Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY S4 [ANA KONU] (İlk Sayfayı Okuyun!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
78.250
Cevap
355
Favori
3.291.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • [ Samsung GALAXY S4 { 4x 1.6 GHz + 4x 1.2 GHz | 5" FHD SAMOLED | 13 MP - 1080p ]

    SAMSUNG GALAXY S4 [ANA KONU] (İlk Sayfayı Okuyun!)

    SAMSUNG GALAXY S4 [ANA KONU] (İlk Sayfayı Okuyun!)


    Facebook sayfamız açıldı, telefonunuzdan en iyi verimi almak ve abone olmak için Teknotaksi.com


    Technopat İnceleme

    Technopat İnceleme

    S3 - S4 Farkları

    S3-S4 Farkı




    Uygulamalar, Sıkça Sorulan Sorular, Android Sıkça Kullanılan Terimerinin açıklamaları aşağıda ürün açıklamasından sonra yer almaktadır.




    Çok Şikayet Edilen Touchwiz performansını arttırma rehberi

     




    Temassız Kontrol Hareketleri






    SAMSUNG GALAXY S4 [ANA KONU] (İlk Sayfayı Okuyun!)

    İphone'dan geliyorsunuz ve neler yapmanız lazım ? İşte ilk yapmanız gerekenler


    Phone’dan Android’e Geçiş Rehberi

    iPhone ve böylelikle iOS’u terk edip Android dünyasına adım atmak istiyorsanız yapmanız gerekenleri bu yazımızda açıklıyoruz.

    Eski bir iOS kullanıcısınız ve yakın bir zamanda hayatınızda bir değişiklik ihtiyacı hissederek Samsung Galaxy Note 3 satın aldınız. Daha önce hiç Android işletim sistemli bir telefon kullanmadığınız için kutusundan çıkardığınız telefonunuza sadece bakmakla yetiniyorsunuz. İşte bu yazımda size telefonunuzdan en iyi verimi alabilmeniz için yapmanız gerekenleri anlatacağım.

    1) Google Hesabı Açma

    Android işletim sistemi de tıpkı IOS gibi bir uygulama marketine sahiptir. Play Store olarak adlandırılan bu marketten uygulama indirebilmek için mutlaka bir Google hesabınızın olması gerekir. Telefonunuzu kutusundan çıkarıp güç tuşuna basmadan öncewww.google.com.tr adresine giderek oturum açmaya basın ve çıkan ekranda kayıt olun tuşuna basarak, kendinize bir kullanıcı adı ve şifre belirleyerek Google hesabı oluşturun. Hesabınız oluşturulduktan sonra telefonunuzu açın ve ilk açılış ekranındaki ayarlarda Google kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin. Ayarlar bittikten sonra telefonunuz size özel Google hesabıyla özleştirilerek kullanıma açılacaktır.

    2) Google Cüzdan

    Google hesabı açarak Playstore’a girdiniz ve ücretsiz uygulamaları yüklemeye başladınız, ancak ücretli uygulamaları satın almak için ödeme bilgilerinizi girmeniz gerek. Bunun içinhttps://pay.google.com/about/#friends adresine giderek Google kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapın (daha önceden Google hesabınıza veya Gmail’inize giriş yapmış iseniz sayfa otomatik olarak açılacaktır). Açılan menüden ödeme yöntemlerini seçin ve daha sonra üst tarafta yer alan Kredi veya Banka kartı ekle tuşuna basarak kredi kartı bilgilerinizi girin. Bu işlemi tamamladıktan sonra Play Store’dan artık ücretli uygulamaları da satın alabileceksiniz. Unutmayın ki Google Wallet veya Gmail gibi Google hizmetleri için tek bir hesap üzerinden işlem yapacaksınız. Farklı Google servislerindeki hizmetler Google hesabınız altında birleştirilerek kullanılır.

    3) Rehberi Aktarma

    Artık telefonunuz uygulama yüklemek için gerekli ayarlara sahip ancak bazı uygulamaların ihtiyaç duyacağı rehberiniz bomboş ve rehberiniz iPhone cihazınızda kaldı, onu da Note 3 alırken takasta kullandınız üstelik hiçbir yedek almadan. Hemen paniğe kapılmayın, eğer İOS cihazınızı kullanırken iCloud hizmetini aktif hale getirdiyseniz rehberinizi geçirmek çok basit, bunun için tek yapmanız gerekenwww.icloud.com adresine giderek ilk açılan ekrana Apple ID’niz ve şifrenizi girmek. Daha sonra açılan menü bölümünde Contacts’a girin. Bu ekranda eğer IOS cihazınızda iCloud’u kullanmış iseniz, rehberinizdeki kişileri görebilirsiniz. Eğer kişileriniz mevcut ise sol alt taraftaki işaretine gelip Select All’a basın. Tüm rehber girdileriniz seçilerek hepsi mavi olacaktır. Daha sonra yine aynı menüden Export Vcard seçeneğine tıklayarak bilgisayarınızda herhangi bir yere bu dosyayı kaydedin. İşlemi başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş iseniz rehberinizdeki ilk isim ve toplam rehber sayınız adıyla yeni bir dosya oluşturulmuş olacak. Örnek olarak ilk rehber isminiz Ahmet Şentürk ise ve rehberinizde toplam 300 kişi var ise, oluşturulan dosya “Ahmet Şentürk and 300 others” şeklinde olacak.

    Artık iOS rehberimizi bilgisayarımıza kaydettik, bundan sonra yapmanız gerekenhttps://www.google.com/contacts/ adresine giderek daha önce almış olduğunuz Google kullanıcı adınızı ve şifrenizi girmeniz. Rehberinizde eğer daha önceden bir veri girişi yapmadıysanız ilk ekran boş gelecektir. Bundan sonra yapmanız gereken, diğer seçeneğini seçerek içeri aktar yazısını seçmeniz. Çıkan ekrandan dosya seç işaretini tıklayarak daha önceden bilgisayarınıza icloud.com’dan kaydetmiş olduğunuz dosyayı seçin ve mavi içe aktar tuşuna basın. Bu aşama tamamlandıktan sonra IOS rehberinizin ekranda tüm girdileri ile oluşacağınızı görebilirsiniz. Aktarma aşaması bittikten sonra Android telefonunuz internete bağlı ve Google hesabınızla eşleştirilmiş ise rehberiniz otomatik olarak gelecektir. Bunun için bir müddet bekleyin. Eğer bekleme sonucunda halen rehberiniz telefonunuzda belirmemiş ise o zaman ayarlar>Genel>hesaplar>Google’a gelerek mevcut Google hesabınızın üzerine basarak Senkr Rehber seçeneğinin seçili olduğuna dikkat edin. Eğer bu seçenek seçili ise Şimdi Senkronize Et tuşuna basarak rehberinizi cihazınıza indirilmesini sağlayabilirsiniz.

    Eğer IOS cihazınızda iCloud hizmetini daha önceden kullanmadıysanız ve telefonunuz halen sizinleyse yapmanız gereken tek şey IOS cihazınızın ayarlar menüsünden iCloud hizmetini bularak onu Apple kimliğinizle aktive etmek olacaktır. Bu aktivasyon sonucunda tüm IOS rehber bilgileriniz otomatik olarak iCloud üzerine yüklenir ve siz bu bilgilere icloud.com adresinden ulaşabilirsiniz. Tabi bu işlemleri yaparken internet bağlantınızın açık olması gerektiğini de unutmamak lazım.

    Bu işlemi kullanmayanlar için ise ikinci bir yöntem, My Contacts Backup programıdır. Bu programın hem Apple Appstore’da, hem de Google Play Store’da versiyonları bulunmakta. Eğer eski IOS cihazınız halen sizinle birlikte ise yapmanız gereken My Contacts programını Appstore’dan indirip telefonunuza kurarak yedekleme yapmanız. Program daha sonra kendi içerisinde yedekleme yapılan dosyayı email atmanıza olanak sağlar. Kendi adresinize atacağınız yedekleme dosyasını ise yine Google Play Store üzerinden indireceğiniz My Contacts programının Android versiyonu ile kolay bir şekilde açabilirsiniz.

    4) iTunes Müziklerini Android cihazınıza aktarmak

    IOS cihazınızı elden çıkardınız. Peki, bugüne kadar iTunes ile beraber kullandığınız IOS cihazınızdaki müzikler ne olacak? Ayrıca bir iTunes bağımlısınız ve genellikle albümlerinizi buradan satın alıyorsunuz. Aslında çok basit bir iki yöntemle bilgisayarınızda kullanmaya devam ettiğiniz iTunes ile telefonunuzu senkronize edebilirsiniz. Bunun için kullanabileceğiniz üç yöntem var.

    a- Easy Phone Sync

    Öncelikle Play Store’danhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.galaxysync.android.app&hl=tr adresinden Easy Phone Sync mobil uygulamasını Android telefonunuza indirin. Daha sonrahttp://easyphonetunes.com/download/download.html adresinden aynı programın masaüstü versiyonunu indirip kurun. Kurulum işlemi tamamlandıktan sonra aynı anda hem masaüstü hem de telefondaki uygulamayı açın. Açtıktan sonra telefonunuzu USB kablosu ile bilgisayara bağlayın. Bundan sonra seçmek istediğiniz müzik ve Playlistler’inizi masaüstü uygulamasını kullanarak Android cihazınıza yükleyebilirsiniz.

    b- Synctunes Wireless

    Ücretli olan bu uygulamada tıpkı Easy Phone gibi bir masaüstü ve bir telefon uygulaması mantığı ile çalışır. Ancak Easy Phone Sync’den farklı olarak kablosuz olarak da şarkı aktarımı yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şeyhttps://play.google.com/store/apps/details?id=mahmed.net.synctuneswirelesspro&hl=tr adresinden mobil uygulamayı,http://www.bitstudio.eu/synctunes-wireless-guide/ adresinden ise masaüstü uygulamayı indirin. Tıpkı ilk yöntemde olduğu gibi her iki cihazında aynı wifi ağı üzerinde olduğuna mutlaka dikkat edelim. Bundan sonra ise mobil cihazınızda alt tarafta yer alan ip numarasını, masaüstü uygulamasına girdiğiniz zaman kolay bir şekilde bağlantıyı sağlayabilir ve müziklerinizi kablosuz olarak aktarımını yapabilirsiniz.

    c- SD Karta aktarma

    Cihazınızı USB kablosunu kullanarak bilgisayarınıza bağlayın. Bağlantı sağlandığı zaman, cihazınızın model numarası Windows’ta bilgisayar menüsü içerisinde belirecektir. Buraya tıklayarak SD kartınızın içine girin. Bu pencereyi açık bırakarak Windows’ta, belgelerim altındaki müzik bölümüne gidin. Oradan sırasıyla iTunes, iTunesmedia, Music klasörlerine tıklayın. Bu işlemlerden sonra iTunes içerisinde yer alan müzik dosyalarınıza erişeceksiniz. Bundan sonra yapmanız gereken tek şey bu klasörlerin tamamını ya da sadece seçmek istediklerinizi daha önceden açık olan SD kart klasörünün içerisine sürüklemek. Kopyalama işlemi bittikten sonra ise telefonunuzun müzik dinleme programından şarkılarınıza erişebilirsiniz.

    5) Touchwiz ayarları

    Cihazımız yaptığımız bu ayarlardan sonra artık eski telefonumuzla bir işimiz kalmıyor. Peki, o zaman kullanmaya başlamadan önce bir takım ufak ayarlamalar yapmaya ne dersiniz? Öncelikle Samsung’un en çok eleştirilen Touchwiz arayüzüne bir iki ufak ayar yapalım. Bunun için biraz aşağıdaki yazımı okuyun.

    6) Push Pop3 Mail

    Cihazınıza kurulum aşamasında tanıttığınız Google hesabınızla beraber, Android telefonunuz içerisinde gelen Gmail uygulaması ile elektronik postalarınıza kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bunlar için ekstra bir ayar yapmanıza gerek yok, Android otomatik olarak elektronik posta ayarlarınızı yapılandırır. Android cihazınızdaki Gmail uygulamanız Google hesabınıza gelen tüm elektronik postalarınızı anlık olarak denetler ve anında telefonunuza düşmesini sağlar. Push olarak adlandırılan bu hizmet sadece Gmail postalarınız için geçerlidir. Diğer normal POP3 hesaplarınız içinde Push olarak, yani anlık e-posta denetimi istiyorsanız telefonunuza Exchange hesabı kurmanız gerekmektedir. Android cihazınızın içerisinde gelen normal Elektronik Posta programı ile en kısa şekilde 5 dakikada bir posta denetlemesi yapılmaktadır. Yani saat 14.00’da tarafınıza gelen bir e-posta için cihazınız size uyarıyı en erken 14.05’te yapmaktadır. Ancak şimdi söyleyeceğimiz yöntemle Exchange hesabı kurmadan elektronik postalarınızı yine Push olarak yani anlık alabilirsiniz.

    - Gmail Yönlendirme

    Android içerisindeki Gmail uygulaması Push e-posta özelliğini desteklediği için yapmanız gereken tek şey servis sağlayiçinızla temasa geçerek, ilgili POP3 hesabınıza gelen tüm maillerin bir kopyasının Gmail hesabınıza yönlendirilmesini istemektir. Bu şekilde mehmet@alanadınız.com adresine gelen tüm maillerin bir kopyası mehmet@gmail.com adresinize de gelecek ve Android Gmail uygulaması sizi anlık olarak bilgilendirecektir. Gmail hesabınıza gelecek mailler birer kopya olacağı için bunları Gmail ile görüntülediğiniz zaman silinmesi gibi ihtimallerden korkmayın. Siz yine Microsoft Outlook gibi programlar yardımıyla bu epostalarınıza ulaşabileceksiniz. Gmail uygulaması içerisinde yer alan özellik sayesinde gelen epostaların hangi hesaba ait olduğunu da görüntüleyebilirsiniz. Gmail ayrıca her yerden erişilebilir olduğu için aynı zamanda POP3 epostalarınıza da istediğiniz zaman erişebilirsiniz.

    Aynı şekilde Gmail’e gelen POP3 elektronik postalarınıza yine POP3 hesabınız üzerinden cevap vermek istiyorsanız, yapmanız gerekenwww.gmail.com adresine gidip hesabınıza giriş yapmak ve daha sonra sağ tarafta yer alan çark şeklindeki logoya giderek ayarlar bölümüne girmek. Ayarlar menüsüne girdikten sonra hesaplar kısmına giderek, POP3 ayarlarınızı tanımlayabilirsiniz. Bu ayarlar başarı ile tanımlandıktan sonra Android cihazınızdaki Gmail uygulamasına gelen e-postalara cevap verirken, gönderen kısmında Gmail hesabınızla beraber POP3 adresinizde çıkacaktır. Bu hesabı varsayılan olarak seçtiğiniz takdir de ise, elektronik postalarınız POP3 hesabınızdan çıkmış olur.

    7) Zedge ile zil sesleri

    İphone’dan farklı olarak Android cihazlarınıza istediğiniz zil sesini çok daha kolay bir şekilde atayabilirsiniz. Bunun için sizlere tavsiyemhttps://play.google.com/store/apps/details?id=net.zedge.android&hl=tr adresindeki ZEDGE uygulamasını cihazınıza indirmeniz. Bu uygulama ile istediğiniz herhangi bir zil sesini anında cihazınıza atayabilirsiniz. Zil sesi atamak için listede yer alan herhangi bir sesi indir tuşuna basıp, indirme işlemi bittikten sonra çıkacak SET butonuna basarak cihazınızın zil sesini değiştirebilirsiniz. İster zil sesi, isterseniz bildirim olarak atayabileceğiniz ses dosyaları arasında birçok Türkçe içerik mevcut. Komedi kategorisinde yer alan Cem Yılmaz sketchlerinden tutun, Türkçe şarkılara kadar birçok içeriğe arama yaparak ulaşabilirsiniz. Örnek olarak BJK olarak yaptığımız bir aramadan Beşiktaş-liverpool maçındaki spikerin çoşkulu anlatımını içeren bir zil sesine bile rastladık.

    Zedge uygulaması ile zil sesi ve bildirim tonlarının yanı sıra, duvar kâğıtları ve hareketli duvar kâğıtlarına ulaşabilirsiniz. Örnek olarak XperiaZ duvar kâğıtlarını çok beğeniyor ve bunları Galaxy S4 telefonunuzda kullanmak istiyorsunuz, bunun için tek yapmanız gereken Xperia Z şeklinde Zedge içerisinde arama yapmak olacaktır. Çıkan sonuçlar arasında beğendiğiniz duvar kâğıtlarını bulabilirsiniz.

    8) Smart Remote Galaxy Note 3

    Galaxy Note 3 içerisinde gelen IR portu sayesinde telefonunuzu uzaktan kumanda cihazı olarak da kullanabiliyorsunuz. Ancak Note 3 ile beraber gelen WatchOn uygulaması çok gelişmemiş olduğundan dolayı birçok kişi bu konuda sıkıntılar yaşamakta. İşte bu noktada Smart Remote Galaxy S4 uygulaması ile bu eksikleri kapatabilirsiniz. Uygulama birçok cihaz için içerik sağlamakla beraber, listede olmayan uygulamaları kendilerine bildirdiğiniz zaman, en geç bir hafta içerisinde listeye ekleneceğini belirtiyor. Gerçekten kendi denemede, listede olmayan Optoma Gt750 projektör için yaptığım bildirim bir hafta geçmeden sonuçlandı ve cihaz kumandası program listesine eklendi.

    Uygulamanın diğer bir güzel tarafı Digitürk’te dahil olmak üzere bir çok uygulamanın kullanılmasına imkan vermesi. Ayrıca cihazın içerisinde yer alan smart remote programı ile tek bir kumanda ile birkaç cihazı kontrol edebilirsiniz. Örneğin ses artırma tuşu ile televizyonunuzun sesini açıp kapatırken, hemen yanındaki program tuşu ile Digitürkt üzerindeki kanalları değiştirebilirsiniz. Ayrıca yine aynı kumandadan klimanızı açabilir ve oluşturduğunuz makrolar ile tek bir tuşa basarak tüm cihazlarınızı aynı anda kapatıp açabilirsiniz. Akıllı kumanda özelliğinin kullanılabilmesi için tüm cihazların seçili olarak programa tanıtılması gerekmektedir. Daha sonra Smart Remote oluştur seçeneği ile ekrana gelecek olan kumanda programının üzerinden ki tuşlara, program menüsünde bulunan, daha önceden tanıtmış olduğunuz cihazların özelliklerini atayabilirsiniz. Örnek olarak ses açma tuşuna bastığınız zaman, çıkacak ekrandan daha önceden tanıttığınız cihazınızı seçerek bir sonraki menüden ses + işaretini tıklayarak bu butona Digitürk’ün ses açma işlevini ekleyebilirsiniz. Tüm cihazlarınızı tek bir kumandaya indirecek bu özellik oldukça kullanışlı olacaktır. Aynı şekilde Create a Macro bölümünden oluşturacağınız makroya bir isim vererek (örn. Kapama), Digitürk kapama, televizyon kapama ve klima kapama tuşlarını atadığınızda bu makro işlev olarak aynı anda belirtilen tüm cihazları kapamak üzere programlanacaktır. Daha sonra tek yapmanız gereken ise önceden oluşturmuş olduğunuz Smart Remote yani akıllı kumandanız üzerindeki boş bir tuşa gelerek bu makroyu atamaktır.

    9) Ambient ile Oda Sıcaklığı

    Note 3 üzerinde yer alan sensörlerden biri olan termometre sayesinde bulunduğumuz ortamlarda yer alan oda sıcaklığını ve nem oranını öğrenebiliriz. Bunun içinhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.thePaze.Ambiance adresinden ambient uygulamasını indirip telefonumuza kurmamız yeterli. Oldukça sade bir yapısı olan programı açtığımız zaman istediğimiz değerleri görebilmemiz mümkün. Ancak tavsiyem programı uzun süreli telefon konuşmalarından veya telefonu yoran işlemlerden hemen sonra kullanmamanız, zira o zaman bazı hatalı veriler gösterebiliyor.

    Yukarıda belirtilen tüm işlemleri yaptığınız zaman artık telefonunuzu keyifle kullanmaya başlayabilirsiniz.



    Ücretsiz Snapseed Uygulamasi ile Harika Siyah Beyaz Noir Resimler yapin


     



    • Snapseed Uygulamasini Google Play'den indirin - Indirmek Için Tiklayin.........

    • Uygulamayi Açin

    • Yukaridaki "Kamera Arti" isaretine basin ve "Choose Photo"'yu Seçerek galerinizden siyah beyaz yapmak istediginiz bir resmi seçin. Ben asagidaki resmi sectim.

      SAMSUNG GALAXY S4 [ANA KONU] (İlk Sayfayı Okuyun!)


    • Eger resmi kirpmak yani bazi yerlerini kesmek istiyorsaniz asagida yer alan "Crop" kismini seçin, Çikan ekrandan ekranin sag veya sol kösesinden çekerek kesmek istediginiz alani ayarlayin. Burasi standart olarak free yani ölçüsüz kesin olarak gelecektir, siz Aspect Ratio free yazisinin yanindaki isarete basarak diger ölçü modlarina göre(Örnegin 4:3) olarakda kesim yapabilirsiniz.

    • Bir önceki menüden isiniz bitince okey isaretine basarak ana menüdeki "Automatic" seçenegine tiklayin. Otomatik yapilan bu düzeltmeyi begenmediyseniz eger parmaginizi yada kaleminizi yukari dogru oynatarak "Contrast Correction" veya "Color Correction" ayarlarini degistirebilirsiniz. Yine parmaginizi saga veya sola hareket ettirirseniz degerleri degistirebilirsiniz. Örnegin "Contrast Correction"'a parmaginizi yukari asagi oynatarak gelin simdi saga ve sola oynatarak contrast degerini degistirebilir ve hangi düzeyde oldugunu asagidaki kutuda görebilirsiniz.

    • Ana menüye gelerek "Drama"'ya basin. Çikan ekranda alt tarafta yildiza basin "Bright 1"'i seçin.

    • Ana menüden "Black and White"'a gelin yine yildiza basip "Dark" seçenegini isaretleyin.

    • Ana menüden "Center Focus"'a basin. Yine yildiza basip "Old Lens"'i seçin. Burada Blur seçenegi 0 degerde olsun mutlaka. Simdi parmaginizi yukarda bir alta indirerek "Outer Brightness"i secin ve parmaginizi simdi sola cekerek degeri dusurun ve resme karanlik efekti verin. Tavsiyem yuzde 100 olmasidir ama kendi begenize gorede ayarlayabilirsiniz. Simdi parmaginizi en alta indirip "Inner Brightness"'i secin ve degeri yine parmaginizi sola cekerek dusurun.

    • Ana Menuden "Tilt - Shift" ayarina gelin. Asagidaki Yildiza basin, cikan secenekten "Elliptical"'i secin. Simdi ekranda cikan eliptik daireyi parmaginizla sol sag veya yukari asagi oynatarak fokus etmek istediginiz alani secin. Yani one cikarmak istediginiz bir insan yuzuyse burdaki eliptik yuvarlak o insan yuzunu secsin. Simdi parmaginizi eliptik dairenin disina cikartarak asagi indirin ve menuden blur'u secerek degeri parmaginizi saga kaydirarak artirin. Gordugunuz gibi sectiginiz daire disinda kalan alanlar bulaniklasmaya basliyor ve daire icindeki alan ayni kaliyor. Blur Strenght(yine parmak asagi) ayari burda 48 lerde olursa ideal olacaktir. Bu ayarida yaptiktan sonra harika yeni resminiz asagidaki ornekteki gibi olcaktir.

      SAMSUNG GALAXY S4 [ANA KONU] (İlk Sayfayı Okuyun!)







    Apn4Apps ile Daha Fazla Pil Ömrü





    Türk yazılımcı Çağlar Oral'ın yarattığı Apn4Apps programı ile Android telefonlarınızda mobil datayı kontrol ederek, pil süresini ciddi şekilde arttırabilirsiniz. Bu ufak uygulama, mobil datanızı belirli periyotlarda açıp kapayarak pil ömrünüze ciddi kazanç sağlar. Şarj süresinden şikayet edenler veya düşük kapasiteli internet bağlantısına sahip olanlar için oldukça yararlı olan bu uygulamayı sizler için inceledik.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.caglar.android.apn4apps&hl=tr





    Çağrı ve SMS Yönlendirme





    Evde unuttuğunuz Android telefonunuzu, uzaktan SMS komutlarıyla yönetebilirsiniz. Çağrı yönlendirmek için operatörünüzü aramanıza gerek yok. Ayrıca android telefonunuza gelen SMS'leride otomatik olarak bir başka telefona yönlendirmeniz mümkün. Yappy programı ilede gelen SMS'lere, telefonunuz yanınızda olmadan internet üzerinden cevap verebilir, daha önce tanıttığımız PushBullet uygulaması ile telefonunuzdaki tüm bildirimleri uzaktan görüntüleyebilirsiniz.






    Galaxy S4 İmzası

    İmza kodu aşağıdadır. Tek yapmanız gereken bu kodu alıp ayarlar>profil ayarlarım>imza bölümüne yapıştırmaktır. İşlemi doğru yaparsanız aşağıdaki resim her mesajınızın altında imzanız olarak çıakacaktır.



    [center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_72147061/tm.htm][image]http://imgim.com/247incim18008.png[/image][/link]
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_72147061/tm.htm]SAMSUNG Galaxy S4 Kulübü[/link][/center]




    Aksesuarlar ve Faydalı Videolar







    Root Olmadan Format Atma ve Wipe İşlemi







    Odin ile Güncelleme


    (Not: Odin İle guncelleme Knox sayacı yuzunden garantınızın devre dısı kalmasına yol acabılır. )







    POP3 E-Postalarınıza Her Yerden Ulaşın


     


    Alanadınıza bağlı POP3 e-postanıza gmail üzerinden ücretsiz push ve bulut desteği kazandırın. Exhange Server kurulumuna gerek kalmadan istediğiniz an ve yerde tüm e-postalarınıza anlık olarak ulaşın. Cep telefonlarınızdan Gmail hesabınızı kullanarak alan adınız üzerinden mail atın. Tüm e-postalarınız anlık olarak size ulaşsın. E-postalarınıza bulut özelliği kazandırarak tüm cihazlarınızdan 7/24 görüntüleyin.





    İlk Kurulumdan sonra tavsiye edilen programlar





    Package Disabler Pro




    Samsung telefonlarınızda root yapmadan, istediğiniz uygulamayı devre dışı bırakabilmenize olanak sağlayan ve daha uzun şarj ve performans artışı sunan bu uygulamayı sizler için inceledik.




    Netflix






    Netflix Türkiye'de erişime açıldı. Tüm akıllı cihazlarınızdan film ve dizi izleme keyfi için gerekli olanlar videomuzda.





    Google Photos





    Fotoğraf albümleri oluşturup, tüm fotoğraflarınızı internette sınırsız depolama seçeneği ile saklayabileceğiniz muhteşem bir uygulama.





    Android'in en iyi taraycısı hangisi ?





    Android'in en iyi taraycısını belirlemek için yaptığımız kapsamlı test videomuzda.





    PERISCOPE




    Twiter'ın satın almasıyla son dönemin en çok konuşulan uygulamaları arasına giren ve şu sıra sadece iOS platformuna özel olan Periscope canlı yayın uygulamasını sizler için inceledik.


    https://play.google.com/store/apps/details?id=tv.periscope.android&hl=tr





    PUSHBULLET







    En cok kullanacaginiz harika bir uygulama. Pushbullet telefonunuza gelen bütün bildirimleri bilgisayarinizda gösterir. Böylece asla bir bildirimi kaçirmamis olursunuz!Pushbullet ayrica kendinize ve arkadaslariniza bildirim mesaji gönderebilmenizi saglar!

    Google Play :https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pushbullet.android&hl=tr

    Chrome :https://chrome.google.com/webstore/detail/pushbullet/chlffgpmiacpedhhbkiomidkjlcfhogd




    Omni Swipe ve Finger Gestures






    kaydırma hareketlerine güzel bir örnek olan iki adet program. Android cihazlarınızı parmak hareketieriniz ile kontrol edin.

    Omni Swipe :https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lazyswipe&hl=tr

    Finger Gestures :https://play.google.com/store/apps/details?id=com.carlosdelachica.finger&hl=tr




    All in One Gestures






    Parmak hareketleriniz ile cihazınızı kolay bir şekilde kontrol edin. Uygulamaları tek bir hareket ile başlatın.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.phoenixstudios.aiogestures&hl=tr






    Whatsapp ve Üçüncü Parti Yazılımlar






    WhatsApp ile ilgili bir çok bilinmeyen üçüncü parti uygulama ve ayrıntılar.







    Buzz Launcher






    Android'in en güzel launcher uygulamalarından biri olan Buzz Launcher ile cep telefonunuz ekranını hayallerinizdeki gibi dizayn edebilir, diğer bütün telefonlardan farklı görünmesini sağlayabilirsiniz. Bu videomuzda kişiselleştirmek için yapmanız gereken bütün adımları anlatıyoruz.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.buzzpia.aqua.launcher&hl=tr






    Any.do


    SAMSUNG GALAXY S4 [ANA KONU] (İlk Sayfayı Okuyun!)


    Mukemmel bır yapılacaklar lıstesı programı. Unuttugunuz her seyı bu programla kayıt altında tutabılır ve bır daha hatırlamak zorunda kalmasınız.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.anydo&hl=tr

    Anydo Pc’ınız ıle entegre calısır. Chrome web store’dan

    https://chrome.google.com/webstore/detail/anydo-extension/kdadialhpiikehpdeejjeiikopddkjem

    adresınden eklentısını ındırın. Bu adresten ındırdıgınız eklentıler yardımıyla telefon dakı any do ıle yaptıgınız tum hatırlatmalara pc uzerınden ulasabılır ve ıkısı arasında senkronıze bır sekılde calısabılırsınız. Ornegın gmaıl’de gelen bır maılın en altına ındıgınızde anydo sekmesını gorursunuz. Buraya ılgılı maıl ıle alacagınız bır hatırlatma notu hemen otomatık olarak cep telefonunuzla entegre olur. Any.do ayrıca cok guzel bır takvım ılede beraber kullanılabılır. Google play uzerınden ındırecegınız calendar programı ıle google calendar ıle senkronıze sekılde calısacak bır cok sık bır takvım uygulamısınıda kullabılırsınız.



    Samsung SideSync


    SAMSUNG GALAXY S4 [ANA KONU] (İlk Sayfayı Okuyun!)



    Samsung’un kendı cıhazları ıle entegre olmasını saglayan bu uygulama ıle PC ınız ıle beraber telefonuzu bır arada kullanabılırsınız. Muhtemelen bugune kadar kullanmadıgınız ama ozellıklerı ıle sızı hayran bıraktıracak bır programdır sidesync. Oncelıkle programla neler yapabılırsınız.
    - Telefonunuzun ekranındakı tum goruntuyu PC ınıze aktarabılırsınız
    - Telefonun menusu ıcerısınde PC ınız uzerınden gezınebılır, programları acabılır veya whatsapp ıcerısınden pc klavyenızı kullanarak yazı yazabılırsınız.
    - Ekranınızı ayrı bır modu ıle beraber ıkıye bolebılır ve pcınızde kullandıgınız klavye ve Mouse u dırek olarak telefonunuzdada kullanabılırsınız.
    - Telefonunuzda yer alan vıdeoları PC ınız uzerınden tam ekran olarak seyredebılırsınız. (sadece galerıde calısır)
    - Telefonunuzdakı ekran goruntusunu tek tusla yakalayabılır ve yakaladıgınız goruntuye pc uzerınden erısebılırsınız.
    - Telefonunuzun tum ıcerıgını cıhazınız uzerınden kontrol edebılırsınız.

    Samsung oncelerı bu ozellıgı sadece Samsung marka PC’lerde verıyordu. Ama artık asagıdakı lınkte yer alan programı ındırerek herhangı bır bılgısayara da sidesync yukleyebılırsınız. Yanı Samsung harıcı herhangı bır bılgısayarda da bu programı kullanarak telefonunuza baglanabılırsınız.
    PC indırme lınkı :
    http://www.samsung.com/global/download/Sidesyncwin/
    bu adresten yukarıdakı programı ındırerek bılgısayarınıza kurun. Daha sonra ıse
    Google Play uzerınden

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sec.android.sidesync30

    Sidesync programını telefonunuza ındırıp kurun. Eger burada bulamasanız Samsung Apps ıcerısınden de bu programa ulasabılırsınız.
    Kurulumları yaptıktan sonra pc uzerınden sidesync programını acın. Baglantıyı USB veya Wıfı olarak ıkı sekılde yapabılırsınız. Eger wıfı olarak kablosuz bır sekılde yapacaksanız, hem telefon hemde bılgısayarınız aynı wıfı agında olmak zorunda. Bılgısayarınız Ethernet portundan baglı telefon ıse wıfı uzerınden cıkıs yapıyorsa, Wıfı modu calısmaz. Her ıkısındede wıfı uzerınden baglantı olmak zorunda. Bu asamada her ıkı cıhazda wıfı uzerınde ıse bır muddet sonra pcdekı sidesync uzerınde telefonunuzun ıbaresı cıkacak. Uzerıne gelıp bastıgınız zaman ıse telefonunuzun ekran goruntusu bılgısayarınızda belırecektır. Baglantıyı aynı sekılde usb uzerınden de yapabılırsınız. USB kablosu ıle telefonunuzu pc ye bagladıktan sonra yapacagınız bu baglantı ıcın aynı wıfı agında veya aynı agda olma zorunlulugu olmaz ayrıca baglantınız wıfı’a gore daha hızlı olur.
    Wıfı baglantısını basarılı bır sekılde yaptıktan sonra ekran goruntunuz artık PC ınızde yer alır ve sız PC klavye ve mouseunuz ıle telefonunuz ıcerısınde dolasabılırsınız. Burda ekranda cıkan telefon seklınde kutucugun en ustunde ve sol tarafta yer alan asagı dogru okuna basarsanız sıze ayrı bır menu cıkar. Bu menude ılk cıkan sekıle(degıstır secenegı) bastıgınız zaman ekran goruntusu kaybolur. Bundan sonra telefonunuz bılgısayarınızı hangı kosesınde ıse (otomatık olarak algılıyor) Mouse u oraya cektıgınız zaman Mouse pc ekranın dısına cıkar ve telefonuza gecer. Yanı sız otg kablosu takmadan telefonunuz uzerınde Mouse ve klavye modunu etkın hale getırırsınız. Ornek olarak ekran karsınızda ve telefonunuz tam ekranın ortasında, o zaman sıdesync bunu algılar ve sız Mouse u asagı dogru ekran dısına cektıgınız zaman Mouse telefona gecıs yapar. Eger telefon ekranının solunda ıse fareyı ekranın soluna dogru goturursenız ekran dısına cıktıgı anda telefon ıcerısınde belırır. Bunu zaten PC uzerınde cıkan ufak bır sekıl ıcerısınde, telefonun hangı yonde durdugunu gorerek yapabılırsınız.
    Telefonunuza bır dosya gondermek ıstedıgınız zaman ıse, ornegın telefon ekranın alt tarafında ıse, bılgısayarınızdan gondermek ıstedıgınız dosyayı secıp, basılı tutarak ekranın alt tarafına ındırırsenız, Mouse ekran dısına cıktıgı anda telefona gecıs yapar ve sız Mouse u serbest bıraktıgınız anda dosya telefona aktarılır.



    Aynı sekılde ornegın telefonunuzdakı Lıgtv uygulamasında haftanın gollerıne bastıgınız zaman gelen vıdeo goruntusunu pcınız uzerınden seyredersınız. Baska bır ornek olarak bırı sıze whatsapptan bır vıdeo gonderdı, sız bunu telefon uzerınde sıdesync kullanarak acmaya calıstıgınızda telefon goruntuyu otomatık olarak PC dekı wındows medıa player a aktarır ve sız buradan seyredersınız.

    Sidesync telefonuzu kontrol etmek ıcın harıka bır programdır. Pushbullet programı ve herhangı bır dock ıle beraber kullanıldıgı zaman, telefonu elınıze bıle almanıza gerek kalmaz ve her seyı pc uzerınden yaparsınız. Hatta bırde bluetooth kulaklıgınız var ıse telefonun yanınızda bıle olmasına gerek kalmaz, ısterse yan odada sarjda olsun sız telefonu tum fonskıyonları ıle PC ınız uzerınden kullanmaya devam edersınız. Gelen bıldırımlerınızı PC uzerınden gorur, mesajlarınıza yada maıllerınıze yıne PC uzerınden ekran yansımasını kullanarak cevaplarsınız. Arama geldıgı zaman yıne PC uzerınden kımın aradıgına bakıp bluetooth kulaklık uzerınden konumsa gerceklestırırsınız.





    Clone Camera






    Clone kamera uygulaması adından da anlasılacagı uzerıne eglence amaclı kısılerın aynı resımde cogaltılmasını saglayan bır uygulamaladır. Samsung telefonlarında yer alan draft modunda oldugu gıbı aynı kare ıcerısınde aynı kısının sankı ıkızı varmıs gıbı ıkı kere gorunmesını yanı klonlanmasını saglar. Ancak drafttan farklı olarak cekım ıcın hareketlı goruntulere ıhtıyacınız olmaz ve sonuclar daha kolay elde edılır. Clone kamera ıle aynı resım ıcerısınde dort adet aynı objeden veya kısıden resım yerlestırebılırsınız. Kullanımı cok basıt olan kamera uygulaması ıle bır kısının ılk defa resmını cektıkten sonra yerını degıstırmesını saglayıp ıkıncı defa resmını cekersınız daha sonra ıse ıkıncı cektıgınız resmı erkanın uzerıne gelıp basılı tutarak secer ve bırlestırmeye basarsınız. Program bundan sonra her ıkı resmı bırlestırerek aynı kare ıcerısın de gosterır. Boylece ornegın bır koltukta sız ve ıkızınız varmıs gıbı bır resım ortaya cıkabılır. Program aynı resım ıcerısınde maksımum dort obje veya kısı yerlestırılmesıne ızın verıyor. Ayrıca selftımer modu ıle belırlı bır sure sonrasında cıhazın cekım yapması saglanıyor boylece sız kendınız evde yalnızkande cıhazı bır noktaya yerlestırerek gıdıp ıstedıgınız nokta poz verebılıyorsunuz. Cıhazı 10 sanıyeye ayarladıysanız eger sız gıdıp oturdugunuzda cıhaz ılk resmı 10 sanıye ıcerısınde cekıyor. Ikıncı resım ıcın ıse yıne pozısyon degıstırmek ıcın 10 sanıyenız oluyor.






    Sleep as Android


    SAMSUNG GALAXY S4 [ANA KONU] (İlk Sayfayı Okuyun!)





    Iphone dakı meshur sleep cycle alarm clock’un Android versıyonu. Program sızın uyku kalıtenızı olcerek sabah dınc uyanmanızı saglıyor. Bunun ıcın telefonu gece yatakta, yastık yanında ters donmus olarak konumlandırmanız ve alarmın kurulmus olması gerekıyor. Program gece boyunca vucut hareketlerınızı olcuyor ve hatta horlamanızı bıle kaydedıyor. Kaydettıgı verılerle sabah kurdugunuz alarm saatınden oncekı bır zaman aralıgını baz alarak hangı dakıkada uykunuz hafıf ıse sızı o saatte uyandırıyor. Ornegın sız alarmı 7.30’a kurdunuz ve program 7.30 dan oncekı yarım saatlık zaman dılımınde yanı 7:00’dan ıtıbaren sızı uyandırmak ıcın en hafıf uykuda oldugunuz zamanı arastırmaya baslıyor ve o zaman dılımınde (orn 7.15) uykunuzun daha hafıf oldugunu farz ederek 8.30 yerıne alarmı calmaya baslıyor. Yarım saatlık perıyodu ıstege baglı olarak 1 saate veya daha uzun bır zaman dılımıne ayarlardan cıkarabılırsınız. Yanı telefon sızın 7.30 dakı alarmınız ıcın uyandırma safhasına gecısı 6.30 dan ıtıbaren analız etmeye baslar.

    Google Play Lınkı :

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.urbandroid.sleep&hl=tr




    Team Viewer Quick Support





    Uzaktakı PC’ımızı kontrol etmemızı saglayan meshur Teamvıewer uygulamasının mobıl versıyonu. Bu program ıle PC’nız uzerınden telefonuza baglanabılır ve ıstedıgınız ıslemlerı gerceklestırebılırsınız. Sıdesync uygulamasına gore cok daha yavas calısır. Samsung telefonlarınızı kolay bır sekılde yonetmek ve sıstem kullanımlarını gormek veya uygulamaları uzaktan kaldırmak gıbı ayrıca bır eklentısıde mevcuttur. Eklentıyı programı kurduktan sonra google play uzerınden yukleyebılırsınız veya samsung marka bır telefonla baglantı yapmak ıstedıgınızde program, bu eklentıyı otomatık olarak yuklemek ısteyıp ıstemeyecegınızı sıze sorar.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.teamviewer.quicksupport.market&hl=tr


    PLEX





    Bılgısayarınızdakı fılm ve muzıklerı dısarda yanı 3G uzerınden dınlemenıze olanak saglar. Plex server modulu oncelıkle bılgısayara kurulmalı ayrıca plex programıda google playden ındırılmelıdır. Server bazında gereklı ayarları yaptıktan ve hesap actıktan sonra muzık ve fılm klasorunu belırlersenız bunlara androıd cıhazınıdakı plex programı uzerınden ulasabılırsınız. Programın en basarılı oldugu yon full hd fılmlerı bıle basarılı bır sekılde decodıng yapması. Yanı sızın Internet upload hızınız evde 1mb bıle olsa program fılmın kalıtesını kuculterek cıhazınızdan kesıntısız ızlemenızı saglar. Tatılde plajdayken evınızdekı fılmlerınızı seyrdebılmenız ıcın ıdeal bır uygulamadır ve cok basarılı bır sekılde kesıntısız stream yapar.

    Google Play :

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.plexapp.android&hl=tr

    Windows için Server:

    https://plex.tv/downloads




    Whatsapp Contact Photo Sync


    Telefonunuzda kısılerın resımlerının arama sırasında tam ekran olmasını ve bunların whatsapp resımlerınden olusmasını ıstersenız bu programı kullanacaksınız. Program whatsapp lıstenıze baglanarak kısılerın resımlerını telefonunuza aktarmanızı saglar. Resımlerı aktarmak ıcın tek tek ıslem yapmanız gerekır. Bunun ıcın program ıcerısınde gelen lısteden kısı resmının uzerıne basmanız gerekır. Program sızı whatsapp uygulamasına yonlendırır. Burdan kısının ısmı uzerıne gelıp resmını goruntulemenız lazım. Resım acıldıgı anda program onu hafızaya alır daha sonra ıse programa gerı tusuyla dondugunuz zaman kısıye atar.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rm.android.wcps&hl=tr




    Night Camera+


    Telefonunuzun gece kamerası yeterlı gelmıyor ıse alternatıf bır uygulama olarak bu programı kullanabılırsınız.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.almalence.night&hl=tr




    Remote Launcher


    Bılgısayarınızdakı programı uzaktan calıstırmak ıcın bu programı kullanabılırsınız. Ornek olarak bılgısayarda XBMC programını acacaksınız bu programa XBMC’yı eklersenız tek bır tıklama ıle telefon uzerınden PC’nızdekı bu programın calıstıgını gorebılırsınız. Aynı sekılde lısteye ekleyecegınız bır cok baksa programıda yıne remote launcher uzerınden basalatabılırsınız. Program aynı sekılde Wake On Lan yanı kısaca WOL ozellıgı ıle bılgısayarınızı acıp kapamanızıda saglıyor. Programı telefona kurarken aynı zamanda PC’ınızede server kısmını kurmanız ve server ayarlarından uzaktan calıstırmak ıstedıgınız wındows uygulamalarınızı ayarlamanız gerekmektedır.
    Google Play

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.owtroid.remotelauncherfree&hl=tr

    PC ıcın server programı :

    https://liquidtelecom.dl.sourceforge.net/project/remotelauncher/0.2.16/RemoteLauncherServer-0.2.16.exe




    Metro Notifications





    Metro Notificatıons Iphone dakı bıldırım ozellıgını sevenler ıcın yapılmıs bır program. Androıdın bıldırımlerının aksıne Metro telefonunuza bıldırımlerı yukarıdan asagı ınecek bır kutu ıcerısınde daha buyuk ve renklı bır sekılde gosterıyor. Daha cok wındows phone tarzı ama ıphone’dakı bıldırım ozellıgınıde anımsatıyor. Bu bıldırımlerı ayarlardan ozellestırebılıyorsunuz. Programın ucretsız ve ucretlı versıyonları mevcut.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nlucas.wp7notificationslite&hl=tr




    Snapseed






    SAMSUNG GALAXY S4 [ANA KONU] (İlk Sayfayı Okuyun!)

    Iphone da elde ettıgı basarı ıle adından soz ettıren ve Google tarafından satın alınarak Androıd ortamına getırılen e basarılı fotograf edıtleme uygulaması. IOS ortamında ucretlı olan bu program o kadar cok basarılı oldukı Google satın alarak ucretsız bır sekılde Androıd kullanıcılarına sundu. Program ıle fotograflarınızı edıtleyebılır ve cesıtlı fıltreler uygulayabılırsınız. Ozellıkle HDR Scape, Drama, Automatıc, Tılt-Shıft ozellıklerını denemenızı tavsıye edıyorum. Program resımlerı cok guzel bır sekıdle edıtleyerek adeta yenıden yaratıyor. Ayrıca ıstegınıze baglı olarak bolgesel edıtlemelerde yapabılıyorsunuz.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.niksoftware.snapseed&hl=tr



    Plex


    Uzaktakı PC’ımızı kontrol etmemızı saglayan meshur Teamvıewer uygulamasının mobıl versıyonu. Bu program ıle PC’nız uzerınden telefonuza baglanabılır ve ıstedıgınız ıslemlerı gerceklestırebılırsınız. Sıdesync uygulamasına gore cok daha yavas calısır.







    Swipe Home Button





    Tek kelime ile muhteşem bir uygulama. Home tuşunu'ı artık kullanmanıza gerek kalmıyor. Parmağınızı home tuşununun üzerinden hafif yukarı yaptığınız zaman, ekranın neresinde olursanız olun ana ekrana dönüyor. Hafif yukarı sol yaparsanız bildirim çubuğu geliyor. Hafif yukarı sonra yine geri yaparsanız son açılan uygulamalar açılıyor. Ayarlardan hafif yukarı sağ uygulamasına bir aşağıda belirtilen programı tanıtın o zaman hafif yukarı ve sağ haraketinde direk tuş kilidini devreye alacak. Yukarı doğru uzun hareketinede örneğin asistan b'yi atayabilirsiniz. Gesture denilen bu hareketlerle bir çok uyulamayı kolay bir şekilde başlatabilirsiniz. Program ücretsizdir.


    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.matthewma.swipe_home&hl=tr






    SAMSUNG GALAXY S4 [ANA KONU] (İlk Sayfayı Okuyun!)


    Google Calendar - GTasks - SPlanner - Entegrasyonu






    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.calendar





    SAMSUNG GALAXY S4 [ANA KONU] (İlk Sayfayı Okuyun!)



    Samsung Multi Touch ve Swapps







    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.schiztech.swapps&hl=tr




    LockerPro Kilit Ekranı Uygulaması








    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.productigeeky.lockerpro&hl=tr





    Screen OFF And Lock



    Aşağıdaki linkten programı indirin ve kurun. Ayarlar yapacak. Enable yaptıktan sonra ana ekranınıza ayrı bir screen off ikonu çıkacak. Bu ikonu swipe home button uygulamasındaki ayarlardan tanıtın. Swipe Home'da ornegın hands up and rıght'ı secın, cıkan menuden custom app'ı secın, sonra ana ekranınızda beliren Screen OFF ikonunu bulun ve seçin. Genelde yukarılarda çıkıyor. Unutmayın iki tane çıkar, biri programın ayarları, eğer hareketi seçtip yaptıktan sonra screen off ayaları gelıyorsa yanlış yapmışsınız demektir. Dönün ve yeniden doğru ikonu seçin. Bundan sonra artık tek bir hareketler ekranınızı kapatabilirsiniz.


    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.katecca.screenofflock&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5rYXRlY2NhLnNjcmVlbm9mZmxvY2siXQ..





    Smart Remote Galaxy S4






    Telefonunuzdan bir çok cihazı kumanda edebilmenizi sağlayan bir kumanda programı. Digitürk'ünüzden tutun, klimanıza kadar bir çok cihazı kontrol edebilirsiniz. Uygulamada şu anda 300000 cihaz kumandası kayıtlı. Eğer sizin kumandanız listede yoksa mail atıp hemen ekletebilirsiniz. En geç bir hafta içinde ekleme aksi taktirdede para iadesi sözü veriyorlar. Üründe tek bir kumanda oluşturup TV'nizden sesi açıp kapatırken yine aynı kumanda ile digitürkte kanal değiştirebilirsiniz. Ayrıca el hareketleri telefona dokunmadan digitürkünüzde kanal değiştirmeniz mümkün. Galaxy Note 3 kullanıcıların mutlaka edinmesi gereken bir uygulama.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.remotefairy




    Automatit



    Telefona farklı komutlar vererek pil tasarrufu sağlayabileceğiniz bir program. Kendi içinde marketi var. Pro versiyonda şu an için istediğiniz kadar komut saatın alabiliyorsunuz. Komutlar şu şekilde: Örneğin Ev Wifi kapanırsa wifi yı komple kapa mobil datayı aç yada mobil datayı kapadığımda wifiyı aç yada (google maps kullanarak) şu adrese geldiğimde şu wifiya bağlan. Marketten bir sürü hazır komut indirebileceğiniz muhteşem bir uygulama.




    Swipepad( Muhteşem Uygulama)



    SwipePad isimli Android uygulaması, telefonunuzda ön yüklü olarak gelen veya sonradan yüklenmiş üçüncü şahıs yazılımları listeleyebiliyor. Bekleme ekranına dokunarak açılan menüden parmağınızı ekran üzerinde gezdirerek istediğiniz yazılımı açabilirsiniz.





    Asistan B



    Svoice'un Türkçe benzeri programı. Bununla beraber mesaj atma, birini arama gibi komutları sesli komutlarınızla yapabilirsiniz. Örneğin, Kıvanç'a mesaj at dediğinizde program size ne yazayım diye sorar, sonra yine sesli bir şekilde akşama yemeğe geç kalma dediğinizde, program size gödeyemmi diye sorar, evet dediğinizde mesajı gönderir. Program facebook ve twitter gibi sosyal ağ durumlarınızı da günceller. Ayrıca döviz bilgisi, saat kurma ve wikipedia'da arama gibi bir çok özelliği var.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.buronya.asistanb




    icon Changer İnceleme





    Android telefonunuzda ana sayfada yer alan uygulamaların ikonlarını kendi zevklerinize göre değiştirebilirsiniz. Ayrıca internetten indireceğiniz diğer launcher'lar için yapılmış ikon paketlerinide stock launcher ile beraber kullanabilirsiniz. Yeni ikonlar oluşturmak için gereken her şey videomuzda.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jy.iconchanger.ad&hl=tr





    Home2 Shortcut



    Bu uygulama ile home tuşunuza iki kere basarak Svoice yerine istediğiniz bir başka uygulamayı atamanızı sağlar. örnek olarak home tuşuna iki kere basarak asistan b programını direk çalıştırmaya başlayabilir ve rehbere girmeden arama yaptırtabilirsiniz.






    ZEDGE






    Telefonun olmassa olmazlarından. Bu uygulama ile kolay bir şekilde zil sesleri, bildirim sesleri, duvarkağıtları veya hareketli duvar kağtırlarını telefonunuza atayabilirsiniz. 700.000'den fazla içerik var. Bu içerikler arasında cem yılmaz sesleri yada türkçe şarkılar gibi bir çok içeriğe erişmeniz mümkün.



    https://play.google.com/store/apps/details?id=net.zedge.android&hl=tr






    Splashtop2





    Bu uygulama ile evdeki pcinize telefonunuzdan bağlanabilirsiniz. Teamviewer'dan farkı dokunmatik ekranı destekler ve ayrıca pcinizdeki seside telefonunuza aktarır.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.splashtop.remote.pad.v2&hl=tr





    Unified Remote Full








    Unified remote programını kullanmak için, pc'nize server kısmını kurmanız ve telefonunuzada playstore'dan programı indirmeniz gerekir. Bu uygulama ile telefonunuzu mouse ve klavye olarak kullanabilecek, Chrome, Windows 8 gibi bir çok uygulamayı ayrı ayrı kontrol edebileceksiniz. Ayrıyeten isterseniz telefonunuzun google voice özelliğini kullanarak konuşmalarınızı yazıya dökerek pc'nize gönderebileceksiniz. Örneğin gelen bir maili cevaplamak için telefona konuşmanız yeterli. Tüm konuşmalarınızı yazıya çevrildikten sonra bilgisayarınıza gönderilecek.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Relmtech.Remote&hl=tr




    Retune





    İtunes'unuzu telefonunuzdan kontrol edebilir. İstediğiniz şarkıları veya playlistinizi telefonunuzdan tek bir dokunma ile başlatabilirsiniz. Tüm itunes içeriği otomatik olarak gerekli ayarları yaptıktan sonra telefonuza gelecektir.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.squallydoc.retune&hl=tr




    Ambient





    Bu programla bulunduğunuz ortamdaki nem ve ısıyı öğrenebilirsiniz.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.thePaze.Ambiance





    İCAM





    Bu programla herhangi bir webcami, ip kameraya çevirebilirsiniz. Örnek olarak evdeki pcnize bir web cam kurdunuz, programı çalıştırarak dışardan evinizi izleyebilirsiniz. Ayrıca bu program kayıt yapabilir veya hareket algıladığında size bildirim gönderebilir.



    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.skjm.icam






    Harika bir Flipboard Alternatifi RSS okuma programı




    SAMSUNG GALAXY S4 [ANA KONU] (İlk Sayfayı Okuyun!)


    Flipboard uygulamasına altermnatif olarak bu uygulamayı kullanabılırsınız. Ustelık uygulama size arzu ederseniz haberlerinizi Türkçe olarak da okuyabilir.

    Öncelikle Flipboard uygulaması, bildiğiniz gibi görsel olarak güzel ancak haberin içeriğine bastığınız zaman sızı direk olarak ilgili haberin web sitesine yönlendiriyor. Buda sızın koca web sayfasını ufak ekranda görüntülemenize sebep veriyor. İlk açılışta tüm sayfayı gösterdiği için habere zoom yapmak zorunda kalıyorsunuz. CNNTURK, Ensonhaber gibi birçok sitede bu oluyor. Sabah gibi sitelerde ise daha da sıkıcı olarak özet haberden sonra haberin tamamını okumak istediğinizde direk olarak tarayıcı acıyor.
    Iphone kullananlar bılırler, safarıde harıka bır ozellık vardı, bır web sayfasını actıgı zaman, okumak ıstedıgınız haberı yukardakı bır tusa basarak sadece o ufak ıphone ekranına sıgan bır makeleye donusturuyordu. Bu sekılde haber veya baska bır sey okumak cok daha kolay oluyordu. Butun web sıtesını goruntulemektense sız sadece yazıyı okuyabılıyordunuz.

    Iphone kullanmayanlar ıcın ne demek ıstedıgımı asagıdakı vıdeodan ızleyebılırsınız.



    Şimdi bu özelliği S4 telefonunuzda da haber okurken kullanabilirsiniz.

    Oncelıkle playstoredan feedly uygulamasını ındıreceksınız.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.devhd.feedly

    Bu uygulamayı ındırdıkten sonra bır hesap acacaksınız

    hesabı actıktan sonra ıse feedly uygulamasının ıcınden ıstedıgınız rss kaynaklarını arastıracaksınız.

    ornegın hurriyet yazarak hurrıyetın rss kaynagına ulasarak haberlerı okuyabılırsınız.

    Türkçe rss adeta sınırsız. Her sıtenın hemen hemen rss kaynagı var. Istemedıgınzı kadar kaynak sızı beklıyor.

    Sımdı ekleme yaptıktan sonra rss kaynaklarınız feedly uzerınden gosterılmeye baslanıcak. Feedly nın guzel bır ozellıgı bu rss kaynaklarından gelen haberlerı tıpkı flıpboard gıbı magazın seklınde gostermesı. Ancak malesefkı feedly'de yukarda bahsettıgım sıtelerden haber cekmek ıstedıgı zaman web sıtesıne yonlendırıp telefonda tam sayfa web sıtesı actırıyor.

    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/234850/9917dbc9-edf5-45c2-8ec9-8495a96f4f17.png

    Sımdı bu noktadan sonra telefonumuza greader pro kuruyoruz

    ucretlı bır uygulamadır hatırlatmak ısterım

    daha sonra ıse greader ayarlarından feedly hesabımızı aktıf edıyoruz

    bundan sonra feedly ıcerısınden hangı ıcerıgı ekledıysek greader ıcerısıne gelıyor

    greader dıger tum rss okuyucularının (test ettıklerım) aksıne tum haberlerı ıphone dakı gıbı basıt okuma metınlerıne donusturuyor

    bu sekılde sayısız haber kaynagından spordan tutun ekonomıye yada teknolojıden magazın haberlerıne kadar olan tum ıcerıgı basıt bır sekılde takıp edebılıyorsunuz hatta ve hatta ılgılı sıtelerın uygulamalarını bıle kullanmak zorunda kalmıyorsunuz. En guzelı tabı ıstemedıgınız kadar haberın bır arada farklı kaynaklardan olması

    GReader Pro’yu tek parmak hareketiyle de başlatmak istiyorsanız yapmanız gereken telefonunuza Swipe Home Button kurmak. Swipe home buton kurulumu ve özelliklerini içeren videoyu bu sayfadan programlar arasından bulabilirsiniz.

    Ayrıca Greader Pro’nun size haberleri okumasını isterseniz telefonunuza Svox uygulaması kurmanız gerekir.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.svox.classic

    Bu uygulamayı kurduktan sonra ise uygulamanın Türkçe TTS motoru olan Leyla’nın deneme sürümünü telefonunuza indirin.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.svox.classic.langpack.tur_tur_fem_trial

    Daha sonra ise telefonunuzda

    Ayarlar>Kontroller>Dil ve Giriş>Metinden sese seçenekleri bolumune gelerek SVOX Classic TTS’i seçin. Bundan sonra ise Greader Pro uygulamasında okumak istediğiniz haberin içinde yer alan Ses işaretine basarsanız haberin size Türkçe olarak sesli bir şekilde okunmasını sağlayabilirsiniz.




    Nova Launcher





    Android'in en başarılı Launcher'larından biri olan Nova Launcher'ı denemenizi tavsiye ederim.

    Google Play :https://play.google.com/store/apps/details?id=com.teslacoilsw.launcher&hl=tr





    Spotify İncelemesi, Artık Mp3 indirmeye Son


    SAMSUNG GALAXY S4 [ANA KONU] (İlk Sayfayı Okuyun!)


    Kaynak :http://www.techno-labs.com/inceleme-spotify-muzik-servisi/

    Servisi kısaca tanımlamak gerekirse internet üzerinden destek veren ve ücretsiz olarak sınırsız müzik dinlemenize olanak sağlayan bir servis diyebiliriz. 2006 yılından bu yana geliştirilmekte olan bu servis, kullanıcılarına 20 milyondan fazla şarkıyı ücretsiz oalrak dinleme imkanı sunuyor. Hem PC hem de mobil cihazlar için uygulaması bulunan Spotify’in PC uygulaması iTunes’a çok benziyor. Tabi ki uygulamanın en temel özelliği arama çubuğu sayesinde istediğiniz sanatçıyı, şarkıyı arayarak müzik dinleyebilmeniz. Uygulamayı sevdiren şey ise; kendinize özel playlistler hazırlayabiliyor, başkalarının oluşturduğu playlistlere göz atabiliyor ve servisin sizin zevkinize göre önerdiği müziklere göz atabiliyor oluşunuz.

    Uygulamaya bağlı olan profilinizle sevdiğiniz şarkıcıları takip ediyorsunuz. Bunun en önemli artısı, dinlediğiniz şarkıcıların yeni albümleri/single’ları geldiğinde hemencecik haberiniz oluyor. Bir diğer artısı ise takip ettiğiniz sanatçılar sayesinde uygulama sizin müzik zevkinize göre önerilerde bulunuyor. Keşfet butonu sayesinde, uygulama size “Daha önce Portishead dinlemişsin, al sana Lamb! Bunu da seversin!” diyor ve sizi o grubun albümlerine yönlendiriyor. Uygulamanın en çok kullandığım ve sevdiğim özelliği olan bu keşfet butonu müzik haznenizi geliştirmek, kulağınızın pasını yepyeni tınılarla silmek için birebir. Bu butonun tek bir eksi yönü var, o da bazen zaten halihazırda sizin takip listenizde olan şarkıcıları öneriyor olması.

    Özellikle çalışırken kullandığım bir diğer özellik ise radyo seçeneği. Keşfet servisine oldukça benzeyen bu uygulama şöyle çalışıyor; sevdiğiniz bir şarkıyı dinliyorken radyo tuşuna basıyorsunuz ve uygulama size o şarkıya benzer olan, sevebileceğiniz şarkıları peşi sıra gönderiyor. Gelen şarkılardan beğendikleriniz varsa bunları listenize atmak mümkün. Ayrıca “bu şarkıyı beğendim” tuşuna basarsanız radyo güncelleniyor ve isteklerinize göre şekillenmiş şarkılar size gönderiliyor.

    Uygulama içinde uygulama sanki inception! dediğim “uygulamalar” sekmesinde ise, aynı Chrome Eklentiler gibi çalışan bir servisle karşı karşıyayız. Spotify için geliştirilen uygulamaları gördüğümüz bu serviste çalan şarkının sözlerini size gösteren uygulamaları veya spesifik müzik türlerinde size önerilen yapan birçok işlevsel uygulamayı bulmak mümkün.

    Spotify’ın ücretsiz, unlimited ve premium olmak üzere üç farklı üyelik tipi bulunuyor. Ücretsiz olan üyelik sisteminde PC üzerinden sınırsız şarkı dinleyebiliyorsunuz. Ancak hem uygulama içerisindeki görsel reklamlar, hem de ortalamam 7-8 şarkı arasında çıkan sesli reklamları kapatamıyorsunuz. Ücretsiz olan üyelikte tabi ki mobil sürümler için kullanılan özellikleri de kullanamıyorsunuz. Eğer “Benim için reklam sorun değil, ben zaten sadece bilgisayarda dinliyorum” diyenlerdenseniz, ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

    Unlimited üyeliğin ücretsiz üyelikten tek farkı ise reklamlardan kurtuluyor oluşunuz. Ancak yine mobil özelliklerini kullanamıyorsunuz. Unlimited üyeliğin ücreti aylık 5TL olarak listelenmiş durumda.

    Premium üyelik, hem reklamlardan arındırıyor hem de başta offline mod olmak üzere mobil cihazlarınızla da Spotify kullanmanıza olanak sağlıyor. 10TL fiyatla satılan premium üyelik için eğer kredi kartı bilgilerinizi verirseniz, ilk ay ücretsiz olarak da faydalanabiliyorsunuz. Bu üyeliğin en büyük artısı şu; diyelim ki masaüstü bilgisayarınızda Spotify üzerinden müzik dinliyorsunuz. Herhangi bir şarkıyı/albümü telefonunuza atmak için sadece o şarkıyı işaretlemeniz yeterli oluyor. Telefonunuz wi-fi ile o an internete bağlıysa, seçtiğiniz şarkı offline mod için kaydediliyor ve internetinizin olmadığı her yerde bu şarkıları/albümleri dinleyebiliyorsunuz. Spotify Premium’um size sunduğu bir diğer güzellik ise telefonunuza indirdiğiniz şarkıların kalitelerini belirleyebilmek.

    Bu özellik sayesinde ofiste beğendiğim, telefonda da dinlemek istediğim bir şarkı/albüm olduğunda tek tıkla telefonuma atabilmiş oluyorum. Spotify’ı artısı eksisi ile toparlamak gerekirse, ülkemizde yeni açılan bir servis olduğu için kütüphanesini genişletmesi, ödeme seçeneklerini arttırması gerek. Ancak yurtdışı servislerinin ne kadar güzel işlediğini bildiğimden yakın zamanda aynı hizmet kalitesini bize de sunacağından şüphem yok.









    Özellikleri


    S4’ün ekranı sağlam mı? S3’ün Ekranı S4’ün ekranına karşı…


    Samsung bu üründe yine Gorilla Glass teknolojisini tercih etmiş. Ancak üçüncü nesil olan Gorilla Glass teknolojisi, bir önceki modele göre daha geliştirilmiş bir yapıya sahip. Özellikle çizilmelere ve düşmelere karşı S3’te kullanılan Gorilla Glass 2’ye oranla %40 daha fazla dayanıklılıkta olduğu iddia ediliyor.

    Amerikan cam üreticisi bir firma olan Corning’in ürettiği bu dayanıklı camlar, mobil cihazların yanında, laptoplar, taşınabilir medya oynatıcıları ve bazı televizyon ekranlarıda olmak üzere 900’ün üzerinde cihazda kullanılıyor. Corning tarafından ilk olarak CES 2013’ta tanıtılan bu teknoloji, üretici firmaya verilerine göre Galaxy S3’ten çizilmelere 3 kat, kırılmalara ise %50 daha dayanıklı bir yapıda.

    S3’ün geçtiğimiz bir yılda kullanımı boyunca yapılan en büyük şikayetlerin başında, Gorilla Glass ekranın çok kolay kırılması geliyordu. Özellikle arka ceplerde bile hafif oturuşta ekranın çatladığına dair forumlarda ve çevrede pek çok şikayet yapıldı. Kullandığımız S3 ekranımız da beton zemine çok kısa bir mesafeden düşme sonucunda kırıldı. Tamiri için ise 550TL gibi bir ücret istendi ve cihaz garantisi kullanıcı hatası olduğu için devre dışı kaldı. Kırılma durumlarında Samsung yetkili servisinde dahi onarım yaptırsanız garantiniz bozuluyor. iPhone için de durum farklı değil. Ekran tamirleri piyasada 400TL’den başlıyor. Pahalı bir cam olan Gorilla Glass’ın üçüncü neslinde %50 daha dayanıklı olduğu iddiasının doğruluğunu ise tabii ki zaman gösterecek, ancak şimdiden ufak da olsa bir fikir sahibi olmak isteyenler, aşağıdaki dayanıklılık videosuna göz atabilir.



    Galaxy S4’ün tek elle kullanımı
    Galaxy S4 her ne kadar 5 inç ekranı ile tek elle kullanım rahatlığı sağlasa da tabii ki 4 inç boyutundaki bir iPhone 5 ekranı kadar kullanım kolaylığı sağlamıyor. Yoğun kullanım sırasında iki elinizle kullanma ihtiyacı hissediyorsunuz. Tabii ki bu boyutta bir telefon için gayet normal, hatta yine 5 inç boyutundaki Xperia Z ile karşılaştırdığımızda, daha ince yapısı sayesinde daha rahat bir kullanım sunduğunu söyleyebiliriz.

    Kızılötesi alıcı

    En sağ kısımda ise merakla beklediğimiz bir özellik olan kızılötesi alıcı yer almış. Bu alıcı sayesinde telefonun beraberinde gelen programlardan WatchON ile evimizdeki elektronik cihazları herhangi bir WiFi desteği olmadan kontrol edebilmemiz, yani bir nevi kumanda olarak kullanmamız mümkün olacak. Özellikle kumanda çöplüğünün oluşabildiği durumlarda oldukça faydalı olabilecek bir uygulama.

    Arka kamera ve Flash

    Telefonun arka kısmında ise geliştirilmiş ve çözünürlüğü artılırmış 13 MP’lik kamera ve LED flash yer alıyor. Özellikle flaş performansı konusunda başarılı olan Galaxy serisi bu modelinde de flaş kalitesini konuşturmayı başarmış.



    Yine arka kısımdaki plastik kapağın alt sol kısmında ise cihaz mikrofunu yer alıyor. Mikrofunun arka tarafta olması tabi ses kalitesi açısından çok sağlıklı değil. HTC ONE’da yer alan yeni nesil Beats hoparlörün ön tarafta yer aldığı yerleştirme yapılabilirdi. Telefonun özellikle bir zemin üstünde yatık vaziyette durduğu durumlarda, zemin yapısına göre baskılanan, boğuk bir ses çıkabiliyor.

    Galaxy S4’ün bataryası

    Telefonun arka plastik kapağını açtığımız zaman ise ilk gözümüze çarpan geliştirilmiş 2600MAH batarya oluyor. Galaxy S3’ün 2100MAH modeline göre daha fazla pil ömrü sunan bu pil, yine çıkartılıp değiştirilebiliyor, bu da yedek batarya bulundurma ya da batarya performansı düştüğünde değiştirme imkanı sunuyor.

    Özellikle S4’teki yeni Full HD Amoled teknoljisinin bir önceki nesle göre daha az enerji tükettiğini göz önüne alır ve telefonun daha büyük bir pile sahip olduğunu düşünürsek, pil ömründe de bir önceki modele göre belirgin bir artış olmasını bekliyoruz ancak bunu telefonu daha uzun süre kullandığımızda gerçek değerler ile incelemeye eklemek istiyoruz.


    Pil’in üst kısmında ise yine standart olarak micro SD kart yuvası ile SIM kart girişi bulunmakta. Bu bölümde dikkatimizi çeken bir başka şey ise telefonun arka tarafındaki plastik kapağı açmak için tırnağınızın gireceği boşluğun Galaxy S3’teki gibi yukarda değil, sol tarafta yer alması oldu. Bu kapak Note 2’de de bu şekilde yer almıştı. Ayrıca kapağın eski modellere kıyasla tek hamleyle çok daha rahat takılabilecek bir şekilde dizayn edildiğini de fark ettik. Eski modellerde kapak takılsa bile tek hamlede tam yuvasına oturmayan bölümler olabiliyordu.



    Ekran Kalitesi


    Son dönem akıllı telefonlardaki furya gibi, Galaxy S4’te Full HD bir ekranla satışa sunuldu. Super AMOLED teknolojisine sahip ekranın, S3’te olduğu gibi pentile dizilimine sahip olması, akıllara pikselleşmeleri yine mi göreceğiz sorusunu getirse de, S4’ün sahip olduğu 1080p ekran çözünürlüğü ve 441ppi keskinlik sayesinde bu pikselleşmelerin önüne geçilmiş. Yani ekran S3 ile kıyaslanmayacak kadar kaliteli ve başarılı.

    Her ne kadar LCD ekranların pentile dizilimli ekranlara karşı avantajı olduğu iddia edilse de, Galaxy S4 ekran kalitesi açısından oldukça çok daha iyi bir performans gösteriyor. Hatta bugüne kadar piyasaya sürülen en iyi ekran denilebilir. Renklerin canlılığı, yazılardaki müthiş keskinlik ve netlik gerçekten harika. Samsung Super AMOLEDekranların 1080p çözünürlüğü destekleyecek çözünürlüğe, yapısı gereği hiçbir zaman ulaşamayacağını söyleyenlere karşı güzel bir cevap vermiş. 441 ppi insan gözünün maksimum algılayabileceği sınırlarda bir oran ile Apple’ın Retine Display inovasyonunu sıradan hale getiriyor.

    Telefonun ekranı gerçekten genel anlamıyla göz kamaştırıyor. iPhone 5’in PPI değeri 321, ancak S4’ün ekranı keskinlik açısından en iyisi değil! 441 PPI’lı S4’ün ekranı 468 PPI’lı HTC One’dan daha düşük keskinlikte.

    Tabii ki bu rakamlar arasındaki fark belirli bir noktadan sonra çıplak gözle ayırt edilemeyecek kadar yakın oluyor. Görüntü kalitesi, renk canlılığı ve kendi tecrübeniz son derece önemli.

    Galaxy S4 daha önceki modellerinde kullandığı Super AMOLED ekranı geliştirmiş ve üzerine bir çok şey katmış. Harika renk oranları, mükemmel kontrast, yüksek detaylar, kolay okunabilen keskin yazılar, renk zenginliği, çözünürlükle birleşen müthiş oyun oynanabilirlik deneyimi ve video kalitesi bu cihazı çok üst seviyelere taşımış. Elbette bu renklerin biraz fazla doygunlaştırıldığını bunun da işin tüketicileri çekmek için küçük bir parçası olduğunu belirtelim.


    S4′ün dokunmatik ekran performansı

    Galaxy S4’te bizi en çok şaşırtan noktalardan birisi dokunmatik performansı oldu. Senelerdir Apple kullanıcıları cihazlarının dokunmatik performansı diğer cihazlara göre savunurlar. Bu sebeple her zaman Apple’ın dokunmatik performansının dünyanın en iyisi olduğunu iddia edilir. Ancak Galaxy S4’ü incelemimizle beraber dikkatimizi ilk olarak cihazın geliştirilmiş dokunmatik performansı çekti.

    Özellikle dolma parmak ellere sahip biri bile hiç zorlanmadan 5 inç ekrana sığdırılmış Android klavyede kolayca ve hatasız yazılar yazabiliyor. iPhone da dahil olmak üzere bugüne kadar hiçbir cihazda bu kadar rahat yazı yazmak mümkün değildi. Gerçekten klavye performansı, uygulamalar ya da ana ekran performansı olarak S4, mükemmel bir artırılmış dokunmatik deneyimi sunuyor. Özellikle S3 ile karşılaştırdığımız zaman arada çok büyük fark olduğunu belirtmek isteriz.

    İşlemci meselesine açıklık getirelim: Türkiye’deki S4′te hangi işlemci var?

    Galaxy S4 dünya genelinde iki farklı işlemci modeli ile satılacak. Satışa çıkacak modellerden biri 8 Çekirdekli Exynos 5 Octa iken diğeri 4 çekirdekli Snapdragon 600 işlemciyi barındıracak. İşlemciler arasında ayırım yapabilmeniz için Exynos işlemciye GT-I9500, Snapdragon’lu işlemciye ise GT-I9505 kod adları verilmiş. Ülkemizde satışa sunulan ve benim incelediğim model ise 8 çekirdekli Exynos 5 modeli. Ayrıca bunlar dışında sadece Güney Korepazarında satılacak olan SHV-E300S modeli bir Exynos 5 işlemciside mevcut.

    Peki aralarındaki fark nedir?

    Öncelikle Samsung sadece Kore’de satılacak olan Exynos 5 işlemcisine biraz daha güç vererek 1.8GHZ hızında çalışmasını sağlamış. Ülkemizde satışta olan modelde ise 1.6 GHz kullanılmış. Diğer 4 çekirdekli modeli olan Snapdragon 600 ise 1.9GHz hızında çalışıyor.

    Güney Kore’de satılan modelle ilgili kesin test sonuçları olmamakla beraber yurt dışında diğer iki model arasında yapılan testlerde GT-I9500’ün oldukça başarılı puanlar aldığını görmekteyiz. Örnek olarak yapılan bir benchmark testinde Exynos 5 işlemci 28018 puan alırken Snapdragon sadece 23607 puan alabilmiş. Bu da iki işlemci arasında ciddi performans farkı olduğunu ortaya koyuyor.

    Güney Kore’de satılacak olan SHV model numaralı Exynos 5 işlemcisinin ise 1.8 GHz hızında çalışacağını düşünürsek muhtemelen ülkemizde satılacak olan modele göre biraz daha hızlı olacaktır. Bunun dışında Exynos işlemcinin Snapdragon’a göre diğer bir avantajı da ARM’nin ürettiği teknoloji sayesinde çok daha az güç tüketmesidir. Exynos 5’in PowerVR Sgx544MP3 tabanlı grafik birimi de yine aynı şekilde Snapdragon’a göre daha performanslı oyun deneyimi sunuyor.

    Daha önceden söylediğimiz gibi ülkemizde satışa sunulacak olan Exynos 5 işlemci 8 çekirdekli bir model. 4 çekirdeği ARM Cortex A15 mimarisine yer verip 1.6 Ghz hızında çalışabiliyor, diğer 4 çekirdek ise Cortex A7 yapısını kullanıp 1.2 GHz hızında gerektiği yerlerde devreye girecek şekilde çalışıyor. Yani burdan anladığımız 8 çekirdeğin tamamı aynı anda aktif değil. Eğer performans olarak zorlama veya düşük kullanım olursa çekirdeklerayrı ayrı devreye giriyor ve performans artırımı yada düşük enerji tüketimini sağlıyor. Örneğin Twitter gibi düşük enerji tüketen uygulamalar sırasında A7 yapısındaki çekirdekler aktif oluyor ancak 3D gibi işlemciyi zorlayacak bir oyun oynamaya başladığımız zaman ise görevi A15 yapısındaki çekirdekler devralıyor. Bu şekilde çalışma mantığının en büyük amacı enerji tasarrufu sağlanması.

    Samsung’un iki farklı yapıda işlemci çıkarmasının tek sebebi ise LTE desteği veren ülkelerde kendi Exynos 5 işlemcisini kullanmak istememesi. Bu patent hakları ile ilgili bir olay. Bu alanda patent haklarını elinde tutan Qualcomm şirketinin karşısına çıkmak yerine LTE desteğini tam anlamıyla geliştirene kadar Qualcomm’un ürettiği Snapdragon işlemcileri LTE’nin kullanıldığı ülkelerde tercih etmeye devam edecektir. Snapdragon 600 aynı zamanda 7 mayısta ülkemizde piyasaya çıkacak olan HTC One serisindede kullanılan bir işlemci. Ancak HTC 1.7GHz hızını tercih etmiş. Dolayısıyla Samsung Galaxy S4’ün yavaş diye nitelendirebileceğimiz versiyonu olan Snapdragon 600’le tüm test sonuçlarında HTC One’a karşı üstünlük sağlamış.

    2GB ram desteği Exynos 5 ile birlikte cihaza gerçekten harika bir akıcılık sağlamış. Geliştirilmiş TouchWiz arayüzünü her ne kadar çok başarılı bulmasak bile yinede sayfalar arası geçişlerde en ufak takılma yaşanmıyor. Telefonun orijinal tarayıcısı gerçekten çok hızlı, karmaşık sayfaları bile oldukça hızlı şekilde açabiliyor, en ufak takılma dahi yok, her şey adeta yağ gibi akıyor. Sayfalarda yazılara zoom yapıp çıkardığınız zaman bekleme süresi yok. Açıkçası Galaxy S3’teki takılmaların hiç biri bu cihazda yaşanmıyor.

    Oyun performansı

    Daha önceden belirttiğimiz gibi S4’te kullanılan Exynos 5’in PowerVR Sgx544MP3 tabanlı grafik birimi 3 boyutlu grafiklerde mükemmel akıcılık sağladığı için hiç lag yaşatmıyor. Yaptığım tüm testler oyun grafikleri açısından Galaxy S4’ün akıllı telefonlar arasında lider olduğunu gösteriyor. 3D mark testinden alınan 10200 puanda zaten gücünün bir ispatı. Genel cihaz sıramalarında ise oyun performansı açısından dünya ikincisi olarak gözüküyor. Galaxy S4 Antutu Benchmark ve Antutu 3D testlerinden de birinci çıkmayı başarmış. Daha detaylı test sonuçlarını canlı olarak Technopat.net adresinde yapacağımız video incelemesinde izleyebileceksiniz.


    Kilit ekranı

    Kilit Ekranı farklı bir ara yüz ile gelmiş. Bu ekranı geçmek için yeni tema üzerinden parmağınızı aşağıdan yukarı, soldan sağa veya sağdan sola oynatmanız yeterli. Bu hareketle kilit ekranı açılıyor. Parmağınızı yukarıdan aşağı doğru oynattığınız zaman ise çıkan pencereden kilit ekranındaki yazıları değiştirebiliyor yada tarih veya saat ekleyebiliyorsunuz. Bu özellik TouchWiz’in güzel yeniliklerinden bir daha olarak göze çarpıyor. Ayrıca yine ayarlardan yapacağınız değişikliklerle kilit ekranından direk olarak kameraya veya seçeceğiniz uygulamaya geçişi de sağlayabiliyorsunuz. Güvenlik kilidi koymak istediğiniz zaman ise şifre veya yüz taraması ile giriş opsiyonları tanınıyor.

    Uygulama yapısı

    S4 uygulama yapısı daha önceki model olan S3’le aynı. Ana ekran ve uygulama ekranı olarak ikiye ayrılan TouchWiz sayesinde ana ekranda widgetleri görüntüleyebiliyor, uygulama sayfasında ise klasörler oluşturarak uygulamalarınızı düzenleyebiliyorsunuz.

    TouchWiz’le ilgili en sık sorulan sorulardan biri de uygulama sayfasındayken nasıl klasör oluşturulacağı. Bunun için yapmanız gereken tek şey uygulama ekranında iken sol menü tuşuna basmak ve çıkan ekrandan klasör oluşturu seçmek. Klasör oluşturduktan sonra ise yine menü tuşuna basarak düzenleyi seçerek klasör içine yerleştirmek istediğiniz öğeleri düzenleyebilirsiniz.

    3G, NFC, LTE, S Beam, WiFi, HotSpot

    Telefon hemen hemen bildiğiniz tüm iletişim protokollerini destekliyor. Ülkemizde olmasa da LTE desteği mevcut ayrıca NFC ve S Beam gibi özelliklerle cihazlar arasında fotoğraf ve video gibi veri transferleri yapabiliyorsunuz. Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (5Ghz) bağlantıları mevcut. Cihazın ayrıca kablosuz sarj özelliği de var ve Samsung’un aparatıyla şarj edilebiliyor.

    Bunlar haricinde Wi-Fi hot spot özelliği ile cihazı modem olarak kullanabiliyor ve aynı anda 10 cihazın telefona bağlanarak internetinin paylaştırılmasını sağlayabiliyorsunuz. DLNA ve AllShare cast özellikleri ile de HD televizyonunuza kablosuz olarak görüntü aktarımı yapabiliyorsunuz.

    Hemen belirtmek isteriz ki test ettiğimiz DLNA bağlantısı ALL-Share Cast özelliğine göre daha yavaş hızlarda veri aktarımı yapıyor. Örneğin telefonunuzla çektiğiniz bir Full HD videoyu aktarmak için DLNA bağlantısı yavaş kalabiliyor ve aktarım sırasında kesintiler yaşayabiliyorsunuz. ALL-Share uygulaması ise daha stabil çalışmakta. All-Share uygulamasını kullanmak için ise bir Samsung televizyona ihtiyacınız yok. Piyasada 170TL civarında fiyatlara bulabileceğiniz Samsung AllShare cast Dongle kablosuz paylaşım ünitesi ile de herhangi bir görüntü kaynağına veri gönderebilirsiniz. Tek yapmanız gereken bu cihazı alıp HDMI bağlantısı ile televizyonunuza takmak.

    Uygulamalar ve hafıza: Kötü Süpriz

    İncelemesini yaptığımız telefonu ilk aldığımızda şaşırtıcı özelliklerinin yanında kötü bir sürprizle karşılaştık. S4’ün 16GB’lık versiyonun ve kutusundan ilk defa çıkardığımız halde cihazın boş alanı 8Gb olarak görünüyor ve yaklaşık 8GB’lık alanında kullanımda olduğu gösteriliyordu.

    Galaxy S4 beraberinde geldiği Android 4.2.2 ve TouchWiz yazılımı ile birlikte hazır halde gelen diğer yazılımların toplamı ile daha kullanıma başlamadan ciddi bir yer kaybına yol açmış. Aslında çok yer kaplayan bu orijinal Samsung uygulamalarının bir çoğunu kullanmadığımız halde maalesef silme gibi bir şansımız da yok.

    Bu durum sık oyun oynayan kullanıcılar için bir sorun yaratabilir. Müzik ve Fotoğraf gibi bir çok uygulama SD karta yüklenebilirken maalesef oyunların çoğu buna izin vermemektedir. Yoğun olarak oyun oynayan kullanıcıların geriye kalan tek şansı ise ya 32GB lık modeli beklemek ya da cihazlarına root yaparak gereksiz uygulamaları silmek. 8GB’lık alan maalesef S4’ün en zayıf halkası olarak görülebilir. Android de Samsung’un ek uygulamalarıyla resmen Windows’a dönmüş durumda.

    Ayrıca ilaveten cihazın ilk kurulumu sonrası kullanılan RAM miktarı da 1.16GB boyutunda! Bu da beraberinde gelen programların ciddi bir RAM tüketimi yaptğına işaret ediyor. Bu durumdan tabii ki root sonrası silme işlemleriyle kurtulabiliriz, ancak root yaptığımız zaman da bellek kazanmak için Samsung’un reklamını yaptığı yazılım özelliklerinden bazılarını silmemiz gerekecek.


    Gözle Takip ve Hareketler


    İlk açıklandığı zaman herkesin ilgisini çeken gözle takip olayını açıkçası biz de merakla bekliyorduk. Geleceğe yönelik teknolojilerin en önemlilerinden biri olarak sergilenen bu yenilik iş kullanıma geldiği zaman aslında o kadar pratik bir kullanım olanağı sunmuyor.

    Samsung bu teknolojiyi göz takibi olarak nitelendirse de aslında daha çok başın hareketlerini takip ediyor. Normalde telefon kamerası aracılığı ile sizin göz hareketlerinizi takip edecek ve uzun web sayfalarını okuduğunuz zamanlar elle temas olmadan, sizinle beraber sayfalarda aşağı ve yukarı doğru ilerleyecekti. Ancak kullanım sırasında bazı problemler oluşuyor. Sistem çalışmıyor değil ama beklediğimiz kadar iyi değil. Çalışma mantığı önce sizinle göz teması kurarak ekrana baktığınızı algılamak ve daha sonra baş hareketlerinize göre sayfalara yön vermek. Ancak maalesef çok stabil olmayan kullanım deneyimlerimizde, göz hareketlerini sürekli bir algılama çabası içinde olmasından dolayı tam anlamıyla istediğimiz kullanımı sağlayamadık.

    Birkaç başarılı boyun hareketiyle sayfayı aşağı indirmeyi başarsanız bile bir anda yeniden göz teması kurmaya çalışarak hareketlerinizi göremeyebiliyor. Öncelikle kamerayı kullandığınız için yeterli ışık lazım, gece loş ışıklardaki kullanımlarda gün ışığındaki kadar verim alamıyorsunuz. Her şeye rağmen alışma süreci ile beraber kullanılabilecek bir uygulama, özellikle ilerde gelecek update’lerle daha stabil çalışabilir. Tren ve otobüs seferleri gibi ayakta seyahat edeceğimiz alanlarda göz teması kullanarak web sayfalarında gezinmek faydalı olabilir; ancak günlük hayatta çok stabil olmayan bu sistem yerine herkes parmağını kullanarak sayfalar arası geçiş yapmayı tercih edecektir.

    Web sayfaları yukarı aşağı oynatmayı tabii ki kafa hareketleri ile yapabildiğiniz gibi aynı zamanda dokunmadan el hareketleri ile de yapabilirsiniz. Göz hareketleri ile kaydırmayı devre dışı bırakıp el ile kaydırmayı aktifleştirmek için ayarlardan Akıllı Kaydırma’ya basmamız gerekiyor. Ancak buradaki ince nokta, ayarlardaki bu özelliğin iki kere tıklanması gerektiği. İlk tıklamada göz işareti kaybolup yerine telefon işareti çıkıyor. İkinci tıklamada ise bu özellik tamamen devre dışı kalıyor. Sayfaları el ile yukarı ve aşağı indirmek için el hareketlerinizi yukardaki kameraya yakın bölgede yapmanız daha olumlu sonuçlar almanızı sağlıyor.

    Bu hareketler aslında günlük yaşamda çok sık kullanacağımız özellikler değil. Tabii ki bu kullanım oranı kişiden kişiye değişir ama bizim görüşümüz pratik uygulamalar olmalarından ziyade telefonu daha zenginleştiren ve rakiplerinin önünde yer almasını sağlamayı amaçlayan deneysel özellikler olduğu yönünde. Malum iPhone her dönem büyük beklentilere karşın yazılım alanında bile büyük yenilikler yapmadan, sadece stabiliteye önem veren ürünler çıkarır ve böyle bir devin karşısında başka bir işletim sistemi ile yer almanın en uygun yolu da sürekli güncellenen yeni özellikler olacaktır.



    Galaxy S4 sahip olduğu 9 sensör sayesinde tamamen sizin hareketlerinize odaklanarak çalışan bir telefon. İşte bu özelliklerinden biride “Smart Pause” özelliği. Telefonunuz yine kamerasından sizi takip ederek bir video izlerken, başınızı ekrandan çevirdiğiniz anda yaptığınız hareketleri algılar ve videoyu otomatik olarak durdurur. Daha sonra yüzünüzü tekrardan ekrana çevirdiğinizde kaldığı yerden devam eder. İşin güzel tarafı bu özelliğin Youtube gibi tüm video uygulamalarında çalışıyor olması. Ancak diğer tüm özelliklerde olduğu gibi yüzünüzü algılamak için kamerayı kullandığı için düşük ışıklı ortamlarda algılama sorunu yaşayabiliyor.



    Diğer hareket algılayıcı özellikler arasında ise resimler arasında temassız dolaşma, web sayfalarını kaydırarak gezme, ana ekrandaki widget’ları kaydırma, temassız arama kabulü ve hızlı bakış var. Bu ayarları aktife etmek ve denemek isterseniz Ayarlar>hareketler ve işaretler>temassız kontrol bölümüne girmeniz yeterli. Unutmayın Samsung bu hareketleri aktive etmeden önce nasıl kullanacağınızı size örneklerle gösteriyor. Tek yapmanız gereken en sağdaki kutuyu yeşil yapmadan önce sol taraftaki menüden ilgili özelliğinin anlatıldığı yazının üstüne gelip basmanız. Bundan sonra size bu özelliğin ne işe yaradığını ve nasıl kullanabileceğinizi gösteren tutorial başlıyor.

    Cihazda yer alan tüm özellikler tamamen kullanıcı ihtiyaçlarına göre değişen bir şey, mesela yolda sık televizyon seyreden ve görüntünün sürekli olarak durdurulmasını istemeyen bir kullanıcı, arada etrafa bakar ve videoyu izlemese de arkaplanda dinler, video devamlı durursa insan şaşırır.

    Ancak daha önce bahsettiğimiz gibi S4’te bu ayarları tek tıklama ile bildirim çubuğundan kapatmak çok kolay. Kullanışlı yanlarına bakarsak, arabada giderken bluetooth bağlantısıyla müzik dinlerken, cama asılı olan telefonda şarkı arası veya listeler arası geçişleri dokunmadan tek bir hareketle yapmak eminim ki yararlı olacaktır. Aynı şekilde gelen aramaları cevaplamak için sürekli yeşil çubuğu kenara çekmek zorunda kalmak, gerek Note2’de gerekse de S3’te takılmalara yol açabiliyordu, ancak artık el hareketleri ile cevaplama özelliğini kullanarak gelen aramaları kolay bir şekilde açmak mümkün.

    Uygulamalar

    WatchOn:


    Özellikle beklenene bir Galaxy S4 özelliği WatchOn’du. Eskiden akıllı telefonlarda olan bu özelliği daha sonradan neden kaldırdıklarını hep merak ediyorduk. Neyse ki artık Galaxy S4 beraberinde kızıl ötesi donanımı ile geliyor ve bu donanım size evinizde kızıl ötesi iletişim protokolü ile çalışan tüm cihazlarınızı kontrol etme fırsatı veriyor. Samsung All Share control gibi WiFi üzerinden, destekleyen cihazlarla daha evvel yapabildiğimiz kumanda kontrolünü artık hiçbir cihaza gerek kalmadan direk olarak S4 üzerinden yapabileceğiz.

    Sadece televizyonumuzu kontrol etmekle kalmayıp aynı zamanda program bilgilerini ve yayın akışlarınıda görüntülüyebiliriz. Şuan için bu özellik ülkemizde çalışmıyor, ancak yakın zamanda Dsmart ve Digitürk gibi platformlarda hem kumanda kontrolünü sağlayacak, hem de yayın akışını görüntüleyecek ayrı programlar çıkacaktır.

    WatchON programı da gelecek güncellemelerle daha işlevsel bir yapıya sahip olacaktır. Zaten mevcut WatchON programı, kurulumu sırasında Ülke seçenekleri arasında Türkiye henüz yok. Bunlar dışında ayrıca tanıtımda veya özelliklerde belirtilmese de, IR kodlarını öğrenme yeteneği sayesinde tüm kumandalarımızı tek bir programa tanıtabilecek ve evimizdeki tüm cihazları telefonumuzdan yönetebileceğiz.

    Şu an için WatchOn programı ile Harman Kardon, Digitürk ve Optoma GT750 projektörde yaptığımız denemelerde cihazlarla bağlantı kurduk; ancak tam fonksiyonel olarak çalıştırmayı başaramadık. Bunun dışında Play Store’dan yüklediğimiz Samsung ürünü olmayan ve basit bir arayüze sahip Touch Squid programı ile Harman Kardon anfimizi ve projektörümüzü full fonksiyonel olarak çalıştırmayı başardık. Digitürk ise program listesinde olmasına rağmen S4’e herhangi bir tepki vermedi. Ancak Touch Squid tüm kumanda fonksiyonlarının tek tek denenerek atanılması gereken bir yapıya sahip olduğu için başarılı bir program değil, bu sebeple Play Store üzerinden bundan sonra çıkacak diğer programların beklenmesinde fayda var.

    Group Play:

    Group Play kısaca birkaç Galaxy S4 telefonunun bir araya gelmesi ile aynı müzik veya video’nun tüm telefonlardan algılanarak Surround şeklinde çalınmasını sağlayan bir program. Yani siz telefonunuzda bir film seyrederken diğer üç arkadaşınızda da aynı telefondan var ise bunları da filme bağlantı yapıp sol, arka, ön şeklinde tanıtarak, gerçek zamanlı olacak şekilde dört telefonun da aynı sesi çalmasını sağlayabiliyorsunuz. Ne kadar kullanışlı olacağı tartışılacak bir uygulama.

    S Translator:

    Henüz Türkçe desteği olmayan bu uygulama farklı diller arasında çeviri yapmanızı sağlıyor. Özellikle yurt dışında basit cümlelerle kurulacak irtibatlarda faydalı olabilecek bir çeviri programı. Tek yapmanız gereken programa karşı sesli olarak konuşarak onun istediğiniz dile çeviri yapmasını beklemek, daha sonra çevirisi yapılan cümleyi arzu ederseniz çevrildiği dilde sesli olarak dinletebiliyorsunuz. Şu an için 10 dilde çeviri yapabiliyor. Tabi çeviri yaptığı cümleler çok karmaşık şeyler değil daha basit cümleler denendiği zaman başarılı oluyor. Daha evvel Google Translate kullanan kişiler bu programa daha aşina olacaklardır.

    S Health:

    En güzel S4 uygulaması! Bu program başlangıçtaki kurulum ekranında sizin yaşınızı, boyunuzu ve kilonuzu soruyor ve daha sonra ise verdiğiniz verilere göre yapmanız gereken egzersizler ve yakılması gereken kalori miktarını gösteriyor. Tüm veriler günlük ve sürekli olarak çizelge halinde size sunuluyor.


    Telefonun hareket algılayıcı sensörlerinin yardımı ile kaç adım attığınız hesaplanarak adım sayınız ve yaktığınız kaloride yine size günlük olarak gösteriliyor. Adımların sayılabilmesi için telefonun sürekli üzerinizde olması gerek, doğal olarak telefon uzağında iken attığınız adımlar sayılmaz.


    Ama Samsung bu noktada da boş durmayıp bize ek olarak S band bileklik, kalp atışı monitörü ve terazi gibi aksesuarları sunmuş. Henüz satışa çıkmayan bu aksesuarlar tamamen S Health ile entegre çalışarak sağlığınız hakkında bilgi topluyor. S Band bilekliği sürekli olarak üstünüzde olduğu için adımlarınız sayılıyor ve bu bilgiler direk olarak programa gönderilip sizin için düzenli bir izleme çizelgesi oluşturuluyor. Ayıca S Band uykunuz sırasında uyku verimliliğinizde ölçebiliyor. S Band aksesuarı yüzme için 10 metre derinliğe kadar suya da dayanıklı.

    S Health aynı zamanda gıda izleyici özelliği ile yemeklerinizin resimlerini çekip kalori miktarlarını manuel olarak girmenize ve bunları günlük yemek çizelgenize eklemenizi olanak veriyor. Daha sonradan geçmişe doğru baktığınızda her gün ne yemek yediğinizi ve kaç kalori aldığınızı yada o gün ne kadar egzersiz yaptığınızı görebiliyorsunuz. Eğer yediğiniz yemeğin kalorisini bilmiyor iseniz program içerisinden manuel olarak da arama yapabiliyorsunuz. Yaptığımız denemelerde sütlaç, pilav, kuru fasulye gibi yemeklerin kaç kalori olduğunu program hemen çıkarttı.

    Tanıtım sırasında yapılan açıklamaya göre yapılacak güncellemelerle beraber programa harici cihazlar yardımıyla kan şekeri ve tansiyon ölçme ve kayıt tutma özellikleride gelecek. S health gerçekten dijital sağlık alanında çok başarılı bir program olmaya aday, özellikle zayıflamak isteyenlerin veya sporcuların vazgeçilmezi olacağını tahmin ediyoruz ancak uzun vadede başarısını ölçmek gerekiyor.


    Kamera ve Fotoğraf Performansı:

    Galaxy S2, S3 ve Galaxy Note 2 ilk piyasya çıktığı dönemlerde, kamerası yazılım ve performans olarak köklü olmasa da çeşitli yeniliklerle gelmişti. Ancak Galaxy S4 ile beraber hem yazılım da, hem de donanımda çok bir çok yenilik gerçekleşti. Özellikle donanımsal olarak yapılan değişikle S4, 13 megapiksel bir kamera ile piyasaya sürüldü. Ancak hemen belirtelim ki 13 MP 4128×2096 boyutlarında resimler üretiyor ve bu boyut 4:3 oranına denk geliyor. Yani 16:9 resim çekmek isteyen kişilerin çözünürlüğü maalesef 9.6MP’e düşürmesi gerek. 2MP ön kamera ise bir önceki modele göre artırılmış megapiksel oranıyla dikkat çekiyor. Bu kamera özellikle gündüz çekimlerinde beklentilerimize göre oldukça kaliteli sonuçlar verdi.

    Telefon beraberinde bir çok yeni çekim modu ile geliyor. Yeni nesil Samsung Galaxy kameranın özellikleri telefona entegre edilmiş. Gece, Dram, Spor, Panoramik, Silgi, HDR, Hareketli fotoğraf, Sesli fotoğraf, En iyi yüz, En iyi fotoğraf, Güzel yüz ve Otomatik çekim gibi modlar mevcut.

    İlk olarak çok bilinen bir yanlışı düzeltmek gerek. Çok megapiksel iyi makine demek değildir. Önemli olan lens kalitesi ve çekim gücüdür. Çok iyi bir lense sahip olup kötü bir yazılımla kötü fotoğraf çeken cihazlar da vardır. Ancak belirtmek isteriz ki Galaxy S4 gerçekten harika bir sensöre sahip. Kameranın tek eksisi, ışığı otomatik modunda her zaman doğru açıdan yakalayamaması. Ancak ışığı yeterince aldığı zaman çektiği resimler oldukça net ve keskin. Zoom yaptığınız zaman bile görüntü kalitesi kaybolmuyor, işte zaten yüksek megapiksel burda devreye giriyor ve kaliteli bir lensle çekilmiş resimlere yakınlaştırma yaptığınız zaman, görüntü kaybı olmasını engelliyor. Gündüz çekimleri tek kelime ile harika, gece loş ışıkta, diğer yeterince ışık alamadığı ortamlarda ise noise oranı yüksek resimler çıkıyor. Gece de olsa ışığı doğru yerden almayı başarırsanız, çok güzel sonuçlar elde edebiliyorsunuz.

    Galaxy S3’ün 8 megapiksel kamerasına oranla büyük iyileştirmeler var. Sadece megapiksel büyüklüğü olarak değil, aynı zamanda fotoğraf kalitesi olarak da. Hızlı modu sayesinde 0.1333 saniyede bir çektiği resimler arasından en kalitesini seçebilen bir moda sahip. Kamera arayüzünü ilk açtığımızda dikkatimizi çeken şey, önceki modellerdeki yazılıma göre kamera ve fotoğraf tuşlarının ayrı ayrı yer alması ve aralarında geçiş yapmaya gerek kalmadan, direk olarak fotoğraf ya da video çekebilmesi oldu. Yine ekranın alt kısmındaki ok işaretine bastığınız zaman aralarında siyah beyaz da olmak üzere değişik modlarda çekim yapabiliyorsunuz.

    Dual Shot Camera özelliği sayesinde arkadaki kameradan çekim yaparken aynı anda ön kameradan kendi görüntünüzü de izleyebilirsiniz. Çektiğiniz bu görüntüleri de örnek olarak Whatsapp’dan arkadaş grubunuza göndermeniz mümkün. Tabi Whatsapp 16 MB boyutunun üzerinde videoları göndermemekte, bu yüzden size tavsiyemiz kısıtlamayı 56MB’a kadar çıkarabilen Whatsapp+ programını, telefonunuzdaki Whatsapp orijinal versiyonunun yerine kurmanızdır. Bu programla Whatsapp’ın uyguladığı bir çok kısıtlamayı kaldırabilirsiniz. Dual Camera özelliğini kullanarak çektiğiniz videoları sosyal ağlarda paylaşabilir veya sevdiklerinize gönderebilirsiniz.

    Kamera çekimleri tabii ki size profesyonel makine tecrübesi yaşatmıyor ancak Full HD çekim modu yeterince güzel video çekmenize olanak sağlıyor. Fotoğraf çekerken Makro modunda yapılan çekimlerde, görüntü bulanıklaşana kadar yeterince yakın mesafeye inebiliyorsunuz. Flaş performansı S3 ve Note2’de olduğu gibi oldukça iyi. LED flaş yeteri kadar geniş bir alanı aydınlatabiliyor.

    Daha önceden söylediğimiz gibi Galaxy S4 eski modellerdeki hantal kamera uygulamasının yerine Galaxy Camera’da yer alan harika çekim modları ile geliyor. 12 adet olan modlardan bazıları :

    Ses ve Çekim Modu: Çektiğiniz fotoğraflarda dokuz saniyeye kadar ortam yüklemesi yapabiliyorsunuz. Bir anı resimle ölümsüzleştirirken aynı anda kendi sesiniz veya ortam seslerini fotoğrafa yükleyebiliyorsunuz. Örnek olarak bir fuarda incelediğiniz bir ürünün resmini çekerken aynı anda notlarınızıda sesli olarak resme yükleyebilir ve daha sonra resmi incelerken sesli notlarınızı da dinleyebilirsiniz. Çekilen resimler ise sesli olarak maalesef sadece S4’te dinlenirken, başka cihazlarda ses özelliği çalışmıyor. Ayrıca ses kaydı fotoğraf çekimi hemen yapıldıktan sonra başlıyor. Galeride resimleriniz arasında dolaşırken sesli çektiğiniz fotoğrafa geldiğiniz zaman ses otomatik olarak çalmaya başlıyor.

    Dram Çekim: Hareket halinde bir kişinin yaptığı tüm hareketleri aynı kare içerisinde göstermesini sağlıyor. Yani bir kişi bir aynı kare içinde birden fazla kere görüntülenmiş oluyor.

    Silgi Çekim: Çektiğiniz resimlerden istemediğiniz kişileri ya da objeleri silebilmenizi sağlıyor.

    Hareketli Çekim: Cinemagram adındaki uygulamanın yaptıklarına benzer bir işlev görüyor. Bir fotoğraf çektikten sonra belirli bir alan seçip o alana animasyon verebiliyor ve animasyonun süresini belirleyebiliyorsunuz. İşleminiz bittikten sonra çalışmanızı Gif olarak kaydedip kullanabiliyorsunuz.

    Kameranın bizi hayal kırıklığına uğrattığı en büyük noktası ise lens açısının düşüklüğü oldu. Galaxy S3’e göre bile bu açı düşürülmüş. Bu arada bilmeyenler için söyleyelimi görüş açısı ile kast ettiğimiz, telefonunun kamerasını açıp belirli bir alana tuttuğunuz zaman ekranda gözüken toplam alandır. Bu alan maalesef S4’te daha dar bir açıya düşürülmüş. Oysa ki Galaxy serisi telefonlarda en sevdiğimiz özelliklerden bir tanesi lens açısının geniş olmasıydı.

    Sonuç olarak Kamera Performansı için gelmiş geçmiş en iyi kamera diyemeyiz ancak oldukça başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Kaliteli Lensi, yüksek megapiksel, çok çeşitli çekim modları, keskin ve canlı resimler ile harika gündüz performansını artı özellikler olarak gösterebiliriz.

    Otomatik çekim modunda ışığı tam yakalayamaması ve düşük lens açısı ise bizden aldığı eksi puanlar oldu. Bu arada Kamera’nın düşük ışık aldığı durumlarda, ayarlardan poz değeri artılarak çekim yapılabilir ancak bu da sabit tutmayı gerektiriyor.



    Batarya ömrü

    2600mAh bir pille gelen Galaxy S4 bir önceki model olan S3’e göre yüzde 20 daha fazla enerji depoluyor. S4 ekranı S3’e göre daha büyük olsa da, kullandığı yeni Super AMOLED teknolojisi sayesinde daha az enerji tüketimi yapıyor.

    Daha ayrıntılı pil istatistiklerini sizlere Technopat inceleme videosunda sunucağımızı belirtmiştik. Şu ana kadar yaptığımız denemelerde yaklaşık 10 saate yakın bir pil ömrü aldığımızı söyleyebiliriz. Yoğun kullanım ve 5 saat açık kalan ekran sonrasında pil değerinin yeterli olacağını düşünüyoruz. Yurt dışında yapılan testlerde 10 dakikalık bir pil kullanımında Galaxy S4’ün HTC One, Xperia Z, Nexus 4 ve Galaxy Note 2’ye göre fazla tüketim yaptığı tek alan oyunlar olarak ölçülmüş. Bu da yeni işlemcisinin etkisi ile gerçekleşmiş. Ancak şunu da belirtmeliyiz ki bu testlerde kullanılan modeller SnapDragon 600. Exynos 5 işlemcide daha farklı değerler verecektir. Bunlar çok detaylı ve farklı koşullarda yapılan ölçümlerde anlaşılan farklar.

    Galaxy S4 alınır mı? Fiyatı ve genel bakış

    Özellikle forumlarda dikkat ettiğimiz soru, insanların bir akıllı telefona ödemeye hazır oldukları tutar. Fiyatı şu an için 2000TL seviyelerinde olan Galaxy S4’ e geçmeye değip değemeyeceği sorusu sıkça soruluyor. Galaxy S4 bir önceki modeli olan S3’e göre gerçekten bir çok özellik içeriyor. Geliştirilmiş Full HD AMOLED ekran, 2GB ram, 8 çekirdekli Exynos 5 işlemci, 13 megapiksel çözünürlüğe ve kaliteli bir lense sahip kamera, 9 adet sensör, 2600 Mhz pil, infrared Portu, Android Jelly Bean 4.2.2. işletim sistemi gibi özelliklerle gerçekten de S3’ün çok ilerisinde bir cihaz.

    Bugüne kadar yapılmış en güçlü işlemciye sahip akıllı telefon. Tüm bu güçlü özelliklerinin yanında tonla yazılım seçeneğine sahip. Ancak belirttiğimiz gibi tümü rafine uygulamalar değil.

    Özellikle harekete duyarlı yapısı ile üst seviye bir cihaz. Oyun performansı yine üst düzeyde, ve sahip olduğu grafik işlemcisi sayesinde en detaylı oyunlarda bile en ufak bir takılma yaşamıyor. 130 Gram ağırlığı ile iPhone’dan daha ağır olmasına rağmen, polikarbonat yapısı sayesinde sanki çok daha daha hafifmiş gibi bir izlenim bırakıyor. Dizayn olarak da S3’e göre daha oturaklı, ele daha iyi yerleşen ve daha ince yapıda bir cihaz.

    Galaxy S4 ilk bakışta sizi büyüleyen bir ekrana sahip. Renkler canlı ve derin, önceki ekranlarında yer alan mavimsi beyaz sorunu ise giderilmiş. Geliştirilmiş Super AMOLED ekranı ile daha az enerji tüketimi yapıyor.

    S Health gibi kullanıcı dostu uygulamalara sahip. Her ne kadar S4’te var olan bazı yazılımsal özelliklerin S3’e de ilerde geleceği söylensede sensör farkları yüzünden bir çok özellik makaslanacaktır.

    Buraya kadar anlattıklarımız yeni bir model olduğu için S4’ü bir çok telefonun önüne geçiriyor. Ancak olumsuz bir kaç yönü de var.

    Samsung Galaxy S4 Eksiler:

    - Öncelikli olarak S3’te yer alan ve bir çok kişi için önemli olan dahili radyo kaldırılmış. Sebep olarakda insanların kullanım alışkanlıkları arasında fazla yer edinmemesi gösterilmiş. Oysa Apple senelerdir tüm baskılara rağmen radyo uygulamasının gerekli olmadığını söylediği zamanlarda Samsung tüm cihazlarında dahili radyoyu sunmuştu. Ayrıca internet üzerinden radyo dinlemenin kota sorunu nedeniyle bir çok kişi için de mümkün olmadığı bir gerçek. Samsung burada Türkiye gerçeklerini gözardı etmiş ve önemli bir kitleyi kaybetmiş.

    - Cihazın polikarbonat yapısıda plastik görünümlü olduğu için halen yoğun eleştirilere uğruyor. Her ne kadar yeni kasadaki hatlar daha inceltilmiş ve metal çerçeve ile daha güzel bir hava katılmış olsa da cam ve aliminyum yapılarıyla mevcut olan diğer iddalı modellerin yanında sönük kaldığı bir gerçek. Telefonu ilk bakışta S3’ten ayırmak o kadar kolay değil, dikkatli bakmak lazım.

    - Super AMOLED ekranların en büyük sorunu olan beyaz dengesi her ne kadar bu telefonda giderilmiş olsa dahi, halen diğer telefonların yanında tam bir beyaz dengesi kuramıyor. Özellikle iPhone 5 ekran karşılaştırma testlerinde iphone’un çok daha doğal ve keskin beyaz renk verdi, Galaxy S4’ün verdiği beyaz rengi ise daha soluktu. Tabii ki bu sadece beyaz rengi için geçerli. Diğer renklerde S4’ün çok bariz bir üstünlüğünü gördük.

    - Kasasına ve tasarıma dönecek olursak iki renk seçeneği çok zayıf, farklılaşmak için mecburen koruyucu kılıf satın almak zorundayız oysa pek çok rakip alır almaz canlı renk seçeneği sunmaya başladı.

    - Cihazın bize göre son olumsuz olarak nitelendirebileceği nokta ise kamerasının çok güzel resimler çekmesine rağmen düşük ışık ortamlarında, otomatik modda ışığı yeterince algılayamaması ve görüntü alanının S3 ve diğer modellere göre daha düşük olması. Tabi ışık algılama sorunu muhtemelen gelecekte yazılım güncellemeleri ile giderilse de, lens her zaman aynı kalacak.

    Tüm bu detaylardan sonra S3 kullanıcıları ihtiyaçlarına göre karar vermelidir. Bu senenin en önemli telefonu olmaya aday Galaxy S4’e geçmek için bu yazıdaki ayrıntıları iyi analiz etmeli ve neye ihtiyaçları olup neye olmadığına karar vermelidir.

    Sony Xperia Z, iPhone 5 ve 7 Mayısta gelecek olan HTC One düşünen kullanıcılar ise:

    - Çıkartılabilir pil

    - Piyasadaki en güçlü işlemci

    - IR portu (HTC One’da da bulunuyor)

    - En iyi oyun performansı

    - Harici depolama alanı

    - Güçlü Yazılım

    gibi özelliklere önem veriyor ve dizayn konusunu pas geçiyorlarsa hiç düşünmeden bu telefonu alabilirler.


    Tips and Tricks







    Sıkça Sorulan Sorular




    Ülke Kodu konusunda sıkıntı yaşayanlar için


    -Önce Sammobile ya da herhangi bir yerden orjinal TUR Ülke Kodlu FW'yi indiriyoruz.
    -ODIN ile bunu flashlıyoruz.
    -Telefon açıldıktan sonra arama yerine gelip *#272*IMEIKODUNUZ# yazıyoruz.
    -Çıkan ekranda TUR seçeneğini işaretleyip INSTALL diyoruz. UNUTMAYIN, BU TELEFONDA BULUNAN BÜTÜN VERİLERİ VE AYARLARI SİLECEKTİR.
    -Daha sonra KIES'i açın. Araçlar menüsü altında "Üretici yazılımı yükseltmesi veya başlatma durumuna getirme" seçeneğine tıklayın.
    -Açılan menüde Model bölümüne GT-I9500 yazın, onaylayın.
    -Şimdi sizden S/N kodunu isteyecek. Bunun için Telefonun bataryasını çıkartın.
    -Bataryanın altındaki (Telefonun kasasına yapıştırılmış.) barkodun altında S/N yazar, onu KIES'e yazın.
    -Tekrar onayladıktan sonra telefonu Download Mode'a almanız gerekecek. (Yani orta tuş ve ses kısmaya basarken telefonu açın.) Ekran gelince ses açma tuşuna bir kere basın ve telefonu bilgisayara USB ile bağlayın.
    -KIES en güncel yazılımı indirecek ve telefona kuracaktır.
    -Artık Türkiye güncellemelerini KIES'ten alabilirsiniz.



    Odinle Telefona Yazılım kurmak


    - Odin'i açıyoruz ve Re-Partition'un işaretli olmadığından emin oluyoruz.
    - PDA tuşuna basıp indirdiğimiz romu seçiyoruz.(.tar ya da .md5 uzantılı olanı)
    - Ses kısma(-), güç ve home tuşuna basılı tutarak telefonu Download moda alıyoruz.(Yaklaşık 10-15 saniye basılı tutmak lazım)
    - Telefonu PC'ye bağlıyoruz. Odin'de "ID:COM'un" altında sarı ışık yandığında "Start" tuşuna basıyoruz.

    Not: -Odin'de bende sarı ışık yanmamıştı, telefonu ilk önce Kies'ten PC'ye tanıtıp daha sonra Odin kullanınca sarı ışık yanmama sorununu hallettim.(Odin açılınca Kies kapalı olmalı)
    - Sorumluluk kurana aittir. (Viskozite arkadaşımıza teşekkürler)

    Flash Videoları İzleyemiyorum ?

    Android, JellyBean ile Flash desteğini kesti bu nedenle browser'dan flash'lı herhangi birşey izleyemiyorsunuz... Galaxy S4 ile alakalı değil olay.

    Bunu kısmen de olsa gidermek için yapmanız gereken (kısmen çünkü geçen yazdan beri güncelleme gelmiyor Flash Player'a) Playstore'dan Adobe AIR yüklemeniz ve burdan => Flash Player 11.1 for Android'in en güncel sürümünü indirip yüklemeniz.

    Stock Browser'da çalıştığı iddia ediliyor fakat bende çalışmadı sanki (settings ayarları gelmedi en azından)

    Fakat Maxhton Browser'da çalışıyor... (Google Playstore'dan indirilebilinir) (Xphoid Arkadaşımıza Teşekkürler)


    Smearing Sorunun Çözümü?

    "Smearing" dedikleri şey... (nedir derseniz Youtube da yeteri miktarda paylaşım var bulabilirsiniz)

    Bunun için Screen Adjuster programını indiriyoruz...

    Programı çalıştırdığımızda iki method öneriyorlar:

    1) Kırmızı - Yeşil - Mavi renk değerlerini "+5" yapıyoruz ve Adjuster'ı yukarda ki butondan çalıştırıyoruz.

    yada

    2) En altta ki Contrast'ı "-10" ile "-20" değerleri arasında birine getiriyoruz... ve Adjuster'ı çalıştırıyoruz...


    gözünüz handi ayarda daha rahat ederse kullanabilirsiniz...


    EN ÖNEMLİ AYRINTI: Adjuster On iken yeni bir apk install edemiyorsunuz... install etmek istediğiniz birşey olursa kapatın sonra gene açarsınız... (Xphoid Arkadaşımıza Teşekkürler)

    Arama sırasında bip sesi gelmesi?
    mevcut telefonla görüşme yaparken 1 dakika ararayla bibip diye ses geliyor ?

    Çözümü :
    rehber de sag altat menü tusuna bas arama ayarları uyarı menüsünde dakika uyarısı iptal et


    Android Sıkça Kullanılan Terimler




    Firmware: Telefon içerisindeki komple yazılım sistemidir. Yani Android. Marka ve modele göre farklı kodlamalar isimler alabilir. Bütün yazılımsal yapı firmware üzerine kurulur. Güncellemeler ve düzeltmeler asıl olarak firmware üzerine çıkar. Firmware için asıl kök yapı diyebiliriz.

    Rom: Kimileri firmware ile aynı kefeye koysa da aslında tam olarak onunla aynı değildir. Matematiksel olarak ifade etmek gerekirse Firmware > Rom'dur. Firmware için kök yapı demiştik, Rom için de bu kök yapıyı kullanıcılara göre özelleştiren ve onlara yönelik ek yazılım ve ayarlar içeren yazılım diyebiliriz. Google Android firmware i geliştirip samsung'a verdikten sonra, samsung da stock rom üretip bunu cihaza yükleyip piyasaya sunar.

    Stock Rom: yazılım üreticisi Google ın ürettiği firmware'in cihaz üreticileri tarafından kendi cihazlarına göre özelleştirilmiş hali.

    Custom Rom: üretici firmaların piyasaya sürdüğü stock romların, geliştirici kullanıcılar tarafından üzerinde performans ve görselliğe yönelik değişiklikler içeren modifiye edilmiş hali.

    Odex: apk dosyaları ilk çalıştırıldıktan sonra bazı bilgileri yanlarında bulunan odex uzantılı dosyalar içerisinde depolanırlar. böylece ikinci çalıştırılmalarında komple apk dosyası kullanılmak yerine bu odex dosyası kullanılarak daha hızlı erişim sağlanır. bu tip sisteme sahip olan romlara odexed rom denir. odexed romlar kaba tabirle sistem açılışında yavaş ancak uygulama açılışında hızlıdır diyebiliriz. her uygulama için çift dosya olduğundan düzenlenmeleri biraz daha zahmetlidir.

    Dodex: odex kelimesinin zıttı olarak tanımlanabilir. bu sistemde odex dosyası kullanılmaz. bunun yerine uygulamalar direkt apk dosyalarından çalıştırılırlar. kaba tabirle sistem açılışında hızlı ancak uygulamalarda biraz daha yavaştır diyebiliriz. düzenlenmeleri daha pratiktir.

    Root: sistem yazılımı üzerinde tam yetkiye sahip olma durumu.

    SuperUser(SU): asıl anlam olarak linux sistemlerde tüm dosya ve klasörlerde işlem yapmaya yetkili olan tek kullanıcı grubudur. android sistemlerde de aynıdır ancak genellikle kasdedilen cihazınızı root ettikten sonra menüye gelen uygulamadır. Bu uygulamayı görürseniz cihaz rootlu demektir. SU yetkisi isteyen ve izin verilen-verilmeyenlerin listesi bu uygulama içerisinde tutulur.

    SuperSU: SuperUser uygulamasının ICS ile birlikte çıkan yeni versiyonudur. daha gelişmiş özelliklere sahiptir.

    Kernel: donanımlar ile işletim sistemi arasındaki iletişimi sağlayan ve kontrol eden yapı.

    Wipe: kabaca silmek demektir. bu terimi gördüğünüz yerlerdeki işlemler sistemdeki ayar ve kullanıcı verilerini siler.

    wipe data/factory reset: recovery seçeneklerinden birisidir. uygulandığında SD card bölümü hariç herşey sıfırlanır.

    wipe cache partition: uygulandığında, kurulumlar esnasında oluşturulan geçici dosyaların temizlenmesini sağlar. kullanıcı verileri(rehber vs.) silinmez. bilgisayarınızda bulunan temp dosyasının temizlenmesi gibidir.

    Non-Wipe: sistem ayarları ve kullanıcı verileri üzerinde değişiklik yapmayan yazılımlardır.

    Recovery: kabaca kurtarma anlamına gelir.

    Download Mod: cihaza firmware yapısı içerisindeki dosyaları yüklemede kullanılan çalışma modudur.

    Recovery Mod: cihazı zor durumlarda kurtarmaya yarayan çalışma modudur. içerisinde birkaç sıfırlama seçeneği olduğu için bu isim verilmiştir.

    Custom Binary Counter (rom counter): orjinal olmayan firmware, custom rom ve kernel yüklemelerinin her birinde 1 artan sayaçtır. download moduna girildiğinde görebilirsiniz.

    Jig: download moduna tuş kombinasyonu ile girmeyen ve rom yükleme sayacını sıfırlamak için kullanılan minik usb aparatı.

    Brick: telefonun hiçbir şekilde açılmaması ve bilgisayar bağlantılarında tanınmaması durumudur. genellikle bootloader silindiğinde ortaya çıkar.

    Market: resmi ve gayri resmi olarak bulunan uygulama ve oyunların edinildiği kaynaktır.

    BLN: Açılımı Back Light Notification'dır. Normalde android cihazlarda bulunmayan bir özellik olan çağrı yada mesaj geldikten sonra uyarı görüntülenmemesi özelliğini ekleyen fonksiyondur.

    Deep Sleep: Telefonun batarya tasarrufu için uyku modundan kısa bir süre sonra derin uyku moduna geçmesidir. Kapatılabilecek birçok ünite bu esnada geçici olarak devre dışı bırakılır.

    Wipe Dalvik Cache: Sistem içerisinde bulunan uygulama artıklarını temizlemek için kullanılır. Rom yüklemelerinden sonra oluşacak açılış sorunlarında tavsiye edilir. CWM Recovery menüsünde bulunur.

    AOSP: Açılımı Android Open Source Project olan ve Android Açık Kaynak Projesi olarak çevrilebilen custom rom yapımcısı gruptur. Bu grubun yaptığı AOSP romlar saf android kaynak kodları kullanılarak sıfırdan oluşturulmuş romlardır. İçerisinde google uygulamaları(play store vb) bulunmaz. örnek olarak miui ve cyanogenmod gösterilebilirler.

    AOKP: Açılımı Android Open Kang Project olan ve AOSP grubuna alternatif olarak oluşturulmuş custom rom yapımcısı gruptur. Bu grubun yaptığı AOKP romlar saf android kaynak kodları kullanılarak sıfırdan oluşturulmuş romlardır. İçerisinde google uygulamaları(play store vb) bulunmaz.

    GAPPS: Açılımı Google Apps'tır. Başta AOSP olmak üzere bazı custom romlarda kullanım haklarında sıkıntı çıkmaması için google a ait olan ve açık kaynak kodu bulunmayan uygulamalar rom içerisinden çıkartılırlar. Kullanıcılar için eksiklik yarattığı düşünülerek sonradan eklenme imkanı sunulur. Bu paketin ismine kısaca GAPPS denilir. zip uzantılıdır ve CWM Recovery ile yüklenir.

    Tablet Mod: Galaxy Note modelinin hayatımıza girmesiyle tanıştığımız tablet mod terimi; cihazın dpi değerinin düşürülerek tabletlerde bulunan uygulama ve işletim sistemi özelliklerini telefonlarda kullanmamızı sağlan moddur. bildirim çubuğu, uygulama-menü görünümleri, ana ekran düzeni, sayfa geçişleri vs gibi özellikler tabletlerde olduğu gibi görünür ve kullanılır.

    Bootloader: Telefonunuzu açtıktan sonra kernel i uyandıran ve ona işletim sistemini başlatması emrini veren ufak programcık. Boot bölümünde yüklüdür. Boot kısmı zarar görürse bu program başlatılamayacak ve telefon hiçbir tepki veremeyecektir. Jtag uygulaması ve donanımları ile boot yüklemesi yapılması gerekir.

    Anabant(Baseband): Telefonda şebeke bağlantılarını kontrol eden ve düzenleyen işlemci ile bağlantılı olarak çalışan kendine ait bir çipi bulunan donanım parçası.

    Internal SD(sdcard): Telefonun içerisindeki bellek çipinde bulunan depolama alanı. Dosya yöneticisine girildiğinde sdcard olarak adlandırılır.

    External SD: Harici takılan hafıza kartınızın telefonda dosya yöneticisinden görünen ismidir.





    SAMSUNG GALAXY S4 [ANA KONU] (İlk Sayfayı Okuyun!)

    SAMSUNG GALAXY S4 [ANA KONU] (İlk Sayfayı Okuyun!)

    SAMSUNG GALAXY S4 [ANA KONU] (İlk Sayfayı Okuyun!)

    SAMSUNG GALAXY S4 [ANA KONU] (İlk Sayfayı Okuyun!)

    SAMSUNG GALAXY S4 [ANA KONU] (İlk Sayfayı Okuyun!)

    SAMSUNG GALAXY S4 [ANA KONU] (İlk Sayfayı Okuyun!)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Valla bu konunun devamlı müdavimlerine Allahtan sabır diliyorum o kadar farklı telefon konusunda takıldım hayatımda ilk defa burada görüyorum konu başlığındaki telefon hariç her telefona paragraflar yazılıyor , kıyaslamalar yapılıyor. Bunun istenmediğini farklı üyeler defalarca bildirdi ama hala devam ediliyor S4 sahibine ne faydası dokunacak Apple ' in , LG ' nin.

    Durum tam bir komedi, millet egosunu tatmin edeceğim diye iki gram bildiğini de dünyanın en önemli bilgileriymiş gibi yazacağım diye ne kadar çok çaba sarfediyor.
    Aynı fikirdeyim. Telefonum bozulsa bile yine 2. elden s4 almayı düşünüyorum. Fotoğraf ve video kalitesi iyi, Gps super, Ekran kalitesi süper, Ekran gövde oranı hala birçok telefondan iyi, telefon özellikleri iyi,bir çok üst segment telefonda bile olmayan sensörler mevcut(dahili termometre,barometre,nem ölçer), işlemci, ram abartmayanlar için gayet yeterli. Bir tek batarya sorunu var, o da bir şekilde yedek batarya filan hallediliyor.Bu durumda gidip te bu ayarda yeni bir telefona 2-3 bin lira vermek bana da pek anlamlı gelmiyor.
    arkadaşlar selam. huawei p30 lite ile aranızdan ayrılıyorum demek isterdim ama çocuk koltuğu almamız gerektiğinden s4 ten 1 sene daha ayrılamayacağım gibi duruyor :D

    Bende epey uğraştım s4 ile son durumu aktarayım dedim.

    şarjım 2 saat ya gidiyor ya gitmiyordu. sabah kalktığımda telefon kapalı oluyordu. bekleme yapmıyor, şarjı içiyordu. şarja bağlı hale gelmişti.

    Telefonu rootlamak istedim gereksiz uygulamaları şutlamak için ama çok fazla kripto parayla uğraşan biriyim. haybeye yatırımları kaptırmamak için telefonu riske sokmak istemedim. Rootsuz çözüm aradım ve buldum.

    Nette bununla ilgili videolar var. Root olmadan uygulamaları kaldırma diye aratın çıkıyor. Hangi programların gereksiz olduğunu gösteren bir site vardı.

    Diyeceksinizki; ee telefon nokia 3210 oldu diyeceksiniz ama hayır, ihtiyacım olanları kendim googleplayden seçiyorum.

    İşe yaradı mı ? evet. yatarken bırakıyorum ve sabaha % 1-3 arası azalmış oluyor. 8-10 saatte benim için iyi.

    Bataryayı deji aldım. Geldiği gibi farketti. bir de telefon gereksiz sömürü yapmayınca herşey yolunda.

    % 100 şarj ediyorum ve 36 saatte %5-10 a düşüyor 3 saatte ekran.

    yoğun kullanımda günü çok rahat çıkarıyor.

    Samsung internet browser ve betasını denedim ayrı ayrı. felaket içiyorlar şarjı. Alternatif browser arayışı içindeyim.

    ben memnunum şimdilik. artık seneye p40 lite almaya çalışırım.

    S4 ü alalı tam 6 sene olmuş. yedinci seneye giriyoruz beraber

    düzeltme : http://www.burakavci.com.tr/2015/08/samsung-galaxy-s4-i9500-gereksiz-uygulamalar.html
    https://www.youtube.com/watch?v=TSwBsw6MgiA
    https://seo-michael.co.uk/how-to-uninstall-packages-and-applications-with-adb/

    rootsuz kaldırma için bu kaynakları kullandım
  • Simdiden telefonu alacaklara hayırlı olsun..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focus1 -- 21 Nisan 2013; 14:33:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet şuan sadece söylenti bilgiler mevcut ama doğru ve kesin bilgiler gelince değişir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimi yerde snap 600 kullanıldığı ve amoled ekran kullanılmayacağı söylensede çok ihtimal vermiyorum
    Zaten diğer özellikleri aşağı yukarı belli, hatlarıda s2 gibi sert olmasını bekliyorum
  • bende aynen öyle bekliyorum ve s2 den geçmeye değecektir diye umut ediyorum s3 çok çok berbattı kim ne derse desin iphone un işine döndü oda seri takip edelim olayı
  • BU ALAN SATILIKTIR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Önder -- 4 Nisan 2013; 23:01:13 >
  • Tam bu konuyu açmak için girmiştim =) Sağlık olsun 2 hafta sonra burası yıkılır =)
  • telefon çıksın bi hocam eğer samsung bi çakallık yapıp s3 gibi değilde yakışır bi telefon yaparsa adına ilk taliplilerinden biriyim
  • Başlıkta kimseyi göremiyorum. Heyecan yok galiba
  • tanıtımdan sonra patlar hocam şuan herkes s3 - nexus - z ile ugraşıyor :)
  • galaxy s4 güzel makineye benziyor. s3 var bende. arka kapağı açtım one aga. kağıt mı bez mi. bin dolara telefon satıyosun o arka kapağı koymaya utanmıyorsun. bir iphonun kasasının zerafetine bak bide s3 ün şekilsizliğine. umarım s4 biraz ama biraz kardan kısarlar ve adam gibi bir kasa yaparlar. bu kore yapımı bide hyundai vardır. onunda kaportası kenarı falan plastiktir. aynı bu telefon gibi. nasıl android iosun, windows macin, ve galaxy de iphone un çakmasıysa bu korelilerde japonların çakması tam emin oldum buna. kalite estetik ve kendine saygı anlayışı sıfır. şimdi forumda, abi anama söv ama samsunga laf etme topluluğu bu mesajı sevmez ama bir s3 ve android kullanıcısı olarak diyeceğim bunların hepsi çöp. yan forumdada biri 15 tane rom denedim hala rehber 3 saniyede açılıyor diye ağlıyodu. okudukça gülüyorum. ne diyim allah ıslah etsin. ps. telefon hediye gelid. blackberry kullanıcısıydım. ööle oyundu romdu yoktu ama rehbere basınca şak açılıyodu. s3 ten sonra iphone un ekranı küçük geliyor. iphone 6 bekliyoz. herkese iyi forumlar.
  • arkadaşlar bence özellikleri böyle olacak:
    4.99'' Full hd süper amoled ekran,corning gorilla glass 3 cam
    polikarbonat arka kapak,aliminyum çerçeve
    exynos 5410 octa cpu,power vr sgx544MP3 gpu
    2gb lpddr3 ram
    13 mp kamera(samsung üretimi sensör)
    android 4.2.1 işletim sistemi
    2600 mAh batarya
  • Umarım kullanıcılarının beklentilerini karşılayacak performans ve tasarım ile karşımıza çıkar...
  • Samsung bu sefer hem kaliteyi hemde tasarımı adam etmeli s3 görünce gözüm kapalı s2 aldım s4 ude görünce öyle olsun isterim bir kullanıcı olarak özellik ise halen muallakta sır ettiler bu sefer zaten piyasa belli başlı şeyler var pekzor olmasa gerek tahmin etmek. Kamera olarak Sony gelecek s2 de Sony sonra fijustu kullandılar arada dünya kadar fark var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 inc bence çok abartılı boyut, eğer 5 inç olacağı kesinse note serisini ezmiş demektir samsung yani note serisinin bi anlamı kalmaz
  • bende çok büyük olmasından yana değilim. tasarım ile bu 5" olayını kibar göstere bilirler diye düşünüyorum bu boyutların üstüde artık telelefon felan değil başka bir şey oluyor otobüste ayakta iken büyük telefon kullanmak imkansız gibi

    ben burnu ile telefona dokunan adam gördüm güldüm valla kardeş yapacak bir şey yok aramam yapmam lazım dı dedi
  • Kimse S4 Beklemiyor heralde
  • Bende heyecanla bekliyorum ama ben telefonu geldiği gün almam. S3 ü aldığım zaman gibi, S4 ü de kasım-aralık gibi alırım. Daha makul oluyor ;)
  • Hayırlı olsun şimdiden. Plastik kral geliyor demişti biri. İnşallah öyle olmaz .
  • Hadi bakalım. Daha yeni S3 aldık birde.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.