Bende aynı şekilde birkaç ay sonra almayı düşünüyorum. Civic'in fiyatıda büyük ihtimalle 2 ay sonra Euro'daki artış/azalışa paralel olarak değişecektir. Onun dışında satışların 2006'da daraldığı otomobil piyasasında, Toyota gibi ezeli!! rakiplerinde yeni modellerle rekabeti iyice artıracağı düşünülürse, ayrıca kar marjı artırmak adına bir fiyat artışına gideceklerini sanmıyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: windsurfer
civicte yeni yılda fiyat artışı olur mu ve olursa sizce ne kadarlık bi artış olur. 2 ay sonra gibi almayı düşünüyorumda...
bende 2-3 aya kadar 2006 model civic dusunuyorum, fiyatlar artarmi azalirmi bilmiyorum ama hangi bayiye girsen (her markada) yeni yilda fiyat artacagini soylerler ama yalan. Cunku hemen satmak icin numara, satip yil sonu hesabini karli kapamak amac..
yani acikcasi ben artacagina inanmiyorum hep ayni numaralar.
Benim acimdanda en buyuk sikinti ikinci el 2006 model Civic bulmak olacak sanirim, bakalim ne zaman sonra piyasaya dusmeye baslicak bu modeller.
Ayrıca 1 Ocak 2007 itibariyle otomotiv sektöründe bir dizi yasal değişiklik yürülüğe giriyor. Bayiilerin showroom yanında serviste bulundurma zorunluluğu ortadan kalkıyor. Ayrıca sadece tek bir marka araba satma zorunluluğuda ortadan kalkıyor. Yani bir Honda bayii aynı zamanda Toyota ya da Opel'de satabilecek. Son olarakta tavsiye edilen satış fiyatı yerine her bayii kendi fiyat politikasını belirleyebilecek. Böylece bayiiler arasındaki rekabetin artacağını ve kar marjlarının düşeceğini umuyorum!! Bir başka değişle, aynen bir televizyon alır gibi: çok fazla araştıran ve bayii gezen tüketici istediği aracı daha uygun fiyatlı alacağı bir yer bulacaktır.
vayy be forum coşmuş ,ben girmeyeli ,,neyse harekette bereket vardir ..,arkadaslar civic hb i kullanmak buyuk zevk ve keyif ,,ustelik ic donanimi ve malzeme kalitesi de gayet iyi ...fonksiyonel bi arac diger yandan ...araba kullanmaya hobi gibi bakarsiniz civic alirsaniz
Çok şükür sonunda biz de yeni civic(1.6 sedan düz vites) sahibi olduk. Gerçi yeni corollanın bu ay sonuna çıkacağını duyunca biraz kafam karıştı, dizeli ekonomik olurdu diye. 2007 sonuna çıkacak diyorlardı. Bu konuda tüm forumu da okudum. Neyse artık Hondacıyız Sedan 1.6 düz vites sahibi arkadaşlar, sizin elde ettiğiniz yakıt tüketim değerleri nelerdir?
HAYIRLI OLSUN ARABAN CİVİC COROLLADAN DAHA GÖSTERİŞLİ BENCE COROLLAYI BENDE BEKLİCEKTİM AMA GEREK DUYMADIM ŞUAN ARACIM 300KMDE VE 1.6DÜZ VE ÇOK YAKIYOR ARKADAŞLAR YA ACCORD GİBİ BEN YAKITI ŞEHİR İÇİ 9.1 DİE BİLİYORDUM AMA AŞIRI FAZLA YAKIYOR ŞUAN İÇİN BİARA SERVİSE GİDİP SORCAM
Orjinalden alıntı: emre000
HAYIRLI OLSUN ARABAN CİVİC COROLLADAN DAHA GÖSTERİŞLİ BENCE COROLLAYI BENDE BEKLİCEKTİM AMA GEREK DUYMADIM ŞUAN ARACIM 300KMDE VE 1.6DÜZ VE ÇOK YAKIYOR ARKADAŞLAR YA ACCORD GİBİ BEN YAKITI ŞEHİR İÇİ 9.1 DİE BİLİYORDUM AMA AŞIRI FAZLA YAKIYOR ŞUAN İÇİN BİARA SERVİSE GİDİP SORCAM
acaba civic hb otm viteslerde sport sürüş ;ekonomi ve karlı yolda sürüş modu(astralarda olduğu gibi) seçenekler varmı ?bu araçla acaba hangi bayide test sürüşü yapabiliriz.
acaba civic hb otm viteslerde sport sürüş ;ekonomi ve karlı yolda sürüş modu(astralarda olduğu gibi) seçenekler varmı ?bu araçla acaba hangi bayide test sürüşü yapabiliriz.
bu modlar yok,diger Automatic,Manuel ve geri modu var ,test surusu icin arac geldigini zannetmiyorum ....
daha once dedigim gibi yeni bir hobi edinmek isteyen hb alsin ve kullansin ,tahta boyama kursuna ne bilim dans kursu dil kursuna gitmesin :)
Uzun incelemeler sonucu 1.6 ELEGANCE OTOMATİK VİTES , gümüş rengi honda aldım...diğer honda civicler gibi sürüş zevki olağanüstü , malzeme kalitesi oldukça iyi , motor performansı çok çok iyi , yakıti ise 9,1 in altına indirmeyi başaramadım...yol bilgisayarı çok yetersiz;sıcaklık,ortalama yakıt ve trip a ve trip b gibi mesafe hesaplama özelliği var bunları ,,, anlık yakıt tüketiminin olmaması çok büyük eksiklik...yeni civic çok güzel olmuş ama bazı saçma özellikleri de yok değil , 4 cam otomatik ama sadece şöför kısmı tek sefer basarak camı açıp kapatabilirsiniz , mükemmel bir müzik sistemi ve iyi mp3 playere varken radyosunda rds özelliği yok , çok iğrenç bir anahtarı var katlanabilir olmamasını anlayabilmiş değilim,dar alanlara park etmek gerçekten çok zor,seyir halindeyken kapılar otomatik kilitlenmiyor kendiniz kilitlemek zorunda kalıyorsunuz aracınızı park ettiniz ve araçtan ineceksiniz önce kilidi devre dışı bırakmanız gerekiyor bu en saçma özelliği işte...yeni civic o kadar güzelki bu saçma özelliklerine katlanmak çok da zor olmuyor...
Şimdi ben anlamadım, bu düz vites sedanlar otomatiklerden daha çok yakıyor gibime geldi. Öylemi sayın kullanıcılar? Bu arada extremeenvy fotolardan ilki güzel olmuş
fabrika verilerine göre otm vites (1.6) düz vitesli versiyondan daha çok yakıt tüketiyor.konuya yazan arkadaşların kullanım stilleriyle çok alakalı yakıt tüketimi o yüzden düz vites otomatik vitese göre daha az yakıyo demek bence pek de teknik değil :)
Şimdi ben anlamadım, bu düz vites sedanlar otomatiklerden daha çok yakıyor gibime geldi. Öylemi sayın kullanıcılar? Bu arada extremeenvy fotolardan ilki güzel olmuş
Sanırım yanlış anlamışsın tam tersi otomatik sedanlar normalde biraz fazla yakıyor düz vites sedanlardan ama özellikle otomatik sedanlardan aşırı yakıt tüketimi olduğuna dahir şikayetler var (10-15lt arası gibi).
slm arkadaşlar.1 ay önce aldığım civic elegance düz vitesle bayramda toplam 2000 km yol gittim araba şu an 3000 km.Öncelikle araba performans olarak uzun yolda harika bunu birçok kez diğer arabalarla test etme imkanı buldum.Yakıt olarak 6,7- 7,1 (şehir dışı) değişti ama devirsiz kullandım.Yalnız yol bilgisayarının değerlerini anlayamadım.trip a ve trip b tam olarak nedir çözemedim.En büyük eksiklik depodaki benzinle ortalama ne kadar yol gidebileceğini göstermemesi.1 depoyla ne kadar yol gidiyor hesaplayamadım her yerden benzin almak istemediğim için. Sonuç olarak araba harika gören herkes hayran kaldı bunun zevki çok başka inşallah herkesin böyle bir arabası olur.Yol bilgisayarı tam olarak ne işe yarıyor anlatan olursa sevinirim.
hayırlı olsun madless araban benim 1hafta oluyor alalı ve şuan için biraz fazla yakıyor 700km den sonra düşer diolar inş bakalım depodaki benzinle kaç km gideceni gösterse çok iyi olurdu gerçekten
benzin aldıktan sonra trip a yı sıfırlayın, böylece aldığınız miktar benzinle ne kadar yaktığını daha net anlarsınız. sıfırlama yapmazsanız ortalama çok uzun bir süreyi kapsayacağından sonuç net olmaz.
90 km sabit hızda giderken trip i sıfırladım, 4,9-5,0 lt. gösterdi. şehiriçi en fazla 9,5 gördüm.
bir aksilik çıkmazsa haftaya hb alıyorum hadi hayırlısı.auris ve lineayı bekliycektim vazgeçtim aurisin fuarda arkasını beğenmedim lineada sanki birazdaha ortayaş arabası gibi geldi.en son golf ve hb civic arasında kaldım .golfün de bagajı küçük olduğu ve bazı kalite problemleri (cam açma butonlarının soyulması gibi) ve yakıt nedeniyle eledim.civichb otmde karar kıldım.umarım iyi birseçim yapmışımdır.aracı alınca ayrıntılı bilgiler veririm.
bir aksilik çıkmazsa haftaya hb alıyorum hadi hayırlısı.auris ve lineayı bekliycektim vazgeçtim aurisin fuarda arkasını beğenmedim lineada sanki birazdaha ortayaş arabası gibi geldi.en son golf ve hb civic arasında kaldım .golfün de bagajı küçük olduğu ve bazı kalite problemleri (cam açma butonlarının soyulması gibi) ve yakıt nedeniyle eledim.civichb otmde karar kıldım.umarım iyi birseçim yapmışımdır.aracı alınca ayrıntılı bilgiler veririm.
auris ;toyota corollanın yeni çıkacak modelinin adı.linea da fiatın grande punto platformunda geliştirdiği forumlarda da gpnin sedanı olarak bilinen bir araç autoshowda sergilediler.
Forumda bulunan herkese selamlar..Yaklasik 1 aydir islerden vakit buldukca forumlari okudum. genel olarak faydali bilgiler edindim. bende kismetse haziran gibi duz sedan elegance almayi planliyorum. bir araci 0 alip temiz bir sekilde uzun yillar kullanmayi seven birisiyim. gecen ay orijinal japon 1993 corolla 1.6 gli mi 255000 de iken sattim. inanin tek bir kez bile sorun cikartmadi bana..tek merakim hondanin da mekanik ve yuruyen aksam bakimindan en az 10 yil sorunsuz olup olmayacagi? cunku turkiyece uretilen corollalar bana gore cok vasatti..krom nikelaji+boyasi+dis plastik aksami kotuydu..
Bu arada benzin göstergesindeki sadece 40 litre üzerinden gösteriyor. Yani 20 kademe var ve her biri yaklaşık 2 litreye denk geliyor. Kademelerin tümü söndüğünde bile depoda en az 8 litre benzin kalıyor. Daha 42 litreden fazla benzin alamadım.
Bu arada benzin göstergesindeki sadece 40 litre üzerinden gösteriyor. Yani 20 kademe var ve her biri yaklaşık 2 litreye denk geliyor. Kademelerin tümü söndüğünde bile depoda en az 8 litre benzin kalıyor. Daha 42 litreden fazla benzin alamadım.
Arkadaslar herkese merhabalar arabalarını yeni alanlara hayırlı ugurlu olsun burada sorunsuz kullanan insanları gordukce veya sorunlarımızı tartısıp cozumler buldukca mutlu oluyorum umarım hep kazasız belasız sorunsuz devam ederiiz .... Benim bir ricam olacak daha oncede sormustum ama ELİNDE CİVİC SEDAN testi olan gazete dergi veya internet yerli yabancı fark etmez bana bi sekilde ulastırabilirse cok sevinecegim....Ama lutfen 1.8 degil 1.6 testi en cok merak ettigim konu 100km de duruş mesafesi... Şimdiden cok tesekkur ederim herkese iyi sürüşler....
Birgün herkes, bu ay ve yıldız için ne acılar çekildiğini ve ne kanlar akıtıldığını geç de olsa anlayacak; ve o gün bu kirli amaçlarından vazgeçecek.........Unutulmamalıdır ki; sırtlanlar pis hayvanlardır ve bu ülkede ancak bütün aslanlar ölürse pisliklere yer vardır.......30.000 ŞEHİT dedi ki: "YA İSTİKLAL YA ÖLÜM"
The Power of Dreams Honda HONDA CIVIC SEDAN ELEGANCE 07 GRI
Arkadaslar herkese merhabalar arabalarını yeni alanlara hayırlı ugurlu olsun burada sorunsuz kullanan insanları gordukce veya sorunlarımızı tartısıp cozumler buldukca mutlu oluyorum umarım hep kazasız belasız sorunsuz devam ederiiz .... Benim bir ricam olacak daha oncede sormustum ama ELİNDE CİVİC SEDAN testi olan gazete dergi veya internet yerli yabancı fark etmez bana bi sekilde ulastırabilirse cok sevinecegim....Ama lutfen 1.8 degil 1.6 testi en cok merak ettigim konu 100km de duruş mesafesi... Şimdiden cok tesekkur ederim herkese iyi sürüşler....
Arkadaşım geçtiğimiz yaz Autoshow dergisinin temmuz ayındaki bir sayısında vardı yeni civic sedan testi almıştım fakat şimdi bulamıyorum banada gerekli gerçi 1.8 testiydi sen 1.6 demişsin ama 1.8 le 1.6 nın frenlerinde hiçbir fark yok aynı sistemden oluşuyor frenleri ve dergideki testte 39 metre olarak belirlenmiş fren mesafesi hatta çok iyi hatırlıyorum herşeyin güzel olduğunu yanlız rakipleri fren mesafesini 36 metrelere çekmişken yeni civic sedanın 39 metreyle rakiplerinden biraz geride kaldığından bahsediyordu.
(1.8 le 1.6 nın frenlerinin aynı olduğunu buradan görebilirsin Tıkla.)
Brada cok tesekkur ederim ama yinede bulabilirsen sevinirim... Eyvallahhhhh....Evet arkadaslar baska kimsede yok mu???? Ayrıca 39 iyi olmamıs
Birgün herkes, bu ay ve yıldız için ne acılar çekildiğini ve ne kanlar akıtıldığını geç de olsa anlayacak; ve o gün bu kirli amaçlarından vazgeçecek.........Unutulmamalıdır ki; sırtlanlar pis hayvanlardır ve bu ülkede ancak bütün aslanlar ölürse pisliklere yer vardır.......30.000 ŞEHİT dedi ki: "YA İSTİKLAL YA ÖLÜM"
The Power of Dreams Honda HONDA CIVIC SEDAN ELEGANCE 07 GRI
Brada cok tesekkur ederim ama yinede bulabilirsen sevinirim... Eyvallahhhhh....Evet arkadaslar baska kimsede yok mu???? Ayrıca 39 iyi olmamıs
Ben teşekkür ederim bi bulabilsem işte bayada zaman geçti aradan. Bence frenleri kötü değil bende testi okuduktan sonra kendimce 100km-0km testi yapmıştım boş bir yolda bana yeterli geldi frenler üstelik çok stabildi araç aynı çizgi doğrultusunda çok rahat durmuştu tabi mesefeyi ölçme şansım yoktu.
Şu anda kilometresi 4000 oldu. Uzun yolda ekonomik kullandım hatta bazen 140 km/h'ye kadar da çıktım ve yol bilgisayarı 5.3 litre ortalama tüketim gösterdi.
Ankara mesai trafiğinde ise 9 litre yakıyor tabi ekonomik kullanımda.
4000 km'lik ortalama tüketim 8.5 litre. 4000 km'nin 1100 kilometresi şehir dışı gerisi şehir içi.
Slm Arkadaşlar uzun söredir bu formu takip ediyorum.Bende bir honda hastasıyım gerçi şimdiye kadar hiç honda arabam olmadı ama seviyorum işte Ama inşallah çok kısa bir zamanda bir honda civic sedanım olacak onun için bu formu sık sık ziyaret ediyorum.benim için çok faydalı oldu çünkü hondaya karşı olan sempatimi iki katına çıkardı bazı arkadaşların yorum ve düşünceleri ayrıca o arkadaşlara teşekkür ederim şimdi burda o arkadaşların isimlerini yazıp kendilerinin mahçup etmek istemiyorum onlar kendini bilirler
Uzun yolda bu honda bir harika...210 km hıza kadar çıktım ama inanin direksiyonu iki elimle tutma gereği bile duymadım...220-230 km ye çok rahat çıkabilirdim ama aracım daha 1500 km de olduğu için çok da zorlamak istemedim...uzun yolda yeni civic'i az yakıt tüketsin diye yavaş sürmek çok zor olmalı,ben bunu başaramadım ...
Saol Emre İnşallah böyle arkadaşlardan hayır dualar aldıkça en kısa zamanda dileğimiz gerçekleşir İnanın Pc nin başına geçtiğim gibi ellerim kendiliğinden hondanın web sayfasını açıyor
EMREAD DEDİKLERİNİ 10GÜNLÜK TECRÜBEME DAYANARAK YANITLAYIM PERFORMANS KONUSU ŞUAN İÇİN BENİ AŞAR ÇÜNKİ 1000KM KADAR SÜRAT YAPMIYORUM AMA KALKIŞI SERİ 2.3VİTESTE FIRLIYO ARABA DİEBİLİRİM İÇİ GAYET KULLANIŞLI VE KONFORLU KESİNLİKLE İÇİNE OTURDUĞUNDA SIKILMAZSIN ..GÖSTERGELER FALAN SÜPER SÜSPANSİYONA GELİNCE BİRAZ SERT AÇIKCASI ÇUKURLARDA ÇOK SALLIYO ARABAYI YAKITI BİRAZ YÜKSEK GELDİ BANA AMA İLERDE DÜŞER TAHMİN EDİYORUM,İÇERİYE SESİ ALMIYOR DEİL AMA JETTA KADAR ALMIYOR DİEBİLİRİM YANİ NORMAL ,BAGAJI GENİŞ ANCAK BİRAZ DAHA YÜKSEK OLSAYMIŞ DAHA İİ OLURMUŞ DİYORUM EKSİLERİ Bİ YANA BIRAKIYORUM BEN BU ARABAYI ALDIM İÇİN MUTLUYUM BAKIŞLARI ÜZERİNE ÇEKİYOR DİEBİLİRİM
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre000 -- 11 Ocak 2007; 23:04:10 >
EMRE000 DEDİKLERİNİ 10GÜNLÜK TECRÜBEME DAYANARAK YANITLAYIM PERFORMANS KONUSU ŞUAN İÇİN BENİ AŞAR ÇÜNKİ 1000KM KADAR SÜRAT YAPMIYORUM AMA KALKIŞI SERİ 2.3VİTESTE FIRLIYO ARABA DİEBİLİRİM İÇİ GAYET KULLANIŞLI VE KONFORLU KESİNLİKLE İÇİNE OTURDUĞUNDA SIKILMAZSIN ..GÖSTERGELER FALAN SÜPER SÜSPANSİYONA GELİNCE BİRAZ SERT AÇIKCASI ÇUKURLARDA ÇOK SALLIYO ARABAYI YAKITI BİRAZ YÜKSEK GELDİ BANA AMA İLERDE DÜŞER TAHMİN EDİYORUM,İÇERİYE SESİ ALMIYOR DEİL AMA JETTA KADAR ALMIYOR DİEBİLİRİM YANİ NORMAL ,BAGAJI GENİŞ ANCAK BİRAZ DAHA YÜKSEK OLSAYMIŞ DAHA İİ OLURMUŞ DİYORUM EKSİLERİ Bİ YANA BIRAKIYORUM BEN BU ARABAYI ALDIM İÇİN MUTLUYUM BAKIŞLARI ÜZERİNE ÇEKİYOR DİEBİLİRİM
sayın emre000, sizin kadar biliçli bir kullanıcı daha görmedim, özellikle 1.000 km bakıma verdiğiniz önemden dolayı, teşekkürler böyle bilinçli otomobil kullanıcıları olduğu için...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by-e -- 12 Ocak 2007; 20:40:05 >
yeni kısmet oldu üye olmak. 1 ay kadar önce yeni siyah hatchback i-shift aldım, öncelikle ben de almadan forumu baştan sona okuduğum için araba hakkında görüş sahibi olmak isteyenler için ben diyebilirim ki arabayı almadan bir gece önce acaba çok para mı verdim değmiycek içime sinmeyecek diyordum fakat arabayı alınca işler baya değişti ve araba beklediğimin baya bi üzerinde çıktı. Benim için bir arabada en önemli şey sürüş zevkidir, sonra yol tutuşu, performansı ve iç dizeynı gelir. Herkesin zevki kendinedir fakat ben ne a3 e değişirim ne golfe(piyasadaki çoğu hatchback arabayı denedim) nede başka bi arabaya. Hem spor hem de 4 kapı ihtiyacını karşılaması çok iyi birşey. 3 kapı görünümü çoğu arkadaşımı ön kapıdan arkaya geçmeye yada ilk gördüklerinde aaa 3 kapısı yoktu hani trde demelerine sebep oldu. Araba yeni olunca pek titredim üzerine ama sürterler mürterler diye ki sakınan göze çöp te battı, tophanede otoparkta telefonla konuşurken önce dikiz aynasından baktım sora konuşmaya dalıp geriye takınca gümm... ben tampon indi herhalde dedim , arkama eski kasa bi corolla gelmiş, çamurlugu ezildi baya fakat benim tampondaki çıkıntının üzerinde rütuşluk boya kalkmasından başka bir zarar yoktu. Fakat işin ilginci boyanın altından tampon siyah çıktı acaba 2. bi kat boyamı dedim ama rengi öyleymiş herhalde.Derhal kapı ve tampona plastik korumalardan alacağım. 300 km boyunca rodaj muhabbetine 3000 devri geçmedim fakat şeytan dürtmeye başladı artık yanımdan da bi a3 uzayınca tutamadım kendimi.Araba sıkı gidiyor. Gaza basmanın en keyifli tarafı arabanın sesinin çok güzel olması, ve manuele aldığımda hız göstergesinin yanında çıkan ve deadline gösteren ufak kırmızı ledler. Çok sert biriki makas attım yolu gayet iyi tutuyor zaten 225 lastikler de güven veriyor.Forunda okuduğum gibi canımı sıkıcak bi yol sesi almadım belki ege yollarında sorun olur ama çekilmiyecek kadar olacağını zannetmiyorum.Geri görüş bence yeterli özellikye dikiz aynaları çok büyük bu da çok olumlu, aynı eski crxteki gibi bagaj kapağındaki çıtanın altındaki cam bölme gece arkanızdan gelenlerin farını kesiyor. arabaya her binen arabanın geniş ve rahat olmasından bahsediyor.deri döşeme olmaması kötü ben kumaşın kirlenmesini bekleyip yaptırıcam herhalde.müzik sisteminin mp3 cdsi çalması çok güzel,özellikle direksyondan kumandanın yeri çok ergonomik.sürücü ve yolcu arası kol dayama ve gözler çok kullanışlı ve geniş.arada tam bir separatör bulunması arabanın içini daha konforlu ve kaliteli yapıyor. i-shift smg şanzımana benziyo kullanımda daha önce z4 kullanmıştım onun gibi atıyor manuele göre daha yavaş olduğu kesin ama çok ta handikap yaratmıyor. Arabayı birkaçkere kaldırdım 0-50 kmden sonra farkını gösteriyor yani 2. vitesin sonlarına doğru çıldırıyor. Bu arada arabayı siyah alacaklara mutlaka teflonlu boya koruma yaptırmalarını tavsiye ederim zira memleketimiz kuşlarının bağırsak problemleri malum, ziebart çok fiyat çektiği ve sonax kampanya yaptığından 120ytl ye nano koruma paketini yaptırdım fiyatı çok uygun gayet te kaliteli oldu. Bunu da hasanpaşadaki yeni bayilerinde yaptırdım adamlar en son park sensörlerinin kenarlarını kulak pamuğuyla temizliyorlardı, memnun kaldım yeni olmalarına rağmen. forum adabına uygun oldumu bilmiyorum bu kadar uzun yazmam fakat arabayı almak isteyip kararsız kalan insanlara görüş bilirmek istedim. yazdıklarım konuşulmuştur fakat 40 sayfa forumu baştan sona okumak ta zaman alıyor. araba yeni ve çok sevdim, 20 gündür de yurtdışında hasret kaldığım için doğal olarak kötü yanlarını görmüyorum fakat zamanla bunları da paylaşıcam.
kazasız, keyifli sürüşler herkese.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi angelWithTheGun -- 12 Ocak 2007; 3:06:24 >
yeni kısmet oldu üye olmak. 1 ay kadar önce yeni siyah hatchback i-shift aldım, öncelikle ben de almadan forumu baştan sona okuduğum için araba hakkında görüş sahibi olmak isteyenler için ben diyebilirim ki arabayı almadan bir gece önce acaba çok para mı verdim değmiycek içime sinmeyecek diyordum fakat arabayı alınca işler baya değişti ve araba beklediğimin baya bi üzerinde çıktı. Benim için bir arabada en önemli şey sürüş zevkidir, sonra yol tutuşu, performansı ve iç dizeynı gelir. Herkesin zevki kendinedir fakat ben ne a3 e değişirim ne golfe(piyasadaki çoğu hatchback arabayı denedim) nede başka bi arabaya. Hem spor hem de 4 kapı ihtiyacını karşılaması çok iyi birşey. 3 kapı görünümü çoğu arkadaşımı ön kapıdan arkaya geçmeye yada ilk gördüklerinde aaa 3 kapısı yoktu hani trde demelerine sebep oldu. Araba yeni olunca pek titredim üzerine ama sürterler mürterler diye ki sakınan göze çöp te battı, tophanede otoparkta telefonla konuşurken önce dikiz aynasından baktım sora konuşmaya dalıp geriye takınca gümm... ben tampon indi herhalde dedim , arkama eski kasa bi corolla gelmiş, çamurlugu ezildi baya fakat benim tampondaki çıkıntının üzerinde rütuşluk boya kalkmasından başka bir zarar yoktu. Fakat işin ilginci boyanın altından tampon siyah çıktı acaba 2. bi kat boyamı dedim ama rengi öyleymiş herhalde.Derhal kapı ve tampona plastik korumalardan alacağım. 300 km boyunca rodaj muhabbetine 3000 devri geçmedim fakat şeytan dürtmeye başladı artık yanımdan da bi a3 uzayınca tutamadım kendimi.Araba sıkı gidiyor. Gaza basmanın en keyifli tarafı arabanın sesinin çok güzel olması, ve manuele aldığımda hız göstergesinin yanında çıkan ve deadline gösteren ufak kırmızı ledler. Çok sert biriki makas attım yolu gayet iyi tutuyor zaten 225 lastikler de güven veriyor.Forunda okuduğum gibi canımı sıkıcak bi yol sesi almadım belki ege yollarında sorun olur ama çekilmiyecek kadar olacağını zannetmiyorum.Geri görüş bence yeterli özellikye dikiz aynaları çok büyük bu da çok olumlu, aynı eski crxteki gibi bagaj kapağındaki çıtanın altındaki cam bölme gece arkanızdan gelenlerin farını kesiyor. arabaya her binen arabanın geniş ve rahat olmasından bahsediyor.deri döşeme olmaması kötü ben kumaşın kirlenmesini bekleyip yaptırıcam herhalde.müzik sisteminin mp3 cdsi çalması çok güzel,özellikle direksyondan kumandanın yeri çok ergonomik.sürücü ve yolcu arası kol dayama ve gözler çok kullanışlı ve geniş.arada tam bir separatör bulunması arabanın içini daha konforlu ve kaliteli yapıyor. i-shift smg şanzımana benziyo kullanımda daha önce z4 kullanmıştım onun gibi atıyor manuele göre daha yavaş olduğu kesin ama çok ta handikap yaratmıyor. Arabayı birkaçkere kaldırdım 0-50 kmden sonra farkını gösteriyor yani 2. vitesin sonlarına doğru çıldırıyor. Bu arada arabayı siyah alacaklara mutlaka teflonlu boya koruma yaptırmalarını tavsiye ederim zira memleketimiz kuşlarının bağırsak problemleri malum, ziebart çok fiyat çektiği ve sonax kampanya yaptığından 120ytl ye nano koruma paketini yaptırdım fiyatı çok uygun gayet te kaliteli oldu. Bunu da hasanpaşadaki yeni bayilerinde yaptırdım adamlar en son park sensörlerinin kenarlarını kulak pamuğuyla temizliyorlardı, memnun kaldım yeni olmalarına rağmen. forum adabına uygun oldumu bilmiyorum bu kadar uzun yazmam fakat arabayı almak isteyip kararsız kalan insanlara görüş bilirmek istedim. yazdıklarım konuşulmuştur fakat 40 sayfa forumu baştan sona okumak ta zaman alıyor. araba yeni ve çok sevdim, 20 gündür de yurtdışında hasret kaldığım için doğal olarak kötü yanlarını görmüyorum fakat zamanla bunları da paylaşıcam.
kazasız, keyifli sürüşler herkese.
hayırlı olsun çok şekil araba gerçekden müthiş dizayn