magic yine aynı boyut aldin di mi lastikleri? zira kullanim kitapciginda farkli boy lastik takinca vsa'nin(esp) devre dışı kalacağı yaziodu...
kasislerden cukurlardan cok dikkatli gecmek lazım zira yanakları cok dar hemen yarmak cok olası.... tr nin yollarında bu da imkansiz bi olay ya her neyse...
Haydaa simdi jant + lastik degistirince VSA devre disi mi kalacak? Sensor mu var "ahanda adam modifiye yapiyor VSA'yi devre disi birakayim da akillansin" diyen?
Bende geçenlerde civic sedanımda bi şey farkettim aracın dışında ayrı bulunan parçalar örneğin kapı kolları yan çıtaları gibi parçaları böyle yanar dönerli renkte araç siyah fakat bahsettiğim bu parçalar simli gibi bakış yönünüze göre renkleri siyah tonlarında yanar dönerli olarak gözüküyo bunun nedeni ne olabilir birde arkadaşlar geçen gün ziebart ta cam filmi yaptırdım orta koyulukta çok güzel oldu resimlerini yakında tekrar upload edicem
arkadaşlar bugun siyah hb civicimi 1000 km bakımına götürdüm ama ne bakım arabam bakımdan bir çıktı sanki arabayı bulaşık süngeriyle yıkamışlar abartmıyorum her tarafı çizik çizik arabayı güneşte görünce dünyam karardı daha 18 günlük araç hemen servise geri döndüm cila boya koruma bedava yapacaklarını ve o ciziklerin de kaybolacağını söylediler inşallah dedikleri gibi olur ben ise arabaya sünger dahi değdirmemiştim sadece ilaçlı yıkama yaptırıyordum
biz artık o siyah gösterge camini da çizik çizik yaptık çizikleri nasıl yok etcaz onu bilen yok mu arabanın her tarafı çizik oldu ya
djahmet, güneşte böle fırçayla ovalaya ovalaya yıkamışlar gibi izler gözüküyorsa pasta cila ve boya korumadan sonra onlar kaybolacaktır, accordu aldığımız zaman bizde de öyle olmuştu pasta cila üstüne boya koruma yaptırdık hiç iz kalmadı. için rahat olsun.
arkadaşlar bugun siyah hb civicimi 1000 km bakımına götürdüm ama ne bakım arabam bakımdan bir çıktı sanki arabayı bulaşık süngeriyle yıkamışlar abartmıyorum her tarafı çizik çizik arabayı güneşte görünce dünyam karardı daha 18 günlük araç hemen servise geri döndüm cila boya koruma bedava yapacaklarını ve o ciziklerin de kaybolacağını söylediler inşallah dedikleri gibi olur ben ise arabaya sünger dahi değdirmemiştim sadece ilaçlı yıkama yaptırıyordum
Prensiplerimden biri de "benden habersiz arabami yikatmam, yikatani oyarim" dir :) Zaten asabi bir yapiya sahip oldugum ve bugune kadar gittigim butun servisler tanidik oldugu icin herkes bilir ve yikamazdi aracimi. Gecmis olsun arkadasim. Servislerin cogunda var bu. Iyilik yapalim derken arabanin icine ediyorlar. Keske servise birakirken belirtseydin yikamayin diye. royartar'in da dedigi gibi izler kaybolur. Ama bence pasta yaptirma. Aracin yaninda dur, cila ile baktin cizikler gecmiyor, ondan sonra pasta yaptir. Yazik yeni arabanin vernigini inceltmeye hic gerek yok.
gecmis olsun, cila, cila olmadi pasta ile cikar sanirim.. arabayi alir almaz yaptigim ilk sey arabaya boya koruma yaptirmakti.. keske ihmal etmeseydin..
neyse saglik olsun, nasil olsa duzelir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurgenta -- 12 Ağustos 2006; 10:43:49 >
pazartesiye kadar biraz rahatladım inşalah dediğiniz gibi olur Juzam cila ile geçmezse pasta yaptır demişsin ama çok derin vernik çizikleri geçeceğini sanmıyorum ziyebarrta gösterdim onlar dahi tamamen geçer garantisi veremedi
yaptıracaktım aslinda ama çiziklere karşı bir koruması olmadiğını güneşten kuş pisliklerinden falan korudugunu soylediler benim araba zaten garajda tutuyorum gerek yok diye düşündüm
• Diamond Gloss™, yazın güneşin kavurucu ve molekülleri parçalayıcı U.V. ışınlarının boyaya ulaşmasını engeller.
• Diamond Gloss™, boyayı özellikle kuş pisliğinin, ağaçlardan damlayan reçinelerin, yoldan gelen zift ve sinek-böcek yapışmalarının tahrip edici etkilerine karşı korur.
• Diamond Gloss™,un uygulandığı boya yüzeyi hiçbir zaman matlaşmaz ve hiçbir zaman pasta cila gerektirmez.
•Diamond Gloss™, patenti Ziebart International Corporation firmasına ait bir üründür ve dünyada sadece Ziebart istasyonlarında uygulanmaktadır.
• Diamond Gloss™, uygulaması özel eğitilmiş teknisyenler tarafından profesyonel yöntemlerle yapılmaktadır.
• Diamond Gloss™, yeni otomobilinizin orijinal boyasını koruyarak ve güzelleştirerek ikinci el satış değerini korumaya büyük ölçüde katkı sağlar.
• Diamond Gloss™, uygulamasında boyanın parlaklığı bir yıldan önce kaybolursa ücretsiz olarak yenilenir, belirtilen etmenlerden oluşan hasar, Ziebart bayiinin ihtiyarında olmak üzere ya onarılır, ya da ödenen ücretin iki katı tazminat ödenir. Yıllık kontrol ve bakımı çok daha düşük bir ücretle yapılır.
•Diamond Gloss™, Ömür Boyu Garanti ile uygulanır ve bu garanti belgesi ile sağlanan tüm haklar otomobil satıldığında yeni sahibine de aynen devredilir.
• Diamond Gloss™, yıllarca show-room yeniliğinde kalan otomobiller yaratır.
reklam amacli suslu laflar fakat yarari da inkar edilemez...
Ben de dün akşam arabamı aldım aranıza da yeni katıldım. Benimkisi gümüş gri... aslında kosmik gri veya siyah ilk tercihimdi ancak gümüş gri olursa daha çabuk teslim edebileceklerini söylediler...
Bu benim ilk arabam olduğu için fazla sağlıklı yorum yapamayacağım. Herhalde ilk perteye çıkacak da benimki olacak Ancak kullanması gerçekten çok zevkli. Arabayı teslim aldığımda hem acemi olmanın verdiği stres hem yeni araba hem de Cuma akşam trafiğinde kendimi bulmam nedeniyle biraz panik oldum ama araba zaten herşeyi kendi hallediyor..
Yalnız benzincide hafiften rezil oldum diyebiliriz... Her şey tamam benzini aldım gidicem, arabaya oturdum ama arabayı 2 dakika kadar çalıştıramadım. Aklıma gelen herşeyi deniyorum, arkadaki bayan korna çalıyor bu arada anahtar bir türlü çevrilmiyor falan orada bile jetonum düşmedi neden anahtar çevrilmiyor diye.. acaba anahtarımı ters taktım diyorum kendi kendime, N'ye alıyorum vitesi tekrar deniyorum olmuyor... En sonunda arabada start engine tuşu olduğu aklıma geldi de çalıştırabildim.. Gerçi yanımda bahşişini almış pompacı da olaya anlam verememişti, beni izliyordu, tuşa bastığımda o da benimle beraber bir kahkaha patlattı
Neyse bugün nispeten daha iyi bir trafikte, 100 kilometre kadar yol yaptım istanbul içerisinde, ortalama yakıt tüketimi sürekli olarak klima açık olmasına rağmen 8.0 olarak gözüküyor şu anda.. Zaten anladığım kadarıyla otomatik modda mümkün olduğunca yüksek viteste gitmeye çalışıyor alet ekonomik olsun diye, yine de hızlanmak istediğinizde tek bir dokunuşla düşük vitesten manual'e dönebilmeniz çok iyi...
Arabasını her alan bişeyler yazıyor yukarıda bir sürü yorum var, tatmin edici yorum nedirki?Biz araba experi değiliz ki dergilerin yaptığı gibi yorum yapalım ???
quote:
Orjinalden alıntı: turusan
BEYLER HALA TATMİN EDİCİ BİR YORUM YOK NE TUHAF ALAN GİDİYOR YAA
dikkatimi çeken her şeyi yazdım başka arkadaşlar da yazdı üşenmeyip okursan ha bunlar seni tatmin etmiyorsa jackal73 da dediği gibi biz uzman değiliz
bi daha uyarayım hb alcak arkadaşlar devir göstergesinin ordaki cama silerkene çok dikkat etsinler acayip çizikler oluşuyor gerçi bu dikkat edilse de çizilecek gibime geliyor acayip hassas bir cam
turusan, az sabret. HB imi alayim (yarin alacagim buyuk ihtimalle ve sali gunu cikartiyorum showroom'dan, yoksa taa ekime kadar uzayacak...) cok detayli sahane (bir suru fotografli) bir inceleme ve karsilastirma yapacagim Focus ile.
EDIT: Gozumden kacirmisim, sen sedan alacaksin ve HBler ile ilgilenmiyorsun demek. Eh o zaman sansina kus. Benim kadar yorum olayini ciddiye alan var mi bilmiyorum...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Juzam -- 13 Ağustos 2006; 18:41:18 >
ben varım walla juzam, eğer alırsan şöyle detaylı yorumlarını bizimle paylaşırsan alıcak adaylara büyük bi faydası olur.. ben de düşünüyorum hb i-shift. şu ara yorumları okumakla yetiniyorum biraz fikir edinim.
walla ben sedana binince arabanın gaz fren debriyaj ve direksiyondan ibaret oldugunu sanan annem bile bu araba pek kalitesiz duruyo dedi lütfen kullananlar alınmasın kötülemek maksadıyla asla demiyorum ama hb ye göre daha düşük bi kalitesi var iç malzemede..
Arkadaşlar ben nezamandır topicleri takip ediorum. ve sipariş ettiğim siyah i-shift honda civic hatcbackim eylülde gelicekmiş. ama son kararımı hala veremedim. az bire süre kala lütfen yardım edin. diğer seçenekler passat 1.6 fsi comfortline ve mercedes b150 spor paket. lütfen bi yardım artık uyuyamıorum
arkadaşlar kimse yokmu ortalıklarda karşılaştırma yapmaktan günüm internette geçiyor bi yardım lütfen
hiç düşünme civic hb al kesinlikle pişman olmuyacaksın sana garanti ediyorum ha pişman olursan getir arabanı ben alırım bazı arkadaşlar da yol bilgisayarı yok demişler bundaki yol bilgisayarı eminim ki başka bir arabada kesinlikle yok bazı ayarları programlıyabilrsin hatta mesela diyelim ki dış sıcaklık 32 gösteriyor ama aslında dışarısı 34 derece hemen programlamadan giriyorsun +2 derece ekliyorsun bu sefer doğru dereceyi göstermeyi başlıyor mesela diyorsun ki beni 60 kmh veya senin ayarlayacan bir kmh da uyar daha bir sürü boyle ayrlar arabalan gezmeye doyamadım içim hala hepsine bakamadım yukarıda arkadaşın bir tanesi kapıların kilitlrini otomatikleştirmeyi yazmıştı denedim oldu dün audi a4 olan bir arkadaşı dolaştırdım resmen hayran kaldı arabaya daha önce de seat leonu olan bir arkadaşım arabadan inince bu neydi be diyebildi sadece ha kusuru yok mu var ben iki tane buldum bozuk yolda on gösterge camından tıkırtı sesi geliyordu (sadece çok bozuk yolda) bir de yine aynı cam çok hasas eminim ki nasıl bezle silersen sil yine çizilecek garanti veriyorum pişman olmuyacaksın ama buna da alıştıktan sonra diğer arabalar insana çok garip geliyor sanki bir kutunun içine oturmuşun gibi
sedanlar türkiyede üretiliyor. işçilik kalitesi olarak türkiye birçok ülkeden daha iyi. yabancı forumlara bakarsanız bazıları araçların sağından solundan tıkırtı geldiğini söylüyor ve bunlar kanadada üretilen araçlarmış. HB ler de benim bildiğim ingilterede üretiliyor. sedan ile hb arasında görüntü malzeme kalitesi farkı var diyorsunuz ama fiyataına bakarsanız arada en az 10.000 YTL gibi cüzi bir rakam olduğunu görürsünüz :) benim bu rakamı vermek gibi bir lüksüm alamadığı için sedan en düşük versiyonun otomatiğini aldım.
lastikler 15 inç ve çelik cant olmadığı halde araba dıştan acaip dikkat çekici. çok şık br görünümü var, dönüp bakan birsürü insan oluyor. iç mekan olarak hoş. kullanılan plastik daha iyi olabilrdi. bundakine yol bilgisayarı denemez, trip a ve trip b diye iki menzil var, lokal yapılan kilometreler ve 100 km deki yakıt tüketimi bilgisi var ve dış ısı göstergesi.
onları da geçersek motor 125 hp, basınca gitsin sorunsuz olsun diye aldık. otomatik vites başarılı, radyo anteni görünürde yok herhalde içeri biryere gömdüler. cd mp3 de çalıyor, süspansiyonlar güzel, ben şu ana kadar gayet memnunum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sovalye99 -- 13 Ağustos 2006; 23:52:17 >
şu aklmızdaki alman arabası düşüncesini atsak sorunlar yarı yarıya çözülecek . bende arabayı görünce işte yeni bir sayfa açıldı dedim ama aklımda birkaç soru var. yedek parça durumu, ikinci el ve servis kalitesi gibi daha çok arabanın dışında sayılabilecek konular belkide ama bunlarda önemli kriterler. şuan honda civicle dolaşanlar range rover dan daha havalı bi durumda kesin donanım görünüş süper ama soru işaretleri bitmio
ya aslında sedanda süper bencede ama hb şuan iyasadaki arabalardan çok farklı donanım a4 kıyasında. her arabada sorun var yok deil tabiki ben passatında plastiğini çok beğenmedim. mercedes b150 çok kaliteli ama kokpit honda yanında yavan kalıo. donanımda passat baya aşmış valla bermuda şeytan üçgeni oldu bu 3 araba bende.
servis kalitesi, servisden servise değişir bu bir kesin.. benim diğer hondamı götürdüğüm servisten gayet memnunum.. ama memnun olunmayan servisler de yok değil her firmada var o tarz yerler maalesef.
yedek parça olarak bence sedanlarda hiçbir problem yoktur nasılsa tr de üretiliyor da, hb ler için en azından ilk birkaç ay biraz sıkıntı yaşanabileceği düşüncesindeyim. ama bi süre sora yaygınlaştıkça model oda yokolucaktır.
öncelikle saol djahmet sen dier arabalarla ilgili ne düşünüosun passat ve mercedes. arkadaşlar mercedes baskısında bulunuo
bu arabalarla ilgili bir şey söyleyemem ama sadece soyliyebileceğim passat ve mercedes alırsan güzel ama standart bir araba almış olacaksın ama civic hb alırsan hiç tamadın duyguları tadacağın güzel bir araba sahibi olacaksın
Onun disinda djahmet008 arkadasimizin lafina tamamen katiliyorum. Butun arkadaslarim tekrar Focus alma dediler. Kiz arkadaslarim da zorladi beni zaten Civic al diye, bu yasta Focus, Golf vs. gibi kasinti arabalar yerine daha sirin seylere binmeliymisim :)
ewt galiba biraz yedek parça sorun olucak. fiyat olarak b150 57.500 passat 52.500. donanımlar benzio biribirine. passat biraz fazla benzin yakıo ama siyahı güzel. b 150 de ani derler ya mercedes. ama park sensörü bile 850 euro. honda daha öncede ilklerin arabasıydı. ama yanlış pazarlamalar yapıldı ve aklımızda ozaman için iyi bir yer edinmedi. herkes bana güzel ama honda dior bende onlara dünyanın en iyi motoruna sahip süper donanımlı ekonomik ve ilklerin arabasını yaratarak bu sefer sizi haksız çıkaracak diorum umarım haklıyımdır. ama hnda imdiye kadar beni baya üzdü daha almadan. haziran sonu konuştum bütün bayiler araba yok dediler. güneşliden temmuza belki yazdırırız dediler hemen gittim ağustos başı oldu.temmuz sonu aradım sizi eylüle yazmışız dediler ve çıldırdım. bana zararları 3- 4 milyar nerdeyse ve dahada artabilir. bu nasıl politikadır. arabadan soğutuyorlar insanı . nasıl olsa satıo umurlarında deil tabi
ewt galiba biraz yedek parça sorun olucak. fiyat olarak b150 57.500 passat 52.500. donanımlar benzio biribirine. passat biraz fazla benzin yakıo ama siyahı güzel. b 150 de ani derler ya mercedes. ama park sensörü bile 850 euro. honda daha öncede ilklerin arabasıydı. ama yanlış pazarlamalar yapıldı ve aklımızda ozaman için iyi bir yer edinmedi. herkes bana güzel ama honda dior bende onlara dünyanın en iyi motoruna sahip süper donanımlı ekonomik ve ilklerin arabasını yaratarak bu sefer sizi haksız çıkaracak diorum umarım haklıyımdır. ama hnda imdiye kadar beni baya üzdü daha almadan. haziran sonu konuştum bütün bayiler araba yok dediler. güneşliden temmuza belki yazdırırız dediler hemen gittim ağustos başı oldu.temmuz sonu aradım sizi eylüle yazmışız dediler ve çıldırdım. bana zararları 3- 4 milyar nerdeyse ve dahada artabilir. bu nasıl politikadır. arabadan soğutuyorlar insanı . nasıl olsa satıo umurlarında deil tabi
Guzel ama Honda da ne demekmis? Arkadaslarin USA'de en cok satan yabanci markalarin basinda Honda'nin geldigini bilmiyorlar galiba. Guzel ama Hyundai, guzel ama Kia deseler neyse... Dunyanin en iyi motoru olmayabilir, ama dunyanin en dayanikli motorlarini Honda uretir. Yeni 1.8L i-VTEC de daha once sadece Type-R'da bulunan inanilmaz teknolojilere sahip (piston ici yag jetleri ve degisken manifold gibi). Su sira olayini da anlayamadim bir turlu. Gerzekce bir politika izliyor su an Honda Turkiye. Madem araba cok satiyor, nicin ayda 500 tane getireceginize 50 tane getiriyorsunuz? Cok sacma.. insanlar beklemekten paralariyla rezil oluyorlar resmen. Isim vermek istemiyorum ama Ankara'da bizzat tanidigim, birlikte is yaptigim ve arac icin gecen hafta ilk defa gorustugum 2 Honda bayii var. Birincisinden araci yarin hayirlisiyla aliyorum. Bir tane ozel olarak ayarladilar pzt ye kadar benim icin. Ancak araci sirket uzerine alacagim icin ve tek basina kredi cekme yetkim olmadigindan dolayi ortaklarimdan birinin (amcam olur kendileri) mudahale edip kredi almasi lazim. Kendisi de maalesef akciger kanseri oldu yakin bir zamanda ve agir bir kemoterapi tedavisi gordugunden cok ender gelebiliyor sirkete. Yarin gelecek insallah ve halledecegiz. Yoksa sira mevzularina girecegim. Ya da 1. honda bayiinden vaz gecip daha da samimi oldugum 2. honda bayiine ugrayip oradan alacagim araci. Insallah elelrinde vardir da hemen verirler. Yoksa siraya girecegiz ama Eylul kiyagi yaparlar bana mutlaka. Cok adaletsiz, biliyorum. Ama bu devirde torpilsiz is yapilmiyor maalesef...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Juzam -- 14 Ağustos 2006; 0:43:33 >
kızmakta haklısın bende çok kızdım ama bir de onlar açısından düşün bu arabadan fabikanın türkiyeye sadece 517 tane anlaşması var daha sonra ne olur bilmiyorum fabrika vermiyor çunku diğer avrupa ülkelerine verdiği fiyattan verse bu araba türkiyede %60 otv %18 kdv ile 70,000 ytl çivarı satılması gerekiyor bekleyebileceksen bekle bekliyemyceksen bir de mazdayi incele derim