Şimdi Ara

HİÇ AKLIMDA YOKKEN FORD FOCUS ALDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
273
Cevap
2
Favori
21.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, aktif olarak 2010 yılından itibaren forumu takip ediyorum, çok fazla yazmıyorum, genellikle Alfa Romeo ile ilgili konularda yazıyorum. Bu açtığım ilk konu. Bu yaz başı gibi aracımı değiştirmeyi planlamıştım (Alfa Romeo 147). Ancak içinde bulunduğum özel durum nedeniyle aracımı değiştirmek durumunda kaldım. Daha önceleri de söylemiştim, ilk sırada Giulietta vardı, sonrasında V 40. Ancak aracı aldığım tarihte (Şubat'ın son haftası) Türkiye'de istediğim donanımda (Dizel, kırmızı deri koltuk, cam tavan, spor paket vs.) Giulietta yoktu.Neredeyse Türkiye'deki tüm Alfa bayileri ile iletişime geçtim. (Mercedes bayisi Mengerler dahil). Bu özellikte bir jülyetin 50-60'lık pakette bir tane geldiği onun da muhtemelen siyah deri koltuklu olacağını öğrendim. Özel sipariş olduğu takdirde minimum 3,5 aylık bekleme süresini de beklemem mümkün değildi. 2nci ele yöneldim, istediğim özellikte 2 araç buldum, şansıma 2si de İzmir'de idi. İlk görüştüğüm jülyet sahibi forumdan bir arkadaş (fiyatta anlaşamadık), 2ncisi de biraz yıpranmış gibi geldi. Yapacak bir şey kalmayınca diğer markaların sıfırına yöneldim. Volvo V40'ı inceledim, fiyatlar çok yüksek. Liste fiyatlarına kimse aldanmasın, 77binlik R-Design paket zaten yok, siparişle gelecek, gelse de en basit özellikler bile olmadığından normal bir paket 95'ten aşağı olmuyor. (Satış danışmanının ifadesi). Vw bayisine gittim, dizel Passat için Haziran sonrasına (!!) sıraya gireceğimi belirttiler, artık Temmuz mu olur, Ağustos mu olur tarih veremediler. Golf'ü inceledim, 60 binlik Comfortline pakette ne bir park sensörü, ne Cruise Control, açıkçası hiçbirşey yoktu. Ayrıca eşim tasarımını beğenmedi. Ben de pek beğenmiyordum. Kuga'ya bakmak için Ford'a gittik, araç gerçekten çok başarılıydı ancak senede ortalama 25bin km yaptığım için benzinli otomatik kombinasyon çok mantıklı gelmeyecekti. Tam Kuga'yı incelerken showroom'a şeker kırmızı bir Focus getirdiler. Bir bakalım dedik, araç hoşumuza gitti. O eski şirket/ticari arabası havasındaki Focus gitmiş, kendisini çok geliştirmiş bir Focus çıkmış ortaya. Sıkı bir pazarlığın sonunda o günün mesai sonuna doğru aldım. İlginçtir ki aldığım gün daha bayiiden çıkarken jülyet çıktı karşıma, tam o anda radyoda jülyet reklamı (hisset beni, ben giulietta vs.vs.) zaten aşığım arabaya, çok garip hissettim. Ama bu aşk burada bitmez, belki kısmet 2014'te çıkacak Giulia'ya..

    Aracın özelliklerini, yazayım,
    Ford Focus 1.6 TDCI Titanium, Hatchback. - 65240 TL.
    Şeker kırmızı renk - 2245 TL.
    Smart Paket - 2150 TL.
    *Kendi kendine park sistemi
    *Ön ve arka park sensörleri
    *Elektrikli katlanan yan aynalar
    *SONY ses sistemi
    Tavsiye Edilen Kampanyalı Anahtar Teslim Fiyatı (Destekli Kredili)
    69.615 TL
    Tavsiye Edilen Kampanyalı Anahtar Teslim Fiyatı (Peşin)
    67.550 TL

    Ancak araç için çok iyi bir indirim aldım. (araç kredisi kullanmama rağmen) anahtar teslim 60bin tl. Biraz resim ekleyeyim; (resimlerde gözükenlerin hiçbirisi ben değilim:)) )

     HİÇ AKLIMDA YOKKEN FORD FOCUS ALDIM

     HİÇ AKLIMDA YOKKEN FORD FOCUS ALDIM

     HİÇ AKLIMDA YOKKEN FORD FOCUS ALDIM

     HİÇ AKLIMDA YOKKEN FORD FOCUS ALDIM


    İzlenimlerime geleyim, 1800 km. oldu, ortalama tüketimim şu an için 5.2, 1200 km.si ş.dışı (az yakacağım diye kasmadan dağ bayır 110), kalanı şehir içi. Araç gerçekten çok donanımlı. Özellike FORD SYNC çok başarılı, sesli komutla klima ile ilgili tüm işlemler, radyo, cd, harici bellek, telefonla ilgili işlemleri yapabiliyorsunuz ve ses tanımlaması yapmaya gerek kalmadan. Ayrıca diğer araçlardaki BLUE&ME, Bluetooth özelliklerinde telefonla konuşurken araçtan konuşan kişinin sesi karşı tarafa çok gelmezdi ,ancak Ford'taki sistem çok net ses sunuyor. Otomatik park sistemi aracın 1.2 katı kadar mesafeye aracı rahat bir şekilde park ediyor. Ancak kaldırımla arada yaklaşık 8-10 cm.lik mesafe bırakıyor (ayak basma maksatlı (sıfır park edip 2 büklüm kaldırıma çıkmamak için) olduğunu duymuştum).

     HİÇ AKLIMDA YOKKEN FORD FOCUS ALDIM


    SONY ses sistemi çok güçlü, bazen diyorum acaba bagajda subwoofer'mı var diye. Baslı şarkılarda aracı titretiyor. Ön konsolu çok başarılı buldum, malzeme kalitesi gerçekten iyi seviyede. Araçta LED iç ortam aydınlatması var, hava karanlıkken çok güzel bir ortam oluşturuyor. Sensörleri (far, yağmur, kararan ayna vs. saymaya gerek yok, geçekten çok donanımlı bir araç, eksik husus xenon far ve navigasyon (Akıllı telefon sağolsun, gerek yok). Direksiyon düşük hızlarda, özellikle park manevralarında çok yumuşak ancak hızlandıkça hisli bir hal alıyor. Hep derlerdi yol tutuşta C sınıfının lideri Focus'tur diye, Alfa sahibi olarak gülüp geçerdim, Alfa-BMW varken ne Focus'u diye. Ancak gerçekten yol tutuş iyiymiş!
    Umarım herkes için gönlünden geçen aracı almak nasip olur, benim gönlümdeki araç Giulietta'ydı ancak aracın olmayışı beni Focus'a yöneltti. Hala sıkı bir Alfacıyım! Cuore Sportivo!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahraman202 -- 17 Aralık 2013; 10:33:31 >







  • Değişik bir karar olmuş. Güzel bir araç, hayırlı olsun
  • Hayırlı olsun hocam kazasız belasız günlerde keyifle kullanınız focus gerçekten bir başkadır özellikle focus I-II. Ancak aklıma takıldı x paket neden düşünmediniz ?
  • Aracınız hayırlı olsun. Focus oldukça güzel araç yeni kasada yalıtım biraz daha iyi yüksek hızlarda rüzgar ve yol sesi pek yok eski kasaya göre. Aracınız oldukça donaımlı ama bi-xenon selectivelerdemi var ?
  • Hayırlı uğurlu olsun. Benim aklıma da renk farkı takıldı 2250 tl fazla degil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • araç çok güzel hayırlı olsun
  • Hayırlı olsun
    Kazasız belasız, keyifli sürüşler
    Ben de son iki haftadır hararetle 2013 model araç bakınıyordum. Ford Focus un bu kAsasına da bakmıştım ve çok beğendim. Hatta Tiguan ve Mokka bile düşünmüştü son karar olarak.
    Ama ben de hiç aklımda yokken bugün 2013 Auris 1.6 Active SkyPack Mıltidrive S için imza attım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel tercih hayırlı olsun...
  • Hayırlı olsun, donanımdan ödün vermemişsiniz.
  • hayırlı olsun hocam. araba alma işi öyle.

    ben yeti diye yola çıkıp i30'a kapora bırakıp, asx'den kurtulup ds4 almaya gidip c4 aldım

    yazarken yoruldum, güzel araç hayırlı olsun, konsol gerçekten güzelmiş ama el freni ne ya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 20 Mart 2013; 20:56:54 >
  • Araç gerçekten güzel kazasız belasız kullanın hocam. Xenon olayına çok takılmayın olmazsa olmaz değil kanımca navigasyon olmaması daha ıyı kıytırık navigasyon koyacaklar 2 milyar isteyecekler. Artık telefonlardan çok daha rahat oluyor araçta olmasıan gerek yok para tuzağı gelmıstır bana hep.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cetiner19

    Hayırlı olsun hocam kazasız belasız günlerde keyifle kullanınız focus gerçekten bir başkadır özellikle focus I-II. Ancak aklıma takıldı x paket neden düşünmediniz ?

    İhtiyacım olan özellikler olmadığını düşündüm..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: farks

    Araç gerçekten güzel kazasız belasız kullanın hocam. Xenon olayına çok takılmayın olmazsa olmaz değil kanımca navigasyon olmaması daha ıyı kıytırık navigasyon koyacaklar 2 milyar isteyecekler. Artık telefonlardan çok daha rahat oluyor araçta olmasıan gerek yok para tuzağı gelmıstır bana hep.


    Navigasyon benim araçta da yok. Satıcının dediğine göre gelen hiçbir modelinde yokmuş. Fazla dert etmedim. Dediğin gibi 2 bin lira fark için değmez dedim ve cam tavan tercih ettim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam hayırlı olsun.. bişey soracağım: arabayı kullanırken, sağ bacağının pozisyonundan rahatsızlık duyuyor musun? sağ ön koltukta oturan da sol bacağının pozisyonundan..
  • hayırlı olsun rengi çok güzel. el freni biraz kötü duruyor. elektronik park freni olsa tadından yenmezdi.
    kazasız belasız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yek_ka

    Aracınız hayırlı olsun. Focus oldukça güzel araç yeni kasada yalıtım biraz daha iyi yüksek hızlarda rüzgar ve yol sesi pek yok eski kasaya göre. Aracınız oldukça donaımlı ama bi-xenon selectivelerdemi var ?




    Teşekkür ederim. Yalıtım olayı bir önceki kasa Focus'a göre çok başarılı. Araç altı koruma+izolasyon da yaptırdım.. Dizel sesi neredeyse duyulmuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sienaumut

    Hayırlı uğurlu olsun. Benim aklıma da renk farkı takıldı 2250 tl fazla degil mi?

    Teşekkür ederim. Fazla bence de, ama aldığım fiyatı diğer bayiler normal metalik renkler için bile veremediler..!
  • Hayırlı uğurlu olsun...
  • aracınız hayırlı olsun,Allah kaza bela vermesin öncelikle.
    Alfaya resmen araç tasarlattırmışsınız,3 ay bekleme çok normal(6 ay normal arabayı bekleyenler var)
    Yalnız ben şu bölümü anlamadım:
    quote:

    Orijinalden alıntı: kahraman202

    Volvo V40'ı inceledim, fiyatlar aşırı yüksek, 95-110 arası. Liste fiyatlarına kimse aldanmasın, 77binlik R-Design paket zaten yok, siparişle gelecek, gelse de en basit özellikler bile olmadığından normal bir paket 95'ten aşağı olmuyor.

    V40 D2 Advance Dizel 1560 cc 115 hp Düz 81.770
    Volvo'nun advance paketi zaten fazlasıyla dolu,siz 95 bin lira rakamını neyle nasıl gördünüz?
    Artı rakiplerini(yani 1 serisi a3 ve a serisini) konfigüratöre soktunuz mu?
  • Hayırlı olsun güzel seçim
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.