Şimdi Ara

Microsoft, Windows Phone 9 çalışmalarına Nokia, HTC ve Qualcomm ile başladı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
1.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj









  •  Microsoft'un hem masaüstü hem de mobil işletim sistemine önemli yenilikler sunacağı ve ortak bir uygulama mağazası konsepti geliştireceği pek çok kez dile getirilen Blue güncellemesi için yıl sonları işaret edilirken, test mühendislerinin profil bilgilerinde de son çalışmalar ile ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı.




    Daha önce iş ilanlarında Blue izlerine rastlanırken, bu kez çalışanların profil bilgilerine de bu detaylar yanısımış durumda.




    Bir kısım çalışanların profil bilgilerine göre Microsoft Windows 9 için test sürecine Nokia, HTC ve Qualcomm cihazları ile başlamış durumda. Ancak bilgilerde Windows 9 ismine yer verilmesi ya yanlışlık ya da Microsoft'un her iki platformu da Windows 9 olarak adlandırması ihtimali şeklinde yorumlanıyor. Kesin olan mühendisin Windows Phone ekibinde olduğu.




    Diğer bir çalışan ise bir aydır XAP uygulama kurulum dosyalarının Windows mağazasından WP9 işletim sistemine aktarılmasını denediklerini belirtiyor. Bu da her iki platform için ortak uygulama mağazası ihtimalini güçlendiriyor.




    Bing iş reklamında ortaya çıkan bilgiler ise Bing modern uygulamasının Windows 9 ve Internet Explorer 11 için önemli yenilikler sunacak şekilde optimize edilmesini tanımlıyor. Internet Explorer 11 sürümünün Blue veya Windows 9 işletim sistemi ile sunulacağı bir süredir dile getiriliyordu. Üç bilgi de Microsoft içerisinde Windows 9 ve Windows Phone 9 isimlerinin kesin bir şekilde telaffuz edilmeye başladığını gösteriyor.




    Ancak Microsoft'un güncellemeleri Blue adıyla vereceğine dair görüşler ağırlıktaydı. Profil bilgilerine bakıldığında ise Blue kavramının genel bir konsepte işaret ettiği ve özelde Windows 9 ve Windows Phone 9 şeklinde ayrıldığı anlaşılıyor. Blue güncellemesi ile ilgili Microsoft'tan kesin bir açıklama gelmezken, tahminler yaz aylarında tüketici önizleme sürümlerinin dapıtılmaya başlanacağı yönünde.




     




  • win 8 phone zaten tutmadı bu da tutmayacak
  • ii işler yapabilir wp ama arayüz sanki sen bana mahkumsun diyor ne bir özelleştirme ne bir estetik yan hangi marka ne telefon cıkarırsa cıkarsın sanki aynı telefona bakıyomus gibi hissediyorsunuz

  • quote:

    Orijinalden alıntı: swat882

    win 8 phone zaten tutmadı bu da tutmayacak

    Sercan satış rakamlarından haberin yok mu ?
  • Microsoft kendisini kanıtlamış yılların firması. ürünlerini genelde beyenmişimdir. wp8 ve w8 iyi idi. bakalım 9 işi nasıl olacak. ama şu bi gerçek ki tek windowsa kadar gelecek iş. şayet stabilite de sıkıntı olmazsa mükemmel olur.

    düşünsenize masaüstü, dizüstü, tablet kavramları tek bir cihazda olacak.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: carnador

    quote:

    Orijinalden alıntı: swat882 win 8 phone zaten tutmadı bu da tutmayacak
    Sercan satış rakamlarından haberin yok mu ?


    windows sekiz,microsoftun beklentilerini karsilamadi diyelim :)
    cikacak olan bu yeni sürümün winphone9 winphone8´in hatalari giderilmis ve
    sadece imajlanmis hali olacak.
    ( Bkz. Win Vista tuttmayinca hemen ardindan Win7 cikdi)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: carnador

    quote:

    Orijinalden alıntı: swat882

    win 8 phone zaten tutmadı bu da tutmayacak

    Sercan satış rakamlarından haberin yok mu ?

    büyük ihtimalle wp8 den de haberi yoktur.
  • işin makarası bir yanada. ben apple ın gerçekten bir atılım yaptığını hatta tableti üretirse apple üretir diyordum. üretti ama iphone büyüğü olarak. Microsoft gerçekten de 8 de fena çuvalladı daha doğrusu insanlar yeniliği kabul edemediler. apple steve woz unda dediği gibi artık yenilikçi değil. win 8 iyimi değil ama başlangıç. 9 da olmasada 10 da bütün bilgisayar sisteminde köklü değişiklik olacağını düşünüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: digimon52

    quote:

    Orijinalden alıntı: carnador
    quote:

    Orijinalden alıntı: swat882 win 8 phone zaten tutmadı bu da tutmayacak
    Sercan satış rakamlarından haberin yok mu ?
    windows sekiz,microsoftun beklentilerini karsilamadi diyelim :)cikacak olan bu yeni sürümün winphone9 winphone8´in hatalari giderilmis ve sadece imajlanmis hali olacak. ( Bkz. Win Vista tuttmayinca hemen ardindan Win7 cikdi)

    win vistanın hemen arkasından win7 çıkmasıyla win8-win9 olayının hiç bir alakası yok.
    unutun artık 5-10 yılda bir yeni os geleneği. artık apple gibi android gibi microsoftta da her yıl güncelleme yapıcak pcde de mobilde de

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rajeesh

    win vistanın hemen arkasından win7 çıkmasıyla win8-win9 olayının hiç bir alakası yok.unutun artık 5-10 yılda bir yeni os geleneği. artık apple gibi android gibi microsoftta da her yıl güncelleme yapıcak pcde de mobilde de


    Upgrade parali olmasinda herzamanki gibi degilmi.

  • Teknoloji bu hızla ilerlemeye devam ederse önce Windows çalıştırabilen daha ucuz tablet bilgisayarlar sonrasında ise telefonlar çıkacaktır. Bana göre tek bir Windows sürümünün tüm platformlarda çalışabilmesi donanımların giderek güçlenip küçülmesi göz önüne alındığında hayal değil.

  • Adam gibi Bi Media Player dosya yöneticisi ve görev yöneticisini unutmasın wp8 yarım yamalak bir işletim sistemi eksik yumağı resmen.

  • Atıp tutanlar her eko sisteme çamur attınız Wp Serisinide aynısını yapıyorsunuz. Fakat gün gelecek yeni modelleri çıksa şusu nasıl olcak busu nasıl olacak diye günlerce forum takip edeceksiniz. Fanlık yaparak bir şey yaptığınız sanıyorsanız zaten yanılıyorsunuz. Yapılacak tüm yenilikler diğer eko sistemdeki bunalmıış sıkılmış yenilik isteyen kullanıcıları çekecektir ve bariz bir şekilde çekiyor. :)

  • win 6.5 win 7 güncellemesini win 7 win 8 güncellemesini almadığı gibi bu gün de win 8 telefonlar win 9 güncellemesini alamayacak Windows kullanıcısını hep yarı yolda bırakan bir politika izliyor Ve hala Win telefonu satabiliyorlar Anlamak çok güç

  • quote:

    Orijinalden alıntı: eeevrim

    win 6.5 win 7 güncellemesini win 7 win 8 güncellemesini almadığı gibi bu gün de win 8 telefonlar win 9 güncellemesini alamayacak Windows kullanıcısını hep yarı yolda bırakan bir politika izliyor Ve hala Win telefonu satabiliyorlar Anlamak çok güç


    Windows 8 güncellemesini kullanan telefonların Windows 9 güncellemesini almayacaklarını okuduğun kaynağı rica edebilirmiyim.

  • Benim yorumum microsoft dersini almış ve melez sistem yerine tamamen mobil sisteme yönelmiş, zaten gelecek mobilde. Yapması gerekende bu yoksa piyasadan silinir microsoft ve İnşallahda yapar piyasa sadece ios ve androide kalmasın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eeevrim

    win 6.5 win 7 güncellemesini win 7 win 8 güncellemesini almadığı gibi bu gün de win 8 telefonlar win 9 güncellemesini alamayacak Windows kullanıcısını hep yarı yolda bırakan bir politika izliyor Ve hala Win telefonu satabiliyorlar Anlamak çok güç



    aynen katılıyorum bunu anlamak için bilim adamı olmaya gerek yok. şu an üst segment bi kaç telefon dışında hiç biri almayacak. görünen köy kılavuz istemez. artık donanımlarda 2gb ram standart geliyor. wp9 seneye gelse. yeni geçmiş olacaklar bu standarda. yazılım olarak 1 gb lumia920 htc 8x güncellemeyi belki alır ama uygulama konusunda vasat kalacaklar. bugün ios ta ya da androidde geliştirilen uygulama veya oyunlar 1gb ram de bile tam anlamıyla performans veremiyo bi de gelecekteki oyun uygulamalarda güncellemeyi alsa bile wp8 li telefonlar tam anlamıyla kullanılamayacak. bana göre wphone asıl atlamayı wp9 ile yapacak. wp8 wp 7,5 in devamı gibi bişey oldu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: oktayakgoz

    işin makarası bir yanada. ben apple ın gerçekten bir atılım yaptığını hatta tableti üretirse apple üretir diyordum. üretti ama iphone büyüğü olarak. Microsoft gerçekten de 8 de fena çuvalladı daha doğrusu insanlar yeniliği kabul edemediler. apple steve woz unda dediği gibi artık yenilikçi değil. win 8 iyimi değil ama başlangıç. 9 da olmasada 10 da bütün bilgisayar sisteminde köklü değişiklik olacağını düşünüyorum


    Senin bu dediğin asla olacak bir şey değil. Çünkü Masaüstü PC nin, telefonun ve tabletin batarya kapasiteleri farklı. Dolayısıyla enerji tüketimleri farklı. Hepsinde aynı performansı verecek bir donanım asla kullanılamayacak. Masa üstü PC ler her zaman daha yüksek performansa sahip olacak. Bu durumda masaüstü PC lerin işletim sistemleri hep daha gelişmiş olmak zorunda olacak. Tablet ve telefonlar ise kırpılmış versiyonlarına sahip olacaklar.


    Ne zamana kadar? Nükleer enerji bataryaların içine girene kadar.

  • Eksizksiz çıkacaksa neden olmasın?

    Baksınlar ios androide nasıl özellikler var ona göre teknoloji ve yazılımı geliştirsin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: carnador

    quote:

    Orijinalden alıntı: swat882

    win 8 phone zaten tutmadı bu da tutmayacak

    Sercan satış rakamlarından haberin yok mu ?

    Yani tamam birkac milyon satmis olabilir lumia ile birlikte ama sadece heves iste.... Cok eksik bir isletim sistemi ve arayuzu hic estetik ve kullanisli degil bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.