Şimdi Ara

Apple, uygun fiyatlı iPhone'da Qualcomm Snapdragon çözümünü kullanabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Apple, uygun fiyatlı iPhone'da Qualcomm Snapdragon çözümünü kullanabilir


    Son çeyrekte iPhone 4 ve iPhone 4S'ye olan talebin üst düzey olmasıyla birlikte uygun fiyatlı iPhone için çalışmalarına hız veren Apple, son iddiaya göre, fizibilite çalışmaları kapsamında uygun fiyatlı iPhone'da Qualcomm'un Snapdragon çözümünü kullanma konusunu bir süredir değerlendirmekte.

    Bu iddiasını bir adım daha öteye taşıyan China Times'a göre Apple'ın Snapdragon işlemcilerinin üretimi için TSMC ile anlaşmış durumda.

    Aslında China Times'ın bugün dillendirdiği bu iddia yeni değil. Normalde 2010 yılından bu yana kendi yongasını tasarlayan Apple'ın düşük fiyatlı iPhone'da maliyet kaleminde iyileştirme sağlayabilmek için Qualcomm'un Snapdragon işlemcilerine yer vereceğini bu yılın başında Detwiler Fenton isimli bir analist ilk defa dile getirmişti.

    Snapdragon işlemcilerinin kullanılmasıyla maliyetin biraz daha minimize etme konusunu ise şöyle açıklayalım. Snapdragon, bir yongada sistem çözümü ve üzerinde Wi-Fi ve Bluetooth ile 3G yongalarına sahio. Dolayısıyla Apple, Snapdragon'ları kullanırsa telefonda ek bir Wi-Fi / Bluetooth ile 3G ya da 4G yongalarına yer vermek zorunda kalmayacak. Bu sayede Apple, tek bir ünite ile telefonun en önemli özelliklerini sağlamış olacak.

    Öte yandan ortaya attığı iddiaların gerçekleşmesi konusunda başarılı bir karnesi bulunan KGI Securities'in analistlerinden Ming-Chi Kuo ise şimdiye kadar yazdığı raporlarda Apple'ın uygun fiyatlı iPhone'da kendi tasarımı A6 işlemcisine yer vereceğini belirtmişti ki Apple'ın son dönemdeki yatırımları incelendiğinde Kuo'nun bu iddiası akla daha uygun gelmekte. Fakat yine de uygun fiyatlı iPhone'u görene kadar konuşulan ve çizilenlerin iddia olduğunu unutmamakta fayda var.





  • Snapdragona optimize edilmiş IOS işletim sistemi diğer benzer chipsetli snapdragon işlemcili telefonlara da son kullanıcının bir miktar uğraş ile ios'u kurmasını sağlayabilir.

  • Dalga mı geçiyosunuz ya!

  • Artık iphonun steve jobs ile öldüğüne inananlardan biri oldum...

  • O değilde Qualcomm bu sene parayı kırdı

  • Bu durumda IOS yüklenmesi aşamasında cihaz kimlik doğrulaması ne şekilde olacak, merak ediyorum.

  • İphone inişte.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    İphone inişte.


    Hisseleri de epey düşmüştü Tim başa geçtikten sonra,yanılmıyorsan Tim'in hamlelerinden sonra 200 dolar civarı bir düşüş yaşamıştı.

  • Nasıl Mac'ler Intel'e geçince diğer PC'ler OS X çalıştırdıysa burada da aynı şey olabilir. iOS 6 çalıştıran Nexus 4 muhtemel.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: haymatloshan

    quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Menİphone inişte.
    Hisseleri de epey düşmüştü Tim başa geçtikten sonra,yanılmıyorsan Timin hamlelerinden sonra 200 dolar civarı bir düşüş yaşamıştı.


    Evet öyle haberler yayınlandı detaylardan pek anlamasamda, steve jobs döneminden sonra düşüşe geçtiği açık.

  • Tim cook ile düşüşe geçti diyenler Apple'ı araştırın bir bu derece kar elde edebilmesini kim sağlamış bir öğrenin :) Tim Cook dediğiniz adam bir şirket nasıl kar elde eder sorusuna Dünya'dak en iyi cevabı verecek insanların başında gelir :) Yani bilmeden atıp tutmayın bence yok tim batırdı apple'ı felan diye :)

  • aslında amiral gemisi olarak ip5, daha ucuz isteyenler için 4s ve 4 satma politikası oldukça mantıklıydı. 4s satışları da bunu doğruluyor. şimdi neden böyle bir şey yapıyorlar ki? üstelik hazır yapılmışı varken şimdi bir de yeni telefon için uğraşacaklar.
    not: "apple mühendisleri bunları düşünemiyor da sen mi düşünüyorsun" diyecek olanlar, demeyin.

  • fanlar baya bozulacak bu ucuz iphone işine... pahalın olunca kendilerini soyutluyorlardı bu dünyadan,o dünyada gitti...

  • bir teknoloji firmasının avm mağazasındayim iPhone 5 e talep günden güne azalıyor elimde devamlı iphone 4 ve 4s oluyor ve bu aralar 4s te bi kıtlık var...

    neredeyse 3 sene önce çıkan iphone 4 bile süper derecede satıyor ...

    ucuz iphone çıkmasa bile apple 4 ün üretimini tamamen durdurup 8 gb 4s seçeneğini çıkarsa emin olun apple en az iki sene daha 4s ten ekmek yer ...

    Apple ve politikalarını sevmeyen biri olarak 4s in fiyatı düşünce 70 yaşındaki babama almayı planlıyorum ...

    Apple da şuana kadar gelmiş geçmiş en baba cihaz 4s tir ...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: acmtncy

    aslında amiral gemisi olarak ip5, daha ucuz isteyenler için 4s ve 4 satma politikası oldukça mantıklıydı. 4s satışları da bunu doğruluyor. şimdi neden böyle bir şey yapıyorlar ki? üstelik hazır yapılmışı varken şimdi bir de yeni telefon için uğraşacaklar.
    not: "apple mühendisleri bunları düşünemiyor da sen mi düşünüyorsun" diyecek olanlar, demeyin.

    Kesin olan birsey yok ki ben bu cihazin cikcagina ihtimal vermiyorum.

    Adamlar her sekilde bir nesil hatta iki nesil once ki cihazlarini rahatlikla satabiliyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxxx1

    fanlar baya bozulacak bu ucuz iphone işine... pahalın olunca kendilerini soyutluyorlardı bu dünyadan,o dünyada gitti...


    bence de çok üzülecek bazıları ucuz iphone'lar çıkınca

  • vaybe şimdi nasıl hava atacaklar vaşşş üzüldüm şimdi

  • Bence ucuz iphone tüketimine çok güzel bir ayna tutacak.

    * Apple'ın elitliğin olmayıp işlevinin olduğu bir telefon. ucuz iphone
    * Apple'ın elitliğinin olup işlevinin olduğu bir telefon. İphone

    Tahminen bu iki ayfonun piyasada olduğu andan itibaren 1. sene ile 2. sene arasındaki satışlar tüketicinin ayfonu ne için aldığını ortaya çıkaracak.

  • Ee bu durumda ioslu çakma merdiven altı cihazlar piyasaya girecektir. Malum qualcomm dan işlemci tedarik edip bir şekilde klonlayacaklardır. Hatta tipi de pahalı iphone şeklinde yaparlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nightmare70

    Tim cook ile düşüşe geçti diyenler Apple'ı araştırın bir bu derece kar elde edebilmesini kim sağlamış bir öğrenin :) Tim Cook dediğiniz adam bir şirket nasıl kar elde eder sorusuna Dünya'dak en iyi cevabı verecek insanların başında gelir :) Yani bilmeden atıp tutmayın bence yok tim batırdı apple'ı felan diye :)

    yav he he asıl sen git araştır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.