Şimdi Ara

Nvidia, Tegra 5 ve Tegra 6 platformlarını detaylandırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Nvidia, Tegra 5 ve Tegra 6 platformlarını detaylandırdı


     

     

    Nvidia gerçekleştirmekte olduğu GPU Teknoloji Konferansı'nda Tegra platformunun geleceğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Tegra 4 platformunu bir süre önce tanıtan ancak bu platformu kullanan cihazları henüz piyasaya süremeyen Nvidia, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde lanse etmeyi planladığı yeni Tegra modellerini de detaylandırdı.

     

    Wayne kod adını taşıyan Tegra 4 platformunu takiben Logan kodlu Tegra 5'in 2014 içerisinde pazara giriş yapacağını göreceğiz. Bu önemli zira CPU tarafındaki geliştirme çalışmalarına ek olarak Nvidia ilk defa Kepler mimarisini kullanan mobil platform sunmuş olacak. Beklentiler Tegra 4'ten yana idi ancak Nvidia, Kepler mimarisi üzerinde çalışan ultra düşük güç tüketimli mobil grafik birimini bir sonraki jenerasyona saklamayı uygun görmüştü.

     

    CUDA desteği ile gelecek olan Tegra 5 bu sayede GPGPU yeteneklerine sahip olup, destek veren yazılımlar için GPU tabanlı donanımsal hızlandırma da yapabilecek. Aynı zamanda OpenGL 4.3 desteği de sunacak olan platformun, grafik yetenekleri açısından sınıfına önderlik edeceği düşünülüyor. 72 çekirdekli Tegra 4 GPU'su, kağıt üzerinde iddialı verilere sahip olsa bile eski nesil mimari kullanıyor olması ile eleştrilmişti. Tegra 5 ile Kepler mimarisi ile sıfırdan tasarlanan yeni GeForce ULV grafik birimi ile çıtayı iyi yükseltmiş olacak. 

     

    Nvidia'nın 2015 için planladığı Parker kod adlı Tegra 6 platformu da vaadkar görünüyor. Nvidia'nın Project Denver kod adını verdiği tamamiyle özelleştirilmiş 64-bit ARMv8 mimarili işlemci çekirdeklerini kullanacak olan Tegra 6, aynı zamanda henüz lanse edilmemiş olan Maxwell isimli yeni nesil GPU mimarisine sahip olacak. Henüz masaüstü sistemler için de tanıtılmayan yeni mimarinin Performans/Watt konusunda çok iddialı olması bekleniyor.

     

    Tegra 6 ile birlikte Nvidia, üretim sürecinde FinFET teknolojisine adapte olmayı planlıyor. Hali hazırda Samsung'un üzerinde çalıştığı bu teknoloji için TSMC de çalışmalarını da sürdürüyor. Bu teknoloji sayesinde küçülen zar alanlarına daha fazla miktarda transistör dizebilmek mümkün olacak gibi görünüyor.


     

    Tegra 2 ile dünyanın ilk çift çekirdekli, Tegra 3 ile de dünyaınn ilk dört çekirdekli ARM platformunu pazara süren Nvidia, akıllı telefonlarda çok olmasa bile tablet bilgisayar tarafında önemli tasarımlar kazanmıştı. Bugün Microsoft Surface'den Google Nexus 7'ye kadar farklı cihazlarda kullanılmakta olan Tegra platformunun yeni üyeleri ile nasıl bir performans çizeceğini bekleyip göreceğiz.

     







  • Başda Tegra 4'ü görelimde 5 ve 6 eksik kalsın...

  • Al sana kapitalizm ellerinde Tegra 6 nın teknolojisi var. Bize sunduğu Tegra 4. Resmi bilgi Tegra 6, bakalım Tegra 9 için çalışıyorlardır şimdi.

  • bu işin sonu gelmez arkadaş mobil teknolojinin önünü argument reality gibi birşey kesmedikçe bu akım devam eder.

    kepleri tegra 4'e getirselerdi iyi olacaktı ama nvidia tegra 5'e de bir kaç yenilik kalsın diye onu tegra 5e sakladı tahminime göre



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itachi237 -- 19 Mart 2013; 21:07:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: No Way Out

    Başda Tegra 4'ü görelimde 5 ve 6 eksik kalsın...

    +1
  • Gelde şimdi 2014'ü bekle, Kepler laptoplarda Fermi'ye göre nasıl bir fark sunmuştu, aynısı mobilde de olacaktır.

  • Bir gün insanoğlu dünya kaynaklarını daha verimli kullanmayı öğrenecek ama çok geç olacak.

  • 2014'e kadar Tegra 3'ü eskitelim bakalım sonra bakarız duruma göre

  • Bakalım Maxwell ve Volta ile ilgili haberler ne zaman gelecek?

    Ya da gelecek mi?
  • demedi demeyin tegradan hiç bi şey olmaz nvidia her sene yaptığı gibi tegra için onu yaptık bunu yaptık sonuç sıfır

  • şu mobil cihazlar da kumar işi şimdi git s4ü al 1 seneye kepler mimarili 5-6 gelsin

  • birde taslağı duvara yansıtmışlar, numaralamışlar kafalarına göre ne verirsek onu alacaksınız diyorlar yani,pek normal gelmedi şu yaptıkları...bu yüzden tegra'dan gıcık kaptım şimdi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Dam Üstünde UnulerTombul Tombul MemelerZalımoy GelirZalım Zalım ZalımMemeler Baş KaldırmışKavuşmuyor DüğmelerZalımoy GelirZalım Zalım Zalım


    Keep calm and say 'LO'

    cendermenin alayları koğuştur, koğuştur
    benim yarim cendermede çavuştur, çavuştur
    kadir mevlam beni yare kavuştur, kavuştur

    CENDERMEE CENDERMEĞĞĞ
    CENDERMEE CENDERMEĞĞ

  • Ov Tegra 5 güzel gözüküyor Cuda,Kepler Yakacak Ortalıgı

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Dam Üstünde Unuler
    Tombul Tombul Memeler
    Zalımoy Gelir
    Zalım Zalım Zalım
    Memeler Baş Kaldırmış
    Kavuşmuyor Düğmeler
    Zalımoy Gelir
    Zalım Zalım Zalım

    Bu nedir arkadaş ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha çok varmış
  • A15 çok yakıyo diye A9 'tan tekrar Tegra yaptılar. Tegra4 telefonlarda pek tercih edilmezken Tegra4i tercih edilebilir gibi, Tegra3'den daha düşük güç tüketimi var diye. 20nm olmadan 'da A15 / A57 / ArmV8'in bi anlamı olmayacak gibi, güç tüketimini o kadar düşüremezler. Tegra4'ün GPU'su zaten bi tür VLIW, eski meski diye eleştriliyor ama yapacağı iş için uygun. Şu an OpenCL destekli mobil GPU'lar var, ileride hepsi destekleyecekken, CUDA ile GPGPU'nun mobile alana gelip sanki iş yapacağından bahsetmek, her zman olduğu gibi fazla abartı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bayraak

    Al sana kapitalizm ellerinde Tegra 6 nın teknolojisi var. Bize sunduğu Tegra 4. Resmi bilgi Tegra 6, bakalım Tegra 9 için çalışıyorlardır şimdi.



    adama sorarlar senın ulken yaptıda mı almadılar parası olan her yıl alır. parası olmayanda gıder tegra 2 lı bır telefon alır ve sonuna kadar kullanır...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: bayraak

    Al sana kapitalizm ellerinde Tegra 6 nın teknolojisi var. Bize sunduğu Tegra 4. Resmi bilgi Tegra 6, bakalım Tegra 9 için çalışıyorlardır şimdi.


    Varsayalım bu adamlar Tegra 4, 4i ve 5'i atlayıp tegra 6'yı çıkardılar. Peki alışveriş kölesi olmuş topluluklar 1 sene sonra sormayacak mı bu sene ne yaptın diye.? Firmalar teknolojiyi parçalayıp vermezse bu kadar kazanç sağlayamaz. Kazanç sağlayamazsa Ar-Ge'ye günümüzdeki kadar yatırım yapamaz. Yatırım yapılmaz ise bu teknolojiyi hayalinde görürsün. Saygılar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cgrap

    quote:

    Orijinalden alıntı: bayraakAl sana kapitalizm ellerinde Tegra 6 nın teknolojisi var. Bize sunduğu Tegra 4. Resmi bilgi Tegra 6, bakalım Tegra 9 için çalışıyorlardır şimdi.
    Varsayalım bu adamlar Tegra 4, 4i ve 5i atlayıp tegra 6yı çıkardılar. Peki alışveriş kölesi olmuş topluluklar 1 sene sonra sormayacak mı bu sene ne yaptın diye.? Firmalar teknolojiyi parçalayıp vermezse bu kadar kazanç sağlayamaz. Kazanç sağlayamazsa Ar-Geye günümüzdeki kadar yatırım yapamaz. Yatırım yapılmaz ise bu teknolojiyi hayalinde görürsün. Saygılar.


    Banane kardeşim firmanın kârından.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.