Şimdi Ara

Ttnet hızımı vermiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 ay önce 9k küsür ulaşılabilir hız varken şimdi 5616'ya indi ve ttnet 8mb hızımı vermiyor. Neymiş hat bu kadar destekliyormuş. İlk 1.5 ay nasıl desteklediğini soruyorum aynı şeyi tekrarlayıp duruyorlar. Yapabileceğim birşey var mı? Kapattırmayı düşünüyorum ama İstanbul'da oturduğuma rağmen başka internet sağlayıcısı yok malesef. Ne önerirsiniz?

Hat değerlerim
    Gelen Giden
    ADSL Hızı(Kb/s): 5783 797
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 5616 1069
    SNR Sınırı (dB): 2.1 14.6
    Hat Zayıflaması(dB): 23.0 15.7
    Güç (dB): 19.1 12.1

Birkez daha reset attım ulaşılabilir hız 7200'e arttı. Adsl hızı 6144 oldu. Ttnet dalga geçiyor galiba 8mb'i vermemek için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sage12 -- 1 Mart 2013; 20:08:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sage12

1 ay önce 9k küsür ulaşılabilir hız varken şimdi 5616'ya indi ve ttnet 8mb hızımı vermiyor. Neymiş hat bu kadar destekliyormuş. İlk 1.5 ay nasıl desteklediğini soruyorum aynı şeyi tekrarlayıp duruyorlar. Yapabileceğim birşey var mı? Kapattırmayı düşünüyorum ama İstanbul'da oturduğuma rağmen başka internet sağlayıcısı yok malesef. Ne önerirsiniz?

Hat değerlerim
    Gelen Giden
    Hat Zayıflaması(dB): 23.0 15.7
    Güç (dB): 19.1 12.1

Birkez daha reset attım ulaşılabilir hız 7200'e arttı. Adsl hızı 6144 oldu. Ttnet dalga geçiyor galiba 8mb'i vermemek için.

Burada bir gariplik var. Tam tersi olması gerekmiyor mu? Ulaşılabilir hızdan daha yüksek hız almışsın. Yani modemde ölçüm hatası olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Burada bir gariplik var. Tam tersi olması gerekmiyor mu? Ulaşılabilir hızdan daha yüksek hız almışsın. Yani modemde ölçüm hatası olabilir

Yok öyleydi. Şimdi de ulaşılabilir hızda 13032 yazıyor. arayıp söylesem 8 mb verirler mi acaba? Dünden beri 3 kere aradım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sage12 -- 3 Mart 2013; 0:47:00 >
  • Inanmayin bunlarin hat desteklemiyor masallarina.

Iyi okuyun lutfen.

Son bir kaç aydir belkide 1 senedir, internet ay baslarinda 5 mbit daha bir kaç gun gecmeden 3 mbit e dusuyordu.Hic bir zaman almam gereken deger olan 8 mbit gormediydim.

Neyse ,dun ayin başi internet yurumuyor, kontrol ettim, yarim mbit hiz var. Actim telefonu ayni hikayeler neyse, ayarlamalar yapti hiz 5 mbite cikti. Ben 8 mbit te israr ettim. Hat desteklemiyor, kontrol edecegiz masallari soyledi, o zaman ariza yazin kontrol etsinler dedim.
    Aradan 2 saat gecti, baktim 3 mbit e dusurmuslertekrar, yine actim telefonu. Bayan mh yetkili, modeminizin basina gidin ayarlar yapacagiz dedi, modeme oturdugu yerden kumanda ediyor. Modem isiklari 3-4 kere yandi sondu, simdi ttnet hiz testi yapin dedi, bir baktim 8 mbit hiz var.Kac senedir ilk defa 8 mbit deger gordum.Tesekkur ettim, hizin tadini cikarayim dedim. Aradan 1 saat gecti, dedim bir kontrol edeyim, bir baktim tekrar 5 mbit.
    Moralim bozuldu, tekrar aradim bu sefer erkek gorevli cikti, dedim ne iş, gene dusmus hizim. Gene hat desteklerse masallari, kontrol ediyorum masallari. Baktim bir halt yemeyecek, pazartesi bu interneti degistirecegim, lanet olsun size dedim kapattim telefonu.
    Aradan 1 saat gecti, bir bakayim hiza dedim, baktim yine 8 mbite cikarmislar. Hatti kapatacagim dedim ya yem atiyorlar.
    Son 24 saat 8 mbit te devam etti, simdi baktim yine 5 mbit e dusurmusler.

Yani isin ozeti, musteri hizmetlerini aradiginizda, gorevlinin onunde modeminizin hizini ayarlayan sistem mevcut, herkese farkli muamele ve hiz veriliyor. Isterse aninda 10 mbit hiz verebilir, santral la ilgisi yok. Yasadigim icin biliyorum artik.

Yani insanlara hizli iinterneti, hakettigi , odedigi 63 liranin hakkini vermemeye kararlilar, emir buyuk yerden demek.Videolarda resim yerine dõnen çember seyretmenizi istiyorlar.Gidecek, sikayet edecek hic bir yeriniz yok, nasilsa kimse sesini cikarmiyor diye bu sekilde seneleriniz gececek. Dogru duzgun donmadan akici bir video seyredemeyeceksiniz, bir şey indiremeyeceksiniz. Dur ne yapiyorsun diyen yok. Iste demek hakettigimiz sekilde internet alabiliyoruz. Kacacak yerde yok, verdigim her kurus haram olsun...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: selamivural

Inanmayin bunlarin hat desteklemiyor masallarina.

Iyi okuyun lutfen.

Son bir kaç aydir belkide 1 senedir, internet ay baslarinda 5 mbit daha bir kaç gun gecmeden 3 mbit e dusuyordu.Hic bir zaman almam gereken deger olan 8 mbit gormediydim.

Neyse ,dun ayin başi internet yurumuyor, kontrol ettim, yarim mbit hiz var. Actim telefonu ayni hikayeler neyse, ayarlamalar yapti hiz 5 mbite cikti. Ben 8 mbit te israr ettim. Hat desteklemiyor, kontrol edecegiz masallari soyledi, o zaman ariza yazin kontrol etsinler dedim.
    Aradan 2 saat gecti, baktim 3 mbit e dusurmuslertekrar, yine actim telefonu. Bayan mh yetkili, modeminizin basina gidin ayarlar yapacagiz dedi, modeme oturdugu yerden kumanda ediyor. Modem isiklari 3-4 kere yandi sondu, simdi ttnet hiz testi yapin dedi, bir baktim 8 mbit hiz var.Kac senedir ilk defa 8 mbit deger gordum.Tesekkur ettim, hizin tadini cikarayim dedim. Aradan 1 saat gecti, dedim bir kontrol edeyim, bir baktim tekrar 5 mbit.
    Moralim bozuldu, tekrar aradim bu sefer erkek gorevli cikti, dedim ne iş, gene dusmus hizim. Gene hat desteklerse masallari, kontrol ediyorum masallari. Baktim bir halt yemeyecek, pazartesi bu interneti degistirecegim, lanet olsun size dedim kapattim telefonu.
    Aradan 1 saat gecti, bir bakayim hiza dedim, baktim yine 8 mbite cikarmislar. Hatti kapatacagim dedim ya yem atiyorlar.
    Son 24 saat 8 mbit te devam etti, simdi baktim yine 5 mbit e dusurmusler.

Yani isin ozeti, musteri hizmetlerini aradiginizda, gorevlinin onunde modeminizin hizini ayarlayan sistem mevcut, herkese farkli muamele ve hiz veriliyor. Isterse aninda 10 mbit hiz verebilir, santral la ilgisi yok. Yasadigim icin biliyorum artik.

Yani insanlara hizli iinterneti, hakettigi , odedigi 63 liranin hakkini vermemeye kararlilar, emir buyuk yerden demek.Videolarda resim yerine dõnen çember seyretmenizi istiyorlar.Gidecek, sikayet edecek hic bir yeriniz yok, nasilsa kimse sesini cikarmiyor diye bu sekilde seneleriniz gececek. Dogru duzgun donmadan akici bir video seyredemeyeceksiniz, bir şey indiremeyeceksiniz. Dur ne yapiyorsun diyen yok. Iste demek hakettigimiz sekilde internet alabiliyoruz. Kacacak yerde yok, verdigim her kurus haram olsun...

Benim olayın aynısı. Hep de bahane aynı. Diyorum dün 5 mb destekliyordu şimdi 7 gösteriyor. Yine aynı şeyleri tekrar ediyor bana Şimdi de 12 mb destekliyor. Dalga geçiyorlar resmen. Keşke uydunet gelse buraya. 100 Tl verip 10 mb doğru düzgün hız alırım. Pahalı mı pahalı ama ttnet'e kıyasla hiçten memnunlar kullananlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sage12 -- 3 Mart 2013; 1:11:14 >

• Bana da binadaki kablolar desteklemiyor dediler, bikaç aydır 4 mbit'e sabitlemişlerdi. 2-3 gün önce modem ayarlarında bi de baktım ki 8000 küsür adsl hızı yazıyor :D Kendi kendime dedim 'ulan hani 4 kaldırıyordu kablolar, niye şimdi 8'e çıktı' Hemen hemen 3 gündür kullanıyorum tık yok, yani kopma falan bi sıkıntı yok (böyle devam eder inşallah ;)

Yani desteklemiyor falan hikaye bence de. İsterlerse bal gibi de artıyor hız.
  • quote:

quote:

Yok öyleydi. Şimdi de ulaşılabilir hızda 13032 yazıyor. arayıp söylesem 8 mb verirler mi acaba? Dünden beri 3 kere aradım.

Gece yoğunluk olmadığı için değerlerin böyle yarın öğlen yoğun saatlerde bak eğer ulaşılabilir hızın 80000 ve üzeriyse aynı şekilde SNR Sınırı (dB): min. 9 veya 10 gibiyse ara hızın attırsınlar modemden baktım hattım destekliyor dersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: rLzApex

quote:

quote:

Gece yoğunluk olmadığı için değerlerin böyle yarın öğlen yoğun saatlerde bak eğer ulaşılabilir hızın 80000 ve üzeriyse aynı şekilde SNR Sınırı (dB): min. 9 veya 10 gibiyse ara hızın attırsınlar modemden baktım hattım destekliyor dersin.

Alakası olmadığını düşünüyorum.Çünkü birden değer bu kadar düştü. Bugün aradım zaten ve resmen dalga geçti. Biz onu hızınız çok düşükse yapıyoruz dedi(Hız değerlerini güncellemeden bahsediyor). En sonunda ben ayarlıyorum dedi ama hiçbir şey yapmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sage12 -- 3 Mart 2013; 3:02:47 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Alakası olmadığını düşünüyorum.Çünkü birden değer bu kadar düştü. Bugün aradım zaten ve resmen dalga geçti. Biz onu hızınız çok düşükse yapıyoruz dedi. En sonunda ben ayarlıyorum dedi ama hiçbir şey yapmadı.

Alakası var gündüz bakarsan anlarsın bulunduğun bölgenin yoğunluğuna göre değerlerin oynar şuanda mesela bende Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 11156 1575
    gündüz böyle değil.
    Ayrıca ayarlama yaparken telefonu kapattırma direkt saniyesinde değiştiriyor örneğin 1 ay önce telefon açtım bir bayan çıktı dedim netim kesiliyor 9mbit vermişlerdi hattıma dedim onu 8 yapalım oda dedi kaldırmaya bilir bir deneyelim dedim telefon açıkken direkt saniyesinde modem reset attı kendine 8 de aynı şekilde snr sınırı düşük kaldı dedim 7 yapsak :) 6 olur dedi 6 8 şeklinde gidiyormuş 6 yaptık öyle gidiyoruz bir kaç gündür bakıyorum yarın yoğun saatte değerlerim stabil olursa arayıp full vermelerini isteyeceğim.

• quote:

Alakası var gündüz bakarsan anlarsın bulunduğun bölgenin yoğunluğuna göre değerlerin oynar şuanda mesela bende Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 11156 1575
    gündüz böyle değil.
    Ayrıca ayarlama yaparken telefonu kapattırma direkt saniyesinde değiştiriyor örneğin 1 ay önce telefon açtım bir bayan çıktı dedim netim kesiliyor 9mbit vermişlerdi hattıma dedim onu 8 yapalım oda dedi kaldırmaya bilir bir deneyelim dedim telefon açıkken direkt saniyesinde modem reset attı kendine 8 de aynı şekilde snr sınırı düşük kaldı dedim 7 yapsak :) 6 olur dedi 6 8 şeklinde gidiyormuş 6 yaptık öyle gidiyoruz bir kaç gündür bakıyorum yarın yoğun saatte değerlerim stabil olursa arayıp full vermelerini isteyeceğim.

ilk 1.5 ay nasıl 8mb veriyorlardı.Senin dediğin doğru ama TTnet için bu sadece bir bahane.

• quote:

quote:

gündüz böyle değil.

ilk 1.5 ay nasıl 8mb veriyorlardı.Senin dediğin doğru ama TTnet için bu sadece bir bahane.

Yukarıda yazdım işte 18 şubat 2013 tarihinde hızım aşağıdaki gibiydi snr sınırı düştü hat zayıflaması arttı gürültüyü kaldırmadı şuanda 6 kullanıyorum ama şuanda fena değil değerler full kaldırır böyle giderse olay biraz yoğunlukla alakalı bunu kabul etmen gerek.

Ttnet hızımı vermiyor

• SNR Sınırı (dB): 2.1 14.6
    SNR çok düşük. Zayıflama fena değil ama SNR düşük. Modeme gelen kablolara hasar vermiş olabilir misiniz? Başka bir modemle denemekte de fayda olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

SNR çok düşük. Zayıflama fena değil ama SNR düşük. Modeme gelen kablolara hasar vermiş olabilir misiniz? Başka bir modemle denemekte de fayda olabilir.

Zannetmiyorum ama kontrol edeceğim. Saol yardımın için. Bakalım sorun ondamıymış.
  • quote:

quote:

quote:

gündüz böyle değil.

Yukarıda yazdım işte 18 şubat 2013 tarihinde hızım aşağıdaki gibiydi snr sınırı düştü hat zayıflaması arttı gürültüyü kaldırmadı şuanda 6 kullanıyorum ama şuanda fena değil değerler full kaldırır böyle giderse olay biraz yoğunlukla alakalı bunu kabul etmen gerek.

Ttnet hızımı vermiyor

Ben sana demiştim değilmi daha önce bu böyle girmez diye..

• quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Dün bir daha aradım kesiliyor diye. 4096'ya indirip arıza kaydı bıraktı. Şimdi hangi değerden dolayı gereken hızı alamıyorum(Arıza kaydınız giderilmiştir diye mesaj geldi.Baktım sadece Snr yükselmiş.)

ADSL Hızı(Kb/s): 4096 797
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 7312 1057
    SNR Sınırı (dB): 10.3 14.5
    Hat Zayıflaması(dB): 27.0 15.9
    Güç (dB): 19.3 12.1
  • Ben 5-6 sene önce sürekli kopmalar, 15 günde bir 3-4 gün telefon hattı gitmeler yüzünden TTNETi bırakmıştım, bir türlü çözemediler. Sürekli gittiler-geldiler. Ben de o zaman TTNET'i iptal ettirdim. Biri ADSL'e geçtim fiyatları da uygundu bağlantı da 1 yıl boyunca hiç sıkıntı yaşamadım ne kopma ne de hız düşüklüğü, sonra fiyatı uygun diye SMİLE ADSL'e geçtim. Onda da sıkıntı yaşamadım . En yüksek hızı aldım ta ki 2011'de ekim-kasım aylarında Telekom'un yaptığı bir ayar sonrası. 8 Mbit yerine 4 Mbit kullandım 4-5 ay. Yok modeminizde problem var, yok ev içindeki kablolarda, apartmandaki kablolarda var dediler. Telekom'dan arıyorlar telefon hattını şikayet edince (Altyapı onlarda olduğu için) telefon altyapınız iyi yalnız apartman kutusuna gelince bir düşme oluyor evdeki kablolara bakın, elektrikçi yeni tesisat düzenlesin. (Site de 1997 'de inşa edilmişti) Elektirkçi tanıdık , sorunumu anlattım. Sitede başka biri de aynı sıkıntıdan muzdaripmiş, adama da aynısını anlatmışlar, hatta adam yeni tesisat düzenlemiş ama sonuç değişmemiş. Boşuna değiştirme dedi elektrikçi sizin ev içi tesisatları çok iyi durumda ve kaliteli boşuna masraf yapma.

Bu arada bizim ev telefonunda da hışırtı tarzında sürekli bir ses oluyordu. kaç tane splitter denedim, ev içi prizleri düzelttim (ki bakır kablolar hala sıfır gibi yepyeniydi) olmadı. Hatta yeni bir wireless modem bile aldım (Kaspersky üyelik avantajıyla alınca uygun gelmişti-ZYXEL) sonuç aynı. Bu arada Apartman içindeki telefon kutusuna bakayım belki orada problem vardır dedim bakmaz olaydım. Kablolar birbirine girmiş, bazıları simsiyah olmuş ve kendi hattımı bulabilmem bir mucize. Telekomu aradım dedim telefonumda hışırtı var, telefon kutusunun içi berbat. Gelin hem benim hattımı kutu içinde tespit edin, hem de şu hışırtı-parazit sorununa bakın. Yok dediler telefon sinyali iyi buradan kontrol ediyoruz, o zman hattım hangisi kutu içinde onu tespit edin internetimde problem var belki yeni kablo döşeyeceğim. Sizin hattınızı elektrikçi de bulur, deneme yanılmayla , ben de bütün kablolar pamuk ipliği gibi birbirine bağlı ben riski göze alamam dedim. Baktım gelmemekte diretiyor " o zaman ben de bütün kabloları sökerim 24 dairenin hepsini tek tek yapmak zorunda kalırsınız deyince, panikledi , yok yapmayın öyle hemen göndeririz dedi. Ertesi gün geldi bir eleman hem hattımı tespit ettik kutuda , işaretledim hem de oksitlenmiş kabloyu yenisiyle değiştirdi. Ondan sonra telefonda ne parazit ne de internetimde 8 mbit aşağısını gördüm 800-900 kb ile indiriyordum.

Bu Cuma günü de hipernet başvurusu için gittim( 1 Şubatta fiyatların yüksek olması nedeniyle internetimi yenilemedim, şu anda cep telefonu ile idare ediyorum) Hipernet 20 MBit hızını hattımın desteklemeyeceğini ama 16 Mbit hızı zorladığını tespit ettik telekom görevlisiyle. Gözlerimde de ekranında gördüm. 8 mbit desteklemiyor masallarını da böylece çürütecek bilgiye kavuştum eğer abone olursam.

Yalnız internet kopmalarında abonelğim bitmeden önce garip bir olayla karşılaşıyordum. Her türlü siteye girmek için Google-open DNS kullanmak istesem intenet sinyali alamıyor ve 1-2 gün gelmiyordu. Sonra DNS ayarlarını sildiğimde düzeliyordu. Bu durumda ben de internetimize her türlü müdahalenin yapıldığı izlenimi uyandırdı. Devletin yasakladığı sitelere girmemiz sanki kesin olarak istenmiyordu. İnternet te özgürlük sanki kısıtlanmak istendiğinde nasıl olacağının provası yapılıyordu.

• sansür uygulanıyor zaten istersen temiz internet seç daha fazla sansür ye yada herkesde bulunan hafif temiz internet var hafif sansürlü bazı blokar kapalı imzamdaki ticari olmayan site de kapalı dns değiştirsen arda girer
  • İnternette en iyi süper online galiba kullanan arkadaişlar var ama bölge bölge veriyorlar her bölgede yatırımları yok. TTnet e mahkumuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuatg

İnternette en iyi süper online galiba kullanan arkadaişlar var ama bölge bölge veriyorlar her bölgede yatırımları yok. TTnet e mahkumuz

Super online'da da ne yazıkki akk var. Ama en azından bu kadar arızalı değil konulara bakarsak.
  • buda benim hızım yorumsuz

Ttnet hızımı vermiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musdi42 -- 13 Mart 2013; 1:56:49 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.