Şimdi Ara

Google Glass görme engelliler için de umut olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj









  • Geçen yılın en önemli icadı seçilen ve bu yıl geliştiricilere dağıtımına başlanan Google'ın giyilebilir bilgisayar projesi Google Glass, şimdiden pek çok ilginç fikre ev sahipliği yapmaya başladı. Bunların yanında yaşam destek fonksyionları sunması da mümkün görünüyor.




    Bir Google Glass geliştiricisi tarafından gündeme getirilen konu, görme engellilerin ses yoluyla görebilmelerini sağlıyor. Geliştiricinin vOICe adını verdiği proje sonar sistemine benzer şekilde görme engellilerin yollarını çizebilmesini sağlıyor. Uygulama kamera sayesinde çevredeki objelerin yakınlıklarını ölçüyor ve kullanıcısına engellerle ilgili bilgiler veriyor. 




    Buna benzer çözümler sunan uygulamalar olsa da örneğin akıllı telefonu daima çekim konumunda tutmak ve kulaklık ile bilgileri almak gerekiyor. Google Glass ise zaten üzerinde konumlanan kamerası ile çevreyi analiz ederken, kemik iletimi yoluyla ses kulaklık olmadan kullanıcıya iletiliyor. Bu bakımdan kullanıcıya da büyük kolaylık sağlıyor.




    Ancak burada bir akıllı telefonun görüntü analizini sese çevirmek için aracı olarak kullanılması gerekiyor. Yine de sunduğu kolaylık adına es geçilebilecek bir faktör.




    Geliştirici proje için internet sayfasını da faaliyete geçirmiş durumda. Gelecek adına oldukça umut verici olan proje yeni fikirlerin de önünü açacaktır. 

     








  • Güzel bir şey. Ama Google'ın bundan çok başı ağrıyabilir. Görme engelli birisi, Gözlüğün yanlış yönlendirmesiyle kaza falan geçirirse Google'a açılacak davaları hayal edebiliyorum...

  • kemik iletimi çok süper bişey
    hem kulağınıza bir şey takmıyorsunuz
    hemde glass konuşurken diğer sesleride duyuyorsunuz
    bizzat deneme imkanım oldu
    ancak gözlük uzun süre kullanmak için epey ağır
    30 dklık kullanım sonrasında burun destekleri burnunuzu acıtmaya başlıyor

    ancak ses algılaması süper
    glass dediğiniz zaman gözlük bekleme modundan çıkıp sizi dinleyeme hazır hale geliyor

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.