Şimdi Ara

DELL UltraSharp Serisi Kullanıcılar Kulübü (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.010
Cevap
15
Favori
55.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dell UltraSharp U2414H monitörü az önce Nasa Bilgisayar'dan sipariş ettim.Bir çok yerde bu kadar çok övüldüğüne göre vardır bir nedeni.Umarım ölü piksel ile karşılaşmam.Bir önceki monitörüm Samsung 932b Plus (4:3 Kare) tan sonra epey heyecanlı bir deneyim olacak benim için..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tiglilar

    Dell UltraSharp U2414H monitörü az önce Nasa Bilgisayar'dan sipariş ettim.Bir çok yerde bu kadar çok övüldüğüne göre vardır bir nedeni.Umarım ölü piksel ile karşılaşmam.Bir önceki monitörüm Samsung 932b Plus (4:3 Kare) tan sonra epey heyecanlı bir deneyim olacak benim için..

    Hayırlı olsun, elinize ulaştıktan sonra yorumlarınızı bekliyoruz artık.
  • Dün kargoya verildi.Bu akşam deneyip izlenimlerimi yazarım.
  • Dell Ultrasharp U2414H monitörüm geldi.Nasa Bilgisayar, ürünü aynı gün kargoya verdi.Bulabildiğim en düşük fiyat onların fiyatıydı ;672 TL +7 TL kargo ücreti=679 TL.Ürün açılmamış sıfır kutusundaydı.Dell darbelerden koruyan çok özenli bir paket yapmış.Ürünü kutusundan çıkardıktan sonra aynı şekilde tekrar kutuya yerleştirmek neredeyse imkansız gibi.Destekleyici olarak köpük yerine daha çok değişik şekillerde katlanmış karton kullanılmış.Kutu içinden bağlantı kablosu olarak sadece display port kablosu çıkıyor.Ekran kartım Sapphire R7 240 ‘a HDMİ kablo ile bağladım.Ölü piksel testi yaptım.Ölü piksel çıkmadı.Renkler abartısız ve doğal.Gerçeğe çok yakın.Özellikle yüksek çözünürlüklü fotoğraflara bakarken ağzım açık kaldı.İnanılmaz keskin ve renkler harikulade.İyi ki 27 inç almamışım dedim.24 inç çok yeterli.Arkasında 4 adet USB 3.0 bağlantı noktası var.1 adet kablo ile bilgisayarın arkasındaki usb girişine takıyorsunuz ve usb girişleri sürekli yanınızda oluyor.Ben bilgisayarın arkasındaki usb 2.0 porta taktığım halde sorunsuz çalıştı.Dokunmatik tuşlar biraz kullanım zorluğu yaşatıyor.Bazen algılamıyor.Oyunlarda ve filmlerdeki hızlı sahnelerde monitör yavaş kalıyor.Ama sorun olacak boyutta değil.Monitörün dizaynı çok şık.Çerçevesi yok neredeyse.İlk açılışta ekranın yanlarında 1,5 cm kadar siyah şerit çıktı.AMD nin görüntü ayarlarından kolaylıkla düzelttim.İçime sinen güzel bir alışveriş oldu.Umarım uzun yıllar sorunsuzca kullanırım.




  • Monitörünüz hayırlı olsun, bu arada bu monitörlerde eski serisinde olmayan ve diğer Samsung alternatifinizde varmı bilmiyorum "Flicker-free backlight" özelliği var, bu sayede uzun süre çalışırken monitör göz yormuyor.

    Bu arada ekran ince kenarlı demişsiniz, o ince kenarları ile yanyana veya üst üste 2 monitor kullanım senaryoları var, bu monitörde ayrıca Samsung'da olmayan displayport out var, yani monitörleri daisy-chaining ile birbirine bağlıyorsun, ister aynı görüntüyü isterse geniş masaüstü olarak kullanabiliyorsun. Bunun güzelliği ekran kartından 2 monitöre kablo uzatmaya gerek kalmıyor, hem notebook'larda zaten 2 çıkış yok, (birini VGA'dan birini HDMI'dan bağlama çalışmıyor.) Aşağıdaki şekilde, DisplayPort 1.2 olması gerek sanırım.

     DELL UltraSharp Serisi Kullanıcılar Kulübü

    27 eğer 2560x1440 olacaksa güzel ama full hd için gereksiz, şu an 17 inç kare monitör kullanıyorum S-PVA Samsung 770P, aldığımda bu monitörü aynı fiyata 19 inç geniş ekran alabiliyordum, 19 kareleri aynı çözünürlükte ama daha pahalıydı, şimdi iyiki bunu amışım diyorum aynı çözünürlükte kocaman 19 inç çok gereksiz olurdu.

    Bu arada siz hiç değinmemişsiniz ama Dell'in standı çok güzel istediğiniz ergonomiyi sağlayabiliyorsunuz, o resimlere bakarken eğer resimler dikey ise ekranı döndürebilirsiniz, yada çok uzun bir word dosyası ile çalışırken döndürebilirsiniz.

    Belki bende yakında alırım, ama şu haberi geçen 4k ucuz PLS ekranları (Samsung, Intel'in gazlaması ile üretecek) bekliyorum 400 dolar. 23.8 inç, aynen bu Dell boyutunda.

    O zamana kadar işletim sistemleri de destek verirse iyi olur. Gerçi 4k 23.8 inç ekranda sadece daha keskin görüntü sunacak, gerçek 4k için 30 inç hatta 40 inç ideal gibi diyorlar.(çalışma alanı açısından)

    Seiki 400 dolar 39 inç 4k TV satıyordu ama bağlantı problem, çünkü hdmi ile 30 hz anca çalışıyor, ama o kadar TV'yi monitör olarak alanlar olduğu için seneye monitor olarak yeni HDMI, ve DisplayPortlar ile sunacak.

    Monitore'e verilen paraya acımamak gerekir, en uzun ömürlü donanım, hemde her an farkını hissediyorsun, hızlı bir işlemcin olduğunda, kaç kere farkına varıyor insan? (tabi profesyonel iş yapmıyorsan).

    Notebook alanlara saçma geliyor ama bence herkes bu monitörlerin ergonomisi, ve güzelliğini yaşamalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Monitörler fena gerçekten :). Ne işlerle uğraşıyorsunuz ?
  • U2414H modelini mediamarkt'tan 700 TL ye alarak bende aranıza katıldım @bocekgrafik 'in tavsiyesine uydum monitör biraz gözümü yoruyor gibi ama ben monitörü epey beğendim laptopun ekranındaki renkler ile arasında çok fark var daha gerçek renkleri görmek güzel bir şey. Oyun vs. hiç işim olmadığından tepkime süresine hiç takılmıyorum web arayüz tasarımı ve kodlamasıyla uğraşıyorum henüz 1 saat oldu kullanalı ve memnunum. Ayrıca @bocekgrafik ' e tavsiyesi için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omegafi -- 5 Kasım 2014; 21:26:21 >
  • sinoka S kullanıcısına yanıt
    Samsung'u beklemenize gerek yok. Dell'in UP serisi 4K monitörlerine bakabilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • omegafi O kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Kontrast 80, ışık 25 civarı yetiyor genelde. Daha fazlası gözü yoruyor. Şu an ki ayarları kaçta ki gözünü yordu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Hayırlı olsun. Kontrast 80, ışık 25 civarı yetiyor genelde. Daha fazlası gözü yoruyor. Şu an ki ayarları kaçta ki gözünü yordu?

    80' e 80 şimdiye kadar hep laptop kullandım ilk defa harici böyle bir monitör kullanıyorum 30 ışık 80 kontrast hiç fena olmadı :)
  • omegafi O kullanıcısına yanıt
    Artık gözünü yormaz.
    Benim konuda renk ayarı ile ilgili başlık altında, kalibrasyon için bir site linki var. Kontrastı o sitenin siyah ayar sayfasına bakarak, ışığı da degradenin olduğu yere bakarak ayarlayabilirsin.

    Işığı fazla açarsan, düşük değerdeki grilikler beyaza dönmeye başlar. Öyle bir ayarla ki, beyaza dönmeye başladığı değer kaç ise, ondan birkaç birim düşürdün mü tamamdır. Sonra kontrast oranın sabit kalsın. Gün ışığı, gece ve gündüze göre ışık ayarını değiştirirsin sadece ihtiyaç duyarsan. Grileri düzgün gösterdiği değeri unutma ama...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Eyvallah kardeşim sağolasın, bakıyorum bu duruma.
  • Merhabalar u2414h ile aranıza katılmış bulunmaktayım lakin bir sorunum var
    Monitörü pc ye dp kablo ile bağladım. Önce ekranda takılmalar yaşadım sonrasında ise görüntüyü komple kaybettim. Monitör sinyal alamadığını söyleyip güç korumaya geçiyor. Ne yaparsam yapayım sorunu çözemedim ta ki uydu anteninin hdmi kablosunu söküp onunla bağlantı kurana kadar. Dp ye geçtiğimde görüntü alamıyorum fakat hdmi da görüntü geliyor. Fakat ordada görüntü tam ekrana yayılmıyor. Input source u ayarlıyorum bu arada. Sorunun ekran kartından olma ihtimalini düşünüyorum. Bu konuda fikriniz var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Fiyatları çok yüksekti en son baktığımda ama şimdi tekrar baktım 700 dolar olmuş amazon'da 1100 dolardan indirmişler...


    http://www.amazon.com/Dell-UltraSharp-UP2414Q-23-8-Inch-LED-Lit/dp/B00HALPPM0

    Bu amazon'da ilk sırada yapılan yorum harika, şiirsel yazmış, bilmiyorum pazarlama mı değil mi :) Ama bu 4k beni daha çok heyecanlandırdı. Adam diyor ki (benim tercümeme göre)

    Resimler sanki digital değil gerçek görünüyor
    Text'ler basılmış kitap gibi
    Video, vay anasını, hayvan gibi, inanılmaz.

    Neyse bakalım seneye alırız inşallah.

    Grafikçi filan değilim yani grafikten ekmek yemediğim için fazla para harcamaya gerek yok. Biraz standartların oturmasını beklemek daha mantıklı 4k için

    Samsung'u marka olarak sevmem ama bu 24 inç 4k ve 400 dolar olacak monitörler srgb %100 desteği sunuyormuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • carannir kullanıcısına yanıt
    Ekran kartının DP portunda sorun yoksa, DP kablo bozuktur. Düşük bir ihtimal olarakta monitörün DP portu bozuk olabilir. Emin olmak için DP kablosunu başka yerde dene veya varsa, başka DP kablosu ile dene.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • omegafi O kullanıcısına yanıt
    Eksik yazmışım. Siyah ayarını da, en koyu gri olan kısım, siyaha dönmeyecek şekilde yapman lazım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinoka S kullanıcısına yanıt
    Nedense bu monitör beni heyecanlandırıyor. Oyuncu arkadaşların PB278Q'yu duyduklarında duyduğu heyecan gibi bir şey sanırım bu. Meslek itibariyle olsa gerek.

    O yorumcunun dediği gibi görünmesi anormal değil. Çünkü köşe ve çizgi kırıklığı diye birşey kalmayacaktır bu çözünürlükte. Ben 1440P monitör kullanırken bile bu kırıklıkları (özellikle de yazılarda) rahatlıkla fark ediyorum. Hele de düşük açılı çizgilerin kırıkları tam bir işkence. UP2414Q'nun ızgara aralığı 0.137 mm. Düşün ki, 1080P monitörlerin geneli 0.25-27 aralığında.

    İş icabı lazım değilse fazla lüks kalır tabii ki bu. 4K çözünürlükte sistemler, sadece oyunlarda yetersiz kalıyor. Oyun dışında kullanacaksan, sorun yaşamazsın.

    Renk doğruluğu konusuna Eizo ile Dell, uzmanlaşmış durumdalar. Samsung'un da şüphesiz güzel monitörleri var ama renk doğruluğunu ne kadar yakalarlar, çıkmadan anlamak zor olsa da, insan ister istemez temkinli bakıyor; Samsung'un daha önce bu alanda tecrübesi olmadığı için. Bu sebeple UP2414Q, bence iyi tercih olacaktır. Ha şu var: Samsung'un 4K modelleri çıktığında fiyatlar daha aşağı inecektir genel olarak. Beklemene değer mi, değmez mi; ona da sen karar vereceksin artık.

    Bak bu da inceleme linki.

    Bu boyutta bir de P2415Q modeli duyurulmuş yine 4K olarak...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 6 Kasım 2014; 9:34:31 >




  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    ayarladım kardeş, sağolasın.
  • omegafi O kullanıcısına yanıt
    Tek tek sordurmasan. Nasıl oldu ama şimdi?
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    monitörde beni rahatsız eden hiç bir sıkıntı yok :) renkler yerli yerinde gri tonları bu şekilde göremiyordum eskiden, laptop ekranı ile U2414H arasında epey fark var.
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.