Telefonumu yaklaşık bir ay önce Ankara Asya Tel. göndermiştim. Ekran yanığı, ön tuşlarda soyulma ve gb versiyona geri yükletmek için. Touch panel değişmiş, ön tuşlar değişmiş ve GB versiyon yüklemişler. Ekran yanığının sonradan fakettim programları kurmaya başladıktan sonra. Ekran değişimi yapmamışlar. Ben kağıtta touch panel yazığını ve ekranda ambalaj olduğunu görünce değiştiğini sandım. Telefon ettim. Ekranın neden değişmediğini sordum. Touch pad değişmiş, dedi. Aslında onun da değişmesi lazımdı galiba. Bazen telefon çalarken açamıyordum tuş kilidini. Dedim, ekran değişmemiş, ekran yanığı problemi vardı dedim. Dedi, garanti kapsamında değişebilecek parçalar değişmiş. Dedim, internette diğer kullanıcıların da rahatsız olduğu ekran yanığı probleminden ekran değişimleri yapılmış. Sürekli şu cümleyi tekrar edip durdu konuşmam boyunca, "Garanti kapsamında değişebilecek parçalar değişmiş". Dedim, diğer kullancıların da garanti kapsamında değişmiş ekranları. Yine aynı cümleyi kullandı. Dedim, tekrar göndersem işlem yapılır mı? Telefona yapılacaklar yapılmış, diğer servise gönderin, dedi. Ben de tekrardan diğer servise göndereceğim bir ara. Ekran yanığı ICS versiyona geçtikten sonra geldi gibi kanı oluşuyor. Bu gerçekten böyle mi? Bende de ics ye geçtikten sonra oluştu. ICS çıkar çıkmaz güncellemiştim fakat yanık izi sonradan oluşmaya başladı. Bence bu iz zamanla ıoluşuyor. Üst bildirim alanının sabit durması yan çevirince yine boylu boyunca sabit kalması ileride buna yol açıyor. ICS de de belki ekran ve donanım ayarlarının değişmesi bunu hızlandıryor olabilir? Benim ve bir çok kullanıcının başına gelen bu olay nasıl önlenebilir? Internette çok az yazı var bu konu hakkında. Örneğin (Alttakiler alıntıdır):
"Yapacagınız tek şey """""""""go launcher ex"""""""""" kurmak. bu arayüz programında status barı gizlemek gibi bir seçenek var. işlem bu kadar basit.... sizin bahsettiğinizde bir çözüm birçok uygulamada gizlemejk mümkün ama menülerde ve uygulamalarda geri geliyor. yani bizim systemui.apk dosyasına müdahele etmemiz gerek. bunun için SystemUI.apk dosyasını apktool ile decompile edip status barın yüksekliğini "dp=0" yada "dp=1" yapmamız gerek.. aslında cok zor değil. sadece yerini bulmak gerek."
Bari etkilenmeyen ve yeni kullancılar bunları yaparak bu sorunun önüne geçsinler. Sizden istediğim bu konu hakkında bilgi ve deneyimlerinizi buradan paylaşabilir misiniz?