Şimdi Ara

Gelecekte mobil cihazlarda dayanıklı safir ekranlar görebileceğiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Gelecekte mobil cihazlarda dayanıklı safir ekranlar görebileceğiz





    Mobil cihazlarda dayanıklılık denince akla ABD'li Corning firmasının Gorilla Glass ekranları geliyor. 3. nesli ilk kez Galaxy S4 akıllı telefonunda karşımıza çıkan Gorilla Glass, çizilmelere karşı dayanıklı paneller sunuyor. Çok ince bir yapıda olduğu için de cihazlarda gereksiz bir kalınlığa neden olmuyor. 




    Elbette bu panellerin yüzde 100 koruma sağlamadığı bilinirken, daha dayanıklı paneller için de çalışmalar devam ediyor.




    GT Advanced Technologies, dayanıklı ekranlar için safir maddesi üzerinde çalışıyor. Bilindiği gibi yeryüzünde en sert materyal elmas iken ikinci sırada safir yer alıyor. 2000 derecede erime noktası olan safir, kendisine çarpan her türlü nesneden de etkilenmiyor. Bazı önemli kişilerin makam otolarının camları ve bazı Rolex modelleri gibi örneklerde safir tabanlı yapılara rastlanıyor.




    GT Advanced Technologies, dayanıklılık ve çizilme konusunda normal camlara göre 10 kat, Gorilla Glass camlara göre yine 3 kat daha iyi olan safir cam prototiplerini test etmeye başladı. Şu an kullanımda bir ürün olmadığı için elbette dayanıklılık karşılaştırması net olarak yapılamıyor.




    Kristal bir yapıya sahip olan safir elbette tamamen kırılmaz değil. Ancak kırabilmek oldukça zor.




    İşin bir de maliyet boyutu bulunuyor. Bir Gorilla Glass filmi 3$ maliyet çıkarırken, safir cam ise 30$ maliyete yaklaşıyor. Bu da rekabette geri kalmasına neden oluyor.




    Ancak uzmanlar gelecekte safir camların maliyetinin düşeceğini ve kolaylıkla bir mobil cihazda yerini alabileceğini düşünüyor.







     

     







  • Elemntleri ne boş şeylere harcıyoruz

  • Bence ekran çok sert degil, gelen darbenin seklını alacak sekılde olmalı. Vısco elastik malzemeler gıbı bir yapısı olan bir ekran hayal edin?

  • Ekranı kırılmayan cihazı 27 dolar daha pahalı satacaklar da 600-700 dolar ödeyen adam laf edecek öyle mi? Ben hazırım 27 dolar fazla ödemeye.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: osmanefeozkan

    Elemntleri ne boş şeylere harcıyoruz

    nereye harcayalım ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onbeskarakterli

    Ekranı kırılmayan cihazı 27 dolar daha pahalı satacaklar da 600-700 dolar ödeyen adam laf edecek öyle mi? Ben hazırım 27 dolar fazla ödemeye.

    O 27 doları, senden 270 dolar olarak alacaklardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osmanefeozkan

    Elemntleri ne boş şeylere harcıyoruz


    Element? Safir?

  • Desenize ekranı safir olan cep telefonunun düşmanı eskiden keskin olan her şeydi. Şimdi parmağında elmas yüzük taşıyan bayanlar hariç korkacak bir şey kalmadı:)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: talsuv61

    quote:

    Orijinalden alıntı: onbeskarakterliEkranı kırılmayan cihazı 27 dolar daha pahalı satacaklar da 600-700 dolar ödeyen adam laf edecek öyle mi? Ben hazırım 27 dolar fazla ödemeye.
    O 27 doları, senden 270 dolar olarak alacaklardır.


    keşke böyle bir şey olmasa ama maalesef dedikleri gerçek

  • Sadece maliyet değil. Üretim sorunlarıda olacaktır. Milyonlar satan bir telefonun böyle bir ekran kullanması neredeyse şimdilik imkansız. Ancak üretimi kolaylaşır o zaman fiyatta düşer tabii ancak o zaman telefonlarda görmeye başlayabiliriz.

  • Yıl olmuş 2013 artık normal kullanımda full çizilmez, yıpranmaz materyaller kullanılan cihazlar üretilmeli.
    2000 liraya telefon alıyoruz, sonra o güzelim tasarımının canına okuyan abuk subuk kılıfların, ekran jelatinlerinin içine tıkıyoruz cihazı.
    Ben o tasarımı göremeyeceksem, sürekli kılıfla koruyacaksam ne zevk alacağım ki ben cihazdan ?
  • Arkadaş bir Rolex de mi var safir camlar yapmayın yahu

  • quote:

    Orijinalden alıntı: face1tr

    Bence ekran çok sert degil, gelen darbenin seklını alacak sekılde olmalı. Vısco elastik malzemeler gıbı bir yapısı olan bir ekran hayal edin?

    film altındaki ekran ve ana kartın darbeye mağruz kalma ihtimali var bu yüzden mukavemetli ürün yapmak zorundalar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teknoloji yeni değil ki isteseler yaparlar:) bunu bırakın şu an nokia dan nefret ediyorum ama samsung lumia 920 deki ekran sağlamlığını galaxy ve note serilerine koysa ekranı kırılanların en az %50 si kurtulmuştu:) bu arada arkadaşın biri yazmış sadece rolexde yok bu 4-5 yıl önce aldığım casio saatte de aynı cam var ilk aldığımda camı yanlışlıkla duvara bi 20 cm kadar sürttürdüm ödüm kopmuştu ama ekranda çizik yoktu:) hala şu an bile küçük kılcal çizikler dışında ciddi bi hasarı yok.

  • Safir üretiminde de elementler kullanılıyor ? where is einstein'lar :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: face1tr

    Bence ekran çok sert degil, gelen darbenin seklını alacak sekılde olmalı. Vısco elastik malzemeler gıbı bir yapısı olan bir ekran hayal edin?


    Sende o içine göçeen ekranda oyun oynadığını hayal et :D

  • Çok iyi olur bence
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rouvax

    Arkadaş bir Rolex de mi var safir camlar yapmayın yahu


    breitling olur rolex olur patek philippe olur ulysse nardin olur var oğlu var neredeyse yer yüzündeki tüm mekanik saatlerde safir cam var :)

  • en sert malzeme elmas ve safir denmiş bunlar e sert doğal malzemelerdir ama en sert malzemeler değiller artık.
    suni üretilen elmaslar ve bazı malzemeler doğal elmastan daha sertler ve onlara göre çok daha ucuzlar.Maliyet açısından mobil cihazlarda kullanımları yakındır.
    şimdilik binlerce dolara mal oluyorlar.on yıl öncesinde olmayan bir malzeme yakında seri üretimle bu camlarda görebilirsek çok faydalı olurlar.Elmastan daha sert ve telefonun üzerinde.

  • Telefon fiyatları uçar artık
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.