Şimdi Ara

Gerçek bir yardıma çok ihtiyacım var.LÜTFEN

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese saygılar arkadaşlar,çok uzun süreler takip ettim bu forumu,çoğu zaman elle tutulur şeyler okudum.Gerçekten yararlı bir ortam olduğuna inanıyorum..
    Konu özünde çoğu kez sorulmuş olsada burda bana özgü durumlar mevcut olduğu için bana özel cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyor olacağım..Şimdiden teşekkürler..

    Konuya girmeden önce özellikle belirtmek istediğim bazı detaylar var..Birincisi cevaplarınızı yazarken 1200 lira gibi bir maaşla çalıştığımı ama herhangibi giderimin olmadığını (kira vs. dahil) bilerek yazmanızı rica ederim..Fakat 15 bin lira gibi bir rakamı kredi olarak çekeceğimi ve 500-600 lira civarında aylık kredi ödeyeceğimi bilmenizi isterim.(Tüm bunları belirtmemin sebebi tahmin edeceğiniz gibi bu aracı kullanan insanların bire bir ölçüde bana fikir verebilmeleri içindir..)
    Konu tabi ki BMW..Kafamdaki sebepleri ise ; bu araca tutkumun olması,belli başlı ekonomik araçlar dışında diğer tüm arabalarla masraf olarak çok fazla bir fark olmayacağı,eğer temizini bulursam beni sanayinin yoluna çok fazla sokmayacak olması..Alacağım kredi ile beraber 32 bin lira gibi bir bütçem olacak,bu fiyata hem model yüksekliği hemde km sinin düşük olması sebebi ile 3.20 ve 3.18 den çok 3.16i almayı düşünüyorum..Malumunuz temiz bi araç bulmak mümkün fakat sahibi olmadığınız bi arabanın hesabına girmek imkansız gibi bişey..İşte bu yüzden beni en çok düşündüren ben bu şartlarımla bu düşündüğüm aracın masrafları altından kalkabilirmiyim..Tüm bu yazdıklarımın arasında geçen fikirler düşünceler şahsıma aittir,o yüzden tüm düşündüklerimin yanlış olma olasılığı mevcut veya doğru olmasıda mevcut.İşte bu düşündüklerimin ve bildiklerimin doğru veya yanlış olduğunu siz tecrübeli arkadaş ve abilerimden öğrenmek istiyorum..

    Not : İstisnasız herkesin düşüncesini bilmeyi tabiki isterim ama özellikle kullanan bire bir tecrübesi olan insanlardan özellikle ekonomi açısından cevaplar bekliyorum..







  • çok tecrübeli değilim ama bir iki fikrimi söyliyeyim.

    Ben de düşük bütçeli biri olarak BMW'den başka araç düşünmüyorum.
    Burda okuduğum kadarıyla 1 serisi çok sorunsuz bir araç. Avrupa'da da istatiklerde sorunsuz olduğu belirlenmiş. Herkes hakikaten memnun. Kronik problemi yok. Kaliteli. Ve benzinli motorları fevkalade güzel ve ömürlük.

    Ben yurtdışındayım. 98model Camry'm vardı. Ve çok temizdi, 120bin km'de falan, sürekli bana sıkıntı çıkardı. Berbat bir sürüşü vardı, hani yol bitse de eve gitsek artık dedirten cinsten. Onu sattım. 220bin km'de yıpranmış 98 model bi 528i aldım. Çok ucuza da aldım. Ve 3 aydır bana hiçbir sıkıntı çıkarmadı. Fevkalade sürüş keyfi, taş gibi güçlü motor, Afrika sıcaklarına (nijerya) fazlasıyla yetebilen klima... Hatta geçenlerde bizim hatamız arabaya hararet yaptıdık tüm yağını yaktık. O halde bide teknikerin dükkanına kadar sürdük. Hiçbirşey olmadı ! Şok oldum resmen. Bukadar kaliteli motor olamaz. Kesinlikle BMW kalitesi ve sağlamlığı başka.

    Ben 1 serisi düşünüyorum Türkiye'ye gelince. Ama 116 motor diğerlerine göre tüketim olarak fazla. Benim sana önerim BMW'de 1.6 motora yanaşma, düşük modeller için, E87 gibi. 118 ler yahut 318is motorlar 4 4lük motorlar. Motor iyi olursa tüketimi de az olur. BMW'yi BMW yapan motorlar is motor gibi yahut vanos sistemi mevcut motorlar gibi motorlardır. Ben 118 yahut 120 düşünüyorum. 35bin civarı bi fiyata 2005 modellerini bulabiliyorsun. Tüketin olarak da benzinde 10 litre olarak ortalaması var ki bu 116lardan iyi. Ama istersen sadece PRİNS marka olmak kaidesiyle lpg de düşüne bilirsin. Bence çok mantıklı. Güçlü ve yüksek hacimli motorlar lpg ile sıkıntı yaşamıyoru. Bu prins marka da araştırdığım kadarıyla en iyisiymiş. 1 serisine uygulanan modeli 2400TL yanlız biraz tuzlu. Ama en iyi kombinasyon bu, 120i ve prins.

    Diğer tercihim de 318ti modeli olurdu. Tek kapılı ama çok güzel bir BMW. bunlarda da 2 litrelik is motor var ve harikulade bir motor. Bu arabalar da 2002 modelleri tritrobik vitesleri temizler yaklaşık 25bin tl civarı. Geniş bi aile değilsen bence 4 4lük bir araba.

    Benim düşüncelerim bunlar naçizane.




  • hocam teşekkür ederim,bende 3.18i motorda kesin karar kıldım gibi bişey.18i lerdede bütçeme göre düşük km de araçlar mevcut çünkü..daha çok düşünce fikir almak istiyorum mümkünse,bildiklerini paylaşanlar gerçekten bi pay sahibi olacaklar alışverişimde..teşekkürler
  • Aldınızmı arabayı bılmıyorum ama kasko yaptırıcaksanız kasko fıyatlarınada bır bakın derım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.