merhaba arkadaşlar ben masaütsü 2006 model bir bilgisayarım vardı ve yeni bi laptop aldım herşey çok değişik geldi işin içinden çıkamadım şimdi sorularım 1)çalıştır menüsünde ekran kartı özelliklerine bakıyorum (intel r hd graphics 4000) böle bi bağdaştırıcı çıkıyor ama sağ altta nvidia denetim masası var ben hangisini kullanıyorum anlayamadım? 2) her iki bağdaştırıcıda 3d özelliği var 3d oyun ve filmler elimde mevcut ama nasıl gözlük alıcağımı bilmiyorum. satıcı kişiler 3d pasifmi aktifmi diye bir soru yönelitorlar bana. bunu nerden öğrenebilirim
1-Öncelikle şu var optimus denilen nvidia'da çift kart zelliği var.Dahili intel hd4000 ekran kartı ve harici olarak hangi nvidia model kart koymuşsalar o bulunur bazılarında sadece dahili kart olur sizde 2 kart var galiba gt630m ekran kartı bulunuyor sizde.Bu sistemin özelliği normal kullnımda mesela internette dolaşıyorken dahili kartı kullnır bu makinenin güç tasarrufunu sağlar oyun gibi grafik uygulamalarında otomatik harici kartı görür yalnız bunun için bazı ayarlar yapmalısın.Nvidia denetim masasına gir 3d ayarlar bölümünden otomatik seçilir yazar onu nvidia yüksek performanslı grafik işlemcisine ayarlayın.Ekran kartına dxdiag'dan baktın sanırım orada herzaman hd 4000 görünür. 2-3d özelliği ekran kartında var ama bilgisayarın mevcut ekranında bunu kullanamazsın bunun için 3d destekli ekrana sahip monitör ya da tv'ye bağlaman gerekir.3d aktarım özelliği bulunan hdmi kablo kullanmalısın daha sonra 3d gözlük alıp kullanabilirsin. Başka kafana takılan varsa sorabilirsin.