Şimdi Ara

Samsung WB100 örnek fotoğraflar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu forumun altını üstüne getirdim ama SAMSUNG WB100 fotoğraf makinesi ile konu hiç bulamadım bende bu makineden kullanan arkadaşlara yardımcı olmak amacıyla böyle bir konu açmak istedim bu konunun amacı bu makineden kullanan arkadaşları bir araya toplayıp bilgilerimizi paylaşmak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue_hayaller -- 8 Mart 2013; 21:36:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: celibar

http://forum.donanimhaber.com/m_62640482/tm.htm

https://www.google.com.tr/search?q=site%3Aforum.donanimhaber.com+SAMSUNG+WB100&aq=f&oq=site%3Aforum.donanimhaber.com+SAMSUNG+WB100

Onları biliyorum hocam ben kullanan arkadaşların çekmiş olduğu fotoğraflarla ve makine hakkında temel ve teknik paylaşımları arıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu örnek foto bile yeter ne denli felaket fotoğraf çektiğini görmeye

Kaldı ki 690.000 pixel, yani 1 megapixel bile değil ve kötü görünüyor size yakın olan yolda duran yapraklara falan bakın. Normalde bu kadar ufaltılan bir fotoğraf tam tersine çok net görülmeliydi. Şöyle de dediğimi kanıtlıyim...
    -
    Bu fotoğraf 705 x 800 pixel. Çeken makina Canon Sx150IS - 14 megapixel !
    - Gayet temiz, net, harika bir fotoğraf görünüyor.
    -
    Pekiii 14 megapixel'inde de değil 1807 x 2048 pixel = 3.7 megapixel haline ( yani 3.7 kat ufaltılmış ) bakalım
    Bu durumda Canon Sx150 IS'ün SAMSUNG WB100'den çok daha iyi olduğunu söyleyebiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Bu örnek foto bile yeter ne denli felaket fotoğraf çektiğini görmeye

Kaldı ki 690.000 pixel, yani 1 megapixel bile değil ve kötü görünüyor size yakın olan yolda duran yapraklara falan bakın. Normalde bu kadar ufaltılan bir fotoğraf tam tersine çok net görülmeliydi. Şöyle de dediğimi kanıtlıyim...
    -
    Bu fotoğraf 705 x 800 pixel. Çeken makina Canon Sx150IS - 14 megapixel !
    - Gayet temiz, net, harika bir fotoğraf görünüyor.
    -
    Pekiii 14 megapixel'inde de değil 1807 x 2048 pixel = 3.7 megapixel haline ( yani 3.7 kat ufaltılmış ) bakalım
    Bu durumda Canon Sx150 IS'ün SAMSUNG WB100'den çok daha iyi olduğunu söyleyebiliriz.

Haklı olabilirsiniz lakin o örnek verdiğiniz fotoğrafın wb100 ile çekildiğine emin misiniz birde örnek verdiginiz bir doğa fotoğrafı sizin çektiğiniz duran bir obje ve çok yakından çekilmiş

• Örnek fotoğrafı şuradan aldım -http://forum.donanimhaber.com/m_62640482/tm.htm
    Öncelikle başlığı değiştirmenizi rica edeceğim. Siz bulamamışsınız bari sizden sonrakiler bulsun. Konu başlığına "Samsung WB100 örnek fotoğraflar" deseniz en azından.
    -
    Benim ayrıca verdiğim örnekte göstermek istediğim şey fotoğrafın boyutu ufaltılırsa daha net ve kusurların da çok daha az görüneceğinin kanıtı olması. Fotoğraftaki objenin, ortamın vb. önemi yok o sebeple. Siz ufak hali ile, altındaki büyük halini tam boy açıp gördüğünüz farkın dediğim gibi ufalan fotoğrafta kusurların da görünmesinin zor olduğu şeklinde görebiliyor musunuz ? Olay budur. Bu bağlamda, ağaçların ortasından geçen yolun olduğu WB100 fotoğrafı o boyutuna, açık havada çekilmiş olmasına rağmen fotoğrafın kötü görünmesi durumunun çok vahim olduğuna yeterli bir delil.
    -
    Buyrun WB100 örnekleri
    Camera Maker: SAMSUNG
    Camera Model: WB100/ WB101
    Image Date: 2012-07-29 03:26:39 (no TZ)
    Focal Length: 10.0mm (35mm equivalent: 59mm)
    Aperture: f/4.0
    Exposure Time: 0.0032 s (1/317)
    ISO equiv: 80
    Exposure Bias: -0.33 EV
    Exposure: program (Auto)
    White Balance: Auto
    Flash Fired: No
    Orientation: Normal
    Color Space: sRGB
    GPS Coordinate: undefined, undefined
    Copyright: Copyright 2012
    Software: 0.5e00
    -

1600 x1200 pixel - Nerde ise şahane dedirtecek gibi değil mi ?
    Aynı fotoğrafın tam boyu 4608 x 3456:
    Felakete davet !.. Sağda aşağıdaki küçük kulübenin olduğu bölümden sağa doğru olan taraf komple gidik. Lens o kadar kötü ki, bozulma fotoğrafın ufak halinde bile belirgin. Sol tarafta da köprünün son ayağından itibaren sola doğru olan kısım gidik. Bu durumda çekilen fotoğrafın 3'te 1'i işe yaramayacak derecede kötü. Bunun geniş açılık bir durumu da olamaz, sağdan soldan bu kadar büyük bir bölge bu kadar kötü durumda ise, ancak merkez kısım kullanılabilir o da uygun boyuta ufaltılarak !..
    -
    Bir de gece fotosu görelim ! Çözünürlüğe dikkat önce...
    Hele bir durun şunun 3 megapixel haline bakalım !..
    Yoo, cep telefonu ile çekilmedi, ne alakası var şimdi aaa !
    Camera Samsung WB100/ Samsung WB101
    Exposure 8
    Aperture f/3.1
    Focal Length 4 mm
    ISO Speed 80
    Exposure Bias 0 EV
    Exif bakmasını bilenler fotoğraftan bakabilirler.
    -
    Başka bir fotoğraf... buna tersten bakalım. Önce büyüğüne,
    Hiçbir şey net değil, hemen her yerde iso başarısızlığı sebebi ile renkli noktalar görülüyor. Bize yakın yer olan fotoğrafın alt tarafında suyun üzerine düşen gölge kısımlarda bariz biçimde renkli noktacıklar. Fotoğrafın genelinde de hiçbirşeyin net olmadığını görebiliriz. Gündüz, epey de güneşin güçlü olduğu bir vakit. Yani ISO yüksek olamaz ki bu denli kumlama olsun ! Bakalım exif bilgilerine...
    Camera Samsung WB100/ WB101
    Exposure 0.001 sec (1/861)
    Aperture f/3.1
    Focal Length 4 mm
    ISO Speed 80
    Exposure Bias 0 EV
    Eveeet, haklıymışım !.. O zaman biz bunu ufaltıp bakalım, o zaman bir şeye benzeyecektir.

Haaah işte böylee
     Samsung WB100 örnek fotoğraflar - Başka bir örnek.  Samsung WB100 örnek fotoğraflar - başka bir tane daha...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 8 Mart 2013; 13:17:32 >

• quote:

Örnek fotoğrafı şuradan aldım -http://forum.donanimhaber.com/m_62640482/tm.htm
    Öncelikle başlığı değiştirmenizi rica edeceğim. Siz bulamamışsınız bari sizden sonrakiler bulsun. Konu başlığına "Samsung WB100 örnek fotoğraflar" deseniz en azından.
    -
    Benim ayrıca verdiğim örnekte göstermek istediğim şey fotoğrafın boyutu ufaltılırsa daha net ve kusurların da çok daha az görüneceğinin kanıtı olması. Fotoğraftaki objenin, ortamın vb. önemi yok o sebeple. Siz ufak hali ile, altındaki büyük halini tam boy açıp gördüğünüz farkın dediğim gibi ufalan fotoğrafta kusurların da görünmesinin zor olduğu şeklinde görebiliyor musunuz ? Olay budur. Bu bağlamda, ağaçların ortasından geçen yolun olduğu WB100 fotoğrafı o boyutuna, açık havada çekilmiş olmasına rağmen fotoğrafın kötü görünmesi durumunun çok vahim olduğuna yeterli bir delil.
    -
    Buyrun WB100 örnekleri
    Camera Maker: SAMSUNG
    Camera Model: WB100/ WB101
    Image Date: 2012-07-29 03:26:39 (no TZ)
    Focal Length: 10.0mm (35mm equivalent: 59mm)
    Aperture: f/4.0
    Exposure Time: 0.0032 s (1/317)
    ISO equiv: 80
    Exposure Bias: -0.33 EV
    Exposure: program (Auto)
    White Balance: Auto
    Flash Fired: No
    Orientation: Normal
    Color Space: sRGB
    GPS Coordinate: undefined, undefined
    Copyright: Copyright 2012
    Software: 0.5e00
    -

1600 x1200 pixel - Nerde ise şahane dedirtecek gibi değil mi ?
    Aynı fotoğrafın tam boyu 4608 x 3456:
    Felakete davet !.. Sağda aşağıdaki küçük kulübenin olduğu bölümden sağa doğru olan taraf komple gidik. Lens o kadar kötü ki, bozulma fotoğrafın ufak halinde bile belirgin. Sol tarafta da köprünün son ayağından itibaren sola doğru olan kısım gidik. Bu durumda çekilen fotoğrafın 3'te 1'i işe yaramayacak derecede kötü. Bunun geniş açılık bir durumu da olamaz, sağdan soldan bu kadar büyük bir bölge bu kadar kötü durumda ise, ancak merkez kısım kullanılabilir o da uygun boyuta ufaltılarak !..
    -
    Bir de gece fotosu görelim ! Çözünürlüğe dikkat önce...
    Hele bir durun şunun 3 megapixel haline bakalım !..
    Yoo, cep telefonu ile çekilmedi, ne alakası var şimdi aaa !
    Exposure 8
    Aperture f/3.1
    Focal Length 4 mm
    ISO Speed 80
    Exposure Bias 0 EV
    Exif bakmasını bilenler fotoğraftan bakabilirler.
    -
    Başka bir fotoğraf... buna tersten bakalım. Önce büyüğüne,
    Hiçbir şey net değil, hemen her yerde iso başarısızlığı sebebi ile renkli noktalar görülüyor. Bize yakın yer olan fotoğrafın alt tarafında suyun üzerine düşen gölge kısımlarda bariz biçimde renkli noktacıklar. Fotoğrafın genelinde de hiçbirşeyin net olmadığını görebiliriz. Gündüz, epey de güneşin güçlü olduğu bir vakit. Yani ISO yüksek olamaz ki bu denli kumlama olsun ! Bakalım exif bilgilerine...
    Camera Samsung WB100/ WB101
    Exposure 0.001 sec (1/861)
    Aperture f/3.1
    Focal Length 4 mm
    ISO Speed 80
    Exposure Bias 0 EV
    Eveeet, haklıymışım !.. O zaman biz bunu ufaltıp bakalım, o zaman bir şeye benzeyecektir.

Haaah işte böylee
     Samsung WB100 örnek fotoğraflar - Başka bir örnek.  Samsung WB100 örnek fotoğraflar - başka bir tane daha...

Ne yani hocam şimdi makineyi kaldırıp çöpemi atalım?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue_hayaller

Makineyi çöpe atmada yukarıda örneklerle sana cevap vermeye tenezzül etmiş üyeye bir teşekkür edebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

quote:

Makineyi çöpe atmada yukarıda örneklerle sana cevap vermeye tenezzül etmiş üyeye bir teşekkür edebilirsiniz.

Benim yardımcı olan arkadaşa birşey dediğim yok fikirlerini düşüncelerini paylaştığı içinde teşekkür ederim ama sizin bu tavrınızı anlamış değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue_hayaller -- 8 Mart 2013; 20:18:00 >
  • quote:

quote:

quote:

Benim yardımcı olan arkadaşa birşey dediğim yok fikirlerini düşüncelerini paylaştığı içinde teşekkür ederim ama sizin bu tavrınızı anlamış değilim

Örnek fotoğraflar arıyorum demişsiniz arkadaş üşenmemiş zaman ayırıp güzel bir şekilde cevap vermiş. Siz makinayı kullandığınız başta belirtmeden "ne yani çöpe mi atalım?" demişsiniz. Şimdi bu insanı birşeyler paylaşmakten nefret ettirir bir tavır değil mi? Bende tepkimi dile getirdim.

• quote:

quote:

quote:

Ne alakası var ? Benim dediğime bakmayın diye örnek fotoğraflar koydum ya işte. Onlara bakılsın da kimin ne dediğine değil, makinanın ne yaptığına bakılsın diyedir bu örnek fotoğraflar değil mi ? Ayrıca hiçbir ürün çöpe atılmamalı. O fiyata daha iyisi var mı araştırılır, yeni almayı düşünenler için bir bilgi olur paylaştığım fotoğraflar da. Bu kadar. Siz atar mısınız, satar mısınız, hediye mi edersiniz, ne edersiniz o kimseyi ilgilendirmez. Alırken nasıl ki kendi iradenizle aldınız yada alacaksanız, aldıktan sonra ne yapacağınızı da bana sormayacaksınız değil mi ?
    -
    @madmax50 'e de teşekkür ederim, size de... gerilime gerek yok. Altı-üstü bir makinanın ortaya çıkarttığı sonuçlara bakıyor, konuşuyoruz. Bunun için birbirimizi incitmeye gerek yok herhalde değil mi ? Biz hoşgörülü, misafirperver, yardımsever bir milletiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 8 Mart 2013; 21:22:53 >

• İlk macro denemem :)

• aynen buraya da yazıyorum;
    ----
    makineyi şuan kullanıyorum ve güzel sonuçlar veriyor [bence].
    ki ben manuel ayarlarla çekim yapmayı sevmiyorum.(diyafram, enstantane vs.) otofokus yeterli.
    http://www.flickr.com/photos/93422708@N05/
    flickr kullanmayı bilmiyorum ama exif silmeyen sitelerden biri diye biliyorum bu yüzden flickr a attım
    umarım alacaklara yardımcı olmuşumdur.
    -----
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetay74

aynen buraya da yazıyorum;
    ----
    ki ben manuel ayarlarla çekim yapmayı sevmiyorum.(diyafram, enstantane vs.) otofokus yeterli.
    flickr kullanmayı bilmiyorum ama exif silmeyen sitelerden biri diye biliyorum bu yüzden flickr a attım
    -----

En iyisini yapmışsınız. Emeğiniz için teşekkür ederim... Yorumunuzda da "bence" diye belirmeniz çok iyi olmuş. Çünki herkesin beklentileri farklı olabiliyor.

Buna karşın daha ucuz ve daha iyi fotoğraf verdiğini söylediğimiz Canon Sx150 IS gerçekten de öyle... Sizin fotoğraflardan bir gece fotoğrafı...

Samsung WB100 örnek fotoğraflar - Tam boy açarsanız 3 megapixel görebilirsiniz !..
    Exposure 8
    Aperture f/3.7
    Focal Length 8.2 mm
    ISO Speed 80
    -
     Samsung WB100 örnek fotoğraflar - Tam boy açarsanız 2 megapixel görebilirsiniz !..
    Exposure 0.002 sec (1/500)
    Aperture f/5.9
    Focal Length 104 mm
    ISO Speed 80
    -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 18 Mayıs 2013; 21:13:49 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetay74

aynen buraya da yazıyorum;
    ----
    -----

En iyisini yapmışsınız. Emeğiniz için teşekkür ederim... Yorumunuzda da "bence" diye belirmeniz çok iyi olmuş. Çünki herkesin beklentileri farklı olabiliyor.

Buna karşın daha ucuz ve daha iyi fotoğraf verdiğini söylediğimiz Canon Sx150 IS gerçekten de öyle... Sizin fotoğraflardan bir gece fotoğrafı...

Samsung WB100 örnek fotoğraflar - Tam boy açarsanız 3 megapixel görebilirsiniz !..
    Exposure 8
    Aperture f/3.7
    Focal Length 8.2 mm
    ISO Speed 80
    -
     Samsung WB100 örnek fotoğraflar - Tam boy açarsanız 2 megapixel görebilirsiniz !..
    Exposure 0.002 sec (1/500)
    Aperture f/5.9
    Focal Length 104 mm
    ISO Speed 80
    -

valla hocam hiç farketmemiştim zoomlayınca yanlışlıkla dijital zoom da yapmış olabilirim üstüne
    öğrenmem iyi oldu

• Ben de manuel ayarlarda çekim yapmayı seviyorum; otomatik ayarlar "smart modu" gibi kaliteyi düşürdüğü gibi pili de fazlaca kullanıyor.
    Makina, renklerin bolca olduğu yerlerde ve profil çekimlerinde oldukça iyi, gece çekimlerinde ve aksiyon çekimlerinde ise oldukça zayıf. Pozlama hızının olmaması kötü olmuş ama bu iso yu arttırıp ev değerini düşürünce bir nebze de olsa önüne geçiliyor. Mod çeşitliliğinin fazla olması oldukça iyi bunun yanında kontrast ve renk doygunluğu ayarlarını da yapabilinmesi iyi düşünülmüş. HD video olayı var yazsa da yok sadece çözünürlükten ibaret. Bir SLR değil elbet ama aldığım 359 liranın üzerinde bir performans sergilediği de su götürmez. Fotoğraf çekmeye yeni başlayacaklar için ideal bir makina. 6-7 ay bununla oyalanıp fotoğraf çekmenin mantığını kavradıktan sonra slr ye geçilirse çok daha iyi işler çıkar ortaya. Bu imageshack bazı fotoğraflarda yeniden boyutlandırma yapmış kusura bakmayın.

• Bi iki tane de photoshoplu ekleyeyim :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.