Şimdi Ara

Bazı Xperia Z modellerinde sebepsiz kapanma veya kullanım dışı kalma sorunları ortaya çıkmaya başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
1
Favori
13.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Bazı Xperia Z modellerinde sebepsiz kapanma veya kullanım dışı kalma sorunları ortaya çıkmaya başladı





    Sony'nin bu yılın başlarında tanıttığı ilk amiral gemi modeli Xperia Z, rakipleri ile sıkı bir mücadeleye hazırlanırken, bazı kullanıcıların yaşadığı problemler destek forumlarında kendisini göstermeye başladı.




    Gelen bilgilere göre bazı Xperia Z modelleri hiçbir sebep yokken bir anda kapanıyor veya açık olmasına rağmen hiçbir tepkiye cevap vermeyen bir cihaz haline dönüşüyor. Kullanıcıların bir kısmı kapanan telefonları hard reset ile hayata döndürürken, bir kısmı ise hiç açılmayan bir telefonla karşılaşıyor. Gerek Sony gerekse Xda geliştirici sitelerinde paylaşılmaya başlayan sorunun nereden kaynaklandığı konusunda net bir bilgi yok.




    Sony, sorunların bataryanın azalmasından kaynaklandığını belirtse de, tam dolu batarya ile problem yaşayan kullanıcılar da bulunuyor. Ancak firma sonraki güncellemede bir yama hazırlayacağının müjdesini verdi. Şimdilik güncellemenin ne zaman yayınlanacağı bilinmiyor.

     

     








  • Sony daha yaptığı cihazı bilmiyor, hiç mi? Test yapmadı? Piyasaya sürüp biran önce para kazanmak olmalı bunun adı. Bu mu Samsung Galaxy S4 veya HTC one ile kıyaslanan cihaz?

  • Dağ fare doğurdu ama millet tipine bakarak yorum yapıyor.Hiç bir üretici samsung kadar sağlam yazılım desteği ile sunum yapmadı.HTC her yıl güzel bir model çıkarıyor ama devamını getiremiyor,sony deseniz zaten adamların temeli telefon üreticiliği değil,sadece bu pazardan pay alma niyetindeler.Yine s4 piyasayı vuracak geçen yıl olduğu gibi,şimdi soruyorum herkeze,s3 ile kıyaslanıp süpertelefon denilen htc one x nerede?hala s3 satılıyor piyasada,bunun hiçmi anlamı yok?
    sony xperia modelindede hüsran yaşayacak götüntü onu gösteriyor.
  • Hiç iyi olmamış. Problemin durduk yere çıkması da çok garip. Sony tarafından test edilmiyormu bu ürünler.

  • Samsung un temeli telefonculuğa mı bağlı veya htc nin...Bana sorunsuz veya sıkıntısı olmayan bir telefon söyleyebilirmisiniz.

  • Iphone akar

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MPS-55

    Samsung un temeli telefonculuğa mı bağlı veya htc nin...Bana sorunsuz veya sıkıntısı olmayan bir telefon söyleyebilirmisiniz.

    Hayır ama geçmiş önemli, Samsung'un E250 modeli peynir ekmek gibi satmıştı. Sony çeksin elini ve şimdiye kadar yaptığı gibi Televizyon ve PlayStation yapsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gelmişler yine :)
    kurulmuşlar

  • nedense donanimhaberde bu haberin çıkmasını hiç şaşırmadım!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blindluck


    quote:

    Orijinalden alıntı: MPS-55

    Samsung un temeli telefonculuğa mı bağlı veya htc nin...Bana sorunsuz veya sıkıntısı olmayan bir telefon söyleyebilirmisiniz.

    Hayır ama geçmiş önemli, Samsung'un E250 modeli peynir ekmek gibi satmıştı. Sony çeksin elini ve şimdiye kadar yaptığı gibi Televizyon ve PlayStation yapsın.

    Samsung daha fazla satabilir fakat sony nin k750 gibi modelide çıktığında neler yarattığı ortadaydı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackzeros

    nedense donanimhaberde bu haberin çıkmasını hiç şaşırmadım!

    Ne yapsalardi gizleseler miydi? Her yerde var bu haber

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galaxy S serisi iPhone'u, Samsung Apple'ı geçmeye çabalayıp bunu ürün geliştirip destekleyip pazarlayarak bunda her geçen yıl daha başarılı olurken Sony ve HTC başarıyı Galaxy 4'e bok atarak yakalamaya çalışıyor. Sonucun ve sonlarının u olması çok normal. Hedefleride yöntemleride her zaman başarısızlığa götürür bu iki firmayı.

  • sadece bootloaderi kırılıp root yapılanlarda bu sorun çıkmış o kadar. onu da ses açma tuşu + güç tuşuna basılı tutunca birkaç saniye reset atılıyor ve düzeliyor. yani bildiğin bataryayı çıkartıp yeniden takmak işte. xda forumuna girin zaten 100% çözümdür bu. olayı abartmayı ve karalamayı seviyor bazı insanlar. habercilik bu işte.

  • Android in başarısızlığından kaynaklanıyor her türlü hatayı alabilirsiniz bu işletim sisteminde

  • olmaması gereken sorunlar ama her telefonda olabilecek şeyler önemli olan sorunun en kısa bir şekilde halledilmesidir

  • bunlar yalanlar haber geçen sene aynı haber s3 için çıkmıştı anakart sorunu diye ama forumda kimse karşılaşmadı belliki sony nin bu başına gelende rakip firmaların işi

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

    Dağ fare doğurdu ama millet tipine bakarak yorum yapıyor.Hiç bir üretici samsung kadar sağlam yazılım desteği ile sunum yapmadı.HTC her yıl güzel bir model çıkarıyor ama devamını getiremiyor,sony deseniz zaten adamların temeli telefon üreticiliği değil,sadece bu pazardan pay alma niyetindeler.Yine s4 piyasayı vuracak geçen yıl olduğu gibi,şimdi soruyorum herkeze,s3 ile kıyaslanıp süpertelefon denilen htc one x nerede?hala s3 satılıyor piyasada,bunun hiçmi anlamı yok?
    sony xperia modelindede hüsran yaşayacak götüntü onu gösteriyor.

    yahu anlamdığım ufak bir sorun çıktı diye hemen sony telefon yapamıyor mu oldu diğer firmalar kusursuzmu böyle donmalar her telefonda oluyor yada durduk yere kapanmalar benim s3 de bile bir iki kere telefon kendiliğinden kapandı ama bunun sebebi yoğun kullanımdan başka bir şey değil iPhone da anten sorunu oldu HTC de Wi-Fi sorunu oldu Samsung da kamera vb. sorunlar oldu o zaman nerdeydiniz acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: myhotyro

    Galaxy S serisi iPhone'u, Samsung Apple'ı geçmeye çabalayıp bunu ürün geliştirip destekleyip pazarlayarak bunda her geçen yıl daha başarılı olurken Sony ve HTC başarıyı Galaxy 4'e bok atarak yakalamaya çalışıyor. Sonucun ve sonlarının u olması çok normal. Hedefleride yöntemleride her zaman başarısızlığa götürür bu iki firmayı.

    sony hiçbir zaman Samsung ama laf atmamıştır geçen yıl iPhone un tasarımı sony den çıktığı haberleri geldi onda bile bir tepki vermedi bildiğim kadar galaxy s4 çıktıktan sonra LG Nokia apple HTC bütün firmalar Samsung ama laf sokma derdine girdiler sony den böyle bir hamle gördünüz mu zaten adamlar itiraf etti iPhone ve galaxy serileri kadar güçlü telefon çıkaramadık diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • olabilecek şeyler. sonuçta tanrı üretmiyor bu telefonu :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SF01

    bunlar yalanlar haber geçen sene aynı haber s3 için çıkmıştı anakart sorunu diye ama forumda kimse karşılaşmadı belliki sony nin bu başına gelende rakip firmaların işi

    S3ler'in ve de Note 2ler'in başıan gelen bu olay dünya çapında 4000'e yakın (kayıtlı olan sayı, cihazı aynı sebepten bozulan ancak bunu farkında olmayan ya da internette yazmayanları sayarsak bu sayı çok daha artabilir) cihazı etkiledi. Toplamda 15-20 büyük sitede yer aldı ve hepsi de Samsung'tan açıklama beklediklerini söylediler. Samsung ne yaptı? Sadece bir siteye böyle bir olayın olmadığını, cihazlarının sorunsuz olduklarını söylediler. Ancak dünya rekoru sayılabilecek bir hızla dünyanın her yerinde (buna ülkemiz de dahil) 3 gün ile 1 hafta aralığında kısa sürelerde bütün bu cihazları yenileriyle değiştirdiler. Bir tanesi bile onarılmadı ve bir kişiye bile sorunun ne olduğu söylenmedi. Herkese anakart yanmış denildi. İnsanlar şarj modülünden şüphelendiler, Samsung şarj aleti kullanmayanlar, kaybedenler gidip yenilerini aldı.

    Daha sonra XDA'daki yazılımcılar bu sorunun farkında olduklarını, sorunun bizzat Samsung tarafından üretilen 16gb'lık hafıza biriminden kaynaklandığını; Samsung'u çoktan uyardıklarını ancak birkaç tanesinin sırf HTC ve Sony gibi kelimeleri kullandıkları için e-postalarının bloklandıklarını, Samsung'a ulaşan az sayıda e-postanın da yanıtsız kaldığını söylediler. 1 hafta içinde Samsung dünya çapında taraihindeki en kısa sürede en geniş çapa ulaşan güncellemeler zincirini yayınladı. Cihazlarda hiç bir yenilik ya da değişiklik yok gibi görünüyordu ancak yeni yayınlanan çekirdek ayıklandığı zaman görüldü ki 16gb'lık belleğin wear leveler (bilgilerin doğru noktalara yerleştirilmesini sağlayan kondüktör gibi de kabaca açıklayabiliriz) adlı kontrolcüsünü yöneten yazılıma yama yapıldığı görüldü. Normalde bu yazılım 16gb'lık belleğin içine fabrika çıkışı gömülü geliyor. Formatlasanız da silip değiştiremezsiniz. Çünkü cep telefonlarımızdaki formatlama işlemi bilgisayarlardaki gibi herşeyi silmiyor. Dolayısıyla çekirdek tarafından eski yazılımın devre dışı bırakılıp yerine yenisinin etkin olduğu bir yeni sistemle hafızanın muhtemel hasara yol açması engellendi.

    Samsung bu çözümü basından uzak, sessiz, sedasız yaptı. Garanti konusunda da kimseyi mağdur etmedi, hiç bir bilgi vermedi, eski cihazları derhal yok etti ancak yine de sorunun ne olduğunu toplumdan gizleyemedi. Çok çabuk farkedildiği ve de çözümü çabuk geldiği için sorun çok büyük rakamlara ulaşamadı. Samsung da bir sürü haber kanalına bağışta bulunan bir firma olduğu için sorunlar ses de getiremedi ancak yine de sorunu yaşayan ya da durumun farkında olan insanlar rahatsız oldular. Ben de ilk öğrendiğimde kız arkadaşıma hediye olarak S3 alalı 9 gün olmuştu, 2 gün önce öğrensem iade hakkımı kullanırdım. Açıkçası güvenimi sarsan Samsung'un tavrı oldu. Apple yüzsüzleri bile bu konuda en azından çıkıp "telefonu yanlış kullanıyorsunuz" diyebilecek yüreğe sahip olurlardı. Samsung yöneticileri odalarından çıkamadılar.. Sonuçta cihazlar bozulabilir, hatalı da üretilebilir. Koskoca arabalar bile sorunlu oluyor, önemli olan şirketin tavrı.

    Eğer sony'nin başına gelen böyle bir sorunsa (ki bence basit bir yeniden başlatma komutu ile çözülebilen bir sorun gibi görünüyor) eminim ki Sony müşteriy kaybetme pahasına basınla iletişime geçip kocaman bir özür dileyecek ve de çözümü en kısa zamanda sunacaktır. Samsung böyle korkak ve gizli tavırlar içindeyken bile bir müşteriyi bile mağdur etmediyse Sony hiç etmeyecektir.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.