Şimdi Ara

0.9 TCE MOTOR'A LPG (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
6
Favori
68.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • anladıgım kadarı ile 0.9 tce ve lpg tadından yenmiyor
  • Kesinlikle son derece uyumlu bir kombinasyon
  • athırsızı A kullanıcısına yanıt
    aynen öyle
  • bende taktırdım arkadaşlar resimler ve ilk deneyimlerim forumun lpg bölümü mocan otogaz sayfasında mevcut kısaca burada da tecribelerimi özet geceyim öncelikle arac gayet uyumlu 700km oldu sorun yasamadım ve benzin ile arasında bir fark göremedim yakıt konusunda hassas oldugum icin ilk işim boş depo ile uzun yolda( ankara -bolu ) arası ölcüm yaptım ve 20 tl gaz ile (litre fiyatı 2.14 ) 185 km yol kat ettim bu da 100 km de 5 litre lpg tüketimi yapar şehir ici ise 100km de yaklasık 7 litre tüketim değerlerim oldu sanırım türkiyede en az yakıt tüketim degerine sahip olan araca sahibim ;) sunu da belirteyim gerek klima ile gerekse rampalarda hic bir sıkıntı yasamadım adeta benzinden farkı yok
    olumsuz hususlar ise aracın lpg dönüşümü zorlu bir işcilik istiyor motorda calısma alanı cok dar ve uzun sürede gerceklesiyor dönüsüm ve özen istiyor aracta stepne depo kullanılamıyor dolayısı ile bagajınızın yarısından zorunlu olarak feragat ediyosunuz bir diger hususta klasik benzin gösterge düsme sorunu düzeltilemiyor ama herseye ragmen sehirler arası yolda 10 kurus civarı tüketim degeri görmeniz herseye degiyor ;)




  • muharslan M kullanıcısına yanıt
    prins markamız bu aaraca çok uygun bit kittir bilgilerinize
  • Evet arkadaşlar. 2013 model Symbolu model düşürtme ile (Araç 2013 0 km olup satılmadığı için 2015 Nisanda 0 km aldım) Reno Maisten aldığım aracımı yaklaşık 8 bin km benzinde bindim. 0.9 turbo olan araç bir önceki 1.3 Multijet lineaya göre daha iyi, daha seri, daha atak.

    8 bin km den sonra BRC My 11 kitini Sait usta (Ankara) dan taktırdım. Takılma anında oradaydım ve resimlerini de çektim. Aşağıdadır. Ben tamponu deldirmeden kasaya civata ile montaj istedim. Symbollerde kasanın altında bir yer var oraya civata ile tutturuyorlar dolum ağzını. Bir arkadaş simit olmuyor yazmış. Simit oluyor ve bagaj bana kalıyor. Sait usta stepneyi koymak için şık bir çanta da hediye etti.

    En büyük dez avantajı ise lpg de kullanırken bile benzin göstergesi düşüyor. Bazen biraz benizn alınca bazen de kendi kendine gerçek değerini gösteriyor ama genelde sürekli düşüyor. Sait usta benzin pompoası bu araçlarda sürekli devrede o yüzden oluyor demişti.

    Çok seri ve agresif kullandığım için ben her zaman fazla yaktırırım araçlara. Benzinde iken ortalama 0.30 yakıyor idi şehir içinde.
    Lpg den sonra da ortalama 3-4 bin km kullandım. LPG de şu anda şehir içinde 0.17 yakıyor. (Araç simit tüplü ve ortalama 86 TL ye doluyor. Geçen gün zam gelmiş 97 TL ye doldu.)
    Ankara-Çorum (Mecitözü)-Ankara yaptım ve 0,15 yaktı. Full eco modu açık.
    Geçen haftalarda da fulleyip yola çıktım Ankara'dan ve Konya üzerinden Antalyaya girdim. Mavangatı geçince uyarı verdi. Full eco modu açık yine.

    Kısacası yakıt olarak çok çok iyi. Performansında en ufak bir düşüş yok. Yazın full klima açık gezdim. Hatta ısıtmayı da bu aralar klimadan yapıtığım oldu ve performansında bir sorun yok.
    Sait ustaya geçen bir başka symbol 0.9 kullanıcısı gelmiş. Tereddüt etmiş. Numaramı vermişler adam beni aradı memnun musun diye. Ben çok memnun kaldım araçtan. Sonuçta iş için kullanıyorum ve oldukça ekonomik

    0.9 araçların performansından şüphe ederek aldım. Çünkü 1.2 symbol kiralamış ve akşam geri götürüp vermiştim kasayı bile götürmediği için.
    Alırken bayideki arkadaşıma bu aracı alırım 5 kişi binerim. Mamak-Çankaya arasındaki, viyadükten çıkarken 3. vitese düşersem dolanır geri getirir veririm dedim. KAbul etti aldım. O yokuşu bilenler bilir. Devrini alınca oradan 5. ve 4. viteste çıkıyorum. Odunun birisi sola geçip tintin gitmediği sürece 4 ten aşağı düşmedim hiç.

    Alacak arkadaşlara fikir vermesi açısından paylaşıyorum. Sait ustanın işçiliğini de görmeniz için resimleri yükledim. Kitap gibi işçiliği var.

    Forumun kendi resim yüklemesi çalışmadı başka yere yükledim.

     0.9 TCE MOTOR'A LPG

     0.9 TCE MOTOR'A LPG

     0.9 TCE MOTOR'A LPG

     0.9 TCE MOTOR'A LPG

     0.9 TCE MOTOR'A LPG

     0.9 TCE MOTOR'A LPG

     0.9 TCE MOTOR'A LPG

     0.9 TCE MOTOR'A LPG



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berdos -- 10 Ekim 2015; 13:59:12 >




  • aramıza hosgeldin berdos :)
  • benzin ibresi düşüyor fakat aracı fullediğinizde uzun süre düşmüyor
  • Çok güzel de 0.9 arabaya neden turuncu enjektör kullanılmış merak ettim. Kaç beygir ki bu araba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osamanos

    Çok güzel de 0.9 arabaya neden turuncu enjektör kullanılmış merak ettim. Kaç beygir ki bu araba.


    Renklere o kadar dikkat etmedim. Renklere göre özellik farkı mı var acaba?
    Araç 3 silindir. 90 Bg

    quote:

    Orijinalden alıntı: athırsızı

    aramıza hosgeldin berdos :)

    Teşekkürler
  • Tabi aracın beygir gücüne göre enjektör rengi değişiyor. Mavi turuncu ve sarı renkler var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ara ara gelip buraya bakıyorum, 0.9 motor lpg de sıkıntısız yürüdükçe bi tane alasım geliyor. Bravo valla :)
    Uzun yolda 90-100km ile gitmek için kaç bin devir istiyor araç?
    @athırsızı @berdos

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2200 rpm / 90 km-h
  • Ben eskiden beri Tofaş/Fiatçı birisi olarak hayatta reno almam derdim. Geri vitesin gıcık oluşundan dolayı. Bu araç bana renoyu biraz sevdirdi.

    Bu aracı ben Ankara Reno Maiste satış direktörü olan arkadaşım vasıtası ile aldım. 2013 model 0 km idi. Satılamayıp eldekalan araçlardan 2 tanesinden birisi idi. Diğeri beyaz sanırım halen duruyor. Almak isteyenler için sorabilirim fiyatını. (Araç touch donanım, Bej döşeme, göğüs ve Navigasyonlu)

    Aracı alırken test sürüşü yapmadım malesef. Satış direktörü arkadaşıma bu aracın çekişini sordum hiç 1.6 bindin mi dedi. Bende evet dedim. Hah aynı onların tadında dedi. Bende aldım. İyiki de almışım. Çok mennunum araçtan.

    Ankarada olanlar için bir kıyaslama yapayım. Bu araca 5 orta kiloda adam bindirdim. Mamak-Çankaya arasındaki viyadükten çankayaya çıktım ve 5-4 viteslerde çıktım. Ne boğulma var ne yığılma var. Ortalama sürat 110-130 arasında

    ARaçtaki tek beni sıkıntıya sokan şey fabrikasyon olan geri vites sesinin çok kısık olması. Döşeme içindeymiş hoparlörü. İşitme cihazı kullandığım halde duymakta zorlanıyorum. Geri görüş kamerası ile bu işi çözecem inşallah.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muharslan

    merhaba arkadaşlar 0,9 aracıma LPG takdırdım deneyimlerimi sizin ile paylaşmak istedim.
    1 senede 21000 km yaptım yakıt malumunuz 400 kuruş civarı yakdığı için altarnatif aramaya başladım araçı satıp dizel almayı düşündüm ama yeni araç satıp düşük model almak işime gelmedi ve lpg ye yöneldim eskiden tanıdığım ustama gittim atiker gold önerdi 1400 tl ye anlaşdık ama kafasında soru işaretleri oluşmuş captura hiç takmadığı için arştırmış atiker ve zavoli den istediği garantiyi alamamış bir tek LOVATO malının arkasında durup garanti verdiği için lovato nun son sistemini 1750 tl ye takdık. bu sistemde beyin ayarları kendi yapıyor örneğin yüksek rakımlı bir mevkiye geldiğinde ayarlarını yapıyor güç kaybı olmuyor simit tank 31 lt lik ama tam boşalsa bile 25 lt yakıt alıyor

    Gelelim yakıt oranlarına

    istanbuldan benzini ve gazı fulledim gerede sehll de 2,42 tl litre fiatı ile 25 lt gaz aldı 60 tl ödedim 327 km yol yaptı araç tam yükte fakat sakin kullanımda benzin göstergesi 22,7 lt tüketilen yakıt diyor yani %10 fazla lpg yakmışız. orada 1 vitesde yayla gezmesi ve dönüş toplam benzin tüketimi 64 lt lpg olarak 70 lt 64 litre benzin 4,5 tl den 288 tl 70 lt lpg ortalama 2,2 tl (2-2,1 ve 2,42 den aldım) 154 tl 134 tl yakıt tasarrufu sagladım dizel araç daha az yaktı diye bilirim

    3 depo şehir içi kullanımım da ise her bir depo 200 km de 45 tl gaz aldım.

    performans evet benzine göre az da olsa güç kaybı yaşadım ama umrumda bile değil benzin cok can yakıyor umarım bilgilerim size fayda saglar.

    Merhaba ,

    21000 km yaptığınız Clio aracınız için 0,4 krş/km 'lik bir yakıt sarfiyatından bahsetmişsiniz. Kısa bir hesap ile ,Mesaj attığınız tarihte benzinin litresi 4,5 tl olarak alalım. Litre cinsinden yakıt sarfiyatınız = 0,4x100/4,5 = 8.89 lt/100km dir. Bu değer şehiriçi bile olsa çok fazla değil mi ? Konu ile ilgili bizleri bilgilendirebilir misiniz?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: drive_earth

    Kesinlikle son derece uyumlu bir kombinasyon

    Hocam uzun kullanım da yorumlarınız nedir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel bir bilgi vereyim. 2013 Sembol 0.9 aracım şu anda 30 bini devirdi. BRC My11 taktırmıştım

    Şehirler arasında Ankara-Çorum 14 kuruşa düşürdüm. 90 a sabitlemeye sabrım yeterse daha da düşebilir. Ben 130 sabitledim
  • arac sabit hız ve düz birr yolda 5 litre lpg tüketiyo benimde yaklasık 20000 km aldım ve sorunsuz sürüyorum genelde lpgyi litresi 1.95 gibi bir fiyata alıyorum ve uzun yolda 100km hıza sabitledigimde 10 kurusun altına düsebiliyor arac bosken kesinlikle lpg farkını anlamazsınız ama yüklü rampalarda azda olsa performans kaybı var
  • Aracim 0.9. Bende brc taktirmayi dusunuyorum lakin uzun kullanimda kafam soru isaretli. 40 50 bin lpgde kullananlar var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Izmirde gayem otogazda taktirmayi dusunuyorum ama izmirdeki arkadaslar lpg taktirdiktan sonra araclarini periyodik bakim icin nereye goturduklerinide paylasirsa sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.