Şimdi Ara

Apple yöneticisi Phil Schiller'den Android kullanıcılarına: Oralarda güvende olun !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
0
Favori
4.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Apple yöneticisi Phil Schiller'den Android kullanıcılarına: Oralarda güvende olun !


    Apple'ın beyin takımının önemli isimlerinden ve ürün tanıtımlarının vazgeçilmez isimlerinden Phil Schiller, resmi Twitter hesabından yazdığı mesajla Android işletim sisteminin güvenlik zaaflarını hedef aldı.


    Apple'ın bugünlere gelmesinde emeği büyük olan firmanın küresel pazarlamadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Phil Schiller, dün yayınladığı Twitter mesajında Android kullanıcılarına "Oralarda güvende olun" diyerek F-Secure'un son yayınladığı mobil platformların tehdit raporunun bağlantısını verdi. Peki raporun içeriğinde neler mevcut ve Phil Schiller niçin Android kullanıcılarına güvende olmalarını söyledi ?



    Rapora göre sadece 4.çeyrekte Android için 96 yeni tehdit çeşidi ve ailesi keşfedilmiş ki bu sayı, bir önceki çeyrektekinin miktarın yaklaşık iki katı demek oluyor. 301 yeni tehdit çeşidi ve ailesinin bulunduğu 2012 yılı değerlendirmeye tabi tutulduğunda ise tıpkı pazar payındaki artış gibi Android'in tehdit tarafındaki payı da geçen yıla göre ciddi bir artış gösterdiğini görüyoruz. Daha kantitatif ifadeyle geçen yıl tehditlerin %66,7'si Android'e yönelikken, bu sene bu değer %79'a yükselmiş durumda.


    Apple'ın işletim sistemi iOS ise, 2012 yılında tehditler konusunda Anroid'e göre çok daha rahat bir dönem geçirmiş. Buna göre iOS, tüm 2012 yılı değerlendirildiğinde tehditler pastasından ancak %0,7 gibi bir pay alarak, güvenlik konusundaki üstünlüğünü bir kez daha kantılamış. Benzer şekilde Blackberry de %0,3'lük payı ile son kullanıcıya ne kadar güvenli bir deneyim sunduğunu göstermekte.

    F-Secure tarafından yayınlanan raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.


    Ünlü yönetici Phil Schiller, geçtiğimiz sene de Instagram'ın Android platformuna destek vermeye başlamasıyla birlikte "Android'e geçmesiyle Instagram kötüye gitmeye başladı" diyerek Instagram hesabını kapatmıştı.


    Apple yöneticisi Phil Schiller'den Android kullanıcılarına: Oralarda güvende olun !


    Tehditlerin, 2012 yılı çeyreklerine göre dağılımları



    Apple yöneticisi Phil Schiller'den Android kullanıcılarına: Oralarda güvende olun !


    Tehditlerin, son 3 yıla göre dağılımları








  • Android kullanıcısıyım, adam haklı. Android pek denetlenmiyor.
  • ios'taki hapishane modülünden bahsetseymiş birazda.

  • Teşekkürler Mr. Phill. Nacizane önerinizi dikkate alıcaz..

  • çok korktum. bu ne ya? adam çamur at izi kalsın diyor resmen. biz android kullananlar olarak neyin riskli ve tehlikeli olduğunu çok iyi biliyoruz merak etmesin phil schiller kardeşimiz:)

  • Şu iOS'deki hapishane durumuna anlam veremiyorum, Android çok özgür diyenlerin yüzde 90'ı bunu apk yükleyebildiği için söylüyor. Tabii ki rom atanlara, rootlayıp overclock vs. yapanlara bir lafım yok ama bir iki launcher yükleyip apk kurmak çok büyük bir fark yaratmıyor bence. Uzun süre Android kullandım, denemediğim rom, uygulamadığım yöntem kalmadı ki bunların hepsi telefon daha stabil çalışsın diyeydi. Şimdi ben neden normalde olması gereken stabilliği garanti kapsamı dışına çıkmayı göze alarak üstleneyim ki? Android kullanıcıları eksileyecek belki ama ben Android'le 1 sene boyunca ulaşmaya çalıştığım stabilliği iOS'de buldum. Yani ekran, işlemci vs. konularda karşılaştırma yapmanıza lafım yok ama mobil işletim sistemi iOS'tur bence.

  • Sanki ordunun haberleşmesini androidle yapıyoruz da dikkatli olalım anasını satayım. En fazla yapabileceği babamın cep telefonuna ulaşmak yada telefonu çökertmek olur.
  • Androidde uygulamalar gerçekten denetlenmiyor, virüslü uygulama yazılıp play store'da yayınlanabiliyor.
    Yerleşik store'a bile güvenmeyeceksek nereye güveneceğiz ? Uygulamaların birçoğu da virüs olmasa bile ad-ware niteliğinde çalışıp
    sürekli bildirime şunu alın bunu alın diye reklam yapıyor. Üstelik cihaz beklemedeyken sürekli cihazı aktif tutarak ekran ışığı yanıp sönüyordu,
    dolayısıyla arkada gereksiz işlemler yaparak bataryayı da çabuk bitiriyorlar. Bu uygulamalar üstelik öyle adı sanı duyulmadık şeyler değil,
    büyük ve bilinen geliştiricilerin oyunları ve uygulamaları.(Store'da mavi simge ile en iyi geliştirici olarak nitelendirilen)
    Dolayısıyla google şu uygulama geliştiricileri bir düzene sokana kadar androide ara verdim.
  • adam haklı beyler..

  • İos a tehdit nerden gelecek. Hersey iTunes üzerinden yapılmıyor mu? Google ın tek yapması gereken markete uygulama alırken daha Seçici olmak.

  • sizden daha güvende olacağımız kesin. Adamın cep telefonunda şebeke bazlı tracking yapmışsınız ve bunu kullanıcılara hiç izin istemeden rızasını sormadan. Ortaya çıkınca rezil oldunuz güven konusunda hala konuşmaya yüzünüz var mı ?

  • Ya arkadaş alt tarafı telefon kullanıyosunuz ne özgürlüğünden bahsediyorsunuz İOS un tek özgür olmadığı konu zil sesleri gerisi güzel rahat konforlu kullanım sunuyor.

  • Telefonu sadece oyun oynamak ve mesajlaşmak için kullananlar için pek önemli konular değil tabi ki bunlar. Şahsen android telefonumda online bankacılık uygulamasını kullanırken kendimi rahat hissedemiyorum. En kısa sürede bir iphone alıp kurtulacağım bu stresten.

  • hemen telefonumu imha ediyorum...

  • Kesinlikle yalan yanlis birsey soylemiyor ancak bunu guncelleme konusunda oldugu gibi reklam kampanyasi yapmak amaciyla soyledigi ortada.3gs e ios6 falan vermeleri bu yuzdendi sirf 3gs bile halen guncelleme aliyor dedirtmek icin yoksa 3gs yavaslamaktan baska birsey kazanmadi ios 6 ile.

    Virus konusuda pc de windowsta virus sinirsiz hersey virus cikabilir. Ama onune cikan linke girmeyen herseyi direk yuklemeyen biri rahatca virus programi bile olmadan kendini koruyabiliyor o kadar buyuk birsey degil. Kisisel laptopum 3 yildir format bile gormedi virus programi hic kullanmadim ama yilda bir falan yukler taratir silerim tertemiz duruyor.
    Android de onune her geleni yuklemezsen herseye girmezsen sorun yazamazsin zaten windows virusleri androidde calismiyor o konuda rahatsin.ayeica bedava bircok virus programi var kurabilirsin ama bence gereksiz.
    Markete gelince kesinlikle denetlenmesi gerekiyor bu zamana hizlica appstore a yetismek icin salladi google buyuk ihtimal bundan sonra daha siki takip edicektir.

    Yine yaziyorum kesinlikle yanlis birsey soylememis ama kendi ustun yonlerini on plana cikarmak icin yapilmis bisey cok vahim bir durum yok ortada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kafama gore herseyi yapabildigim platformu sirf guvenlik nedeniyle terk mi edecegim. En buyuk guvenlik insanin kendisidir. Bi kullanici aptalsa viruste yer, telefonuda bozar. Baska kapiya apple.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eeee Phil'cim bu iş böyle. Popüler olan saldırı alır, meyve veren ağaç taşlanır. O güvenlik açıklarının stock sürümlerde olmadığını da gayet iyi bildiğini varsayıyorum. Her kesimin geliştirmesine açık bir platformda açıkların olması normaldir. Ama gelişimindeki ivmenin sizi korkuttuğuna da eminim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Edeb'i Muamma

    Sanki ordunun haberleşmesini androidle yapıyoruz da dikkatli olalım anasını satayım. En fazla yapabileceği babamın cep telefonuna ulaşmak yada telefonu çökertmek olur.

    O kadar basit değil.Bazı virüsler ve kötü niyetli android uygulamalar kullanıcının iznini istemeden internete bağlanabiliyor.Sadece bu sebepten dolayı yüzlerce tl fatura ödemek durumunda kalınabilir.Android için yazılan bazı trojanlar ücretli servislere abonelik smsleri gönderebiliyor.Güvenlik önemli bir konu ve android yeterince güvenli değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpio1 -- 8 Mart 2013; 16:01:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murdocklawless

    ios'taki hapishane modülünden bahsetseymiş birazda.

    Daha gunesi gorebilen yok
  • iphone ölüm pc den pdf aticam olmuyor,arkadaşa gittim müzik gondericem olmuyor,internette dosya gördüm indirmiyor,sadece oyun grafikleri güzel,arkadaştan iphone 5 var şarj bitecek diyeoyun oynayamıyor.
    Ama androidde windowsun yaptığı her şeyi yapabiliyoruz hatta geçen pc çöktü hdd yi telefona bağlayıp formatladim,downclock yapıp islemciyi 486 mhz ye düşündüm arada temple run oz oynayarak şarji iki gün gidiyor,iphonda bir uygulamada video çektik telefona kaydetmiyor ya youtube yükleyeceksin yada mail atacaksin,
    Kısacası iphone ile evdeki java mtk tabanlı mp4 un tek farkı telefon olması ve oyunları android evdeki bilgisayardan daha iyi tabi htc gibi iyi bir android

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.