bu forumun havasının gitdide bozulduğunu düşünüyorum. burası eskiden beri okuduğum kadarıyla yeni Honda Civic sahiplerinin yada sahip olmaya niyeti olanların bilgilerini paylaşacakları bir yerdi. bu araçlara sahip olanlar, sürüş deneyimlerini, eksik yada güzel buldukları yönlerini, çok fazla diğer araç ve modelleri kötülemeden, elma ile armutu karıştırmadan temel bir takım mukayeseler yapmalılar bence... extremeenvy, LEAD007, teme, ve özellikle adını şimdi hatırlamadığım audi a3 alan kişi ne kadar gereksiz yere burayı meşgul ediyorlar... sanki arabalarını kullanırken her an bu fizik kanunlarını hissediyorlar.. ''hah işte şu anda hava direnci arttı, aracım gücünün %70 ini rüzgarı yarmak için kullanıyor....hah şimdi yol eğimi %15, demekki vitesi 4 e alıp torku efektif kullanmalıyım''....vs vs. böyle mi kullanıyoruz arabayı..nedir ispat etmeye çalıştığınız...Hiç merak etmeyin Honda veya X firma mühendisleri bunları sizden çok önce ve çok çok detayıyla düşünmüşlerdir.. Veriler kolay ve anlaşılır...arabanın torku şudur, gücü budur, max hızıda şudur..daha fazla birşey bilmeye gerek varmı...var elbet..bilmek veya detaylara inmek güzeldir ama yeri burası değil... neticede insanlar bir aracı esasen biryerden biryere gitmek için satın alırlar. bu kadar basittir bu olay...sevgiler..
Arabayı aldık bugün çok şükür. Sedan, gümüş, düz vites, premium. Manyak bir duygu. Biraz fazla ses alıyo(Yol sesi gelmesi sorun, motor sesinden yana hiç bir şikayetim yok keşke daha çok olsa).
Kismen haklisin ama sende anliyorsunki 45 sayfada, aracin artisisi eksisi hemen hemen herseyi hakkinda tartisildi demekki okonularda soyleyecek birsey kalmadiki daha detayli bir tartisma basladi. Ayrica burasi bilgipaylasimi icin..ilgini cekmeyen mesaji okumassin ben oyle yapiyorum. Ayrica Guc, hizlanma vs konularinda bir tartisma yapmak bence forumu zenginlestirir, sonucta araba alirken baktigimiz verilerin neyi ifade ettigini dogru anlamak icin bu bilgilere ihtiyacimiz var. Ha olayi formulize etmek biraz gereksizdi fakat bunu yapmak zorunda kaldim birilerinin kiskirtmasi sonucunda.
Peki Civic le ilgili bir gozlemimi aktarmak istiyorum madem konu dagildi toparlamak adina Benim Civic ozellikle dusuk hizlarda ve duruken direksiyonun eski hidrolik direksiyonlu aracima gore cok daha sert oldugunu dusunuyorum. Neredeyse manuel gibi ttek elle direksiyonu cevirmek oldukca zor. Ayni durumu farkeden varmi yoksa benim civic in direksiyonunda bir sorunmu var?
quote:
Orjinalden alıntı: ROADEVIL
bu forumun havasının gitdide bozulduğunu düşünüyorum. burası eskiden beri okuduğum kadarıyla yeni Honda Civic sahiplerinin yada sahip olmaya niyeti olanların bilgilerini paylaşacakları bir yerdi. bu araçlara sahip olanlar, sürüş deneyimlerini, eksik yada güzel buldukları yönlerini, çok fazla diğer araç ve modelleri kötülemeden, elma ile armutu karıştırmadan temel bir takım mukayeseler yapmalılar bence... extremeenvy, LEAD007, teme, ve özellikle adını şimdi hatırlamadığım audi a3 alan kişi ne kadar gereksiz yere burayı meşgul ediyorlar... sanki arabalarını kullanırken her an bu fizik kanunlarını hissediyorlar.. ''hah işte şu anda hava direnci arttı, aracım gücünün %70 ini rüzgarı yarmak için kullanıyor....hah şimdi yol eğimi %15, demekki vitesi 4 e alıp torku efektif kullanmalıyım''....vs vs. böyle mi kullanıyoruz arabayı..nedir ispat etmeye çalıştığınız...Hiç merak etmeyin Honda veya X firma mühendisleri bunları sizden çok önce ve çok çok detayıyla düşünmüşlerdir.. Veriler kolay ve anlaşılır...arabanın torku şudur, gücü budur, max hızıda şudur..daha fazla birşey bilmeye gerek varmı...var elbet..bilmek veya detaylara inmek güzeldir ama yeri burası değil... neticede insanlar bir aracı esasen biryerden biryere gitmek için satın alırlar. bu kadar basittir bu olay...sevgiler..
olay o kadar basit değildir, bizimkisi otomobil aşkı, biz arabalarımıza taksi şöförü gözüyle bakmayız
neticede insanlar bir aracı esasen biryerden biryere gitmek için satın alırlar. bu kadar basittir bu olay...sevgiler..
Biz malesef o olayı çoktan aştık, zaten tartışmamız konuyu farklı açılardan irdeleyebilmek için. Yoksa "abi Civic ta yol bigisayarı yokmuş" tarzı muhabbetler çok sayfalar önce yapıldı bitti, şimdi tencerinin dibini kazıyoruz :)
YA ARKADAŞLAR SİZLER BENİ GÜLDÜRDÜNÜZ ALLAHDA SİZİ GÜLDÜRSÜN KAZASIZ BELASIZ GÜNLER DİLERİM.CİVİC HB E ZİNCİR TAKILAMIYOMUS DİYE BİR YORUM OKUDUM ÇAĞ DIŞI KALMIŞ AVRUPADA TAMAMEN YASAK OLAN ZİNCİR OLAYI NEREDEN ÇIKTI MUHOHAAAAAAAAAAAAAA.CİVİC HB E HANGİ ÇILGIN ZİNCİR TAKARKİ MUHOHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.BU ARABA BMW 1 SERİSİNDENDE AUDİ A3 DENDE DAHA GÜZEL NEDEN KABUL ETMİYORSUNUZ ANLAMIYORUM.İ SHİFT SANZUMANIN KULLANIMI BİRAZ TECRÜBE VE DİKKAT İSTİYOR BENCE BURADA GÜNDEME GETİRİLMEYEN MESELE BU.KİMSE BU SİSTEMİ KULLANMAYI TAM OLARAK ÇÖZMÜŞ DEĞİL KANIMCA.BU SİSTEMİ AYNI DÜZ ŞANZUMAN MANTIĞIYLA KULLANMAK LAZIM VİTES DEĞİŞTİRME ANINDA ANLIK AYAK GAZDAN ÇEKİLİRSE ÇOK DAHA KESİNTİSİZ BİR PERFORMANS ALINIR.İYİ BİR ZAMANLAMAYLA 0 -100 KM-H 9 SANİYE CİVARINA ÇEKİLEBİLİR ÇÜNKÜ SÜREKLİ GAZLAMAYA DEVAM EDİLDİĞİ ZAMAN VİTES DEĞİŞTİRME ANINDA ARAÇ KENDİNİ KASIYOR VE ZAMAN KAYBI YASANIYOR.SON SÜRAT KONUSUNA GELİNCE BAYIR AŞAĞI 222 KM Yİ GÖRDÜM DAHA NE İSTYORSUNUZKİ.YAMALI YOLLARDA SÜREKLİ KONTRA VERME SEBEBİ LASTİKLERİN GENİŞ OLMASIDIR.BUDA BU ARACA ARDI ARDINA GELEN VİRAJLARDA YOLA YAPIŞMA GARANTİSİDİR.
LEAD007 , senin direksiyonda bir sorun olmayabilir bence. Kullanım kılavuzuna baktıysan orda yazıyo. "Dururken veya yavaş giderken sık direksiyon hareketi yapıldığında direksiyon sistemi fazle ısınır ve direksiyon sertleşebilir" yazıyor. Dikkat et bakalım böyle mi oluyor? İnşallah bir sorun yoktur.
Bu arada ilk sürüş deneyimlerim gayet süper. Uçak gibi sessiz süzülüyor araba. Hele 4500 devir sonrası eksoz sesi altından geliyorya, hasta etti beni.
LEAD007 , senin direksiyonda bir sorun olmayabilir bence. Kullanım kılavuzuna baktıysan orda yazıyo. "Dururken veya yavaş giderken sık direksiyon hareketi yapıldığında direksiyon sistemi fazle ısınır ve direksiyon sertleşebilir" yazıyor. Dikkat et bakalım böyle mi oluyor? İnşallah bir sorun yoktur.
Bu arada ilk sürüş deneyimlerim gayet süper. Uçak gibi sessiz süzülüyor araba. Hele 4500 devir sonrası eksoz sesi altından geliyorya, hasta etti beni.
Hayırlı olsun araban, ilk 1000 km yüksek devirlere çıkmayıp ani frenlemelerden kaçınmanı tavsiye ederim, biraz sabret daha sonra ağlatırsın asfaltı...
ya nasıl uçak gibi sessiz süzülüyor benimkisi bozuk asfaltta maşallah helikopter gibi acaip sesli lastik markana bi bakabilirmisin merak ediyoru lastikten farkeder mi diye
yavaşladığında direksiyonun sertliğine dikkat etmedim. ama geçen gece farkettiğim birşey var. direksiyonu tam tur yaptığımda yani sona dayandığında farların ışığı biraz kısılıyor. heralde o durumda elektrikli direksiyon olduğu için fazla akım çekiliyor.
bu arada direksiyon sertliğini nasıl buluyorsunuz, hızlandıkça direksiyon sertlik artma olayına dikkat ettiniz mi? oluyor mu? geçen gün otobana çıktım bi 150 bastım, kontrol çok iyidi, direksiyon konusunda bir negatif almadım sizce nasıl?
yavaşladığında direksiyonun sertliğine dikkat etmedim. ama geçen gece farkettiğim birşey var. direksiyonu tam tur yaptığımda yani sona dayandığında farların ışığı biraz kısılıyor. heralde o durumda elektrikli direksiyon olduğu için fazla akım çekiliyor.
bu arada direksiyon sertliğini nasıl buluyorsunuz, hızlandıkça direksiyon sertlik artma olayına dikkat ettiniz mi? oluyor mu? geçen gün otobana çıktım bi 150 bastım, kontrol çok iyidi, direksiyon konusunda bir negatif almadım sizce nasıl?
Direksiyon kontrolü bencede çok iyi görevini başarıyla yapıyor 200 üstü hızlarda bile deneme şansım oldu sonuç yine iyiydi sertlik hakimiyet vs.
throlll, uçak gibi dediğim çalışırken ve düşük hızlarda. Yoksa bozuk asfaltta dediğin gibi zangır zangır, baya ses var. Evet, farklı lastik deneyenler var mı hiç ses değişimi konusunda? Sanki değişen vardı forumda hatırlıyor gibiyim.
demircim sağol. İnşallah 1000 den sonra gazı daha iyi okşayacağım.
Benim direksiyonda yüksek hızlarda gayet iyi ama düşük hızlarda bana da şuan sert geliyor.
bana da öyle oluyor normalde düşük hızlarda hafif yüksek hızlarda sert olması gerekmez mi(yoksa yanlış mı biliyorum) bende tam tersi bide dream kullanıcıları varsa sürücü koltuğunun altında çengeller olması gerekmiyomu paspası tutması için bende yok premium da falan var mı arkadaşlar çengel
Benim direksiyonda yüksek hızlarda gayet iyi ama düşük hızlarda bana da şuan sert geliyor.
bana da öyle oluyor normalde düşük hızlarda hafif yüksek hızlarda sert olması gerekmez mi(yoksa yanlış mı biliyorum) bende tam tersi bide dream kullanıcıları varsa sürücü koltuğunun altında çengeller olması gerekmiyomu paspası tutması için bende yok premium da falan var mı arkadaşlar çengel
Hayır yok, kaymıyor paspas zaten fazla... lastik paspas kullanıyorum belki ondandır
Focus hb nin yol tutusunu bilmiyorumda gordugum en cirkin arabalardan birisi (yeni olani) Zaten Ford da tarihinin gelmis gecmis en buyuk zararini yapmis buyil..fabrikalri kapaniyor heryerde.
Civic lastiklere gelince ses e lastiklaerin katkisi var elbette ama asil sorun ses yalitiminin ozellikle o camurluklarin ic kisiminda yapilmamis olmasi. Serviste askida duran Civicle Accordu karsilastirma firsatim oldu, Accorda camurluklarin ic kismi sesyalitimi icin ozel bir plastikle kapli idi, civic de ise hicbisi yok sac. Zaten yol sesi buyuk oranda o kisimdan giriyor aracin icine.
quote:
Orjinalden alıntı: hhasann
yollarmisin dicektim ... direksiyon yuksek hızlarda baya guven verici bu arada..arkadaslar madem konu dagildi ben biraz daha dagitayim .......yani elinizdeki falanca arabayla falanca virajda falanca arabayi ASFALTA GOMDUM diyebilirsiniz ..dediniz de zamaninda ,...yol tutus konusunda efsanevi ford focus hb ten iyisini gormedim simdiye kadar
quote:
HAYIRLI OLSUN ..guzel renk ,bi sey dikkatimi cekti ,on ve arka izgaralar koyu renk li degil de aracin rengi olan gri renkli mi on ve arka karsidan cekilmis bi resim den anlayabiliriz ,musait olursan yollariz ...
quote:
Orjinalden alıntı: forumalp
BU ARADA YENİ ARABALAR HERKESE HAYIRLI UĞURLU OLSUN KAZASIZ BELASIZ KEYİFLİ SÜRÜŞLER.DİKİZ AYNALARIMIZDAN AUDİ A3 EKSİK OLMASIN.
Benzer problemler sizdede var demekki civic in ozelligi, ozellikle dar bir alana park ederken direksiyonu habire ceviriyosunuz ve hidrolik direksiyona nazaran oldukca sert. Yuksek hizlarda sertlesiyor o konuda sorun yok ama park ederken daha hafifi olsa idi daha iyi olurdu. Ben temmuzda almistim Civic i (dream) ve surucu tarafinda zeminde iki cengel var ve paspasinda cengelin takilacagi delikler. Klavuzunda soyledigi gibi. Belki sonradan uretilenlerde bizim isciler unutmustur cengel koymayi zemine :)
quote:
Orjinalden alıntı: throlll
quote:
Orjinalden alıntı: ersincem
Civic HB.nin ön konsolu A3'den çok daha güzel.A3 pahalı olmasına iç ve dış görünüm olarak eski kalıyor.Şahsi fikrime göre motor olarak da HB civic A3'den daha iyidir ne de olsa honda.
Arkadaşlar, Kardeşimde 2006 A3 var 16000km de otomatik, bende de elegance var otomatik, kesinlikle Honda ya hasta oldu, çünkü A3 de bizdeki gibi çekiş yok ne de olsa 8v motor var. Satıp honda almayı düşünüyor. Selamlar,
mrb arkadaşlar en sonunda bugün civic hb mi teslim aldım .siyah renk ayışığından aldım.boya koroma iç koruma ve mesafe göstergeli park sensörü hediye ettiler.öğleden sonrada istanbuldan yola çıktım ve zonguldaga geldim.aracın ilk izlenimlerini aktarayım.aracı teslim alınca yola sığdırmakta epey zorlandım ama bi kaç km sonra alışıyosunuz.aracın önü görünmüyor.ön direklere yani A sütünunada zaman içinde alışıyosunuz. shift şanzumana alışmak biraz zaman alıcak çünkü şimdiye kadar hep manuel araç kullandım.araç ortalama 7 lt yakıt tüketti yol bilgisayarındaki rakam.1 depoyla şehirdışı 700km ye denk geliyor.140 geçmedim fazla zorlamadım.şehir içi bilgilerini de kullandıkça yazarım .otobanda hep cruise controlü kullandım.süspansiyou çok güzel astrave hb corollanın süspansiyonundan çok daha güzel. aracın içi geniş göstergeler süper zaten hele birde tünele girince aracın içi süper görünüyor.vites geçişleri burada hep sarsıntılı demişlerdi ama umduğum gibi değil bana fazla sarsıntılı gelmedi.roketlemelerde alışmak gerekiyor 1sn sonra vites geçiyor.direksiyondan vites geçişlerde çok güzel kullanışlı.ses sisteminide çok beğendim bir mp3 hazırlamıştım gelene kadar dinledim ses gerçekten çok güzel çıkıyor. aracı alırken içimde çok şüpheler vardı acaba yanlış mı karar verdim corollayı beklsemiydim diye ama arabayı kullanınca hiç bir şüphem kalmadı iyiki almışım diyorum.allah herkese nasip eder inşallah.aracın bazı kusurları yok değil.anahtalarına sinir oldum eski şahin anahtalığı gibi insan sustalı yapar anahtalığı.arka görüş biraz sıkıntılı spoiler gibi olab sütün aracın arkasınıyatay olarak bölüyor.rezitansın altındaki kısımda buğulanma olmuyor.klimayıda çalıştırdım performansı gayet güzel. şimdilik aktarcaklarım bukadar aklıma geldikçe yine yazarım.herkese iyi akşamlar
arkadaşlar bırakın konuşsun ya, adam görüşlerini belirtiyor, her kes aynı görüşte olmak zorunda değil, karşı fikirlerede ihtiyacımız var, arabasını almış olanlar hemen saldırıya geçiyor, arabana güveniyorsan rahatsız olma bırak isteyen istediğini söylesin, forumu kısıtlamayın lütfen
ya benim şahsim fikrim, tabiki forumun amacı eleştri de olucak buna zaten en ufak bir lafım yok mrcanadian da böyle yorumlarla başladı ama son msg larında git gide civic kullanıcılarını tahrik edicek msg lar yoluna girdi yorumları.. yanlış anlama mrcanadian lütfen ben bir honda civic sahibi değilim, ama şu var.. insanlar onca para saymış biriktirmişler ve bir seçim yapmışlar sen plastik kalitesi sınıfının altında bence dersen bu senin fikrin olur bir test varsa bunu da dayanak gösterirsin kimse birşey diyemez de çin oyuncağı gibi bir plastik kalitesi gibi bir tabir biraz tahrike giriyor lütfen arkadaslar forum paylasmak için gerginlik yaratmaya gerek yok
tabi bunlarda benim fikirlerim katılırsınız katılmazsınız paylaşmak istedim.
ya benim şahsim fikrim, tabiki forumun amacı eleştri de olucak buna zaten en ufak bir lafım yok mrcanadian da böyle yorumlarla başladı ama son msg larında git gide civic kullanıcılarını tahrik edicek msg lar yoluna girdi yorumları.. yanlış anlama mrcanadian lütfen ben bir honda civic sahibi değilim, ama şu var.. insanlar onca para saymış biriktirmişler ve bir seçim yapmışlar sen plastik kalitesi sınıfının altında bence dersen bu senin fikrin olur bir test varsa bunu da dayanak gösterirsin kimse birşey diyemez de çin oyuncağı gibi bir plastik kalitesi gibi bir tabir biraz tahrike giriyor lütfen arkadaslar forum paylasmak için gerginlik yaratmaya gerek yok
tabi bunlarda benim fikirlerim katılırsınız katılmazsınız paylaşmak istedim.
Audi kaliteli bir araba ama ben hiç sevmem dediğin gibi bedava verseler almam tip yok arabada, alman zevksizliği, civic ise ince fransız zevkini yansıtıyor, benim gibi düşünen pek çok insan var ama bizim düşüncemiz audnin değerini düşürmez, bu yüzden pek çok marka ve model üretiliyor
RONIN HAYIRLI UĞURLU OLSUN İYİ GÜNLERDE KULLAN KAZASIZ BELASIZ.ASTRA VE COROLLA HB DEN GÜZEL OLDUGUNU YAZMISSIN HAKLISIN AMA A3 DEN DE GUZEL OLDUGUNU YAZMAYI UNUTMUSSUN
konuyu değiştirelim yeni corolla gelmiş galerilere güzel diyorlar napar sizce bizim civic in karşısında haftasonu bi gidelim de bakalım bari
BEN CİVİCİ ALMADAN ÖNCE COROLLANIN RESİMLERİNİDE GÖRMÜŞTÜM ARKASI ÇOK KÖTÜ OLMUŞ BOŞVERİN BİZİM CİVİC UZAY MEKİĞİ GİBİ İÇİDE DIŞIDA BİRAZ DAHA AZ YAKSA DAHA GÜZEL OLUCAK AMA İŞTE
arkadaşlar merhaba; ben de yeni bir araç alma niyetindeyim ancak birtürlü sağlıklı karear veremiyorum. Civic i test ettim,çok beğendim.Benim beklentilerimi karşılar düzede bir araç,konforu,kokpit yapısı,motor gücü v.b. açıdan. Niye kararszı kaldığıma gelince,benzinli oluşu,yakıt tüketiminin fazla olacağını düşünüyor olmam ve ikinci elinin zayıf olduğu yönündeki söylentiler.Bir de 125 PS lik gücü 6000 dv/dk da veriyor olması bana biraz gözboyama olarak geldi,zira 6000 devirde vites değiştirmek yakıt tüketimini epeyce arttıracaktır. Kafamda 2 farklı araç daha var;biri 2004-2005 model c-max ghia;diğeri 2005 astra H 1.3 cdti (n-joy)Bu iki araç da dizel olması sebebiyle tercih listeme dahil oldu,ancak 2.el olmaları sebebiyle bunlarda da net karar veremiyorum.Yılda ortalama 20.000 km yol yapan bir biniciyim,biraz da agresif kullanmayı severim...c-max bu araçlar arasında daha ağır basıyor,110 Ps lik dizel motoru ve yüksek donanımıyla.Bana fikir verebilirseniz sevinirim. Bu arada,basit bir özellik belki ama c-max ve opelde olan bir özelliğin civic te de olup olmadığını merak ediyorum;uzaktan kumanda ünitesindeki açma butonuna uzun süre basınca kapılarla birlikte 4 camı da açılıyor bu araçların,aynı şekilde kapama düğmesine basıldığında da tüm camlar kapatılıyor.Civic te de bu var mıdır?Bir de refakatçı aydınlatma özelliği var mı ? (dream donanım seviyesi için) Teşekkürler şimdiden
SOONER09 ARKADAŞIM BENDE ESKİ BİR OPELCİ OLARAK SANA ASTRA DİZELİ TAVSİYE ETMİYORUM ÇOK ŞİKAYET VAR O ARABA HAKKINDA CİVİC BİRAZ FAZLA YAKIYOR DOĞRU AMA GÜZEL ARABA REFAKATCI AYNITLATMASI DREAM DA VAR
refakatci aydınlatması dediği follow me home özelliği değil mi renaultlarda falan var kontağı kapatıp sellektör yapınca farlar belli bir süre yanıyor sonra sönüyor sen karanlıkta kalmayasın diye bu değil mi emre sen yolcu aydınlatma falan anlamadın dimi
doğrudur;bahsettiğim "follow me home" özelliği.Türkçe terimler kullanmak istediğim için refakatçı aydınlatma demiştim ama sanırım tam olarak anlaşılamamış. Ancak cam kaldırma modülünün olmaması üzücü.Halbuki çok basit bir devre...Ama siz yine de bir deneyin bence kumandanızdan.Bir arkadaşım arabasında böyle bir özelliğin olduğunun farkında bile değildi :) Follow me home özelliği de birçok araçta bir arkadaşın da bahsettiği gibi;kontak anahtarı kapatılıp yerinden çıkarılmadan 1 kez sellektör yapıldıktan sonra yerinden çıkarılarak devreye girer.Bunu da bi deneyin bakalım;belki de vardır.
quote:
Orjinalden alıntı: throlll
refakatci aydınlatması dediği follow me home özelliği değil mi renaultlarda falan var kontağı kapatıp sellektör yapınca farlar belli bir süre yanıyor sonra sönüyor sen karanlıkta kalmayasın diye bu değil mi emre sen yolcu aydınlatma falan anlamadın dimi
ancak konunun bu özelliklerin varlığından ziyade araç tercihi yönünde gelişmesi bana daha yararlı olacak.Gerçi araç tercih-kıyaslamada da bir başlık açtım ama pek ilgi görmedi.Ben de bu araçlardan en beğendiğim honda kısmında bu soruyu sormayı uygun gördüm.Ne de olsa hemen hepiniz yeni civic kullanıcısınız.Alıp sonra pişman olmak da istemiyorum;yani aracı alıp fazla yakıttan dolayı binememek daha kötü.125 Beygiri hissetmek için de 6000 devire çıkacaksak benzinliklere sık uğramamız gerekecek;ya da zevkten ödün vereceğiz...
Cam kaldırma yok malesef hatta çok sinir olduğum bir özellik var.Sürücü tarafında diğer camları kilitleyebildiğin bir düğme var.Ona basınca yolcular camlarını açamıyorlar ama düğme basılı iken sürücü de diğer camları açamıyor.
sooner 09 bence arac seciminde tercihini belirlerken sosyal yapın da etkili olsun ..evlimisin ,cocugun var mi ,spor bir model istermisin ? .c max ghia donanim yonunden iyi,ben de dusunmustum ama yasim geregi civic hb de karar kıldım ,nasilsa ileride c max gibi bir araca gececegim diye ..diger yandan civic ler cocuklu aileler icin de uygun ..
astra model olarak baya bi gerilerde kaldi ,
quote:
Orjinalden alıntı: sooner09
ancak konunun bu özelliklerin varlığından ziyade araç tercihi yönünde gelişmesi bana daha yararlı olacak.Gerçi araç tercih-kıyaslamada da bir başlık açtım ama pek ilgi görmedi.Ben de bu araçlardan en beğendiğim honda kısmında bu soruyu sormayı uygun gördüm.Ne de olsa hemen hepiniz yeni civic kullanıcısınız.Alıp sonra pişman olmak da istemiyorum;yani aracı alıp fazla yakıttan dolayı binememek daha kötü.125 Beygiri hissetmek için de 6000 devire çıkacaksak benzinliklere sık uğramamız gerekecek;ya da zevkten ödün vereceğiz...
yeni civic sedan kullanan arkadaşlardan aracın orjinal yapısını bozmadan (aracın hoparlör yerleri haricinde subwoofer ekleme yapmadan gibi) ses sistemi alan var mı?
evliyim ve henüz 50 günlük bir bebeğimiz var.ama kendimi yaslı olarak görmüyorum :) yaslı olarak da görünmüyorum zaten :D 30 yasındayım.kullandığım arac astra f.aracımın sportif görünümünden ve kullanımından çok memnunum.bir de demiştim,biraz agresif kullanırım,hızı da severim.aydın otoyolunda bir türlü kendimi tutup 130 km hızla gidemiyorum,tünel çıkışı muhakkak 190 ı görüyorum :) c-max la bunları yapmak biraz zor olacak sanırım,agresif şehiriçi kullanımına izin vereceğini de sanmıyorum.(izmirde yasıyorum)ama honda da sedan bir arac.hatcback arabadan sonra bayide test ederken bile bana bir garip geldi,yanaşırken zorlandığımı hissettim.hatcback honda mükemmel ama çok pahalı!asrayı da beklicem;kopelden aldığım bilgiye göre 15 şubattan sonra makyajlı astra geliyomus.
quote:
sooner 09 bence arac seciminde tercihini belirlerken sosyal yapın da etkili olsun ..evlimisin ,cocugun var mi ,spor bir model istermisin ? .c max ghia donanim yonunden iyi,ben de dusunmustum ama yasim geregi civic hb de karar kıldım ,nasilsa ileride c max gibi bir araca gececegim diye ..diger yandan civic ler cocuklu aileler icin de uygun ..
astra model olarak baya bi gerilerde kaldi ,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sooner09 -- 27 Ocak 2007; 16:38:09 >
Orjinalden alıntı: visualize
Lütfen Kurallar Dahilinde Devam Ediniz.