İstanbul'da önerebileceğiniz bir servis varmı?
Güvenebileceğimiz bir servis bulmak çok önemli....

Birde bu araçların sınırlı kaymalı difransiyelleri hakkında bilgisi olan varmı?
Servisten yeterli bilgi alamadım ve kitapcıktada bahsetmiyor.
Tam olarak nasıl çalışıyor. Arka difransiyelde mi ?
Mesela ben 2 çeker ile geri geri dik bir yokuş çıkamıyorum tekerleğin teki patinaj çekiyor ..
Arkada kilitli difransiyel olması durumunda böyle bir sorun olmaması gerekirdi.

Arac 4H konumunda veya 4L konumunda iken ön arka aktarım oranı 50% mi?

Yanılmıyorsam yurt dışındaki modellerde opsiyon olarak elektrikli kilitlenebilir arka difransiyel
mevcut.....

elia

7 Aralık 2006, 15:00:58  

selam
nissan bakım günleriyle ilgili bilgisi olan varmı

manager79

7 Aralık 2006, 17:54:00  

quote:

Orjinalden alıntı: elia

selam
nissan bakım günleriyle ilgili bilgisi olan varmı

09 Aralıkda bitiyor..

Bakım parçalarında %20 Bakım işçiliklerinde %30 indirim var. Ücretsiz Check-Up yapıyorlar.

Saygılar

evrenay

7 Aralık 2006, 22:55:32  

Arkadaslar merhaba,

araniza yeni katildim. Cok yakinda bir Navara 4x4 LT AT sahibi olmayi planliyorum (siparis asamasindayim) ancak Devo8
nin aciklamalari benim bu kararim kousunda tekrar düsünmeme (hala daha düsünüyorum) sebep oldu.

Nissan Navara kullanipta sorun yasayan arkadaslar foruma yazabilirlerse en azindan araci aldigimiz zaman ne tip sorunlarin bizi bekledigini bilmemiz acisindan faydali olacaktir.

sandiego nun foruma yazdigi bütün yazilari okudum genel olarak aracaini sorunsuz oldugunu gördüm ancak Devo8 in yasadigi problemler gercekten düsündürücü.

Bu arada bana standard LT / AT icin verilen anahtar teslimi fiyat 71.000 YTL .- Bu fiyat sizce uygun mu? Yoksa daha ucuza da bulabilir miyim? Ödemeyi nakit olarak yapacagim. Bunun yani sira araca park sensörleri, geri sürüs kamerasi, havuz ve arka kapak (tavan hizasindan baslayip arkada dik aciyla biten) taktirmayi planliyorum. BU ekstralar icin Eskisehir Küpeliler benden 3600 Ytl istedi.

Bu arada Eskisehir'deki Nissan sevisi hakkinda bilgisi olanlar bizimle paylasabilirse sevinirim.

Aklima bir mevzu takildi. Araci ticari olarak trafige sokacagim icin bogaz köprüsünden gecemeyecegim söyleniyor. Arcin arkasini kapattigim zaman gercekten Pahfider den cok farki kalmiyor (en azindan uzaktan bakinca) bu durumda polisin beni durdurma ihtimali var midir veya daha dogrusu polis bir aracin ticari olup olmadigina nasil karar vermekte? Her iki haftada bir Istanbul'a geliyorum bu tip bilgiler beklenmedik anlarda faydali olabiliyor, yoksa amacim sark kurnazligi yapmak degil belirteyim.

Yilbasindan sonra fiyatlar düsecek diye birkac kisden duydum. Bu isin asli astari var midir?

Cevaplarinizi hemen alabilirsem sevinecegim. Cabuk karar vermem gerekiyor cünkü saticinin dedigne göre ayin 15 inde bir gemi geliyormus, benim siparisimde bu partinin icerisnde olacak. Bu arada füme rengi düsünüyorum.

Peugeot 308 1.6 HDi Auto 6R Comfort Alüminyum Gri
gpeksoz

7 Aralık 2006, 23:27:06  

Herkese Merhaba

Bir süredir forumdan uzak kaldım bundan sonra daha düzenli takip etmeye çalışacağım.Servis konusundaki ortak sıkıntılarımızı uzun zamandır konuşuyoruz.Nissan'ın ötesinde İnfiniti araç sahipleri ,aracın servisler tarafından tanınmaması sebebiyle daha büyük sıkıntı içindeler.

Aileme ait QX4 araç için bizi tatmin edemeyen servis arayışımıza sonunda çözüm bulduk.Nissan Türkiye merkezi ile uzun süre mücadele ettikten sonra sonunda bizi KAdıköy'deki nautilus alışveriş merkezinin arkasındaki Yüzbaşıoğlu nissan servisine yönlendirdiler.Servisin sahipleri de İnfiniti QX4 araç sahibi olduğu için bu araç hakkında çok doyurucu bilgi alabildik.Netice itibariyle sonunda güven duyabileceğim bir servis buldum.

Şu ana kadarki gözlemlerim neticesinde öğrendim ki kimseye doktor ve avukat tavsiye etmemek gerekiyor:)Benzeri bir çekinceyle yaklaşarak bu mesajı atıp atmamak konusunda kararsız kaldım, eğer forum üyelerimizden biri aynı servise tavsiyem üzerine gidip sorun yaşarsa çok üzülürüm doğal olarak. Ancak yaşadığım olumlu izlenimleri yazarak belki aynı rahatlamayı başka üyelerimizin de yaşaması ümidiyle yardımcı olmaya çalıştım.

Note konusunda görüşlerimi daha önce belirtmiştim.Benim yüzümü güldüren bir araç.Satın aldığımdan beri hiçbir pişmanlık yaşamadım.Bununla birlikte daha önce atılan mesajlarda dile getirilen sorunlardan arka sağ amortisörden gelen sese katılıyorum.Ancak daha servise götürmedim ,aracım daha 7600 km.de 10000 bakımına kadar sesin daha artıp teşhisinin kolaylaşmasını beklemeyi düşünüyorum.3-4 ay kadar önce bir otomobil dergisinde nissan note araçların arka amortisörleirinin yeni versiyonunun geliştirildiği, 2007 model araçlarda bu amortisörlerin yer alacağı,2006 model araçlarında servisler tarafından çağıralacağı yönünde bir haber gördüm.Ancak Nissan Servisleri alışıldığı üzere bunu doğrulamadı:)İnternette yaptığım aramalarda da note için almanyada isofix çocuk koltuğu için bir servis çağrısına rastladım ancak amortisör konusunda bir bilgi yoktu.

Daha önce pişman olduğunu söyleyen arakadaşımız Opel araçlarından kaliteli olarak bahsetmiş.Görüşüne saygı duymakla beraber ben bu araçlara bir türlü ısınamadım,kaldı ki forumda diğer başlıklarda yapılan tartışmalar da opelin marka imajını zedeleyecek boyutlarda.Zaten konumuz diğer araçların nissanla kıyaslanması olmadığı ,nissan araçlar hakkında bilgi paylaşmak olduğu için bu başlıkta bir tartışma yaratmaktan da kaçınmamız gerektiği kanaatindeyim.

Umuyorum pişman olan arkadaşımızın da şikayetleri giderilir ve o da aracını keyifle kullanmaya devam eder.

Malzeme kalitesi konusunda yıllardır ailemde daha üst sınıf araçlarla kıyaslama imkanım olduğu için kesinlikle söyleyebilirim ki tüm araçlarda malzeme kalitelerinde düşüş var.Bu konuda sektördeki tanıdıklarla konuştuğumda sebep olarak avrupa ve amerikadaki kullanılan malzemelerin geri dönüşümü vb. konulardaki çevre kanunlarını gösteriyorlar. Ancak note un rakiplerinden daha kalitesiz malzeme kullandığına katılmıyorum çünkü fuarda özellikle malzeme kalitesine bakarak birçok araç inceledim bir eksisini göremedim. Neticede bunun kişisel zevklerle de ilgili olduğunu gözönünde bulundurmak gerek tabiki.
Bana göre ön konsoldan ses gelmediği sürece önemli bir sorun yoktur, ki bu sesler konusunda çok dikkatli olmama rağmen benim aracımda şimdilik böyle bir sorun yok.

Bir de sokaklarda çok fazla görülmeyen bir araç olduğu için note u almayı tercih etmiştim.Bu sebepten ötürü bir yanım herkesin bu keyfi yaşamasını isterken diğer yanım ise ayrıcalıklı kalmayı istiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gpeksoz -- 7 Aralık 2006; 23:35:11 >

cell123

8 Aralık 2006, 1:05:35  

quote:

Bir de sokaklarda çok fazla görülmeyen bir araç olduğu için note u almayı tercih etmiştim.Bu sebepten ötürü bir yanım herkesin bu keyfi yaşamasını isterken diğer yanım ise ayrıcalıklı kalmayı istiyor

TEKRAR HOŞGELDİNİZ gpeksoz

ALINTI YAPTIĞIM CÜMLENİZE GÖNÜLDEN KATILIYORUM. BENDE TAMAMİYLE AYNISINI DÜŞÜNÜYORUM İNSANLARIN BANA ABİ BU NE? NE GÜZEL BİŞEY ?( JEEP Mİ DİYE SORAN BİLE OLDU ) GİBİ SORULAR SORMASI BENİM ACAİP HOŞUMA GİDİYOR

HENÜZ SÜSPANSİYON İLE İLGİLİ BİR SIKINTI YAŞAMADIM ÇOK ŞÜKÜR

AMA ÜZÜLEREK BELİRTMEK İSTİYORUM ÖZELLİKLE HAVA SOĞUKKEN İLK ÇALIŞTIRDIKTAN SONRA İLK 20 DK FLN KOKPİTTEN (SOL ÖN TARAFINDAN ) HAFİF TIKIRTI GELİYOR ISININCA ARABANIN İÇİ FLN GEÇİYOR
İNŞALLAH ÖNEMLİ BİR SORUN DEĞİLDİR. GEÇEN HAFTA ARABAMI YIKATMAYA GÖTÜRDÜĞÜMDE YIKAMACI ABİ PASPASTA VİDA BULDUK DEDİ BANA VERDİ. AMA BELKİ PSİKOLOJİK OLABİLİR BİLEMİYORUM O VİDADAN SONRA BU SES TÜREDİ. ACABA KOKPİTTEN BİR VİDA ÇIKMIŞ OLABİLİRMİ?

ŞU ARA VAKTİM PEK YOK EN YAKIN ZAMANDA SERVİSE SORUCAM SİZLERLE PAYLAŞIRIM SONUÇLARINI.

HEPİNİZE NİSSANLARINIZLA KEYİFLİ, SAĞLIKLI MUTLU GÜNLER DİLERİM

SHIFT_to one
sandiego

Sisteme Gözat

8 Aralık 2006, 3:44:35  

quote:

Orjinalden alıntı: evrenay

Arkadaslar merhaba,

araniza yeni katildim. Cok yakinda bir Navara 4x4 LT AT sahibi olmayi planliyorum (siparis asamasindayim) ancak Devo8
nin aciklamalari benim bu kararim kousunda tekrar düsünmeme (hala daha düsünüyorum) sebep oldu.

Nissan Navara kullanipta sorun yasayan arkadaslar foruma yazabilirlerse en azindan araci aldigimiz zaman ne tip sorunlarin bizi bekledigini bilmemiz acisindan faydali olacaktir.

sandiego nun foruma yazdigi bütün yazilari okudum genel olarak aracaini sorunsuz oldugunu gördüm ancak Devo8 in yasadigi problemler gercekten düsündürücü.

Bu arada bana standard LT / AT icin verilen anahtar teslimi fiyat 71.000 YTL .- Bu fiyat sizce uygun mu? Yoksa daha ucuza da bulabilir miyim? Ödemeyi nakit olarak yapacagim. Bunun yani sira araca park sensörleri, geri sürüs kamerasi, havuz ve arka kapak (tavan hizasindan baslayip arkada dik aciyla biten) taktirmayi planliyorum. BU ekstralar icin Eskisehir Küpeliler benden 3600 Ytl istedi.

Bu arada Eskisehir'deki Nissan sevisi hakkinda bilgisi olanlar bizimle paylasabilirse sevinirim.

Aklima bir mevzu takildi. Araci ticari olarak trafige sokacagim icin bogaz köprüsünden gecemeyecegim söyleniyor. Arcin arkasini kapattigim zaman gercekten Pahfider den cok farki kalmiyor (en azindan uzaktan bakinca) bu durumda polisin beni durdurma ihtimali var midir veya daha dogrusu polis bir aracin ticari olup olmadigina nasil karar vermekte? Her iki haftada bir Istanbul'a geliyorum bu tip bilgiler beklenmedik anlarda faydali olabiliyor, yoksa amacim sark kurnazligi yapmak degil belirteyim.

Yilbasindan sonra fiyatlar düsecek diye birkac kisden duydum. Bu isin asli astari var midir?

Cevaplarinizi hemen alabilirsem sevinecegim. Cabuk karar vermem gerekiyor cünkü saticinin dedigne göre ayin 15 inde bir gemi geliyormus, benim siparisimde bu partinin icerisnde olacak. Bu arada füme rengi düsünüyorum.

Daha önce belirttiğim gibi ABD’de 2 yıl Dodge Durango kullandım. Orada genel olarak kendi üretikleri araçlara karşı soğuduklarını gözlemledim. Japon markaların modellerine yöneliş ciddi boyutta. Toyota, Honda, Nissan, Lexus, Acura ve Infiniti’nin modelleri daha sorunsuz olarak algılanıyor. Buna en iyi örnek çok sevmeme rağmen Dodge’u oldukça zorlanarak, komik bir fiyata satmak gösterilebilir. Satmaya götürdüğüm galeriler bile, araç bir Japon modeli olsa daha rahat elden çıkarabileceğimi söylüyorlardı. SUV dışında pick-up, truck, kamyonet nasıl adlandırılırsa adlandırılsın oradaki tüketicilerin yoğun ilgi gösterdiği bir başka segment. Bu segmentti de bence günümüzde Amerikan ve Japon modelleri domine ediyor. Avrupalı üreticilerin tasarım ve kalite anlayışını bu alanda henüz yaygın göremiyoruz. Ya da benim aklıma Amerikan ve Japon dışında bir model gelmiyor. Daimler-Chrysler’in sadece Mercedes markası taşıyacak bir truck projesi vardı. Ancak nasıl sonuçlandığını bilmiyorum.

İç aksamdaki problemlerden dolayı sayın Devo8’in nasıl canının sıkıldığını anlayabiliyorum. Durango’nun torpido kapağının mekanizması iflas etmişti. Üst göğüs ve gösterge panelinin olduğu bölgedeki plastik parçalar yamru yumru, hareler oluşturarak birleşiyordu. Arka cam kumanda düğmesinin olduğu modül tam yerine oturmuyordu. Bunun gibi sorunlar kafamı bulandırıyordu. Ancak aracımı çok seviyordum ve Türkiye’de kullanma şansım olsa, tereddütsüz ABD’den getirmeyi isterdim. Sürmekten keyif aldığım bir araçtı. Navara’nın iç donanımıysa, bahsettiğim Durango’dan sonra daha derli toplu gelmişti. Sadece aklınızda bulunsun; geri görüş sistemini montajını yaparken, arka emniyet kemerinin bulunduğu gri plastik kaplamanın üzerine ikaz sesini ileten parçayı takıyorlar. Sonraları bununla ilgili olup olmadığından emin değilim ama o bölgedeki emniyet kemeri mekanizması takılı kaldı. Servis sorunu hemen halletti. Onun dışında henüz iç aksamla ilgili hiç bir problem yaşamadım. Aracın motoruysa umarım uzakdoğu kökenli atalarından genler taşıyordur. Şu ana kadar çekişi mükemmel ve amiyane tabiriyle ‘saat gibi çalışıyor’ :)

LE, Navara’nın en üst aksesuar paketine sahip modeli. 71.000 YTL’lik fiyatı biraz yukarıda değil mi? Aralık ayı ve plazaların kotaları doldurmak için daha cazip fiyatlar sunmaları gerekir gibi geliyor. İndirimli internet liste fiyatı, aracın zaten 2006 model için 71.990 YTL (2007 model için 73.490 YTL). En azından bahsettiğiniz aksesuarların bazılarını ikram edebilirler. Bir de sizin bahsettiğiniz kampanyalı 2006 model için mi; yoksa 2007 model için mi? Aracı alırsanız, kasa kapağı veya kabinine özellikle dikkat etmenizi öneririm. Ben bu konuda çok pişman oldum. Taktırdığım parça sadece göz boyuyordu ve kalitesizliği sonradan ortaya çıktı. Özensizce montajda kullanılan parçalar havuz kaplamasına zarar verdi. En son, kapak kapanmamaya başladı.

I. Köprüyü İstanbul’da yaşamama rağmen hiç kullanmadım. Sadece 2. Köprüyü kullanmak şu ana kadar da bir sıkıntı yaratmadı. Ancak OGS sahibiyseniz ve I. Köprüyü mutlaka kullanmanız gerekiyorsa, bence bahsettiğiniz nedenlerden dolayı ‘geçişin’ alınabilir bir risk olduğunu düşünüyorum.

Son olarak, ülkemizde pick-up modelleri henüz çok sınırlı. Bu tarz bir araç alacaksanız, kısa bir tercih listesi var. Ama konu aynı fiyata sahip, her türlü segment araçlar içinde, en uygunu bulmaksa açıkçası neyi neyle kıyaslayıp tavsiye edileceği konusunda tıkanıyorum. Daha önceleri, Navara ve Passat arasında kalan bir bey vardı. Arka kabin konforunu merak etmişti. Tabii ki sedan bir Alman otosu, hele ki asfalt yolda aile aracı olarak kullanılacaksa; doğasında ne kadar aksesuarlarla desteklense de kamyonet olan bir araca göre daha mantıklı bir seçimdi. Gerçi işin içine duygular girince, beyfendinin verdiği son kararı da merak etmiyor değilim.

Umarım forumda yazılanların bir nebze faydası olur da sizde hayırlısıyla kararınızı verirsiniz,

Üyelerimizden off-road kulüp(ler)iyle bağlantısı olan var mı? Geçenlerde, İzmir-Çiğli Kipa’nın otoparkında etkinlikleriyle ilgili bir kağıt sıkıştırmışlar ön cama. İZ TV’de Türkiye yarışlarıyla ilgili güzel bir program vardı. İkili gruplar halinde yol alıyordu x etapta araçlar ve oradaki siyah Nissan Pick-up ilgimi çekti. Bu araçla ilgili bilgisi olan var mı? Acaba ne tür modifikasyonlar yapılmış?

Saygılarımla,

SHIFT_to one
Devo8

8 Aralık 2006, 10:12:41  

Merhaba Evrenay

Öncelikle aracı ne amaçla aldığınız bence çok önemli...
Eğer bahsettiğiniz gibi sıklıkla şehirler arası yolculuk yapıyorsanız (tabi benim fikrim) ve tek araç olarak düşünüyorsanız orta sınıf bir sedan almanız daha uygun olur.
Çünkü bu rakamlara benzer donanımlara sahip ve daha kaliteli araçlar almanız mümkün; yurdumuzun yollarınıda düşünürseniz en azından daha iyi yol tutan ve aktif güvenlik elemanlarına (ESP, TCS,) sahip fren mesefasi daha kısa bir sedan bulabilirsiniz.
NAVARA sizinde tahmin edeceğiniz gibi yapısı gereği otoban sürüşlerinde 120-130km/h hızlarda sizi daha fazla tedirgin edecektir (Fakat kesinlikle rahatsız edici değil).Tabi eğer hobi amaçlı (ticari diyemiyorum çünkü sanırım bu rakamlara satılan bir araca kimse yük yükleyip dolaşmaz) kullanıyor ve sınıfına göre rahat bir araç arıyorsanız yaşadığım bu problemlere rağmen size tavsiye edeceğim bir araçtır. En azından sınıfının en iyi motoruna ve konfor donanımına sahip aracı olduğu kesin ayrıca yüksek yapısından dolayı trafiğe hakim olabiliyor ve önünüzde ne olup bittiğini görebiliyorsunuz.

Dikkat ederseniz benim şikayetlerim çoğunluğu ufak tefek detaylardaki kalite hatalarıdır.Benim esas problemim servislerin kalitesi ile ilgiliydi.Uzun vadede aracın problemli olup olmadığı konusunda maalesef bir yorum yapamıyorum.Araç henüz 1 senedir üretiliyor ve bende o kadar uzun süredir kullanmıyorum.

Ben aracı alırken birçok bayiden fiyat aldım ve gittiğim her bayiye bir önceki bayiden aldığım fiyatı söyledim her seferinde fiyat dahada aşağı düştü.İnanın ben bile bayiler arasındaki bu fiyat farklılıkların rahatsız oldum çünkü Nissan’ın yerleşmiş bir fiyat stratejisi yok.Her bayi kafasına göre fiyatı aşağı düşürebiliyor.Buda sürekli sizde acaba daha uygun bir fiyat bulabilirmiydim yoksa acaba pahalıyamı aldım gibi şüpheler uyandırıyor.Hatta bu rahatsızlığı dile getirdiğimde banada hak vermişler ve bu durumu düzeltmek için çalıştıklarını belirtmişlerdi. Benim size tavsiyem tek bir bayiye bağımlı kalmamanız olacaktır.

İstanbul’da bu araçlarla 1. köprüden geçmek yasak ve aracınızı bağlayabilirler. Fakat dediğiniz gibi dikkat çekmeden geçmek mümkün...
Zaten 4x4 olduğu için binek araç vergisi ödeyipte köprüden geçerken ticari araç muamelesi görmemizin hiçbir açıklaması olamaz. Muhtemelen denetim zorluğundan böyle bir uygulama öngörmüşler ama vatandaşı da bu sebepten haksız bir uygulamaya mahruz bırakmalarıda anlaşılır gibi değil.

Bu arada yukarıda yazdığım konularda bana yardımcı olacabilcek biri varsa memnun olurum...(kilitli difransiyel ;ön far değişimi...vs.)...

Sayfa:   <<   < önceki  4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13   sonraki >   >>
Tüm forumlar >> [Motorlu Araçlar Dünyası] >> Markalar >> Nissan >> Cevap: --> Kulüp NISSAN � Bir TIKla Gelir :) <-- Sayfa: <<   < önceki  4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13   sonraki >   >>
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
MSI X-Slim X340 Lansmanı
MSI'ın Dünyanın en ince dizüstü bilgisayarı olarak lanse ettiği X340'ın tanıtım gecesindeyiz!
Samsung LED TV Lansmanı
Samsung Satış ve Pazarlama Müdürü Kerim Kılıç ile söyleşi

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir