Şimdi Ara

msi 7870 kartım boşta full çalışıyor yardım..çözüldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dostlar yardım edin. msi 7870 oc ekran kartım boşta masaüstünde iken full çalışıyor gözüküyor. bilgisayarı kapatıp açtım olmadı. ekran kartı driver ı kaldırdım yeniden yükledim olmadı. beta yı yükledim yine olmadı. sonra aygıt yöneticisinden ekran kartını devre dışı bırak dedim sonra etkinleştir dedim şimdi normal çalışıyor ama bilgisayarı kapayıp açınca yine full olucak. bilgisi olan var mı yardım bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuz42 -- 20 Mart 2013; 23:46:13 >

• full çalışıyor derken gpu kulalnımı %99 mu oluyor. işlemciyi full çalıştıran virüs duymuştum da ekran kartını çalıştıran varmı bilmiyorum. farklı driverlar denediysen virüs taraması yapmayı dene. bununla birlikte windows güncelleştirmelerini de yap. olmadı başka bir sistemde denemeye çalış. ondada sorun varsa garantiye göndermen gerekecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fire.Sword

full çalışıyor derken gpu kulalnımı %99 mu oluyor. işlemciyi full çalıştıran virüs duymuştum da ekran kartını çalıştıran varmı bilmiyorum. farklı driverlar denediysen virüs taraması yapmayı dene. bununla birlikte windows güncelleştirmelerini de yap. olmadı başka bir sistemde denemeye çalış. ondada sorun varsa garantiye göndermen gerekecek.

evet %99 ama çalışan bişey yok. Virüs olacağını zannetmem ama kasper var bir tarama yapayım bakalım ne olacak. Saol cevap için dostum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gerçekten garip bir sorun
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuz42

dostlar yardım edin. msi 7870 oc ekran kartım boşta masaüstünde iken full çalışıyor gözüküyor. bilgisayarı kapatıp açtım olmadı. ekran kartı driver ı kaldırdım yeniden yükledim olmadı. beta yı yükledim yine olmadı. sonra aygıt yöneticisinden ekran kartını devre dışı bırak dedim sonra etkinleştir dedim şimdi normal çalışıyor ama bilgisayarı kapayıp açınca yine full olucak. bilgisi olan var mı yardım bekliyorum..

Yakın zamanda oyun kurulumu yaptın mı?
    Sırf ekran kartını aşırı şekilde çalıştırıp yakmayı amaçlayan programlar oluyor.
    Windows'da CTRL+ALT+DEL ile işlem yöneticisi'ni aç, senin kullanıcı adın altında daha önce görmediğin ve yanında açıklama olmayan bir dosya var mı bak.
    İsimleri Google'da aratabilirsin.

Geçenlerde o şekilde bir oyunu kurarken karşıma benzer bir durum çıktı.
    Oyun çalışmadığı gibi APU'lu olan sistemde aniden yüksek fan gürültüsü başladı. Taskbar'dan baktığımda normalde olmayan yeni bir işlem vardı, arattım, 2-3 tane yabancı forum sonucu çıktı, bir tanesinde bu şekilde çalışan bir programdan bahsediliyordu.

Asıl sisteme bulaşmasın diye ayrı bir diske kurduğum Windows'du, temizlemekle uğraşmadan formatla sildim.
    O yüzden şu an dosya ismini de, okuduğum linkleri de bulmam mümkün değil.

Anlattığım şekilde görev yöneticisinde kendi kullanıcı adın altında çalışan alışılmadık, yanında açıklaması olamayan dosyaları Google'da arat.

• quote:

Orijinalden alıntı: mselcuks

quote:

dostlar yardım edin. msi 7870 oc ekran kartım boşta masaüstünde iken full çalışıyor gözüküyor. bilgisayarı kapatıp açtım olmadı. ekran kartı driver ı kaldırdım yeniden yükledim olmadı. beta yı yükledim yine olmadı. sonra aygıt yöneticisinden ekran kartını devre dışı bırak dedim sonra etkinleştir dedim şimdi normal çalışıyor ama bilgisayarı kapayıp açınca yine full olucak. bilgisi olan var mı yardım bekliyorum..

Yakın zamanda oyun kurulumu yaptın mı?
    Sırf ekran kartını aşırı şekilde çalıştırıp yakmayı amaçlayan programlar oluyor.
    Windows'da CTRL+ALT+DEL ile işlem yöneticisi'ni aç, senin kullanıcı adın altında daha önce görmediğin ve yanında açıklama olmayan bir dosya var mı bak.
    İsimleri Google'da aratabilirsin.

Geçenlerde o şekilde bir oyunu kurarken karşıma benzer bir durum çıktı.
    Oyun çalışmadığı gibi APU'lu olan sistemde aniden yüksek fan gürültüsü başladı. Taskbar'dan baktığımda normalde olmayan yeni bir işlem vardı, arattım, 2-3 tane yabancı forum sonucu çıktı, bir tanesinde bu şekilde çalışan bir programdan bahsediliyordu.

Asıl sisteme bulaşmasın diye ayrı bir diske kurduğum Windows'du, temizlemekle uğraşmadan formatla sildim.
    O yüzden şu an dosya ismini de, okuduğum linkleri de bulmam mümkün değil.

Anlattığım şekilde görev yöneticisinde kendi kullanıcı adın altında çalışan alışılmadık, yanında açıklaması olamayan dosyaları Google'da arat.

tavsiye için teşekkür ederim. Bakacağım en kısa zamanda umarım format gerekmez.

• oyun yüklemedim hiç bilginiz olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

oyun yüklemedim hiç bilginiz olsun.

aynı sorun başıma geldi ve sistem geri yükleme ile hallettim

fm 13 yükledikten sonra olmuştu sanırım bazı programlar ile çakışıyor
  • quote:

oyun yüklemedim hiç bilginiz olsun.

Sistem Geri yükleme yap düzelmez ise

Bilgisayarı performans moduna geçir---
    Güvenli modda aç bak sonra aynı şekilde güvenli modda iken combofix ile tarattır....
  • ilgilenen herkese teşekkür ederim. sorun truva atı bulaşmış o ekran kartını boş yere çalıştırıyormuş. ismi svchost.exe
  • quote:

ilgilenen herkese teşekkür ederim. sorun truva atı bulaşmış o ekran kartını boş yere çalıştırıyormuş. ismi svchost.exe

svchost.exe eğer senin kullanıcı adın altında gözüküyorsa truva atı olabilir, yoksa Sistem ve Yerel Hizmetler isimleri altındaysa Windows'un çalışan programlarıdır, zararsızdır.

Yani Görev Yöneticisi'ni açtığında İşlemlere gel, tablonun hanelerinden ikincisinde Kullanıcı Adı yazar, oraya tıklarsan o başlık üzerinden sıraya sokar, senin bilgisayar kullanıcı adın altında gözüken dosyalara bakacaksın. Diğer sistem ve yerel hizmetler Windows'un bileşenleridir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mselcuks

quote:

ilgilenen herkese teşekkür ederim. sorun truva atı bulaşmış o ekran kartını boş yere çalıştırıyormuş. ismi svchost.exe

svchost.exe eğer senin kullanıcı adın altında gözüküyorsa truva atı olabilir, yoksa Sistem ve Yerel Hizmetler isimleri altındaysa Windows'un çalışan programlarıdır, zararsızdır.

Yani Görev Yöneticisi'ni açtığında İşlemlere gel, tablonun hanelerinden ikincisinde Kullanıcı Adı yazar, oraya tıklarsan o başlık üzerinden sıraya sokar, senin bilgisayar kullanıcı adın altında gözüken dosyalara bakacaksın. Diğer sistem ve yerel hizmetler Windows'un bileşenleridir.

eyvallah kardeşim. senin dediğin gibi yaptım zaten. kullanıcı adı yavuz pcmin. onlara baktım zaten. o dosyada değerler yüksek ve değişkendi. nette araştırdım truva atıymış. kasperle tarama yaptım bulup sildi şimdi sorun yok çok şükür. ayrıca yardımınız için teşekkür ederim.

• quote:

eyvallah kardeşim. senin dediğin gibi yaptım zaten. kullanıcı adı yavuz pcmin. onlara baktım zaten. o dosyada değerler yüksek ve değişkendi. nette araştırdım truva atıymış. kasperle tarama yaptım bulup sildi şimdi sorun yok çok şükür. ayrıca yardımınız için teşekkür ederim.

Tamam geçmiş olsun o halde.

Rica ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.