@Saylonlu Konuyla ilgililenen biri olarak link için sağolun. Yabancı forumlarda Nissan modelleriyle ilgili benzer sorular vardı. 1991’de kurulmuş şirketin profil kısmında dikkatimi çeken; araç navigasyon, bilgi ve audio sistemleri üzerine odaklanmış olmaları. İş yaptıkları firmalar başta Nissan, Hitachi, Samsung Elektronik ve Yulon Motor. Acaba Nissan-Xanavi’deki durum Japonlar’ın geleneksel iş modeli Keiretsu’yla ilişkilendirilebilir mi? :) Gerçi, Carlos Ghosn bunu bir ölçüde yıkan CEO olarak Nissan tarihine geçti
Ürünler bölümünde, Ghosn firmanın performansından herhalde memnun kalmış ki; Renault’un Laguna ve Vel Satis’i için de Navigasyon sistemleri sağladığıyla ilgili görsel malzeme listenin altına eklenmiş.
@evrenay Tekrar geçmiş olsun. Olanlara artık Nazarlık gözüyle bakalım. Bende sigortadan kelebek camı ve arka tamponu değiştirmiştim. Sigorta parayı dün yatırdı ve servise transfer ederken fiyatlara yeniden baktım:
Kelebek Camı 201,02 YTL Arka tampon plastik aksamlarıyla birlikte komple 1.602,82 YTL
Ayrıca nazarlık ön tamponda ufak bir çizik var. Rötuş bile yaptırmadım; öyle kalsın :)
**Cenmax xenon dönüşüm kiti olarak satılıyor. Balastları vs... kutudan çıkıyor. Ama fiyat herhalde H7 farlar için. H4 uzun-kısa xenon dönüşüm kitleri için marka Mtec olursa netteki alış-veriş sitelerinde ~700 YTL. lik fiyatlar görüyorum. Uzak Doğu kökenli başka markalar da mevcut; ama otomatik yükseklik ayarı ve mercek olmadan o işe bulaşmak bana pek sağlıklı gelmiyor. Zaten 6000 K’dan sonrası da ilgimi çekmiyor. Hatta 4300 K’lık kitler ilk tercihim olurdu. Bilgi karmaşası var açıkçası biraz. MTEC için Japon malı deniliyor; ama internette google’dan aratıldığında bile (mtec ve xenon olarak) Türkiye’de ki firma çıkıyor. Japonya’daki internet sitesini ben bir türlü bulamadım. Acaba başka bir Japon marka Türkiye için fason üretim mi yapıyor... gibi gibi... Kafam karıştı ve orjinal farlarla yola devam etmenin en sağlıklı karar olacağını düşünüyorum şimdilik.
@Forever79 Baktığınız araç aşağıdakine benziyor mu?
3.5 L VQ serisi motor (kod VQ35DE) için yakıt tüketimi (l/100km): 12.4 –*şehir dışı*-
Bugün Eskisehir'de füme renkli bir Navara gördüm. Aracin üzerinde LT modeline has port bagaj tasiyicileri vardi ve arkasi Akdeniz Fidersan in egik kabin kapagi ile kapatilmisti. Isin ilginc yani aracin jantlarinin 16 inch olmasiydi. Ben yanlis bilmiyorsam portbagaj cubuklarina bir tek LT versiyonu sahip o da 17 inch jant ile geliyor.
Port bagaj demirleri orjinal gibi duruyordu yalnizca üzerlerindeki NAVARA yazisi biraz degisik gibi geldi bana. Bunu yazmamin sebi forumda bu port bagaj cubuklarinin sonradan monte edilemeyeceginin yazilmis olmasidir. Ya da adam gercekten hirs yapmis tavan kaplamasi falan dinlemeyip kestirmis cubuklari monte ettirmistir mesela.
Üste takılan porbag veya orjınal 4*4 lerin üzerinde olanlar kaportaya cıvatayla konmuş sonradan olanlarda böyle bir durum olmuyor. Yapıştırarak oluyor. Onun da ne kadar randıman vereceği konusunda yorum yapmak istemiyorum. Orjınalın cubuklaru mat ve bence boyalı. Yan sanayı denilenler tamamen krom. Ama kromlar güzel durmuyor. Çok parlak bence. Fiyatı 600 ytl civarıydı. Orjınal gibi olmadıktan sonra yaptırmayı düşünmüyorummm..
Pazar günü hava fena değildi; işimin olmamasını fırsat bilerek Navarayı yıkadıktan sonra ailemle beraber yola çıktım. Sizlerle bazı fotoğrafları paylaşmak istedim. Birinci fotoğraf evden sadece km ötede çektiğim fotoğraf. Diğerleri Ayder cıvarlarında çekılmış. Hele asma köprünün ve fırtına deresinin kenarında yöresel yemekler harıkaydı... Tüm arkadaşlarla paylaşmak istedim.... Yaza Nissancılara duyurulur....
Yeni Navara kataloğunu siz mi hazırlıyorsunuz? Aracınız mükemmel, fon mükemmel :)
**Yaz için mesajı aldık
-->Nissan QASHQAI ve Türkiye için İlk Fiyat Listesi<--
Yukarıdaki fiyat lansman fiyatıymış
** İndirimli modeller 05-Mart-2007 tarihinde sadece 4 benzinli donanımı kapsıyor
Saygılar,
öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. bence aracın fiyatı piyasa göz önüne alınırsa makul gibi. geçenlerde tam hatırlayamıyorum otohabermiydi yoksa autoshowmuydu ama birinde nissan qashqai vw golf ile kıyaslanmıştı. hayret ediyorum bu iki aracı nasıl karşılaştırdılar. derginin dediğine göre qashqai compact HB lerle yaklaşık aynı ebatlara sahipmiş oysaki resimlerde haşmetli görünüyor. neyse ankardaki sahowroomlara gelince inceleyip bakarım