Şimdi Ara

ABD Federal Haberleşme Dairesi, cihazların SIM kilitli olarak satılması konusunu araştıracak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • ABD Federal Haberleşme Dairesi, cihazların SIM kilitli olarak satılması konusunu araştıracak





    ABD Beyaz Saray'da halkın taleplerini araştırmak amacıyla başlatılan We the People adlı program, 100 000 imza toplanarak yapılan taleplerin hükümet tarafından değerlendirilmesini sağlıyor. Mobil cihaz kullanıcıları son olarak SIM kilitli cihazların kilit açma işlemindeki yasağın kaldırılması için bir imza kampanyası başlatmıştı. İmza sayısı 100 bini geçtiği için konuyu araştırmak üzere ABD Federal Haberleşme Komisyonu görevlendirildi.




    Son 6 yıl boyunca ABD hükümeti, operatörler tarafından satılan SIM kilitli cihazların kilidinin kırılarak başka bir operatör ile kullanılmasının önünü açmış ve kullanıcılar serbestçe bu imkandan faydalanmıştı. Ancak geçen ay Kongre yeni bir karar alarak donanım tarafında yapılan değişikliklerle SIM kilidini açanlara 50 000$ ve 5 yıl hapis cezası verilmesini uygun görmüştü. Kullanıcılar da bu kararın ardından Beyaz Saray'ı dilekçe yağmuruna tutmuştu.

     

    Özellikle 649$'lık kilitsiz model almak yerine 199$'lık kontratlı iPhone versiyonu alarak kilidi kırılmış bir vaziyette kullanan tüketiciler çoğunlukta. Kilit kırma konusunda da Çinli Gevey büyük bir ün yapmış durumda. 




    Komisyon başkanı Julius Genachowski, bahse konu yasağın rekabeti ve yenilikleri artırdığına dair bazı açıklamalarda bulundu. Standart olarak komisyon talebi inceleyecek ve sonucunu da Beyaz Saray'a rapor edecek. Komisyonun kanunu değiştirme gibi bir hakkı bulunmuyor.

     

     








  • ulan hem 199dolara telefon alın sonra gidin isyan çıkarın. Aklı yok abi adamların adam zaten sim kilitli olduğu için o fiyata vermiş ne için ısrar ediyorsun ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: yildirimbeyazit

    ulan hem 199dolara telefon alın sonra gidin isyan çıkarın. Aklı yok abi adamların adam zaten sim kilitli olduğu için o fiyata vermiş ne için ısrar ediyorsun ?


    Orada bizim halkımız olsa aynen böyle düşünürdü, 2000 liraya telefon alıyoruz da gıkımız çıkmıyor.Adamlar hakkını arıyor 199 dolar verdiği telefona helal olsun.

  • Sorulması gereken doğru soru şu bence;
    Vir telefonu mevcut operatörün kampanyasından faydalanarak ucuza aldığın zaman kontrat yapıyorsun ve iki sene boyunca o parayı ödemeyi taahhüt ediyorsun. Biz anlaşmayı telefonu almak için mi yapıyoruz yoksa kullanmak için mi yapıyoruz? Eğer bu telefonu almak ve iki sene boyunca da borcunu taksit taksit ödemek veya düşük fiyattan alıp iki sene boyunca o operatörün tarifesine katlanmak zorundaysak o hattın tarifenin ödemesini yapıyorum diye neden o telefona başka bir hat takmam engelleniyor?
    Ben iki senelik tarifeyi kabul etmişsem zaten yükümlülüğümün gereği olan ödemeyi yapacağım ama neden bu cihaza hangi sim kartı takıp hangi hattı kullanacağıma karışıyorlarki belki ben bu tarifeyi başka bir hattımda kullanacağım yada ben bu tarifeyi ve hattı kendi eski telefonumda kullanacağım ve bu telefonu çocuğuma, eşime hediye olarak aldım. Ben bu eşyayı alırken sizi tercih ettim diye neden aletin özelliklerini değiştiriyorsunuz ki buna ne hakkınız var?





  • en ufak zam veya taraflı cıkan kanunlarda dahi adamlar gidip hakkını arıyor yada arayabiliyor. en kotu soyunuyorlar helal olsun biz sustukca tepemize biniliyor 199 dolar vermiş telefonu kullanma tahahüt ü dolmuş başka bi simle kullanabilmeli yada gibi gibi örnek alınmalı.

  • Telefonu zaten belirli bir kontrat ile alıyorsun, kontrat süresincede ödemesini mecbur yapıyorsun, operatörde kontrat süresince beklentisini karşılamış oluyor, bütün bu aşamalar tamamlandıktan sonra artık hala telefonun tam olarak sahibi olmanı, seçim yapma özgürlüğünü kısıtlamaya hakları yok.

  • Muhtemelen orta yol bulunup Kontratli alanlar kontrat bitiminde actirabilir, kontratsiz alinanlar ise direk acik halde gelir seklinde bir duzenleme olur diye dusunuyorum.
  • Beyaz Saray'dan bu konuda aciklama yapilmis.

    Kisaca kendileri de bu konuda hemfikir ve tuketicilerin kontrati bitmis cihazlarini unlock yapma imkanlarinin olmasi gerektigini ve bu islemin yasadisi olmamasi gerektigini aciklamislar. Ayrica bildiride ikinci el cihaz satin alanlara da deginilmis ki bunlarin da satin aldiklari cihazlari unlock yapabilmeleri gerekirmis (ilk hat sahibi olmaksizin).

    Obama hukumetinin telekomunikasyon sektoru icin bu konuyu ele alacaklari soylenmis ve yine bu konuda yasalar tekrar gozden gecirilebilir ve son olarak operatorlere bu konuda daha gevsek davranmalari istenmis.

    https://petitions.whitehouse.gov/response/its-time-legalize-cell-phone-unlocking?utm_source=wethepeople&utm_medium=response&utm_campaign=unlock



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iphoneuss2 -- 4 Mart 2013; 20:06:37 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: shallipushthebutton?

    quote:

    Orijinalden alıntı: yildirimbeyazit

    ulan hem 199dolara telefon alın sonra gidin isyan çıkarın. Aklı yok abi adamların adam zaten sim kilitli olduğu için o fiyata vermiş ne için ısrar ediyorsun ?


    Orada bizim halkımız olsa aynen böyle düşünürdü, 2000 liraya telefon alıyoruz da gıkımız çıkmıyor.Adamlar hakkını arıyor 199 dolar verdiği telefona helal olsun.



    quote:

    Orijinalden alıntı: yildirimbeyazit

    ulan hem 199dolara telefon alın sonra gidin isyan çıkarın. Aklı yok abi adamların adam zaten sim kilitli olduğu için o fiyata vermiş ne için ısrar ediyorsun ?


    Bilmeden konuşmuşsunuz ikiniz de. 199$'a alsalar bile 24 ay boyunca abonman ücreti ödüyorlar. Kimse telefonu ucuza almış olmuyor. Misal turkcellden cihaz aldınız, aileden birine verdiniz bir süre sonra. Onunki avea veya vodafone diye kullanamıyor. İsyan etmez misiniz? Kardeşim her ay 100 lira ödüyorum, 24 ay ödeyeceğim, parasıyla telefonu aldım, bedavayamı verdiniz demez misiniz?




  • Bizim BTK bunlardan önce gidiyor

    5-6 yıl önce simkiliti yasaklamıştı Türkiyede
  • adamlar biraraya gelmesini biliyorlar....

    ya biz , ancak lafta herşey...
  • Amerikalılar hakkını arıyor biz koyun gibiyiz diye yazıp duran insanlar.....



    Durup bir kendinize baksanıza sizde... o halkın bir bireyi değilmisiniz....



    konuşmaya şikayet etmeye hayıflanmaya gelince hepimiz konuşmak için birbirimizi eziyoruz hak aramaya gelince neden gıkımız çıkmıyor. Hadi bizim cesaretimiz yok yapamıyoruz bizim için çıkıp yürüyen hakkını aramak için yürüyen insanlara bir gün olsun destek olmak için ne yaptınız. Hadi onu da geçtim bu kadar şikayet ediyorsunuz belki biz cevabını duymayacağız belki buraya yazamayacaksınız ama siz kendiniz bu konularda sesinizi duyurabilmek adına tek bir derneğe, kulübe sivil toplum örgütü veya gruba, sendikaya üye oldunuz mu? Biz koyunuz demekten başka yani gerçekten harekete geçmeye dair ne yaptınız. Eğer ki hiç bir şey yapmadıysanız ve hala sanki o toplumun bir parçası değilmiş gibi oturduğunuz yerden yazabiliyorsanız, yazabiliyorsak ve bütün bu olanları hergün görüp sesimizi çıkartmıyorsak yada çıkartamıyorsak yada üşeniyorsak, lafa gelince konuşuyor eyleme gelince kayıtsız kalıyorsak asıl koyunun büyüğü biz hepimiz değilmiyiz?



    Birileri çıkar burası siyaset yeri değil diye yazar birde gururla ... Hergün bu siteleri açıp teknolojik yenilikleri hevesle takip edenler, yorumları okuyup Iphone mu samsung mu yazıyor karşılık vermelimiyim diye yorumları tek tek okuyanlar. Bütün bunları yazan arkadaşları alkışlayan çoğunluk sızlanmayı bırakın bişeyler yapın artık demek siyaset değildir.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.