Şimdi Ara

Analiz : Bu yıl akıllı telefon satışları cep telefonu satışlarını geçecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Analiz : Bu yıl akıllı telefon satışları cep telefonu satışlarını geçecek





    Uzun yıllardır global olarak en çok kullanılan mobil cihaz cep telefonları olduğu için, akıllı telefonlar hem satış hem kullanım açısından küçük bir oran olarak kalmaktaydı. Ancak akıllı telefonlara olan yoğun talep bu oranı giderek artırdı. Son analizler artık bu yıl akıllı telefonların liderliği ele almaya başlayacağını gösteriyor.




    IDC tarafından yapılan analize göre bu yıl satılan tüm mobil telefonlar içerisinde akıllı telefonların oranı yüzde 50.1 ile liderliğe çıkacakken, cep telefonları ise yüzde 49.9 ile tarihte ilk kez geriye düşmüş olacak. 2017'ye geldiğimizde ise akıllı telefonlar satış anlamında cep telefonlarına neredeyse iki kat fark atıyor olacak. Akıllı telefonların satış beklentisi o yıl 1.5 milyar ünite seviyesinde.




    Dünyanın en büyük akıllı telefon pazarının Çin olduğu bir süre önce ilan edilmişti. Ardından ABD, İngiltere, Japonya, Brezilya ve Hindistan geliyor. Çin'de bu yıl 301 milyon adet akıllı telefon satılacağı tahmin ediliyor. Pazar payı ise yüzde 32.8 olacak. 2017 yılına geldiğimizde Çin'de 457 milyon akıllı telefon satılacakken pazar payı ise yüzde 30'a inecek.




    Bazı analizlerde belirtildiği gibi Hindistan'ın akıllı telefon pazarı anlamında büyük sıçrama yapması bekleniyor. Nüfusu ile Çin'i zorlayan ülkede bu yıl 27.8 milyon adet akıllı telefon satılacakken, 2017 yılında bu rakam 155 milyona yükselecek. Büyüme ise yüzde 459 gibi dikkat çekici bir oranda olacak.




    Akıllı telefonların artık 200$ altı bandına inmiş olması, tüketicileri cep telefonu yerine akıllı cihazları seçmesini teşvik ediyor. Gelişmekte olan ülke pazarlarına Android üreticilerinin yoğun ilgi göstermesi bu büyümeyi de tetikliyor.

     

     








  • Hindistan favorim

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.