Şimdi Ara

Samsung geçen yıl Çin'deki akıllı telefon satışlarını yaklaşık üçe katladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Samsung geçen yıl Çin'deki akıllı telefon satışlarını yaklaşık üçe katladı





    Dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı haline gelmesiyle, teknoloji devlerinin gözde yatırım alanlarından birisi olmaya başlayan Çin, satış rakamlarıyla firmaların global liderliklerine de katkıda bulunuyor.




    Strategy Analytics tarafından yapılan analize göre, Samsung geçen yıl akıllı telefon satışlarını yaklaşık üçe katlayarak, Çin'in lider akıllı telefon üreticisi oldu. Firma geçen yıl 30.06 milyon ünite akıllı telefon satışı gerçekleştirerek yüzde 17.7 pazar payına sahip oldu. 2011 yılında firma 10.9 milyon ünite akıllı telefon satışı ile yüzde 12.4 pazar payı elde etmişti. Samsung'un 2009 yılından bu yana ülkede mobil cihaz satışı yapıyor olması da diğer bir ayrıntı.




    Samsung'un arkasından pazarda liderliği hedefleyen Çinli Lenovo geliyor. Firmanın oranı yüzde 13.2 ve önceki yıla göre yüzde 4 yükseliş kaydetti. Apple yüzde 11, Huawei yüzde 9.9 ve Coolpad yüzde 9.7 pazar payına sahip. En büyük düşüş ise Nokia'nın olduğu. Yılın başlarına doğru Çin pazarına yeni ürünlerini sürdüğü için firma ilk Lumia serisiyle geçen yıl yüzde 3.7'de kaldı. Önceki yıl oranı yüzde 29.9 idi ve lider konumdaydı. Şimdi ise yedinci durumda.




    Teknoloji devleri satışlarını artırsa da raporda yerli üreticilerin daha da iddialı konuma geleceği belirtiliyor. Genelde bilinmeyen markaları olan bu üreticiler Android 4.0 işletim sistemini modifiye ederek, dev rakiplerine oranla çok daha ucuza akıllı telefon pazara sürüyorlar ve deyim yerindeyse sürümden kazanıyorlar.  

     








  • Çin nin yerli üreticileri de artık çok güzel işler çıkarmaya başladı.Bu artış çok sürmez bence
  • Coolpad de nesi??

  • ZTE nerde? O kadar hükümetten destek aldılar

  • Boşuna Android den rahatsız olmuyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.