Şimdi Ara

Reuters: Sony, dünyanın en büyük 3. akıllı telefon üreticisi olmayı hedefliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Reuters: Sony, dünyanın en büyük 3. akıllı telefon üreticisi olmayı hedefliyor


     

    Sony'nin mobil iletişim bölümünün başındaki isim Kunimasa Suzuki, Tokyo'da düzenlediği toplantıda, dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi olmayı hedeflediklerini açıkladı.





    Pazar araştırma firması IDC'nin 2012 yılının son çeyreğinde yayımladığı rapora göre, Samsung, 63.7 milyon adet akıllı telefon satışıyla birinci sırada; Apple, 47.8 milyon adet akıllı telefon satışıyla ikinci sırada; Huawei, 10.8 milyon adet akıllı telefon satışıyla üçüncü sırada; Sony, 9.8 milyon adet akıllı telefon satışıyla dördüncü sırada yer alıyor. Çin merkezli akıllı telefon üreticisi ZTE ise 9.5 milyon adetlik satış hacmiyle Sony'i oldukça yakından izliyor.


     

    2013 yılına Xperia Z ve Xperia ZL gibi iddialı modellerle başlangıç yapan Sony'nin, gelişmekte olan ülkeler için bütçe dostu çözümler sunarak satışlarını arttıracağı tahmin ediliyor. Kısa - orta vadede Android işletim sistemli ve uygun fiyatlı çözümlerle karşılaşabiliriz. Önümüzdeki yıl ise Firefox işletim sistemli modellerin Sony'e ne kadar katkı sağlayacağı şimdiden merak konusu.









  • Z den sonra orta yada alt segmente cok onem vermeyecegiz demislerdi galiba,sadece ust segmentte Sony kalitesini belli edecek iddiali cihazlar ureteceklerdi, oyle bir seyler hatirliyorum sanki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony gibi dev bir firmanın hedefi:Dünyanın en büyük 3. akıllı telefon üreticisi olmaksa....Bana öyle geliyor ki bu sonyden hiçbir baltaya sap olamaz gibime geliyor.

  • Koca Dev..İsterse Herşeyi Yapar Sony,Altyapı Var.

  • neden 1.değilde 3!bunu sorgulamak gerekir...anlaşılan o ki ilk 4'ün tabelanın içinde olmak.

    bence; bir foto-kamera veya tv-görünteleme alanına verdikleri önemi mobile asla vermiyorlar, bu konuşmada hiç bir zaman bu önemi vermeyeceklerini gösteriyor...

  • Dünyada herşeyi yapabilen kurum ve firmaları toplasanız bir elin parmağını geçmez.Ama bunların çoğu japon firması öyleki adamlar resmen devlet gibi şirketler.

    japonlar olmasa çoğu şey olmayacak gibi

  • quote:

    Orijinalden alıntı: curufperlit

    Dünyada herşeyi yapabilen kurum ve firmaları toplasanız bir elin parmağını geçmez.Ama bunların çoğu japon firması öyleki adamlar resmen devlet gibi şirketler.japonlar olmasa çoğu şey olmayacak gibi


    Kesinlikle..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brky

    Sony gibi dev bir firmanın hedefi:Dünyanın en büyük 3. akıllı telefon üreticisi olmaksa....Bana öyle geliyor ki bu sonyden hiçbir baltaya sap olamaz gibime geliyor.


    Hocam öyle bir demişsin ki sanki istemiyorda yapmıyor.

  • Yok yaw. Kagittan kaplan. Gorunusde dev ama her alanda korelilere pazar kaybediyor. Kaynaklari altyapisi cok genis dogru ama iyi yonetilmiyor. Daha cesur ve yeniliklere acik bir yonetim gerek.

  • Her gecen yil pazar payini artiriyo böyle giderse 1. bile olurlar yeterki ses getirecek ilgi uyandiracak telefonlar cikarsinlar.Birde dagitim konusunda elin cabuk tutsa firma cok iyi olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu hedefi sonye yakıştıramadım doğrusu. Huawei 3. sıradaymış sony 4 aralarında alt tarafı 1 milyonluk fark var. Huaweiden 1 milyon fazla sattımı 3e yerleşiyor zaten. Hedefi 25 milyon falan koysalarmış bir şeye benzeseymiş.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: artcraft35

    Bu hedefi sonye yakıştıramadım doğrusu. Huawei 3. sıradaymış sony 4 aralarında alt tarafı 1 milyonluk fark var. Huaweiden 1 milyon fazla sattımı 3e yerleşiyor zaten. Hedefi 25 milyon falan koysalarmış bir şeye benzeseymiş.

    Huawei Çin firması . Çinin nüfüsu 1,5 milyar civarında , buna 1 milyar nüfuslu Hindistan'ıda ekleyince bu iki ülkeledeki kısıtlı alım gücü olan kesimlere sunduğu ekonomik cihazlarıyla elde ettiği satış rakamları diğer firmaların Avrupa ve Amerika ülkelerinde yapıtığı satışı zaten baştan geçiyor :) O yüzden 3. sırada . Sony'den büyük bir firma olduğundan değil yani

    edit:imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celtic_frost -- 5 Mart 2013; 10:47:03 >




  • Çoğu sony sever dediklerime katılmasada acı gerçek.Sony ya akıllanıcak ve adam akıllı modeller üreticek yada Zte tarafından ezilecek.Zte küçümsenicek bir şirket değil unutmayalım.diğer yandan çinli oppo finder ve xaomi var.bu markalarında çok ciddi ürünleri var.Sony bu aralar mali sorunları ile uğraşıyor,Abd ve Japonya binalarını sat-kirala yaptı ve playstation 4 ile belini doğrultmaya çalışacak.Eski günlerine geri dönmesini bende istiyorum.

  • Lg neden yok siralamada veya htc

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu kafayla giderlerse nahh olurlar bakın incelemelere xperia Z hep sınıfta kaldı ekran parlaklığı kalitesi diğer telefonların hep gerisinde kaldı cihaz doğmadan öldü resmen

  • herkes işin uzmanı bu forumda maşallah adımlar yavaş yavaş atılır en azından şuanki piyasa durumunda muhteşem bir yenilik gelmediği sürece 9 milyon 65 milyon çıkmayı kendisine nasıl hedef koysun merak ettim. adamlarda biliyor direk lider olmayı aza kanaat etme durumu yok sonuçta bu işten max karı yapmak hedefinde herkes
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 8888LİVERPOOL8888

    Lg neden yok siralamada veya htc

    Cunku biri pahali digeri yazilim yoksunu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üst segmentte tft ekran ile ne derece boy ölçüşebilir sony ? yahu resmen komedi.. sen z modeli gibi telefon yap ekranıda tft olsun :) ve sen bunu avrupada sat :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: karaköy_soğancısı

    bu kafayla giderlerse nahh olurlar bakın incelemelere xperia Z hep sınıfta kaldı ekran parlaklığı kalitesi diğer telefonların hep gerisinde kaldı cihaz doğmadan öldü resmen

    bu yorumla çok büyük haksızlık ediyorsunuz Z ye
    cihazı doğmadan öldüren de donanım haberden başkası değil,
    bi elinize alın inceleyin,
    çıkınca fikriniz değişir muhakkak ama bu yorumlarınız kalacak geride.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakamoz40 -- 5 Mart 2013; 12:39:28 >
  • hadi sony'i övelim konusu olmuş. sony'nin ismi büyüktür ama yönetim şekli berbattır. bu kadar büyük bir ismi bu hallere düşürmek inanın zor. yani forumdan aklı başında birini koy, daha mantıklı stratejiler ortaya koyabilirler. sony televizyonda liderdi, geçen sene sanırım televizyon piyasasından çekileceğiz demişlerdi. sonra çekilmediler herhalde ama bu noktaya nasıl geldiler? sony konsol piyasasında liderdi ps2 ile. ps3 ile ise hem wii'ye hem de xbox'a geçildiler. zaten piyasada 3 konsol var. sen 1.'yken nasıl 3'e gerilersin? sony zamanında telefon piyasasında nokia'dan sonra 2. büyüktü sanırım, hatta bana göre p800 olsun p900 olsun nokia'nın o zamanki 3650'lierlinden, 6600'larından fersah fersah ilerideydi. şimdi ise uzun zamandır piyasanın en iyi telefonuna sahip olamıyorlar. telefon tanıtıyorlar, ille bir şekilde performanssız yapmayı başaıyorlar. xperia z'den çok umutluydum, zamanında xperia s'ten de çok umutluydum. xperia s öyle bir telefon oldu ki galaxy s2 ile karşılaştırıldı. düşünün... xperia z ise htc one ve galaxy s4'ün gölgesinde kalacak. htc one performans olarak çok önünde z'nin, s4'ü zaten tahmin etmeye bile gerek yok, yine donanıma abanmış gelecektir. şık görünüm isteyen htc one, performans isteyen s4 alacak, su geçirmesin diyenler mi xperia z alacak şu durumda? bir de sony hep geç kalıyor. z açıklananı ne kadar oldu, bir çok ülkeye gönderilmedi daha. s4 ise açıklansın, 1 aya burada. sony hep bunu yapıyor, telefon açıklıyor, ağızlar açık bakıyoruz, diğer markalar telefon açıklıyor, sony'den önce piyasaya sürüyor. sony'nin görevi sanırım diğer firmaları ateşlendirmek. son örnek playstation 4'ten. ps4 açıklandı, daha ortada konsol görüntüsü yok ve konsol kasım'da çıkacakmış. microsoft 1 ay sonra xbox açıklasa, kasım'dan önce çıkarır emin olun. ben bu sony'deki kafayı asla anlamadım, anlamayacağım. hem ps3 satışlarını bitirerek kendi ayaklarına sıkıyorlar, hem de microsoft'a zaman veriyorlar, biz taa şu zaman çıkarıcaz, artık sen de elini çabuk tut dermişçesine... yazık oluyor.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.