Şimdi Ara

Skoda Citigo İncelemesi içeren CITIGO ANA KONU (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
493
Cevap
6
Favori
41.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu da Skoda Türkiye internet sitesindeki servis tablosu:
    http://www.skoda.com.tr/new/Resimler/SiteIcerik/Skoda_Periyodik_Bakim_Tablosu_2013.pdf

    15.000 km km bakımında hava filtresi değiştiği dikkat çekiyor. Ancak poeln filtresi kntrol edilip gerekirse değişiyor.

    Skoda Türkiye, Türkiye'nin tozlu koşullara sahip bir ülke olduğunu mu düşünüyor" gibi de yorumlanabilir,ancak kimine göre de farklı algılanabilir.
  • Move and fun kiti getirtmek için skoda merkeze yazı yazmıştım. Bugün aradılar. Bu kitin haritalar genel müdürlüğü tarafından ithalatına izin verilmediğini söylediler.
  • akifoktar A kullanıcısına yanıt
    Çok ilginç ve şaşırtıcı bir durum.
    Ama yapılacak olduktan sonra yine o kit Citigo ya talılır. Diğer gerekli aparatlar Skoda Türkiye den sipariş edilir. Yalnızca navigasyon cihazı yurt dılından mesela e-bay v.s. gibi sitelerden getirtilebillir. Yada hatta bir yurtdışındaki tanıştan.
    Ayrıca navigon marka navi cihazı sanırım şu sıralar başka marka bir cihazla değişecekmiş diye okudum briskoda da. Daha başarılı bir cihaz olacağına dair yorumlar yer alıyordu.
  • chips kullanıcısına yanıt
    Öyleyse bu cihazın çıkmasını bekleyelim. Belki onun ithalatına izin verilir. Navigon yerine igo yazılımı kullanırlar umarım.

    bu arada PID in değişeceğini öğrendiğin linki paylaşır mısın?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akifoktar -- 8 Aralık 2013; 16:55:34 >
  • akifoktar A kullanıcısına yanıt
    Burda bişeylar var:http://www.briskoda.net/forums/topic/295069-garmin-vs-navigon-whats-the-difference/
  • Bu arada yeni bir bilgi vereyim.

    Periyodik servis sırasında torpidonun 3 vidası sökülmüş daha sonra takılması unutulmuştu. Polen filtresi için torpidonun sökülmesi gerektiğini düşünmüştüm. Meğer POLEN FİLTRESİNİN TAKILMASI İÇİN TORPİDONUN SÖKÜLMESİNE GEREK YOKMUŞ.

    Buyun hiçbir forumda yer almayan "polen filtresi sökülmesi ve takılması" resimleri:

    Peki servis torpidoyu neden sökme ihtiyacı hissetti? Bunu uzman!!! Skoda servis çalışanları yanıtlayabilir sanırım ancak.


     Skoda Citigo İncelemesi içeren CITIGO ANA KONU Skoda Citigo İncelemesi içeren CITIGO ANA KONU




  • Bu da resimleri için açıklama:

    Removing and installing dust and pollen filter

    Removing

    The dust and pollen filter is accessible from the footwell on the front passenger side.



    – Press locking lugs -arrow A- inwards and and fold dust and pollen filter cover -1- downwards.

    – Unhook and remove dust and pollen filter cover -1- from mounting -arrow B-.

    – Pull dust and pollen filter -1- in -direction of arrow- out of heater unit.

    Installing

    – Observe installation position of dust and pollen filter.

    – Install in reverse order.
  • Polen filtresinin takıldığı yere baktığımda 3 tane vida görüyorum. Ama 4 tane vida yeri var. Acaba servis 1 taneyi yine takmayı mı unuttu bilmiyorum. Yukarıdaki sökme takma talimatına göre aslında hiç vida bile görünmüyor. Vida delikleri var ama vida takılı değil.
    Sn. akifoktar hocam, seni yine bir zahmete sürükleyeceğim sanırım. Bu soğuk kış günlerinde de kolay olmaz biliyorum. Acaba polen filtresi kutusunun birkaç resmini çekebilir misin? Bakalım torpidoda yaptıkları gibi yine yanlış ve eksik iş mi yaptılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chips -- 12 Aralık 2013; 12:59:11 >
  • Arkadaşlar, citigo'dan memnun musunuz? Bende almak istiyorum. Yakıt olarak üzmez diye düşünüyorum ne dersiniz? Yakın zamanda satın alan var mı? Elegance ASG Liste fiyatı 34.700 gözüküyor, indirim yapıyorlar mı?

    Cevaplar için şimdiden teşekkürler
  • eger i20 ve polo (ve diger muaddilleri) sana karaktersiz geliyorsa, citigo' yu oneririm. ama sen ben herkes gibi olmaliyim, bu kadar i20 ve polo alan adam hata yapiyor olamaz, ikinci eli de degerli olsun diyorsan i20 ve polo daha iyi secim olacaktir.

    citigo almadan once yapman gereken bunlara karar vermek. citigo kendine has cizgileri olan ve seni piyasada hemen hemen benzersiz kilacak önemli bir aractir.
    manevra kabiliyeti cok yuksek oldugundan nispeten acemi suruculer icin ve ozellikle istanbul trafigi icin cok elverislidir.
    merakli gozler surekli camlarini actirip sana arabayla ilgili sorular soracaktir.
    hata affedebilen yapisi sayesinde yine dedigim gibi nispeten acemi suruculere avantaj saglar. yani gaza dokununca sahlanip firlayarak onundeki aracin bagajina girmezsin.

    ve mutlaka araba alirken esp olmasina dikkat et. tanrinin eli gibidir esp. bir kere devreye girer, orada hayat kurtarir. ve citigo' da iyi calisan bir esp var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: chips

    Polen filtresinin takıldığı yere baktığımda 3 tane vida görüyorum. Ama 4 tane vida yeri var. Acaba servis 1 taneyi yine takmayı mı unuttu bilmiyorum. Yukarıdaki sökme takma talimatına göre aslında hiç vida bile görünmüyor. Vida delikleri var ama vida takılı değil.
    Sn. akifoktar hocam, seni yine bir zahmete sürükleyeceğim sanırım. Bu soğuk kış günlerinde de kolay olmaz biliyorum. Acaba polen filtresi kutusunun birkaç resmini çekebilir misin? Bakalım torpidoda yaptıkları gibi yine yanlış ve eksik iş mi yaptılar.

    Hocam resimler için çok teşekkür ederim.

    Resimlerde açıkça görülüyor ki ORJİNALİNDE polen filtresi için vida yok. Servis yine yapacağını yapmış ve Citigo da olmadığı halde oraya vida takmış. Ve bir bomba daha ortaya çıkıyor ki: SERVİS TORPİDODAKİ DAHA ÖNCE EKSİK OLAN VİDALARI, ORJİNALİNE OLMADIĞI HALDE POLEN FİLTRESİ KUTUSUNA TAKMIŞ.

    Şimdi korkum şu (korktuğum hep başıma geldi bu arabada ve sanırım bunu da yaşayacağız): Polen filtresi kutusunda vida olmadığı halde servisteki usta!!! vida deliği görünümündeki yere vidayı takmış. Ancak eğer karşı tarafta delik oluştuysa, polen filtresi kutusu zarar görüş oluyor. İşte o zaman bu servisle curcuna başlayacak.




  • Hocam bu iş araba yeni olduğu için acemilik filan değil. Düpedüz ciddiyetsiz iş yapmaktır. Bunu skoda merkeze şikayet ettin mi?
  • Türkiyede satılan Elegance modelinde ESC yok mu? Web sitesinde donanımda var görünüyor ama bayide yok dediler. aracı da aldım, esc yok. ne iş?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsanci -- 16 Aralık 2013; 21:22:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akifoktar

    Hocam bu iş araba yeni olduğu için acemilik filan değil. Düpedüz ciddiyetsiz iş yapmaktır. Bunu skoda merkeze şikayet ettin mi?

    Hocam artık son damlaydı. Yazacağım inşallah artık. Bendeki vidalı resimleri de çekip göndereceğim. Abuk subuk yanıt gelmesin diye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemsanci

    Türkiyede satılan Elegance modelinde ESC yok mu? Web sitesinde donanımda var görünüyor ama bayide yok dediler. aracı da aldım, esc yok. ne iş?

    Hocam enim anladığım anlamda ESC ise var. Yani ier markada ayrı ismi olan ve Bosch un ürettiğinin adı ESP olan ve virajlarda ve zikzaklarda yol çizgisinden çıkmayı önleyen sistemse bahsettiğiniz var. Citroen başka isim veriyor, Chevrolet başka isim veriyor ama sonuçta mantık aynı. Savrulmayı önlemek.
    Anti patinaj ise sorduğunuz, o da var. Hill holder ı zaten artık otomatik olan tüm 0 km araçlarda var.
    Aslında otomatik park hariç hepsi var desem yeridir.
  • Bir skoda hayranı olmama rağmen yeni i10 ortalığı kasıp kavurdu. Kasım ayında 347 adet i10 satılmış şaka gibi bu segmentte. Citigo' dan bariz iyi bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://arabam.tc/compare/skoda-citigo-mu-hyundai-i10-mu-skoda-citigo-vs-hyundai-i10-872.html#.UrA-q9JdVPI

    herkes karşılaştırsın istediğini alsın ama yakıt tüketimi benim için önemli...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 207m

    Bir skoda hayranı olmama rağmen yeni i10 ortalığı kasıp kavurdu. Kasım ayında 347 adet i10 satılmış şaka gibi bu segmentte. Citigo' dan bariz iyi bence.

    otomatik vites i10 neredeyse sehir ici 10 litre tuketiyor. malzeme kalitesi, marka degerleri vb. gerisini konusmak dahi istemiyorum :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: placan

    quote:

    Orijinalden alıntı: 207m

    Bir skoda hayranı olmama rağmen yeni i10 ortalığı kasıp kavurdu. Kasım ayında 347 adet i10 satılmış şaka gibi bu segmentte. Citigo' dan bariz iyi bence.

    otomatik vites i10 neredeyse sehir ici 10 litre tuketiyor. malzeme kalitesi, marka degerleri vb. gerisini konusmak dahi istemiyorum :)

    Hocam ne 10 litresi yahu :) Araç 7.5 lt. yakıyor. Abartmışsınız bence. Ayrıca malzeme kalitesi İ10 daha iyi. Aracın iç mekanında çıplak metal yok. İşçilik gerçekten çok iyi. 4 camı da sürücü tarafından kontrol edebiliyorsunuz en azından :)
  • Öncelikle belirteyim her fikire saygılıyız.
    Skoda citigo'yu showroom'da uzun uzadıya inceledim. Malzeme kalitesi kötü değil, iç hacim bu segment için iyi. ilk bakışta i10'un 3000 TL ucuz olması bir avantaj gibi gözüksede, Citigo hem yakıt, hem CO2 salınımı, hem vergi hem de güvenlik olarak (yan hava yastıkları ve ASR/TCS) olarak i10'un çok ama çok önüne geçmiş durumda. Benim oyum citigo'ya...
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.