Şimdi Ara

2013 Philips 7008 Serisi Ana Konu (42/47/55PFL7008K) (145. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.251
Cevap
54
Favori
293.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MFKsivas

Sonunda aldım ---->47pfl7008

Kliksa paraf kart ile 12 taksit + 150TL parafpara hediye ----->>> 2799TL

alacaklar kaçırmasın derim....

Hayırlı olsun. ipad mini hediyesi konusunda bilginiz var mı peki? Yollayacaklar mıymış size de?

• bu televizyonlarda ölü pikse sorunu oluyomuş. doğru mu?
  • Chris_Mccandles kullanıcısına yanıt
    bütün led tvlerde çıkabilir bu tarz sorunlar (ölü piksel , ışık sızması , bulutlanma , dse gibi sorunlar )

10/6 olasılık var .

servis ve satıcılar genelde artık bu tvlerde ölü piksel çıkmaz , bu çıkmaz der güler geçersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: MFKsivas

Sonunda aldım ---->47pfl7008

Kliksa paraf kart ile 12 taksit + 150TL parafpara hediye ----->>> 2799TL

alacaklar kaçırmasın derim....

hayırlı olsun arkadaşım....
    forumda kliksa ürünlerinin teknoso nun iade veya teşhir ürünleri olabileceği konusuda uyarıda bulunmuştu
    Naçizane önerim ürün geldiğinde ürünün öncedan açılıp açılmadığı nı servisten teyit ediniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• serci061 S kullanıcısına yanıt
    sevisin umrunda bile değil o durum dostum elemanları fena pataklayacaktım zaten ..neyse tek tek parçalara bakmak lazim yoksa servis sadece garanti kagıdını imzalayip parasını , komisyonunu firmadan alma derdinde ..mesela benim tvimde çok ilginc bir sekidle toz toprak icinde geldi ama posetler açılmamisti ben bu durumda çok rahatsi olmustum orali bile olmamışlardı.
  • ocosar O kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın da dediği gibi TV, diski formatlıyor. Kaydedecekseniz de, duraklatacaksanız da diski formatlıyor ve o şekilde bilgisayarda kullanamıyorsunuz. Bilgisayara taktığınızda tekrar formatlamanız gerekiyor diski.
  • g_unit_nihat G kullanıcısına yanıt
    Hocam Perfect Natural Motion kapalıyken;
    kamera pan yapınca (fonla beraber tüm görüntünün kadrajdan kayması)
    veya fon sabitken bir nesne belirli bir hızın üzerinde hareket edince,
    yine aynı şekilde tüm görüntü veya nesne pıt pıt pıt diye saniyede 10-15 kere zıplayarak kopuk kopuk hareket ediyor.

Bunu anlatabilmek için bir görüntü bulup paylaşıp her iki modda da deneyin dicem yoksa kimse inanmıyor.

Görüntünün böyle olması normaldir.

Bunu aşmak için PNM teknolojisi geliştirilmiştir.
    Minimum olarak açınca bile bariz bir düzelme görürsünüz.
    Minimum, Orta ve Maksimum arasında o kadar fark göremeyebilirsiniz ya da bazı görüntülerde Maksimum kötü yönde etki edebilir, bundan emin olamadım henüz. O kadar çeşitli görüntüyü oturup denemek, ileri geri alıp uğraşmak lazım.

Son olarak söylenmesi gereken noktalardan biri ise HD özellikle 1080p görüntülerde buna ihtiyaç duymayabileceğinizdir.

Bir diğer konu da oyun için bunu kapatmanız gerektiğidir.

Oyunlardaki hareket eden nesnelerin hangi kareye denk geleceği ve bunun hangi refresh rate ile oynatılacağını yazılımcı hesap ederek geçişleri ayarlamakta ve PNM açık olduğunda araya fazladan atılan kareler, olması gereken ve oyunu hazırlayanın istediği görüntüyü bozmaktadır.

Bilgisayar bağladığınızda da yine aynı şekilde negatif etkiden kurtulmak için kapatmanız önerilir.

Oyun ve Bilgisayar seçeneğini menüden seçtiğinizde bunu otomatik olarak yapar zaten.

Ben HDMI PC'yi bağladığımda ikonların altındaki yazılar falan hafif titriyordu, bilgisayar modunu seçince daha iyi oldu.
    Fakat bu şekilde PC'den film izlerken PNM'yi yine açtım, daha iyi oldu.

Alttan geçen yazılar için ben en iyi sonucu ORTA seviyede açınca aldığımı gördüm. Bazen titriyor. Onlar zaten okumanızı istemedikleri yazılar

Alttan geçen yazıların bazıları yayına veya görüntü kaynağımıza bağlı olarak bozuk olabilir diye de düşünmeye başladım.
    Sebebi de;
    Uydu alıcının görüntüyü hatalı işlemesinden midir yoksa gelen yayından mı, tüplü tv izlerken dikkat ettim bazı yazılar gölgeli ve çift çift geçiyor. 3D görüntüye gözlüksüz bakar gibi veya mesela O harfi yerine iki halkalı zincir gibi düşünün, tüm harfler böyle. Yaklaşık olarak resimdeki gibi.

Tüplü tv böyle gösteriyorsa bu hangi aşamada bu hale gelmiş?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakatas -- 25 Ekim 2013; 14:29:05 >

• atakatas A kullanıcısına yanıt
    Hocam cevabınız için teşekkürler,
    evet belirttiğin gibi alt bantdan geçen altyazının tiremesi çok önemli değil ama dikkat edince can sıkıyor.
    bir başkası farketmez belkide.
    Yanlız en yukarda belirttiğin gibi, görüntü kamera kadrajdan olduğu gibi sağa sola veya yukarı aşağı kayarken
    görüntülerde zıplama bende de oluyor ama her yayında olmuyor, sanırım kalitesiz yayın yapan kanallarda oluyor.
    HD kanallarda veya HD film izlerken karşılaşmadım. sen bu sorunu çözebildinmi?
  • g_unit_nihat G kullanıcısına yanıt
    İşte bunu çözmek için Perfect Natural Motion açık olmalı, en az minimum seçilmeli, tavsiyem ORTA.
  • quote:

Orijinalden alıntı: g_unit_nihat

arkadaşlar tv 3tb hardisk okuyormu, deneyeniniz varmı?
    okumuyorsa almim boşuna

2 TB üzeri diskleri okumama ihtimali var.
    Benim oyum okuyacağı yönünde.

DENEMEDEN ALMAYIN!

Yabancı forumlarda bazı marka/modeller için desteklemediği yönünde bilgiler var. Eski modeller mi bilmiyorum.

Mesela 46PFL9706 desteklemiyormuş, güncelleme yapacağız demişler, yaptılar mı bilmiyorum:
    http://www.supportforum.philips.com/en/showthread.php?5706-No-detection-of-USB-HDD-(3-5-quot-USB3-0-3TB)

Başka bir örnek Samsung 51D550:
    http://forum.donanimhaber.com/m_66584016/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakatas -- 25 Ekim 2013; 16:28:33 >

• atakatas A kullanıcısına yanıt
    Denemeden almamak lazım.

Ayrıca resmi sitede kullanıcı yorumlarında birisi, müşteri hizmetlerinin 500 gb üstü hard disklere bu TV'nin desteği olmadığını söylediğini yazmış:

• quote:

Orijinalden alıntı: 666azazel

bütün led tvlerde çıkabilir bu tarz sorunlar (ölü piksel , ışık sızması , bulutlanma , dse gibi sorunlar )

10/6 olasılık var .

servis ve satıcılar genelde artık bu tvlerde ölü piksel çıkmaz , bu çıkmaz der güler geçersin

yuh ne kadar fazla bir oranmış
  • Nihayet 55PFL7108K aldım, Vatan bilgisayardan 4.099 TL'ye.

Tv kurulumu için servis çağırmak şart mı? 444'lü numarayı aradım tv kurulumu için çıkan telesekreter "içinden çıkan kurulum yönerge vs.. ile kendiniz kurabilirsiniz" diyor. İlla yetkili servis istiyorsan en yakın bayinin nosunu verelim diyor. :) Onlarda pazartesinden evvel gelmez sanırım...
  • Mefisto-TR M kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Servis kurulum yapıp size sağlam ve çalışır durumda cihazı teslim ettiğini belgeleyecek.

Eğer açar kurarsanız, faturanız garanti belgesi yerine geçmekle birlikte garanti kapsamı dışında tutulacak bir arıza/hata varsa başınıza kalır. Yani diyelim kırık çıktı, açtıktan sonra kendiniz kırmadığınızı kanıtlayamazsınız, gibi.

Üsküdar servisi Cumartesi de çalışıyordu, listeden size yakın bi tane arayıp randevu almaya çalışın.

Tabi Cumartesi çalışmaları boş saatleri olduğu anlamına gelmiyor.
    Satın aldığınızda ödemeyi yapar yapmaz yarına randevu alsaydınız keşke, ya da servis yarın hem getirsin hem kursun deseydiniz. Ben öyle istemiştim.

• Mefisto-TR M kullanıcısına yanıt
    öncelikle hayırlı olsun dostum ..benim merak ettiğim ortalama 47 pfl 7108 2700 tl'Ye satılıyor (kampaya ortalama fiyatı) 55 ile 47 'si arasinda 1400 tl fark mı var mış ? fiyat 3400 'lerde tutulabilir miş gibime gelid yani fiyat oldukça yüksek olmuş
  • Bugün Vimeo uygulaması eklenmiş.
  • 47" 3 taraflı ambilight özelliği olan philips tvlerde en uygun fiyatlı model hangisidir acaba.

Smart, 3d vs özellikler farketmez. 7008 fiyatı oldukça yüksek. 6000 serisinde 3 taraflı ambilight olanı varmı.

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakatas

quote:

Orijinalden alıntı: escofly

bulutlanma sorunu dışında tv'yi sinema sistemiyle kullanıyorum. Uydu cihazım sinema sistemine bağlı, sinema sistemi de ARC ile ses ve görüntüyü TVye iletiyor. Sıkıntım şu ki SMART TV kullanırken, veya youtube da bir şey izlerken ses sisteminden ses alamıyorum, yalnızca TV'den geliyor, ses sistemi de bu arada uydunun sesini aktarmaya devam ediyor. Bu bana çok saçma geldi ama ne denediysem başaramadım, SMART TV açınca uydu pasife geçmiyor ve kanalların sesi gelmeye devam ediyor. Bunun çözümünü bilen var mıdır?

Ses sisteminizin HDMI çıkışı ARC desteklemiyorsa TV'nin optik çıkışından ses sisteminin optik girişine bağlantı yapmanız gerekir, ARC var demişsiniz o halde buna gerek yok. Bunun yanında TV'deki HDMI girişlerinden 1 numaralı olana takmanız gerekir, ARC özelliği onda var.
    Bu bağlantı tamamsa ki uydu alıcıdan ses alıyorum demişsiniz, uydudan ses sistemine başka bir kablo bağlamadıysanız OK.

Home > Ayarlar > Genel ayarlar > EasyLink altındaki 4 maddenin hepsi açık

Home > Ayarlar > Ses > Gelişmiş > TV Hoparlörleri > EasyLink veya EasyLink oto başl. seçili

EasyLink seçili olursa ses tv hoparlörleri ve ses sistemi hoparlörleri arasında geçiş olur
    EasyLink oto başl. seçili olursa ek olarak bir de ses sistemini kapatıp açıyor tv kapanıp açıldığında
    tv'nin sesini açıp kıstığınızda ses sisteminin sesi açılıp kısılıyor ses sisteminin kumandasından değiştirir gibi

Bütün bunlar için ses sisteminizin HDMI çıkışında CEC özelliği olmalı, yani HDMI üzerinden diğer cihazlardan komut almayı desteklemeli, bir de bunun için bir ayar varsa onu açık olması gerekir. Örneğin bende (Sony DAV-DZ660) "HDMI Control: ON" şeklinde ayarlanıyor.

Kurulumum şu şekilde. 1 adet uydu receiver ve 1 adet PS3 sinema sistemine HDMI ile bağlı. Sinema sisteminde de zaten toplam 2 adet HDMI girişi var. Bu iki birimden gelen görüntüler sinema sisteminin HDMI'ı ile TV ye aktarılıyor. Haliyle Smart TV yi açsa bile uydudan aktarmaya devam ettiği için uydu sesini alıyorum. Şimdi ben ses sistemi ile TV arasına optik kablo bağlasam bile ses sistemi bir yandan HDMI ile uydu sesini vermeye devam ederken diğer yandan optik kablo ile Smart Tv sesini verip karışıklık çıkarmayacak mı? Ya da ben TV'nin giriş menüsünden HDMI 1 in yerine optik girişi seçsem görüntüyü nasıl alacağım?

Bu arada tavsiye ettiğin Easy Link'leri filan denedim ama olmuyor, kafam iyice karıştı. Daha önce 6877 modelinde böyle bir sıkıntı aşamamıştım. Smart Tv de örneğn youtube a girerken uydu direk iptal oluyor ve smart tv sesi geliyordu. ARC var ses sisteminde bu arada. Lütfen bilenlerden yardım rica!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: es_umit

biraz fazla karartmışım odayı sanırım tv gözükmeyecekmiş neredeyse tv parlaklık ayarları standartta "canlı" görüntü ayarlarıyla kullanıyorum şuan fazla kurcalamadım henüz. yani herşey orjinal haliyle diyeyim çektiğim fotoda.. philips yazısı biraz parlamış ortada bulutlanma var gibi gözüküyor ama tamamen teknolojinin azizliği sadece sol altta ve çok az miktarda sağ altta belli belirsiz var. Yorum sizin...

bu arada galaxy s2 ile çektim anca bukadar net çıktı.

sol alt ve sağ alt köşedekinin yoğunluğu benimkine çok yakın. bu arada panel koruyucusunun bu taraflarına bastırınca bulutlanmanın kesildiğini fark ettim, panel koruyucu kısmı hafif daha içeride olsa bulutlanma filan kalmayacak, sanki tvdeki likit böylece homojen dağılıyor ve bulutlanma gidiyor.

ayrıca çok enteresan gelen diğer bir konu da 1-2 saat kullanımdan sonra bulutlanma neredeyse hiç kalmıyor gibi bende. bunun sebebi ısınma olabilir mi diye baktım ama ısınma filan da yok,, enteresan bir şekilde biraz kullanınca gitmeye başladı... bu yüzden değişim hakkında çok kararsız kaldım...kullanıma bağlı olarak bulutlanmanın kaybolduğu başka vakalar var mı???

• bu arada kliksa 5 yıl uzatılmış kampanya ile 47 pfl 7008 'i 2799 tl yapmış fiyatı yorum yapmiyorum uygundu değildi diye hani bekleyen arkadaşlar olabilir diye veriyorum..

http://www.kliksa.com/urun/philips-47pfl7008k-12-dvb-s-amb-fhd-smart-3d-led-lcd-tv-4-gozluk/901780442

46 pfl 8008 'De 3499 tl olmuş gene 5 yıl garanti ile

http://www.kliksa.com/urun/philips-46pfl8008k-12-dvb-s-amb-fhd-smart-3d-led-lcd-tv/901836383

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi streamin -- 26 Ekim 2013; 16:59:15 >

• 
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.