Şimdi Ara

KONU KAPATILDI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrah266 -- 12 Mart 2013; 21:25:40 >

• Arkadaşlarrr yokmu yorum atacak birileri.. :-(
  • arkadaşım sadece conta yaktıysan fazla üzmez
    ancak dedikleri gibi kapakta ya da kapağın altında da problem çıkabilir o zaman masraf artar.
    bunun cevabını zaten ancak sanayide verirler yani birinin kapağı açması lazım sana net fiyat söylemek için.

bu arada eski araçlar hararet yapmaya müsaittir
    yokuşta veya şehir içinde gözünüz hep hararette olmalı
    bu mevsimde conta yaktıysa yaz aylarını düşünemiyorum
    onu yaptırdıktan sonra soğutma sistemini de gözden geçirin
  • Cevap için çok teşekkürrler kardeşim sağolasın.. Yani maksimum böyle bir arzadan ne kadar çıkar onu merak ettim ona göre para ayarlayıp çekecem sanayiye. araç 89 model bi sıkıntı yoktu önceleri akrabama verdim uzun yola gitmiş aracın suyuna bakmadan araçtada su yoktu o yuzden yanmıs suyla yağ karışmıştı bınmıyorum zaten suan marsa bıle basmıyorum :S
  • arkadaslar yokmu fiyat tahmini olan :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrah266

Selam arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi malesef aracım conta yaktı ustaya götürdüm net bir fiyat vermedi sinirlendim çıktım sanayiden sormadım kimseyede nakit olmadığı için böyle birşey daha önce başıma gelmemişti o yüzden tedirginim biraz zor zamanda olunca bide şaşırdım kaldım şimdi tek duam masrafın az olması üst kapak çatlaksa fiyat artar dediler şimdi sizden istediğim destek bu konuda beni aydınlatmanız yani ne nasıl olur ne kadar tutar ne yapmalıyım bunları sizden duymak istedim konu hakkında bilgi sahibi olan tecrübeli arkadaslar yorumlarını benimle paylaşırsa çok memnun olurum herkese eyvallah şimdiden hayırlı akşamlar...

_CEVAPLARINIZI BEKLİYORUMMMM_

Geçmiş olsun arkadaşım. Geçmişte benim de 2 sefer contam yandı, her ikisindede kapak taşlandı. Sizin olayınıza gelirsek, contanın yandığını fark ettiğiniz anda aracınızı hemen stop ettiyseniz tahminim büyük hasar oluşmamıştır. Burası çok önemli... Sadece contanın değimesi yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Ama farkına varmayıp da o halle yol yaptıysanız, aracı sıkıştırıp daha çok hararet yaptırdıysanız o zaman durum farklı boyutlara gelmiş olabilir. Mesela üst kapağı çatlatmış olabilirsiniz, bu durumda dikiş yapılması gerekir. Üst kapak hararetten peçlenebilir o zaman taşlamaya gitmesi gerekir. Yani ikinci durumda masraflar bir hayli artmış oluyor. Kapak sökülmeden belli olmaz. Umarım aracınızda büyük hasar yoktur da ucuz yollu atlatırsınız.

Bu işlemleri yaptırdıktan sonra size önerim radyatörü temizletip şişletin. zamanla radyatör içi gözenekler küften pastan tıkanabiliyor. Bu da hararete sebebiyet verebiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kak0s1

quote:

Orijinalden alıntı: emrah266

Selam arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi malesef aracım conta yaktı ustaya götürdüm net bir fiyat vermedi sinirlendim çıktım sanayiden sormadım kimseyede nakit olmadığı için böyle birşey daha önce başıma gelmemişti o yüzden tedirginim biraz zor zamanda olunca bide şaşırdım kaldım şimdi tek duam masrafın az olması üst kapak çatlaksa fiyat artar dediler şimdi sizden istediğim destek bu konuda beni aydınlatmanız yani ne nasıl olur ne kadar tutar ne yapmalıyım bunları sizden duymak istedim konu hakkında bilgi sahibi olan tecrübeli arkadaslar yorumlarını benimle paylaşırsa çok memnun olurum herkese eyvallah şimdiden hayırlı akşamlar...

_CEVAPLARINIZI BEKLİYORUMMMM_

Geçmiş olsun arkadaşım. Geçmişte benim de 2 sefer contam yandı, her ikisindede kapak taşlandı. Sizin olayınıza gelirsek, contanın yandığını fark ettiğiniz anda aracınızı hemen stop ettiyseniz tahminim büyük hasar oluşmamıştır. Burası çok önemli... Sadece contanın değimesi yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Ama farkına varmayıp da o halle yol yaptıysanız, aracı sıkıştırıp daha çok hararet yaptırdıysanız o zaman durum farklı boyutlara gelmiş olabilir. Mesela üst kapağı çatlatmış olabilirsiniz, bu durumda dikiş yapılması gerekir. Üst kapak hararetten peçlenebilir o zaman taşlamaya gitmesi gerekir. Yani ikinci durumda masraflar bir hayli artmış oluyor. Kapak sökülmeden belli olmaz. Umarım aracınızda büyük hasar yoktur da ucuz yollu atlatırsınız.

Bu işlemleri yaptırdıktan sonra size önerim radyatörü temizletip şişletin. zamanla radyatör içi gözenekler küften pastan tıkanabiliyor. Bu da hararete sebebiyet verebiliyor.

Çok sağolasın kardeşim ya valla bir halletsek şu işi rahatlıycam ters zamana geldi çok düşündürüyor beni bin lira fln tutarsa bide vay halimize bütçe olsa farklı arabaya binerim zaten ama işte.. Şöyle bi 300-500 arası yaptırsam şükür diycem. öğrendiğim birşey daha aracı 1 kısıden fazla kısı kullanmayacak ayar kacıyor ayar kacınca bınenlerde ortadan kaçıyor e halıylede benim tadım tuzum kaçıyor sağlık olsun yinede şükür ne yapalım :/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Twitter Kapatıldı / Ana Konu
    11 yıl önce açıldı
    Konu kapanmıştır
    4 yıl önce açıldı
    Konu kapandı.
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Maden aracınızın contasını emanet verdiğiniz kişi yaktı, o zaman masrafları o çeksin, siz niye uğraşıyorsunuz ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kak0s1

Maden aracınızın contasını emanet verdiğiniz kişi yaktı, o zaman masrafları o çeksin, siz niye uğraşıyorsunuz ki.

Çok doğru ama o bana hiçbir şekilde söylemedi araçta böyle birşey oldu diye ben aldığımda eve gelene kadar çıkmıştı hararet zaten ama öyle araca ne kadar binildi bilmiyorum motorcuya çektirdim ben korktuğum başıma geldi ama nakit olmadıgı ıcın söktürmedim kullanarak eve geldim bıraktım şuan yatıyor. Bende diyemem hiçbir şekilde birşey bir daha vermem zaten kulagıma kupe oldu birşeyde söylemem cıkacagı varmıs ne yapalım sadece fiyat hakkında bılgı almak ıstedım
  • Yokmu fiyat tahmini arkadaslar???
  • arkadaşım fiyat değişir ancak kapağı kesinlikle taşlattır usta gerek yok der sonra tekrar conta yakar
  • quote:

Orijinalden alıntı: crepis

arkadaşım fiyat değişir ancak kapağı kesinlikle taşlattır usta gerek yok der sonra tekrar conta yakar

anladım sağolasun çok kardes te taşlamada yüksek bir tutar değil mi?
  • oncelikle geçmiş olsun. silindir kapak contası ya araç hararet yaptığı için ya da conta deforme olduğu için yanar(çürüme, conta boyasında eskime, gevşeme vb)
    üst blokta çatlak olması da muhtemeldir ama zayıf bir ihtimal. eğer çatlak varsa işiniz zor. üst kapak açılınca contada yanık yoksa o zaman blok basınç testine tabi tutulur. inşallah çatlak falan yoktur. blokta çatlak yoksa sadece conta ile kurtarırsınız. bunun da size maaliyeti conta+taşlama+işçilik 350 - 400 arası tutar diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyyah_69

oncelikle geçmiş olsun. silindir kapak contası ya araç hararet yaptığı için ya da conta deforme olduğu için yanar(çürüme, conta boyasında eskime, gevşeme vb)
    üst blokta çatlak olması da muhtemeldir ama zayıf bir ihtimal. eğer çatlak varsa işiniz zor. üst kapak açılınca contada yanık yoksa o zaman blok basınç testine tabi tutulur. inşallah çatlak falan yoktur. blokta çatlak yoksa sadece conta ile kurtarırsınız. bunun da size maaliyeti conta+taşlama+işçilik 350 - 400 arası tutar diye düşünüyorum

Çok sağolasın kardeş sonunda anlayan net birşey diyen çıktı umarım o fiyata hallederiz :) peki çatlak varsa vs en kötü ihtimal ne kadar masraf çıakrtır usta ? araç çalışır durumda zaten ben en son sanayiden öyle kızıp çıkınca eve kadar geldim çekişinde öyle farkedilir birşey yoktu sadece hararet yuksek ha ama su ayrıntı jigle çekerek geldim yoksa araç stop ediyordu jigle salınca :S

• quote:

Çok sağolasın kardeş sonunda anlayan net birşey diyen çıktı umarım o fiyata hallederiz :) peki çatlak varsa vs en kötü ihtimal ne kadar masraf çıakrtır usta ? araç çalışır durumda zaten ben en son sanayiden öyle kızıp çıkınca eve kadar geldim çekişinde öyle farkedilir birşey yoktu sadece hararet yuksek ha ama su ayrıntı jigle çekerek geldim yoksa araç stop ediyordu jigle salınca :S

önemli değil kardeşim. öncelikle aracı o şekilde kesinlikle kullanmamalısın. aracının yağ çubuğunu çekip bir bakarsan yağın renginin değiştiğini, tükürük gibi olduğunu göreceksin. kulanmaya devam edersen -Allah korusun- daha büyük sıkıntılara yol açabilirsin.(motor yatak sarmaya kadar gider). Eve kadar gittiğin yer uzun bir mesafe değilse pek bir sıkıntı olmaz.
    eğer üst kapakta çatlak ihtimal ise o zaman masrafın çok daha artar. bildiğim kadarıyla -özellikle de renolarda-üst kapakta çatlağa kaynak yapamazlar. üst kapak pahalı bir parçadır. fiyatı 1000 tl civarı gibi. çıkma bulabilirsen o da takılır. ama çatlak düşük bir ihtimal. çünkü aracınız hararet nedeniyle önce conta yakar. üst kapak daha sonra meydana gelebilecek bir problemdir

• quote:

Orijinalden alıntı: seyyah_69

quote:

önemli değil kardeşim. öncelikle aracı o şekilde kesinlikle kullanmamalısın. aracının yağ çubuğunu çekip bir bakarsan yağın renginin değiştiğini, tükürük gibi olduğunu göreceksin. kulanmaya devam edersen -Allah korusun- daha büyük sıkıntılara yol açabilirsin.(motor yatak sarmaya kadar gider). Eve kadar gittiğin yer uzun bir mesafe değilse pek bir sıkıntı olmaz.
    eğer üst kapakta çatlak ihtimal ise o zaman masrafın çok daha artar. bildiğim kadarıyla -özellikle de renolarda-üst kapakta çatlağa kaynak yapamazlar. üst kapak pahalı bir parçadır. fiyatı 1000 tl civarı gibi. çıkma bulabilirsen o da takılır. ama çatlak düşük bir ihtimal. çünkü aracınız hararet nedeniyle önce conta yakar. üst kapak daha sonra meydana gelebilecek bir problemdir

anladım arkadaş çok sağolasın tekrar teşekkür insallah allah yardım ederde fazla bırsey cıkmaz binmiyorum araca zaten marşa bıle basmıyorum sanayıden benım ev arası 3-4 km dir heralde çok uzak değil öyle bakcaz bakalımm tekrar eyvallah yardımcı oldugun ıcın.

• önemli değil, tekrar geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.