Şimdi Ara

MWC 2013 : Turkcell, ilk yerli cep telefonu projemizi tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
1.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • MWC 2013 : Turkcell, ilk yerli cep telefonu projemizi tanıttı





    Teknolojinin büyük oranda dışarıdan ithal edildiği ülkemizde, son dönemlerde yerli teknoloji üretimi sık dile getirilmeye başlandı ve bununla ilgili önemli yatırımlar yapılıyor. Akıllı telefon ve tablet sektörünü bir kenara bırakırsak, askeri alanda, haberleşme alanında, mobil iletişim altyapısı alnında bu yatırımları ve sonuçlarını görmek mümkün.

     




    Mobil cihazlarda yerli üretim yapıyor olsak da bu montaj aşamasından daha ileriye gidememişti. Ancak Turkcell uzun süredir yaptığı çalışmalar sonucunda tamamen ülkemizde üretilecek bir cep telefonu projesini MWC 2013 etkinliğinde tanıttı. 

     




    Projenin kod adı Gebze. Adından da anlaşılacağı üzere cep telefonunun geliştirme süreci firmanın Gebze'de bulunan merkezi Turkcell Teknoloji'de gerçekleştirilecek. Projede Qualcomm, Turkcell'in en büyük iş ortağı olacak. Cihazın yongaseti çözümü Qualcomm'dan karşılanırken, diğer iş ortakları da katkıda bulunacak. Firma Gebze projesi için 700 kişilik Ar-Ge ekibini Turkcell Teknoloji'de görevlendirdi ve üretimin ve yazılımın yüzde 100 yerli olacağını açıkladı.




    Proje sayesinde ülkemizde satılan her bir milyon cep telefonunda 500 milyon TL ülkemizde kalacak. Ayrıca ürünler bölgedeki diğer ülkelere de ihraç edilebilecek. 

     




    Cihazın ilk üretimi yurtdışında yapılacakken, yıl sonuna doğru ise Türk şirketleri tarafından ülkemizde üretim başlayacak. 

     




    Turkcell donanım konusunda bir detay vermese de ilk yerli cep telefonunun yıl bitmeden ülkemiz tüketicilerine sunulacağını açıkladı. Ayrıca tanıtım esnasında da Turkcell tepe yöneticisi Süreyya Ciliv, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Qualcomm Avrupa Başkanı Enrico Salvatori ile ortaklık anlaşması imza töreni düzenlendi. 

     

     







  • ondan bundan donanım al sonra yerlı uretimde. enfazla kapak yaparsınız
  • İphone'da her donanımını kendisi yapmıyor. Samsung'tan bili parça alıyor. TAbi ilk etapta bir iphone olamaz. Fakat giriş seviyesi telefonlarda kendisine yer edinebilirse ülkemiz için katma değer oluşturabilir:)

  • %100 yerli nasıl olacak? cpu yuda mı türkiye'de üreteceklermiş?

  • Donanımhaber sitesine teşekkür etmek istiyorum. Neden derseniz yeni forum sistemini beğendim. Artık lüzumsuz eksi vermeler alıntı üzerine alıntı yapmalar olmayacak anladığım kadarıyla. Millet iyice suyunu çıkarmaya başlamıştı. İNŞALLAH dh ziyaretçisi olarak mesaj atmayı da kaldırırlar. Bu ergenler nasıl olsa kendi forumlarından mesaj atmadıkları için ağızlarına geleni söylüyorlar. Böyle iyi oldu:)

  • bu hırsızlar üretse ne olur yapacakları cihaz muhtemelen basit birşey olur ve onuda karakterleri gereği %100 karla satarlar yani bir cazibesi olmaz ayrıca bu insanlar yerli olsa ne olur hırsız olduktan sonra...

  • Acaba hangi kısımlar üretilecek
    Anakart?
    İşlemci?
    RAM?
    ROM?
    Mobil bağlantı çipi?
    Kamera Sensörü?
    Panel?

    Herhalde bunlar dışarıdan alınır, qualcomm demişler zaten bu da soc'un toptan dışa bağlı olması ile telefonu %100 yerliden çıkartır direk... İnşallah %100 gerçek yerli üretim ve güçlü bir ürün görürüz :)

  • Dh misafiri mesaj atma olayı kakmamış anlaşılan:) Neyse bir gün o da olur. Allahtan ümit kesilmezmiş:)

  • yerli cep telefonu olacaksa sadece turkcell de değil tüm teknoloji marketlerde de satılması lazım. yoksa turkcell milleti yolar.

  • Zamanında Netaş ve Aselsan (1919, 1920) üretim yapmıştı.

  • Cpu vs. tabi ki qualcomm'dan alınma olur, yabancılar dahil kaç firma büyük oranda kendi parçalarını üretebiliyor ki, o tanıma uyan bir samsung var neredeyse.
    Apple donanım anlamında tamamen toplama çalışır mesela, ama en büyük teknoloji şirketi şu anda. Amerikan şirketi olmasına rağmen içinde amerikan malı kaç parça var sanki ?
    Bu şekilde Türk üretimi cihaz yapılmasına karşı değilim kısacası ama işin içinde kazıkçı Turkcell olduğu için ülkemiz adına iyi mi kötü mü bilemiyorum.
    Kazıktan ziyade Türk teknoloji sektörünün geliştirilmesi için yapılan girişim olursa destekleriz.
  • sanki herkez kendi çipini yapıyo.bişeyide beğenin

  • 1 milyon cihazdan 500 milyon kar. Üretim vs süresince de bazı şeylerden ülke kazansa yine de çok fazla.



    %100 yerli lafları da saçma geliyor. En alt seviye falan olur. Bizdekiler sadece parayı düşündükleri için beklentim yok.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: seven44

    ondan bundan donanım al sonra yerlı uretimde. enfazla kapak yaparsınız

    hangi firma saf kendi cihazını üretiyor acaba ?

    samsung kendi chipsetini kullansa da grafik kartı farklı oluyor
    sony htc diğer cepheler qualcomm vs.

    yani yabancı şirketler yazdıklarım ama donanımları ordan burdan toplama turkcelli savunmuyorum ama yapılması güzel olur inşallah diyorum
  • Kafaya bak yahu.kendi işlemcisi vs. Yapabiliyormu yazmışlar.arkadaş piyasada kendi kompanentlerinin büyük kısmını dışa minimum seviyede bağlı kalarak üreten tek şirket samsung.daha bismillah turkcell yeni başladı bu işe donanım üretmesini isteyenler var birde teknoloji forumunda takılıyorlar yorumlara bak.turcell den tüketici olarak beklentimiz f/p olarak iyi bir ürün çıkarmasıdır.yazıda şunu göz önünden kaçırmayın,işletim sistemi turkcell tarafından yazılacak.bu beni şaşırttı açıkçası,dünya genelinde ağırlıklı bir yazılım android var iken kendi yazılımını yazacak.

    Eğer android olursa marketten yapılan alışverişler google ve yabancıya gidecek.turkcell kendi yazılımını ve uygulama marketini kurarak kar oranını artırmayı planlıyor,reklamlarida unutmamak gerek.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: seven44

    ondan bundan donanım al sonra yerlı uretimde. enfazla kapak yaparsınız

    Kardeşim yüzde yüz yerli telefon üreten marka varda ben mi bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknoloji forumunda takılıpta, yerli bir telefon, otomobil, helikopter, uydu üretimi haberinin altına hemen %100 yerli olacakmı diye yorum yazmak nasıl bir mantıktır yahu. Bugün samsung haricinde dünya da hangi firma kendi işlemcisini, ram ini, ekran kartını, kamerasını hatta telefonun kasasını üretiyor? kaç tanesi? anakartları, kasası foxconn dan, kamera sony den, işlemci ya qualcomm, ya texas instruments, ya samsung, panel ya lg, ya sharp. sonuçta adamlar bir marka oluşturmuş, ürettirdiği komponentlerin üzerine belli bir kar koyup yurt dışına ihtaç yapıp satıyor, kendi ülkesine markasına girdi sağlıyormu sağlıyor. emeklemeye başlamadan koşmaya çalışmanın akılla bağdaşır bir yanı varmıdır yahu.

  • İphone'nun; işlemci üretimi tscm ve Samsung, kamerasını sony, ekranı sharp ve corning, fabrikasyon ve üretimini Foxconn yapıyor. Apple tasarım ve yazılımı kendisi yapıyor ve 1 numara.

    Demek istediğim %100 yerli olmasına gerek yok işlemci ve ekran gibi ana malzemeleri dışarıdan alalım tasarım ve üretimini ülkemizde yapalım. Devlet destek çıksın vergiyi azaltsin yurtdışı fiyatının 2 katına telefon almaktansa aynı kalitede telefonu ucuza alalım.

  • %100 yerli üretim yapmaya ihtiyacı yok bu ülkenin dünya çapında bir markaya ihtiyacı var.

  • rekabetci cihaz koymadıkları sürece tutmaz oğlu tutmaz...

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.