Şimdi Ara

BlackBerry ve CESG, onay süreci konusunda resmi açıklama yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj









  • Kısa süre önce İngiltere Elektronik İletişim Güvenlik Grubu(CESG), BlackBerry'nin yeni nesil işletim sistemi taşıyan Z10 ve Q10 modellerine güvenlik konusunda geçerli not vermediği şeklinde bilgiler basına yansımıştı.




    Bunun üzerine BlackBerry ve CESG onay sürecinin ilerleyişi ile ilgili kamuoyunu bilgilendirici açıklamalarda bulundu.




    BlackBerry, açıklamasında bahse konu basında çıkan bilgilerin gerçeği yansıtmadığını, "Gizli" olarak addedilen hükümet seviyesindeki iletişime dair CESG onayı alan tek mobil çözüm olduklarını, CESG'nin ticari ürünlere dair onay ve güvenlik garantisi sürecinde yapılan değişiklikler sebebiyle BlackBerry10'un onay sürecinin uzadığını dile getirdi. 




    BlackBerry 10 platformunun Amerikan Hükümeti tarafından FIPS 140-2 güvenlik sertifikasına layık görülmesi ve Almanya Tedarik Ofisi ve Almanya Federal Bilgi Güvenliği Ofisi (BSI) tarafından da tercih edilmesi, BlackBerry'nin hükümet seviyesindeki iletişime yönelik güvenlik standardını belirlediğini gösteriyor. BlackBerry ile CESG'in, BlackBerry10 platformunun onay süreci için de yakın çalışmaları devam ediyor.




    CESG ise BlackBerry10 platformunun hükümet seviyesinde kullanımına dair BlackBerry ile görüşmelerinin devam ettiğini, platformun güvenilirliğine dair henüz herhangi bir değerlendirme gerçekleştirilmediğini, BlackBerry10 platformunun İngiliz Hükümeti'nin kullanımı için uygun bir mobil çözüm teşkil edeceğine inandıklarını açıkladı. BlackBerry 10 (Balance) da dahil olmak üzere uygun bulunan tüm platformları listeleyen Platform Rehberi de yaza doğru CESG tarafından yayınlanacak.

     








  • adamların işi bu zaten alamaması garip olur

  • Apple kendine has bir firmadır. Apple bilgisayarlarının hem yazılımı hem de donanımı Apple'a aittir. Bu anlamda dünyada tektir.

    RIM de kendine has bir firmadır. 1999 yılında (14 sene önceden bahsediyoruz) o zamanki mevcut teknoloji ile mobil insanların (sürekli ofis dışında çalışan) mesajlaşmasına çözüm olacak Push teknolojisini telefonlara uygulayan ilk ve yegane firmadır. BIS denen "Blackberry Internet Servisi" ile bu iletişim hizmetlerini telefon hattına sağlamıştır. Yine BBM denen telefonlar arası mesajlaşma sistemini telefonlara ilk uygulayan firmadır.

    Her iki firmanın da kendisine has özellikleri vardır. RIM çok basit yazılımlarla başlayarak sonunda QNX çekirdekli en son yazılım dili ile yazılmış yeni işletim sistemi BB10'u ancak çıkartabildi. Elindeki bu işletim sistemi ile çok ileri gidebilecekler.

    Gerek Apple gerek Blackberry iletişim dünyasının vazgeçilmez iki lider firmasıdır. Apple bilgisayar üretip sattığı için çok büyümüştür. Ben bilgisayar olarak Apple'dan vazgeçmem aynı şekilde telefonda da Blackberry'den vazgeçmem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 22 Mart 2013; 14:12:30 >




  • Blackberry mükemmel evet. ama z10 da tutmadı gibi..4 yıldır bb kullanıyorum. Ama samsung s3 note2 ikinci el bile bulmak zor oluyor. Tok satıcılar hariç.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.