Şimdi Ara

Pek Çok PC Uzun Süre PS4'ün Gücünü Yakalayamayacak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
11 Misafir (1 Mobil) - 10 Masaüstü1 Mobil
5 sn
243
Cevap
1
Favori
7.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  
       Sony'nin yeni nesil oyun konsolu PlayStation 4 yetenekleri ve teknik özellikleriyle endüstridekileri etkilemeye devam ediyor. Bu isimlerden birisi de Just Cause isimli serisiyle tanınan Avalanche'ın yardımcı kurucularından Linus Blomberg.

Günümüzde PC teknolojinin mevcut konsol performanslarını alaşağı ettiği konusunda hem fikir olan Blomberg, bu yüzden acilen yeni nesil konsollara ihtiyaç duyulduğunu şu sözlerle dile getiriyor:

"Yeni bir konsol dönemine girmek sayılı sebeplerden dolayı her zaman için heyecan vericidir. PC'ler teknik açıdan konsolları yıllar önce alt etti, üstelik masa üstü konsollar artık mobil platformla market payı paylaşır durumda. Yeni konsollara umutsuzca ihtiyacımız olduğunun belirtileri bunlar. PS4 sadece donanımsal açıdan başarılı bir alet değil, sosyal paylaşım detaylarıyla mobil platformla ilişkilendirilmiş bir hale gelecek. Bizim geliştireceğimiz tipte oyunlarla mükemmel uyum sağlıyor. Bu sayede açık dünya oynanışına sahip oyunlar yeni bir seviyeye taşınacak. Üstelik Sony'nin 8 GB Ram kullanmasından çok memnunum. Çünkü bu pek çok PC'nin teknik açıdan PS4'e üstünlük kuramayacağı anlamına geliyor."

• PC kullanıcıları bu habere pek sevinmeyecek gibi
  • Ben istesem şimdi gider PC'ye 12 Gb ram takarım PS4 öylece bakar..Bumu yani üstünlük ..

< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Boş laf bunlar. PS4 çıktığında sanki PC için donanım çıkmayacak 2014'de AMD yeni ekran kartları ve işlemcilerini çıkaracak o zaman PS4 bakacak bence :D. Sittin sene konsollar PC ile yarışamaz :) (Bence)

• quote:

Orijinalden alıntı: patriotic*

PC kullanıcıları bu habere pek sevinmeyecek gibi

Neden sevinmesinler ki? Nasıl olsa PC açık platform ve güçlendirebilmenin sınırı yok. PS4 ne kadar güçlü çıkarsa, PC de o kadar az kısıtlanır. Bu her iki taraf için de güzel haber.

Bu arada zamanında PS2 çıktığında ciddi anlamda güçlü bir cihazdı ancak PS4 için aynı güç üstünlüğünden bahsetmek pek mümkün değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 11 Mart 2013; 10:28:50 >
  • FerreT

eyvah eyvah!! ne yaptın sen..

• PC kullanıcıları bu habere pek sevinmeyecek diyen akıllı vatandaş neyin kafasını yaşıyor merak içerisindeyim. Kaldı ki yeni nesil konsolları x86 mimarisi yani PC ye oldukça benziyor bu nedenle multi platform oyunlar PC de daha iyi olacak . Şimdi buna üzülelim mi bumudur yani sendeki beynin çalışma mantığı , ya da bu tarz düşünenler mantığı ? Aksine sevinmesi lazım PC kullanıcılarının zira daha iyi grafikte ve optimize edilmiş oyunlar oynayabilecekler. Evet haklısın üzülmeleri lazımmış gerçekten...

Adam kısmen doğru söylemiş piyasada ki çoğu PC de 4 GB ram var fakat sırf ram kapasitesine bakarak bunları söylemek saçmalıktır kaldı ki bende 16GB ram var kaldı ki ben bu 32 de yapabilirim çok ucuza mal olur , günümüzde ramlerin ne kadar ucuza satıldığını bilmeyen yoktur sanırım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Pazartesi hafta başı başlık süper ,1 hafta BSC hiç haber girmesede bu haber götürür. BSC çalışanlarına eve gidip tatil yapmak için çıkış yapmaya başlamışlardır...1 hafta sonra görüşürüz
  • "pek çok pc" ne demek ya isteyen ps4 ün 8 katı iyi sistem toplar ne demek şimdi bu

• PS4 çıktığında çoğu orta üst düzey pclerden güçlü olacağı kesin her şey donanım değildir bir makinede. İşletim sistemi Donanım bir bütün şekilde çalışsaydı pc de şuan BF3 dan 60 fps alıyorsanız o durumda 80 90 fpsye çıkardınız. İ.S. uyumsuzluğunun bir örneği AMD nin FX Bulldozer serisidir İ.S. uyumsuzluğundan bazı oyunlarda Phenom II x4 ü geçemiyordu o işlemci. Hala o işlemciyi full kapasitede çalıştırabilecek bir sistem yok AMD o kadar ileri bir teklonojiyi çok erken çıkarmasından dolayı bulldozerler hayal kırıklığı oldu. Şuan PS4'ün işletim sistemi komple donanıma göre yazıldığından dolayı kendisiyle aynı düzeyde hatta üst düzeyde çalışan bir pc sisteminden aynı görsellik kalitesinde daha çok fps alabilir. Şimdiden kesin konuşmayalım hele bir çıksın yeni nesil oyunlar ozaman anlaşılır zaten.

• SoulCr4dle

adamsın ben yazmaya üşenmiştim..

• hayatımda duyduğum en saçma açıklama pc demek para demek parası olan en iyi pcye sahip olur konsollar yanına bile yaklaşamazlar......
  • FerreT11.03.2013 10:25:29Ben istesem şimdi gider PC'ye 12 Gb ram takarım PS4 öylece bakar..Bumu yani üstünlük ..

--------
    Hatta 64 gb ram bile takarım ben :D
  • Size gore teknik acidan ustunluk saglamayan cihazlar koskoca interneti meydana getirdi o zaman ben web sunucu yerine konsol alayim sitemi veya sizin kullandiginiz networkleri kurmak icin :D
  • Yav he he.
  • bu artık bılınen bırsey...ılk 3 sene yıne onder olur sonradan pc gecer bu kacınılmaz bır realıte...ama 8gb ram gercekten bır devrım konsollar ıcın...
  • Yahu nedir bu konsollarla pc yi kıyaslama muhabeti?? Hiç bir konsol pc ile kıyaslanamaz..Konsol oyun,fim ve multimediadan ibarettir..Ama pclerin girmediği kullanılmadığı alan yoktur..Bugün konsolların yapımı için bile pcler kullanılmaktadır..Oyunlar içinde yine pcler kullanılmaktadır..Benimde bir el ve bir ev konsolum var fakat onların yeri ayrı pcnin yeri ayrı..

Ayrıca konsollarda multiplayer oynarkenki oyuncu sayısı bile konsolların geride kaldığını gösteren etkenlerden birisidir :)

• O uzun süre dediği taş çatlasın maksimum 8 ay sürer 3-4 ayda bir zaten yeni pc donanımı çıkıyor.Konsollarda sabit donanım mevcut olduğu için bu yönde bir idda'da bulunmuşlar pc'lerde toplama sistem olduğundan.Optimize konusundan dolayı bunları söyliyor olabilirler.

• faka bastık bu habere girilmez artık yine pc ciler basar burayı
  • giriş seviyesi pc ler için söylemiş herhalde, çünkü onlar bile mevcut konsollara fark atmış durumda. eskiden konsol çıkınca her donanımından ayrı ayrı ne kadar güçlü olduğundan bahsedilirdi ama farkındaysanız ps4 ün donanımı açıklandı açıklanalı sadece çok olan ram den bahsediliyor. next gen oyun göstersinler ondan sonra konuşsunlar, icraat istiyoruz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.