Şimdi Ara

Canon'dan yeni, EF-S 18-55mm F/3.5-5.6 IS STM kit lens

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Canon'dan yeni, EF-S 18-55mm F/3.5-5.6 IS STM kit lens



     

    Fotoğraf dünyasında yaptığı 4 farklı fotoğraf makinesi duyurusu ile gündemin en üst sıralarında yer alan Canon, fotoğraf makineleri yanında, bir de yeni EF-S 18-5mm F/3.5-5.6 IS STM lens modelini kullanıcılara tanıttı.

     

    Canon tarafından tanıtılan EF-S 18-55mm F/3.5-5.6 IS STM, firmanın yeni teknolojilerini üzerinde barındırıyor ve EF-S 18-135 F/3.5-5.6 IS STM ve EF 40mm F/2.8 STM modellerinden sonra üçüncü STM teknolojisine sahip lens olma özelliği taşıyor. Canon tarafından geliştirilen STM (STepper Motor) teknolojisi, yeni tasarlanmış yapısı ile otomatik netleme motorunun sesini azaltarak, sürekli netleme sırasında video çekimlerine karışan sesi önlemeye yardımcı oluyor. Bu doğrultuda tasarlanmış yeni EF-S 18-55mm F/3.5-5.6 IS STM, bünyesinde 4 durağa kadar yardımcı olabilen görüntü sabitleme teknolojisi, manuel netleme bileziği ve AF/M/F ile IS butonları yer alıyor.

     

    Oldukça hafif ve kompakt yapıda geliştirilmiş olan yeni 18-55, Super Spectra optik kaplamasına, 0.25m minimum netleme mesafesine, 7 bıçaklı diyafram yapısına ve ayrıca dönmeyen ön element yapısını kullanıcılarına sunuyor.

     

    Canon'un bugün duyurusunu yaptığı 700D ve 100D DSLR fotoğraf makineleri ile beraber gelecek olan Canon EF-S 18-55mm F/3.5-5.6 IS STM lens, tek başına Nisan ayında 250$ fiyat etiketine sahip olarak piyasaya çıkacak.

     

     








  • Filtre kullanımı için güzel haber...

  • filtre çapı 52 dir sanırım

  • Ya iyide bu 650D ile gelen lens değil mi?

  • STM iyi güzel bir teknoloji de USM'lerdeki FTM tarzı bir özelliği desteklememesi ve manuel netlemenin elektronik olarak yapılması (dolayısıyla netleme tepkisinde farkedilebilir düzeyde gecikme) bence en kısa zamanda düzeltilmesi gereken noktalar. Tamam video çekmek isteyenler için güzel ancak fotoğraf için olumsuz yanları biraz öne çıkıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Father Torque

    STM iyi güzel bir teknoloji de USM'lerdeki FTM tarzı bir özelliği desteklememesi ve manuel netlemenin elektronik olarak yapılması (dolayısıyla netleme tepkisinde farkedilebilir düzeyde gecikme) bence en kısa zamanda düzeltilmesi gereken noktalar. Tamam video çekmek isteyenler için güzel ancak fotoğraf için olumsuz yanları biraz öne çıkıyor.

    STMlere FTM var diye biliyorum ben sanki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozturert
    STMlere FTM var diye biliyorum ben sanki.

    Her ne kadar FTM diye ayrı bir özellik destekliyor olsalar da USM'lerdekinden çok daha farklı bir sistem. Öncelikle kamera içinde "elektronik manuel netleme" şeklinde bir ayarın seçili olması gerekiyor (bazı kullanıcılar bu ayarın olmadığı kameralarda bu nedenle sistemin çalışmadığını söylüyor). Devamında, çekim esnasında AF'den manuele direkt geçiş için deklanşöre yarım basılıp AF onayı alınması ve sonra manuel netlemenin "elektronik" olarak yapılması gerekiyor. Bu durum yavaş netlemelerde az bir gecikme yaşatsa da hızlı yapılan manuel netlemelerde belirgin gecikmelere sebep oluyor.
  • Evet öyle birşey var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.