Şimdi Ara

BlackBerry'nin yeni cihazları güvenlik konusunda CESG'den geçerli not alamadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • BlackBerry'nin yeni cihazları güvenlik konusunda CESG'den geçerli not alamadı


     

    BlackBerry denince ilk akla gelen konulardan biri güvenlik, ancak İngiltere Elektronik İletişim Güvenlik Gurubu(CESG) şirketin yeni işletim sistemiyle çalışan cihazları pek de güvenli bulmamış gibi görünüyor.




    CESG'nin BlackBerry 10 ile çalışan BlackBerry Q10 ve Z10'a güvenlik konusunda geçer not vermemesi ve bunun basına yansıması üzerine BlackBerry, konuyla ilgili olarak bir açıklamada bulunmakta gecikmedi. Açıklamasında güvenliğin ön planda olduğu şirketlerin seçimi olan BlackBerry 10'un geçer not alamamasının sebebinin onay sürecindeki değişikler olduğunu dile getirdi. Güvenlik konusundaki açıklarını kapatmak için CESG ile birlikte çalışmalara devam edeceklerini de belirten şirket, güvenlik açıklarını kapatacak güncellemenin ne zaman geleceği konusunda net bir bilgi vermedi. 




    Güvenliğe verdiği önem sayesinde, kendine kurumsal bir kullanıcı kitlesi oluşturmayı başarmış olan BlackBerry'nin eksiklerini düzelterek CESG'den geçerli not alıp alamayacağını ilerleyen dönemlerde hep birlikte göreceğiz. 

     








  • Artık business da değil.

  • daha önceki habere göre alman hükümetinin z10'a geçiş yapacagı yazıyordu..
    hali hazırda kullandıkları blackberry cihazlarının z10 ile takaslanıp secusmart firmasının üretecegi güvenlik çipleriyle birlikte hazırlanıp kullanılacagı söylenmişti..

    aşagıdaki sitede bilgi varhttps://www.secusmart.com/home/

  • Blackberry denilince akla ilk gelen şirketin yani RiM in güvenlik konusunda çok titiz olduğu hatta bazı ülkelerde ajanların Blackberry kullandığı ve bu ülkelerin hükümetlerinin RiM'den kullanıcı bilgilerini vermelerini istediğini ve RiM'in bu bilgileri vermeyip koskoca hükümetlere bile taviz vermeyip o ülkelerde satışının yasaklandığı olup böyle bir olay varsa ve geçer not almazsa RiM'in en büyük yanlışının bu olacağı. Umarım en kısa sürede düzelir. Yoksa işi zor...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.