Şimdi Ara

Water Cowboy ; Güç kaynağı ve Su soğutma bir arada

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Su soğutma sistemlerini büyük ve kullanımı zormu buluyorsunuz? Water Cowboy (DC-WCPW450) isimli ürünü incelediğinizde bu düşüncelerinizin tümü değişebilir. İsmi pek duyulmamış, Japonya bazlı bir firma olan Dijital Cowboy tarafından üretilen Water Cowboy, güç kaynağı ile su soğutma sisteminin bir araya getirilmesinden meydana gelen bir ürün.

    Tayvanlı bir üretici olan SevenTeam'in üretmiş olduğu 450W'lık bir güç kaynağı içine gömülü olan su soğutma sistemi, Soket 754/939 AMD işlemciler ve LGA 775 Intel işlemciler ile uyumlu bir CPU su bloğu ile gelmekte. Firma, soket AM2 için ileri tarihlerde uyumlu modellerin çıkacağını belirtiyor.

        

    Su haznesi, su pompası ve radyatörü, 150×176×100mmboyutlarındaki güç kaynağının içine gizlenmiş olan su soğutma sisteminde, güç kaynağını ve ısınan suyu 12CM'lik bir fan soğutuyor. Fanın düşük devirde 20dBA, yüksek devirde ise 32dBA gürültü oranı olduğu belirtilmiş. Manyetik yalıtımlı çelik kasaya sahip olan sistemin, güç kaynağının, +12V1 için 16A, +12V2 için 16A, +5V için 30A, -12V için 0.8A ve +5VUSB için 2.5A güç çıkış değerleri bulunmakta. ATX 2.0 standartlarını destekleyen güç kaynağı 8 adet moleks tipi, 1 adet disket sürücü, 2 adet sata, 2 adep PCIe, 1 adet 4 pin 12V ve 1 adet 8 pin 12V çıkışına sahip.

    200W'a kadar güç ihtiyacı bulunan işlemcileri soğutabildiği belirtilen Water Cowboy'un henüz tarafsız bir site tarafından yapılmış incelemesi bulunmadığından dolayı, üretici firmanın yayınladığı teknik verilerle sınırlı kalıyoruz. Firmanın sitesindeki ürün ile ilgili sayfada, Intel D 830 çift çekirdekli işlemci (3.0GHz, 2MB, 800MHz FSB, Socket 775) ile yapılan bir testin grafiğine yer verilmiş.

    Yukarıdaki grafiktede görülebileceği gibi işlemci ısısı, yük altında değilken 40 derece, 26 dakika süren yüklenme periyodunun ardından ise 67 dereceye ulaşmış. İşlemcinin ısısının düşük bir ivme ile sürekli artan bir grafik çiziyor olması, soğutma sisteminin uzun süreli kullanımlarda pek başarı sağlayamıyacağını gösteriyor.

    Hız aşırtma severler veya üst seviye işlemcilere ve sistem bileşenlerine sahip kullanıcılardan daha çok, sessiz ofis ve oturma odası bilgisayarları için yetecek düzeyde performans sergileyen Water Cowboy'un henüz Japonya dışında satılıp satılmıyacağı açıklık kazanmamış durumda. Fikir olarak iyi fakat performans olarak pek başarılı olmayan Water Cowboy'un Japonya satış fiyatı 25.800 yen yani yaklaşık 230$ olarak belirlenmiş.








  • düşünce olarak süper. gelişmeye açık bi alana benziyor. diğer firmalar da bu fikre eğilseler, daha iyi sonuçlar çıkar bence.
    bir de, AMD işlemcilerde yapılmış test sonuları olsaymış, karşılaştırma imkanı olurdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcok -- 25 Mayıs 2006; 23:37:06 >
  • @speed step sonunda padişah olmuşun neyse konuyu dagıtmayalım

    iyi düşünülmüş yalnız gelişmesi ve fiyatı düşmesi gereken bir cihaz
    amac sessizlikse xaten kaliteli pasif sogutma hadi olmadı çok düşük devirli (9dba lık) fanlı sogutma ilede bu degerlere ulaşılabilir. hem daha ucuza gelir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LINEBACKER -- 26 Mayıs 2006; 0:13:05 >
  • bunlara gerenk yok
    eger performans ıstıyosanız sese katlanıcanız artık
  • bence su soğutma yapılıyorsa vga yıda soğutmalı. düşünsenize bilgisayarın en çok ses yapan parçası işlemci fanı mı yoksa vga fanı mı? sizi bilmem ama bende vga fanı deli ses yapıyor hemde değiştirmeme rağmen.

    yakında su soğutmam tamamlanıyor bitince resimler koyarım ve anlatırım.
  • Bence biraz gereksiz gibi
  • gerçekten düşünce güzel ama performans çok kötü, o paraya çok daha iyi porformaslı soğutma sistemi yapılabilir yada alınabilir her neyse,

    Bence PSU boyutlarında aynı zamanda psu olan, şu anki kasalarımız PSU nun biraz uzun olmasın el veriyor, gerekirse daha uzun PSU boyutunda güzel bir su soğutma sistemi yapılırsa çok daha süper olur bence, hem yer tasarrufu hemde su soğutma sistemi olur insanların.
  • fiyat düşmez jp de dünaynın en pahalı kenti boşuna işcilik cok pahalı demiyorlar gerci tr de dünyanın en pahalı kenti ama ne yaşam ne işçilik nede bizi yönetenler karşılaştırılır
  • yenilik için her şeyi yapıyolar.. bence komple kasaya monteli bişeyler yapsınlar..
  • parası olana güzel bişey


    ama ben o kadar parayı ona vereceğime gider bi işlemci alırım
  • Gerçekten çok Compact bir yapı oluşturulmuş.Güzel bir ürüne benziyor.Ama Okadar performanslı olduğunu söylemek zor.Gerçi herşey Perfornmans da Değil Unutmadan
  • bnce harika bir düşünce çnkü bakarsanız kasalarda güç kaynakları ile cdromlar arasında uzun bir koridor war oraya komple bi soğutma koysalar we psudan çıkan elektrik kabloları gibi 3tanede soğutma bloğu inse chipset vga cpu için hiçte fena olmaz..ii yazdım heeama o aradaki boşluk değerlendirilmeli hele büyük kasalarda falan o koridor resmen devasa oluyor..
  • bu aletin içi nasıl ki.. pompası, radyatörü felan küçücüktür ya..
  • böyle kompakt ve rahat kullanımlı bileşenleri seviyorum...... ...ancak fiyat yükesk, performans zayıf ve tabiki ekran kartıda,hardisk falan da soğutmaya dahil edilse....eee ne demişler isteyenyenin bi yüzü...
  • Bence bu ürünün performansından daha çok tasarımı önem taşıyor. Aramızda su soğutma sistemleri tasarımıyla uğraşan bir çok arkadaş var. Stacker gibi 2. bir güç kaynağı yuvası olan kasalarda kullanılmak üzere, bir güç kaynağının içi boşaltılarak buna benzer pratik su soğutma sistemleri dizayn edilebilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Speed-Step

    Bence bu ürünün performansından daha çok tasarımı önem taşıyor. Aramızda su soğutma sistemleri tasarımıyla uğraşan bir çok arkadaş var. Stacker gibi 2. bir güç kaynağı yuvası olan kasalarda kullanılmak üzere, bir güç kaynağının içi boşaltılarak buna benzer pratik su soğutma sistemleri dizayn edilebilir.


    Güzel Fikir
  • geliştirilmesi gereken bir yöntem
  • kompakt tasarımlar ve soğutma - psu kombinasyonu pazarlama stratejisi açısından umut verici gibi görünse de performans/fiyat oranı satışlarını belirler.
  • ben aslında bu tür sistemlere karşı biriyim bence boruların içinde su yerine daha yüksek yoğunluğa sahip başka ve daha soğutucu ve soğukluğunu daha çok koruyan ( tabii böylece fan da fazla çalışmayacak ) bir madde olmalı diye düşünüyorum.

    tasarımı ise güzel en azından fazla yer kaplamamış ve psu in içine gömülü olarak geliyor , en azından başlangıç fikridir

    aslında bi de benim fikrim var ; neden buzdolaplarındaki sistem denenmiyor ; mesela ebat olarak daha küçük bir kasaya bir dış kılıf giydirilip ; bu kılıfa bir termostat düğmesi ve küçük bir sessiz motorla ki koca buzdolapları bile ne kadar sessiz çalışıyor düşünün bir kere ,

    harika bir soğutma elde edilebilir ; hem ayarlanabilirde böylece sanırım hiç fana gerek te kalmayacaktır ; ne psu ne gpu ne de cpu için ne dersiniz

    hoş olmazmıydı ?




  • düzenli olarak "aklıma buzdolabındaki sistem geldi" diyen bi kullanıcı çıkıyo enteresan :)

    var hali hazırda bu tür cihazlar ama pek kompact diiler korkarım. üstelik enerji sarfiyatlarıda sürekli kullanıma pek uygun diil. buzdolabının içindeki elmalar armutlar yoğurtlarda ısı yaymazlar sürekli olarak ;)

    neyse cihaz hoşmuş takdir ettim ben ayrıca 830 u fena soğutmamış. 8xx lerden daha çok ısınan işlemciler olmadıığını düşünürsek başka işlemcilerde kullanılabilir rahat rahat gidime geliyo. fazladan bi fan daha kullanmıyo hemide.

    ayrıca 230 dolarda 450watt suppyl ve su sogutma için çok diil :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.