Şimdi Ara

Plextor, TLC tipi NAND flash bellek yongalarına sahip SSD prototipini sergiledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Plextor, TLC tipi NAND flash bellek yongalarına sahip SSD prototipini sergiledi


     

    Plextor, CeBIT 2013 fuarında TLC NAND flash bellek tabanlı SSD prototipini sergiledi.
     
    İhtiyaca göre 128 GB, 256 GB ve 512 GB olmak üzere üç farklı kapasite seçeneği sunan SSD'ler, 19 nm'lik üretim süreci teknolojisiyle geliştirilen Toshiba TLC (Triple-Level Cell) NAND flash bellek yongalarına, Marvell 88SS9189 kontrolcüye ve SATA-III (6 Gb/sn) arayüzü desteğine ev sahipliği yapıyor. SSD'lerde sırasıyla 256 MB, 512 MB ve 768 MB kapasiteli DDR3 ön belleğe yer verilmiş durumda.


     

    128 GB kapasiteli model saniyede 530 MB'a varan sıralı okuma hızına, saniyede 380 MB'a varan sıralı yazma hızına; 256 GB kapasiteli model saniyede 540 MB'a varan sıralı okuma hızına, saniyede 450 MB'a varan sıralı yazma hızına; 512 GB kapasiteli model saniyede 540 MB'a varan sıralı okuma hızına, saniyede 465 MB'a varan sıralı yazma hızına erişebiliyor. SSD'lerin rastgele 4 KB okuma performansları 80.000 IOPS; rastgele 4 KB yazma performansları ise 72.000 IOPS şeklinde açıklanmış.
     
    Hücre başına 3 bit veri depolayabilen TLC tipi NAND flash bellek yongaların hem üretim maliyeti hem de program / silme döngüsü daha düşük seviyede.

     

    Plextor'un, TLC NAND flash bellek tabanlı SSD'lerini ağustos ayına doğru piyasaya sürmesi bekleniyor. 


     


    Plextor, TLC tipi NAND flash bellek yongalarına sahip SSD prototipini sergiledi








  • SLC (Single-Level Cell), TLC(Triple-Level Cell) ve MLC (Multi-Level Cell)'nin özellikleri nelerdir? Mantıken bakıldığında MLC en iyileri gibi duruyor, amma lakin ki öyle değildir.

    Bilgi sahibi olan birileri açıklarsa bizleri mutlu etmiş olur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: V4LKyR
    SLC (Single-Level Cell), TLC(Triple-Level Cell) ve MLC (Multi-Level Cell)nin özellikleri nelerdir? Mantıken bakıldığında MLC en iyileri gibi duruyor, amma lakin ki öyle değildir. Bilgi sahibi olan birileri açıklarsa bizleri mutlu etmiş olur.

    SLC en iyileri ve her bir hücreye tek bir veri yazılıyor. Fakat en pahalısı
    MLC ise her bir hücreye 2 veri yazıyor. Gecelde piyasadaki çoğu bundan.
    TLC ise her bir hücreye 3 veri yazabiliyor ve üretim maliyeti daha düşük. Bu yüzden bu modellerde fiyat biraz daha düşecektir. Fakat SSD lerde yazma silme sayısı kısıtlı olduğundan dolayı TLC lerde bu daha da düşük olacağından, uzun ömür açısından pek iyi olmayacaklar. Bu yüzden fiyatları ucuz, ömürleri kısa diskler olacaklar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.