Şimdi Ara

Google Maps'in Almanya'daki geleceği tehlikede

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Google Maps'in Almanya'daki geleceği tehlikede


    Bilişim dünyasının iki önemli ismi Microsoft ve Google, bu sefer mahkemede karşı karşıya geliyor. Konu ise Google Maps.


    İki ismin mahkemede buluşmalarının sebebi ise Microsoft'un Google Maps'de Google'ın kendilerine ait EP0845124 numaralı patenti ihlal ettiği yönündeki iddiası. 2000 yılında Microsoft tarafından koruma altına alınan patent, "Yerel kaynağın tespiti için bilgisayar sistemi ve metodu" konusunu içeriyor. Bakıldığında yaklaşık 7 sene daha Microsoft'un patenti elinde tutma hakkı bulunuyor ki bu da Google'ın patenti kullanmasının bir süre daha yasak olduğunu anlamına geliyor.


    Mahkemeyi yakından takip eden patent uzmanı Florian Mueller, geçtiğimiz günlerde yapılan duruşmada Google'ın, bahsi geçen iddiaya karşı ortaya koyduğu argümanların, hakimi yeterince ikna etmişe benzemediğini ve Microsoft'un, bu davayı kazanmaya çok yakın olduğunu söyledi. Eğer Mueller'in dediği gerçekleşir ve Google, Microsoft'a karşı bu davayı kaybederse; Microsoft'un Google Maps'i Almanya'da gerek web gerekse de mobil ortamda yasaklamasının önü açılacak.


    Google'ın avukatları, Google Maps'in Almanya'da 4 milyon kullanıcı tarafından aktif şekilde kullanıldığını ve servisin kapatılmasının büyük sıkıntı doğuracağını söylerken; Google'ın rakip servislere karşı (örneğin Microsoft Bing Maps) onarılamaz büyük yaralar alabileceğini mahkemede dile getirdiler.


    Fakat patentlerin lisanslanabilme durumları göz önüne alındığında davayı Microsoft'un kazanması durumunda dahi Google Maps'in Almanya'da kapanmama olasılığı bulunuyor. Bunun için Google'ın yapması gereken şey, belli bir ücret karşılığında Microsoft'a lisans bedeli ödemek. Ancak Google cephesinden gelen resmi basın açıklaması firmanın şimdilik böyle bir niyeti olmadığını, kendilerine güvendikleri ve mahkemede kendilerini savunmaya devam edeceklerini gösteriyor. 2 ay içerisinde karara bağlanması beklenen davanın son duruşmayla birlikte hedefine bir adım daha yaklaşan Microsoft'tan konuyla ilgili yapılan resmi açıklamada ise lisanslama işleminin, patent savaşını bitirecek yollardan biri olduğu vurgulandı.








  • 2 kere okudum hiçbirşey anlamadım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AvriL<3

    2 kere okudum hiçbirşey anlamadım

    he diyip geç
  • Avrupada Google iyi tokatlandı.bakalım bu davada ne olucak,ya lisans ücreti ödeticekler yada para cezası vereceklerdir.

  • savaş başlasın

  • Bu Google Maps in işleride ayrı bir gizemli
  • Al samsung'u vur google'a
  • yiyin birbirinizi
  • olan son kullanıcıya oluyor.

  • patent işleri başa bela oldu.Bu tarz tekelci firmalar işi abartıp firmaların önünü kesmek için ilerde kullanılması muhtemel teknolojileri, kullanma niyeti olmasada sahiplenir oldular.

  • okumadım ama
    Google Maps'in Almanya'daki geleceği tehlikede
    diyorum
  • Burda google ne kadar yalancı ve kopyaci özgün birşey icat etmekten aciz bir balon olduğunu anlatıyor. Aynı dandroidde olduğu gibi, Microsoft'un patentlediği teknolojiyi de çalmış. Java yı çaldığı gibi. Ios tasarımını çaldığı gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MxFxOx

    patent işleri başa bela oldu.Bu tarz tekelci firmalar işi abartıp firmaların önünü kesmek için ilerde kullanılması muhtemel teknolojileri, kullanma niyeti olmasada sahiplenir oldular.

    MS bu teknolojiyi bulan firma ise kullanıp kullanmaması kimi alakadar eder ?
    Adam bu teknolojiyi bulup patentlemiş ve hukuk çerçevesinde 10 yıl süreli olarak bu pantenti sadece izin verdiği kişiler kullanabilir bunda yanlış olan ne var acaba ?
    Aynı şeyin senin başına geldiğini düşün biraz empati yap
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MxFxOx

    patent işleri başa bela oldu.Bu tarz tekelci firmalar işi abartıp firmaların önünü kesmek için ilerde kullanılması muhtemel teknolojileri, kullanma niyeti olmasada sahiplenir oldular.

    Bu adamlar bu teknolojinin ar-ge'si için milyon dolarlar ve emek harcıyorlar. Biri gelip iki saniyede kopyalıyor fikri çalıyor. Ne oldu o kadar emek? Hiçbir firma ar-ge çalışması yapmaz pusuda kurt gibi bekler patentler olmazsa. Teknolojide ileri falan gitmez
  • Özet geç butonu nerde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlayan banada anlatabilirmi neyi çalmış google
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eghnacr

    Anlayan banada anlatabilirmi neyi çalmış google


    Microsoft iddiası : Google Google Maps hizmetinde şirketimize ait patentleri ihlal etmiş.

  • Bu patent savaşları google denen firmanın apple tasarımlarını çalmasıyla başladı.

    Fitnenin başı google dır. Şimdi de microsoft un patentlediği teknolojiyi çalmış.

    Oracle dan izin almadanda java yı dandroide entegre etmiş ve yine davalık olmuştu.

    Google kendine gel ve özgün birşeyler icat etmeye başla artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cos179

    Bu patent savaşları google denen firmanın apple tasarımlarını çalmasıyla başladı. Fitnenin başı google dır. Şimdi de microsoft un patentlediği teknolojiyi çalmış. Oracle dan izin almadanda java yı dandroide entegre etmiş ve yine davalık olmuştu. Google kendine gel ve özgün birşeyler icat etmeye başla artık.


    Hahahah son cümleye gel :D Şaka mısın sen ya?

  • Yok ya sanmam dokunmaz google a

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.