Şimdi Ara

samsung galaxy s3 donma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
6
Favori
108.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 8 ay Galaxy S III kullanmış birisi olarak sana şunu söyleyim. Cihaza kesinlikle Jelly Bean kurmamalısın. Stabillik yavaşlıyor ve Google Chrome kendisi yüklü olarak geldiği için cihaz kasıyor. Google Chrome s3 te kusurlu bir uygulama. Çalışmasa bile telefonu donduruyor. Sana tavsiyem şu; 4.0.4 ice cream sandwich romunu yukle ınternetten. Sonra odin ile cihaza yükle. Sonra cihazı fabrika ayarlarına döndür. Ve google+ uygulamasını yükleme. Yeniden bi google hesabı aç ve senkrizasyon yapma. Ve juicedefender adlı uygulamayı yükle. Agressive modu seç. Güç tasarrufunu açabilirsin. Bi sorun teşkil etmez. Facebook uygulamasını yükle. Fakat kişi senkrizasyonu yapma. Bunlar hep telefonun yavaşlamasına neden oluyor. Telefonu icecreamsandwich (4.0.4) te kullan. Tek kötü yanı bazı özelliklerin olmaması. Ama fazla gerekli değil zaten. Bunları yaptığın taktirde telefon düzelicektir. Bu arada sakın custom rom kurma telefona. Orjinal romunu kullan telefonun. Eğer kafana takılan bir soru varsa sorabilirsin. Ve son olarak google playdan Dr Web Light antivürüs ü yüklemeni öneririm. :)
  • Bende aynı olayı telefonum wifi kopma sorunu ile servisten geldiğinden beridir çekiyorum.Defalarca recovery modda format attım, chrome u kadırdım ,face i kaldırdım , aynı yazılımı tekrar manuel yükledim.En son root atıp lagfix'ten trim yaptım donma bir günde 7-8 kez oluyorsa bu 1-2'ye düştü.Bu gecede odin üzerinden stock rom 4.1.1 e sürümü düşürdüm çünkü fark ettim ki internetten bütün yerli ve yabancı forumlarda aynı tarz bidaha işlev vermeyen donma problemlerinin %90'ı 4.1.2 sürümüne geçen cihazlarda şu an yüksek performans gerektiren uygulamalarla test ediyorum.İnş. bu sefer olur herkeside bilgilendiricem.S3ümden vazgeçmek istemiyorum eğer bu da olmazsa cynogenmod'dan başka çarede kalmıyo.
  • Arkadaşlar,

    Yurtdışı alışlı bir samsung galaxy s3 cihazım var. Cihazdan son aylara kadar memnundum, ancak yaklaşık bir ay kadar önce ortaya çıkan bir sorun beni çok rahatsız etti. cihaz, çalışırken anında donuyor. ekran kararmıyor, örneğin ekranda bir imleç yanıp sönüyor ise, yanıp sönmeye devam ediyor, ancak hiçbir şekilde giriş kabul etmiyor. düğmeler ve dokunmatik ekran tepki vermiyor. bu arada bazen uzun süre telefona bakmadığımda (örneğin gece boyunca, sabah kalktığımda) pin kodu soruyor. demek ki ben kullanmazken de arada donuyor ve bir süre sonra restart oluyor.

    tek çözüm power tuşuna 10 saniye basıp reset yapmak. bu arada factory reset de denedim, işe yaramadı.

    servisi arayıp bilgi aldım, sorunun çok yüksek ihtimalle yazılım kaynaklı olduğu, serviste bedeli mukabili (çünkü ürün yurtdışı) yeniden yazılım yüklenebileceği ve sorunun ortadan kalkacağı söylendi. bulunduğum şehirde yazılım yükleyebilecek bir servis olmadığı içn ilk defa cesaret edip cihaza yazılım yükledim. odin kullanarak orijinal tr romunu yükledim ancak soruna çözüm olmadı. yükledikten sonra ayarları yaparken tekrar dondu.

    stability test v2.7 yükleyip donanımsal test yaptım hiçbir sorun göstermedi.

    cyanogen yüklemek istedim ancak indirdiğim dosyalar hep zip, odin ise tar dosyası istiyor ve tar dosyasını nasıl indirebileceğimi bulamadım.

    bu arada yüklediğim orijinal rom, sadece romdu. sanırım bir de kernel flashlama durumu olabiliyor. acaba bendeki sorun kerneldeki bir hatadan kaynaklanıyor olabilir mi? kullanım sırasında bir uygulama kerneli değiştirmiş/bozmuş olabilir mi?

    sorunun yazılımsal mı donanımsal mı olduğunu nasıl tespit edebilirim? kernel dahil tümden bir yeni yazılım kurmamı önerir misiniz, kernel flashlamayı nasıl yapabilirim?

    çok teşekkür ediyorum.



  • aynı sorunu bende yaşıyorum. herhangi bir işlem yaparken donabiliyor cihaz. fabrika ayarlarına döndüm ve çok az program yükledim 4-5 gündür yapmıyordu bu sabah chromda internette gezerken yine yaptı. başka hiçbir sorun yaşamıyorum sadece arada sırada böyle donuyor ve tepki veriyor bazende restart atıyor kafasına göre.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hadesmania -- 13 Mart 2013; 18:59:12 >
  • yukarı!
  • arkadaşlar yol gösterecek kimse yok mu servise götürmeden önce ne yapmalıyım? 2 gündür yapmıyordu facebook u yükledim hemen dondu yine. açtım kapattım uygulama yüklerken tekrar yaptı sinir ediyor beni. fabrika ayarlarına döndüm kaç kere. bu wipe dediğiniz şey fabrika ayarlarına dönmekten daha farklı bir durum mu?
  • Güç tasarrufunu kapatıp deneyin. Voltajları düşürdüyseniz imzamdaki konudan uygun değerlere ayarlayın.
  • güç tasarrufu kapalı durumda bunlar oluyor zaten. ben herhangi bir voltaj ayarı yapmadım telefona.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hadesmania -- 10 Mart 2013; 9:23:46 >
  • Demek ki sorunu yaşayan bir tek ben değilim. Yurtdışı forumlarda doğrudan buna temas eden bir başlık bulamadım.

    Ben de bir kere düşürdüm, çok önemli bir düşme değildi. Ama sorunun onunla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Dün hiç yapmadı, bugün sabah 3 kere dondu telefon.

    Cyanogen filan yüklemek içn bir yol arayacağım şimdi. Stock kernel de deneyeceğim. Hiç bulaşmadığım işler aslında. Umarım telefon iyice elden çıkmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hadesmania

    aynı sorunu bende yaşıyorum. herhangi bir işlem yaparken donabiliyor cihaz. fabrika ayarlarına döndüm ve çok az program yükledim 4-5 gündür yapmıyordu bu sabah chromda internette gezerken yine yaptı. telefonu elimden düşürmüştüm bir kere onunla alakası olabilir mi? başka hiçbir sorun yaşamıyorum sadece arada sırada böyle donuyor ve tepki veriyor bazende restart atıyor kafasına göre.


    Bugün bu işi oldukça uzun süre araştırdım.http://forums.androidcentral.com/samsung-galaxy-siii-i9300/245894-samsung-galaxy-s3-i9300-freezes-every-hour-so-4.html#post2584787 adresinde, fstrim (play:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.grilledmonkey.lagfix&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5ncmlsbGVkbW9ua2V5LmxhZ2ZpeCJd ) ile bir çözüm buldum ancak henüz deneyemedim. tartışmanın tamamını okumanızı tavsiye ederim. İlginç ama yaz aylarında üretilen mavi renkli s3'lerle sınırlı bir sorun gibi görünüyor.
  • benim telefonum haziran ayınca alınmış beyaz 16 gb. ben yarın servise götürmeyi düşünüyorum sinir oldum kırıcam telefonu resmen. saçma sapan yerlerde beni rezil etti kaç gündür. root yapıp bide brick yaparsam telefonu artık kafayı yerim heralde. o yüzden fstrim deneyemedim.
  • dummy file generator sorunu halletti şimdilik. 3 gündür hiç donma olmadı. Gelişme olursa bildiririm.
  • Neredeyse buraya yanit yazamayacak kadar kia bir surede donmalar var. Bazen 2-3 dakikada bazen 5-6 veya 7 dakika icindesonuyor. Dummy file generatorden de verim alamadim."Generate full" diyorum ve ardindan "delete dummy files" diyorum fakat iki islemde de ÷100 olmadan donuyor.

    Dunden bu yana bu donmalar basladi ve bugun telefonu kullanilamaz hale getirdi.

    Seytan diyor git iphone al sorunsuz takil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pin_tim -- 13 Mart 2013; 12:48:40 >
  • Odin ile xxemb5 romunu yükleyin yine düzelmezse servise göstermelisiniz
  • Servise götürdüm ben sorun bulunamadı diye geri verdiler yazılım yüklemişler dedim ben yükledim zaten düzelmedi. bizim ki farklı şekilde yükleniyor dediler servisten aldım telefonu hattımı taktım whatsapp ve facebook yükledim sadece. çıktım iş yerine geldim arabadan indim ekranı açmak için kilit tuşuna bastım ki donmuş telefon bildirim ışığı yanıyor ama ekran açılmıyor. tekrar geri götürdüm servise bizim görmemiz lazım sorunu diyorlar. alın kullanın o zaman dedim. Servisten birisi kullanacak telefonu aynı sorunu yapana kadar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TitanX25

    kardeş boşa servise felan gitmeyin adamları yormayın 1-2 ay sonra i9305ler piyasaya giricek normal s3ler için veriler jb yazılımları 1gb ram ile zor çalışıyor. i9305lerde ise hem 4g hemde 2 gb ram var yükle yükleyebildiğin kadar. hiçbir donma geçişlerde vs. olmuyor. i9300lerde farkında iseniz pek tutmadı alan satıyor. s2 gibi değil.

    Bu arkadasi dinleyip telefonundan vazgecme telefonun sorunlu 7-8 aydir kullaniyorum agzina kadar dolu bir kez wipe yapmadim yasadigin sorunlarin hicbirini yasamadim ram in telefona boyle bir etkisi yok donma falan yapmiyor kulaktan dolma yorumlari dinleme garantinde varsa duzelttirene kadar mucadele et kesinlikle donanim hatasi var yazilimla duzelmedigine gore telefonum yetersizliginden kesinlikle degil
  • cyanagenmod falan zip dosyakları odin den yüklenmez . galaxy s3 e cyanogenmod indirebilmek için ilk başta root atmanız lazım root u attıkttan sonra recovery menüde yüklenmiş olcak yani telefonu kapatıp ses arttırma tuşu güç tuşu ve home tuşuna basılı tutunca açılan menü ( galaxy s2 de kombinasyon böle idi s3 de ölemi bilemiyorum ) root attıktan sonra cyanogenmod u telefona atın usb ile sonra recovery e girip tüm wipe seçeneklerini yapıp cyanogenmodu yükleyin . bir de ole deneyin sorun kaıcağını düşünmüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: psyshock


    quote:

    Orijinalden alıntı: TitanX25

    kardeş boşa servise felan gitmeyin adamları yormayın 1-2 ay sonra i9305ler piyasaya giricek normal s3ler için veriler jb yazılımları 1gb ram ile zor çalışıyor. i9305lerde ise hem 4g hemde 2 gb ram var yükle yükleyebildiğin kadar. hiçbir donma geçişlerde vs. olmuyor. i9300lerde farkında iseniz pek tutmadı alan satıyor. s2 gibi değil.

    Bu arkadasi dinleyip telefonundan vazgecme telefonun sorunlu 7-8 aydir kullaniyorum agzina kadar dolu bir kez wipe yapmadim yasadigin sorunlarin hicbirini yasamadim ram in telefona boyle bir etkisi yok donma falan yapmiyor kulaktan dolma yorumlari dinleme garantinde varsa duzelttirene kadar mucadele et kesinlikle donanim hatasi var yazilimla duzelmedigine gore telefonum yetersizliginden kesinlikle degil

    bende sorunun yazılımsal olmadığını düşünüyorum. o kadar yazılım yüklendi düzelirdi yoksa. kesin telefona birşey oldu içinde anakartı ya da başka bir parçası belki bir entegrede sorun çıktı. ben bu işin peşini bırakmam servis bu sorunu çözene kadar. 24 ay garantisi var telefonun daha 8 ay oldu alalı.
  • Arkadaşlar merhaba,

    Aynı sorun bende de vardı. Telefonu 6-7 ay sorunsuz kullandıktan sonra bir gün aniden başladı. Teknik servise gönderdim yeni rom yükleyip sorunu yok deyip geri gönderdiler.Aynı şekilde devam ediyordu sorun. Servise geri göndermeden evvel biraz da kendim kurcalıyayım dedim. Biraz araştırdım internetten. Yaygın bir sorun gibi gözüküyor GS3 lerde. Neyse, firmware olarak XXEMB1 'in stabil bir sürüm olduğunu okudum ve odin le bu firmware i yükledim. Şimdilik sorunsuz gibi gözüküyor.İnşallah da böyle devam eder. Bu firmware i "http://samsung-updates.com/device/?id=GT-I9300 " adresinden indirebilirsiniz.Bu kodda iki ayrı firmware var. Region ı Avusturya "AUT" olanı ben yükledim.Denemekte fayda var.Umarım yardımı dokunur.
  • arkadaşlar merhaba, benim sorunumda telefon durup dururken ekran komple donması ve kilitlenmesi, telefon öylece kalıyor, hiç bir tuşu çalışmıyor, kamera açıkken donduysa kamera görüntüsü devam ediyor ama hiçbir tuş işlev görmüyor v.b. donmalar işte dün bir anda başladı ve gün içerisinde 10 defa kilitlenmiştir. Donma, tuş kilidi var iken de oluyor ama telefon açılmıyor anca pili çıkarıp tekrar takıyorum (power tuşuna 10 sn basılı tutmayı yeni öğrendim) ne gibi bir problem olabilir acaba.
    Android sürüm 4.1.2
    Ana bant sürüm I9300xxELLA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karbozone -- 21 Mart 2013; 10:59:49 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.