Samsung 40F6500 Samsung 40F6500 3D LED TV 102cm + ASKI APARATI HEDİYE
Ürün Fiyatı 2,612.50 TL Size Özel Fiyatı 2,090.00 TL
Samsung 46F6500 Samsung 46F6500 3D LED TV 117cm + ASKI APARATI HEDİYE
Ürün Fiyatı 3,487.50 TL Size Özel Fiyatı 2,790.00 TL
bakalım bunklar nasılmıs
nisanda satış bu fıyattan baslıyormus
Samsung 40F6500 102cm 3D LED Tele****nik Özellikler
PANEL EKRAN BOYUTU 40" Ekran Genişliği EKRAN TÜRÜ Led TV RESİM GÖSTERİM HIZI CMR 400Hz
ÇÖZÜNÜRLÜK ÇÖZÜNÜRLÜK 1920x1080 Çözünürlük
GİRİŞ-ÇIKIŞ TERMİNALLERİ HDMI 4 USB 2.0 Var (3 Adet) KOMPONENT Var SCART GİRİŞİ Var KOMPOZIT Var ETHERNET Var
EXTRA ÖZELLİKLER 3D Full HD Var 3D SOUND Var DVB-S2 TUNER(HD UYDU ALICISI) Var DVB-C TUNER Var ALLSHARE Var DVB-T Var WI-FI Var WEB BROWSER Var SMART TV Var GÖRÜNTÜ İŞLEMCİSİ 3D Hyper Real Engine İŞLEMCİ Dual Core TELETEXT Var 2D - 3D Çevirme Var
SES ÖZELLİKLERİ HOPARLÖR 2 x 10 W
Samsung 46F7100 modeli hakkında bilgisahibi olan var mı acaba. Yada F Serisi genel özellikleri için yeni bir sayfa yapılabilir mi?
Arkadaşlar merhaba,
Burada çok mühim bir duyum aldım. Samsungun F6 Seirisi yani F6 ile başlayan modelleri DIRECT LED dedikleri yalancı LED miş? Bu doğru mudur. Gerçek led dedikleri ise EDGE LED miş. F7 F8 serilerinin hepsi edge LED miş.
Sonynin sitesinden alıntı:
Edge LED
Edge LED arka aydınlatmalı televizyonlarda TV görüntüsü, likit kristal ekran panelinin üst ve alt uçlarındaki beyaz LED'ler tarafından aydınlatılır. Özel bir kılavuz levhası, ışığı ekranı aydınlatacak şekilde yönlendirir. Ekranın doğrudan arkasında LED bulunmadığından Edge LED televizyonlar inanılmaz incelikte ve hafifliktedir.
Direct LED ile ilgili türkçe bir yazı bulamadım fakat anladığım kadarıyla bunda Tvnin arkasında uzun iki tane LED lamba yardımıyla ekranın her noktasına ışık veriliyormuş. Bu yüzden ekranın ortası karanlık kalıyormuş diğer noktalara göre ve bu lambalar yüzünden TV kalın ve ağır oluyormuş. Onun dışında karanlık sahnelerde zorluk çekiyormuş TV. Edge LED de ise yani gerçek led tv de ise ekranın arkasında her noktada küçük led aydınlatmalar sayesinde her noktadan farklı ışık verilme prensibiyle çalıyormuş. Bu yüzden daha homojen bir renkler ve görüntü elde ediliyormuş. Bu konu hakkında daha kesin bir bilgisi olan varsa yazabilir mi?
Eğer bu söylenenler doğruysa Samsung F6 serisi almak yerine başka markalara yönelebilirim.
quote:
Orijinalden alıntı: Evrenukal
Arkadaşlar merhaba,
Burada çok mühim bir duyum aldım. Samsungun F6 Seirisi yani F6 ile başlayan modelleri DIRECT LED dedikleri yalancı LED miş? Bu doğru mudur. Gerçek led dedikleri ise EDGE LED miş. F7 F8 serilerinin hepsi edge LED miş.
Sonynin sitesinden alıntı:
Edge LED
Edge LED arka aydınlatmalı televizyonlarda TV görüntüsü, likit kristal ekran panelinin üst ve alt uçlarındaki beyaz LED'ler tarafından aydınlatılır. Özel bir kılavuz levhası, ışığı ekranı aydınlatacak şekilde yönlendirir. Ekranın doğrudan arkasında LED bulunmadığından Edge LED televizyonlar inanılmaz incelikte ve hafifliktedir.
Direct LED ile ilgili türkçe bir yazı bulamadım fakat anladığım kadarıyla bunda Tvnin arkasında uzun iki tane LED lamba yardımıyla ekranın her noktasına ışık veriliyormuş. Bu yüzden ekranın ortası karanlık kalıyormuş diğer noktalara göre ve bu lambalar yüzünden TV kalın ve ağır oluyormuş. Onun dışında karanlık sahnelerde zorluk çekiyormuş TV. Edge LED de ise yani gerçek led tv de ise ekranın arkasında her noktada küçük led aydınlatmalar sayesinde her noktadan farklı ışık verilme prensibiyle çalıyormuş. Bu yüzden daha homojen bir renkler ve görüntü elde ediliyormuş. Bu konu hakkında daha kesin bir bilgisi olan varsa yazabilir mi?
Eğer bu söylenenler doğruysa Samsung F6 serisi almak yerine başka markalara yönelebilirim.
Anladığım kadarı ile "edge led" kenarlara konumlanan led'ler ile tvnin aydınlatılması "direct led" ise tv'nin arkasına konumlanan led'ler ile tv'nin aydınlatılması. Aslına bakarsanız direct led'in daha iyi olması gerekir. Bölgesel aydınlatma yapabilir çünkü. Kötü tarafı ise biraz kalın olması imiş. Neyse sonuçta bence hepsi aynı halt. Bence iyi tv plazmadır. Ondan iyisi oled.
Tam olarak o şekilde değil direct ledde sadece 2 tane uzun lamba var yani iki tane cıta gibi düşün. Fakat EDGE Led de yani gerçek ledde arkası full küçük küçük led ampuller varmış. Yani bölgesel aydınlatmayı faln çok daha iyi yapar. Şu şekilde düşün rakamları tamamen atıyorum fakat mühendis kimliğimle konuşuyorum ; 1 metrekare alanı 2 tane cıta üzerindeki 50 tane lambayla mı daha homojen aydınlatırsın yoksa o 1 metrekare içindeki 250 tane dağılmış halde bulunan küçük lambayla mı?
Burada ki mantık bu. Ben kesinlikle Direct Led tercih etmem ( aynı fiyata rakip firmalarda Edge led varsa)
quote:
Tam olarak o şekilde değil direct ledde sadece 2 tane uzun lamba var yani iki tane cıta gibi düşün. Fakat EDGE Led de yani gerçek ledde arkası full küçük küçük led ampuller varmış. Yani bölgesel aydınlatmayı faln çok daha iyi yapar. Şu şekilde düşün rakamları tamamen atıyorum fakat mühendis kimliğimle konuşuyorum ; 1 metrekare alanı 2 tane cıta üzerindeki 50 tane lambayla mı daha homojen aydınlatırsın yoksa o 1 metrekare içindeki 250 tane dağılmış halde bulunan küçük lambayla mı?
Burada ki mantık bu. Ben kesinlikle Direct Led tercih etmem ( aynı fiyata rakip firmalarda Edge led varsa)
anlam kargaşası var sanırım :) ; edge led kenardan led aydınlatmadır ismindende bellidir edge=kenar , Full led ise komple led döşenmiş halidir. direct led nedir bilmiyorum, http://forum.donanimhaber.com/m_35399870/tm.htm
Peki sence hangisi daha kaliteli görüntü vermekte?
Çünkü bütün markaların en üst modellerinin hepsi edge led. Full Led de başka bir teknoloji mi acaba?
quote:
Çünkü bütün markaların en üst modellerinin hepsi edge led. Full Led de başka bir teknoloji mi acaba?
Asıl kalite/performans full led olanlar bu tartışmasız. ama malum tek başına full/edge olması bir şey ifade etmiyor; görüntü işleme ve iyileştirme yazılımları, panelin karakterisitik özellikleri (IPS panel vs..) bir bütün olarak düşünmek lazım.
quote:
Orijinalden alıntı: yusuftaner
quote:
Asıl kalite/performans full led olanlar bu tartışmasız. ama malum tek başına full/edge olması bir şey ifade etmiyor; görüntü işleme ve iyileştirme yazılımları, panelin karakterisitik özellikleri (IPS panel vs..) bir bütün olarak düşünmek lazım.
Ben bu konuyu biraz kafama taktım bayağı bir bilgi edindim. İşsizlik başa bela yemin ediyorum
Şimdi Direct LED var ki bu LEDlerin ilk teknolojisi, Edge LED var ve birde son teknoloji olan FULL DIRECT LED var nano led diye de geçiyor.
Burada Full LED i hiçbirsiyle karşılaştırmamak lazım. Apayrı bir mevzu.
Direct Led ve Edge LED arasında farklar var şöyle anlatayım;
*Edge Led Çerçevenin oralardan içeriye doğru bakan LED ışık kaynakları var ve çok özel bir yansıtıcı sayesinde (ortaya fazla kenarlara daha az yansıtma gibi) ekranın her noktasına homojen ve canlı renkler sağlıyor. Bu sebepten ürün Direct Led e göre çok çok daha az enerji harcıyor ve daha hafif oluyor.
*Direct Led ise Ekranın arkasında yansıtıcı olmadan direkt olarak led ışıklardan geliyor görüntü. Ekranın arkasının Ledlerle dolu olmasından dolayı ürün kalın ve ağır oluyor , bunun yanı sıra plazmalar kadar enerji tüketiyor (çünkü çok daha fazla lamba kullanılıyor.) Fakat performansının daha iyi olduğunu söyleyenler var.
*Full Led ise yeni üretilmiş olan teknoloji sayesinde direct Led deki mantığın aynısı fakat ledlerin boyutları o kadar küçültülmüş ki kalınlığı edge kalınlığında oluyor ve performansı her ikisindende fazla oluyor. Çünkü çok çok daha fazla led kullanılıyor. Renkler çok daha canlı,parlak ve gerçekçi oluyor ve her noktada aynı performansı alıyorsunuz. Bu galiba birtek LG nin 2013 model 9 serisinde olacakmış. Türkiyeye gelir mi bilemem. Çok çok fazla enerji tüketimi olacak ve çok pahalı olacaktır ürün. Gerçi o parayı veren elektrik faturasını takmaz gibi geliyor
*OLEDler ise bambaşka o konuya girmiyorum.
Sonuç olarak karar ürünü alacak kişinin. Ben Edge Led tercih ederim.