Şimdi Ara

MWC 2013 : Samsung, kurumsal müşterilerine yönelik KNOX güvenlik platformunu duyurdu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • MWC 2013 : Samsung, kurumsal müşterilerine yönelik KNOX güvenlik platformunu duyurdu





    Sadece son kullanıcı tarafında değil, kurumsal müşteri tarafında da mobil cihaz üreticilerinin kıyasıya rekabeti mevcut. Bu konuda en iyi olarak BlackBerry firması bilinirken, Samsung da önemli yeniliklerle rekabeti artırıyor.

     




    MWC 2013 etkinliğinde firma, mobil cihazlarına yönelik olarak hali hazırdaki SAFE çözümünün yanına KNOX adlı yeni bir platform daha eklediğini duyurdu.

     




    Daha önce güvenlik nedeniyle kurum çalışanları, kişisel mobil cihazlarının yanında kendilerine tahsis edilen kurumsal mobil cihazları da kullanmak zorundaydı. Ancak BlackBerry Balance örneğinde olduğu gibi iş ve kişisel uygulamalar aynı cihazda bulunuyor ve birbirine karışmadan yüksek güvenlikli şifreleme ile kullanıcılara sunuluyor. Böylece kişisel kurumsal cihaza gerek kalmadan kendi cihazını rahatça kullanabiliyor. Buna kendi cihazını getir - BYOD adı veriliyor.

     




    Samsung da SAFE adını verdiği belirli bir seviyede koruma sunan hizmetinin yanında KNOX adlı yeni bir platform daha eklediğini duyurdu. KNOX, donanım seviyesinden uygulama katmanına kadar koruma sunuyor.

     




    KNOX, güvenlik çözümleri için Ulusal Güvenlik Ajansı NSA tarafından geliştirilen güvenliği artırılmış (SE) Android işletim sistemini temel alıyor. Uygulama katmanında KNOX, bir uygulama taşıyıcısı sunuyor. Bu taşıyıcı içerisinde üst düzey korunan iş uygulamaları ve verileri yer alıyor. Bu taşıyıcı bilgi sızıntısı, virüs ve zararlı yazılım saldırılarına karşı da koruma sağlıyor. Böylece standart Android uygulamaları da kurumsal entegrasyon elde ediyor ve kodlama tarafında herhangi bir değişiklik yapılmadan adapte edilebiliyor. 

     




    KNOX, yılın ikinci çeyreğinden itibaren belirli Galaxy cihazlarında sunulmaya başlayacak. KNOX platformu için yeni bir cihaz almaya gerek kalmayacak ve bir yazılım güncellemesi yeterli olabilecek. Ancak donanım seviyesinde koruma için özel versiyonları satın almak gerekecek. 

     

     



  • Bilgi için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.