Şimdi Ara

2013 SAMSUNG F9000 4K & F8500 & F8000 & F7000 3D LED TV MODELLERİ (118. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.758
Cevap
71
Favori
573.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 116117118119120
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Garanti sorunu yaşamamak için Sony mi, Arçelik mi, Vestel mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gümüş_süvari

F serisinde geçtiğimiz yıllardaki samsung ledlerde kronik hale gelen ışık sızması bulutlanma sorunları devam ediyor mu?ya da azaldı mı?bir ara samsung alanların sorunsuz panele denk gelmesi sayısalda 6 tutturmak kadar sevindiriciydi

Sorunun cevabını mesajının altında
    @wawax cevaplamış..

Bu kronik sorunları kalın panellerde çözemediler jilet kadar ince panellerde hiç çözemezler :)
  • TV'de 'ölü piksel' oyunu bozuldu - Erkan ÇELEBİ - Hürriyet

www.hurriyet.com.tr
    TV’de ’ölü piksel’ oyunu bozuldu
    http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/23622410.asp

http://forum.donanimhaber.com/m_77205591/f_//tm.htm

• Yusuf Miroğlu kullanıcısına yanıt
    az önce servisi aradım burada yazılanları anlattım 1 piksel olsa dahi değişim gerekiyormuş dedim. aldığım cevap çok komik sizinki piksel değil çok küçük birşey dedi. güler misin ağlar mısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wawax

az önce servisi aradım burada yazılanları anlattım 1 piksel olsa dahi değişim gerekiyormuş dedim. aldığım cevap çok komik sizinki piksel değil çok küçük birşey dedi. güler misin ağlar mısın.

sizinki ; canlı , yanık piksel denilen türden sanırım. ama farketmez , hakkınızı arayın , degişim vermeleri gerekli.
  • Arkadaşlar yeni televizyonlarınız hayırlı olsun. Bu TV lerde D-smart cam modül kullandınız mı? Kendi içerisindeki entegre uydunun performansını merak ediyorumda bir de modülle uyum konusunda sorun yaşayan arkadaşlar var mı bilgi verirseniz sevinirim.
  • brave5213 kullanıcısına yanıt
    nedense burada hala 1102 gözüküyor ...

http://www.samsung.com/tr/support/model/UE55F8000SLXTK-downloads#
  • quote:

Orijinalden alıntı: wawax

seveseve değiştirecekler ayak bacak yapma peşindeler
    samsung 444 e anlat durumu servisi şikayet et ilgilenirler muhakkak..
  • yusuftaner Y kullanıcısına yanıt
    samsung'un web sayfasi hep geriden geliyor. f serilerini daha yeni koydular diyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Erdinç Bey

Sorduğun konu aslında "genel"! iki yıl önce açılan "Samy deki malum sorunlar" başlığında bunlar çok tartışıldı! benim de özellikle teknik olarak
    açıkladığım bir sürü msg larım var,sen en iyisi oradan bunları bulup oku,ama netice yine değişmeyecek Hocam

Samy deki BBleding/Torch-light/Mura efekti/Homojenite bozukluğu v.s en fazla olan Markadır!
    F8x lerde yanen devam,ancak gördüğüm kadarıyla bu yıl oran biraz düştü ve buna iyileşme yinede denemezse bile bardağın dolu tarafına
    göre değerlendirmen gerekiyor

Samy bazı sebeblerden aşırı yüksek şiddetli led sistemi kullanmaktadır(eskiden de bunu CCFL tüplerde aynen böyle uyguluyordu!)

Takılma şimdi bu ayrıntılara ama ebat faktörü günümüzde bazı teknik durumları değiştirdi!

Örneğin maliyet faktörü sebebiyle 55lik panel ile 40lık panel farkını(matrix tipi ve seviyesi v.s)kapatmak veya 55lik de fazla maliyete girmeden
    düşük maliyetle üretim yaptıklaır için o bahsettiğin Contrast düşmesi yaşanmaktadır,normalde 55/60/65 lerde CR değeri düşer 1080lik panelde
    bu farkı minimize etmek içiden matrix örneğin 10-bit olmalıdır+CR değeri de yüksek olmalıdır,ama Samy ve LGE iki çakal üretici bunları paçal yapıp
    panelleri üretiyor

Ayrıca genel olarak 40 a kadar(40 dahil) kaliteli S_PVA Modül kullanmak maliyet açısından etkilemediği için bu ebata kadar sorun yok(Hi-End serilerinde)
    ama 46 sınırdır ve maliyet artıyor ve 55lik de ise daha da artıyor,bunu dünyada bir tek Sharp başarıyor ki zaten bu teknikde Sharp ait olup tüm Modül
    üreticileri;Samy ve LGD de dahil herkes bunun Lisansını kullanıyor Sharp tan alarak! sen işin bu kısmını da geç şimdi

Tasarım hatası zaten var ama paneller pazardaki talep durumuna göre üretildiği için,"mecburen" incecik olmak zorundadır,şimdi herifler 10/15cm
    kalınlığında panel üretseler,çok iyi olur bu tekniğe göre ama bu sefer de bu paneli hiç kimse almaz yaw
    Ortada bir eski/klasik veya modası geçmiş teknik var diğer yandan paneli yakışıklı yapıp Jilet gibi ince yapmak isteği var ama bunlar maalesef bu tekniğie
    göre birleşemiyor,çünkü bu hesap kısaca çok yalnış

Bunun çözümü var;ama bunu adı da = "maliyet" demektir! herifler zaten maliyeti dibe vurdurmak için kaliteyi yerlere sermişler ve sana daha önce de
    anlattığım üzere;2013 model panellerde Samy/LGE/Sony de kalite tam sefalet işin saçma ve tabiki kabul edilemeyecek kısmı ise fiyatlar aşırı yüksek!
    özellikle Samy de en yüksek seviye,çünkü Samy "ana" üreticidir ve en düşük maliyet bu çakallarda ama o da kendisine Sony yi referans almış ve ona göre fiyat
    belirliyor panellerin içini gördüm,içler acısı Samy ve Sony de,malzeme kalitesi dandik iki adet Çin Board ları ile bitmiş Board elemanları
    çok kötü ama çok da ucuz!
    Modül fiyatı bu yıl PSA sebebiyle iyice düşük ama satış rakamları ciddi olarak ters orantıda Hocam!

++

Black/Contrast/White-panel uniformty de;40 en iyi değeri sunuyor ama bu ebat da günümüzdee aşırı ufak! ama en güzel değerler burada çıkıyor
    hem Samy F8x de hem de Sony W9x larda;ancak Sony gerek motionhandling gerekse de panel hızı olarak Samy den çok daha iyi renk sistemi
    bu yıl ikisinde de oldukça iyi,burada ciddi bir fark yok ve Samy işi vivid/sature den biraz çıkartıp daha natural hale getirmiş! ancak input-LAG çok yüksek!
    Latency değeri yine aşırı yüksek ve 24fps de arteffect ve stutter sıkıntısı yapıyor! çünkü panel hız olarak esnek ve hızlı değil,Sony de ise her zaman olduğu
    üzere 24fps de en başarılı motion performansı vardır!

Senin bu 2.panel olarak alacak olman ama FILM ci olduğun için ben sana Sony W9x derim Samy yerine!
    ıvır-zıvır özellikle ise Hanım için çok önemliyse,o zaman Samy alırsın,ben genel olarak W9x ve F8x lerdeki 40 performansını çok beğendim ama 55likleri
    bana göre değil!46 larda idare eder ve yine Samy olabilir

Servis/Distribütör ve hizmet v.s olarak olaya bakarsan;Sony SE TR de eskiden beri en iyisi,ama Samy en kötüsüdür
    Ben TR de panel alımında bu faktörlere de bakıyorum,Avrupa/USA da sorun değil ama TR de bazı üreticiler adeta süründürüyor kullanıcılarını!
    Örneğin senin geçen gün söylediğin ES8000 panelin kırılan arka kapağının tam 3 aydır KORE den gelemesi gibi yaw bu heriflerin hiç parça stoğu
    yok gibidir ayrıca çok fazla servislere iş geldiği için bu da bir sorun teşkil ediyor ve panelden bir vida düşse "KORE den parça bekliyoruz" diye kazmalar
    ülen senelerdir bu herifler hep böyle,parça stoğu konusunda çok ciddi sorunlu ama diğer başlıktan da gördüğün gibi adamın Modülü 5 yıllık model olmasına
    rağmen 1 hafta sürmedi tmair ediliğ değişmesi v.s Belçika Ana Sony deposu bu konuda dünyanın en iyisi hemde 70 li yıllardan beri

Sen oradan ucuz yollu bir tane 40/F8x bulursan aynen bana yolla,şu andaki fiyatlar absürt pahalı yaw 2 kağıttan beş kuruş fazla etmez o panel!
    aslında Samy maiyetine göre bu rakam bile çok! ya 3.panel yaparım yada Damada veririm++

not;eMail attım diğer resimler ve konu için,oradan takip et veya diğer foruma bak onlar için

Selamlar
    CAN++

Albani Üstadım, o zaman 55" olarak ne tavsiye edersiniz? Sharp diyordunuz eskiden ama, sanırım sizin dediğiniz sharplar Türkiyeye gelmiyor, bir de 2103 model yazan 60-65" sharp quattron lar var onları da mı beğenmiyorsunuz? Yeni salonum ince 3.8 ve uzun 5..8, dolayısıyla projeksiyon kuramayacağım, bu yüzden büyük bir tv, en az 55" düşünüyorum. İsin açığı, bütçe sorunum da yok sayılır, almışken sorunsuz ve uzun soluklu olsun diyorum. PS4 de bağlayacağım sıkça, sony de olabilir... Bakın buraya yazarken bile kafam karıştı böyle düşünüp düşünüp sonunda samsung alıyorum telefon gibi :) Lütfen bir fikir verin...

• Takip.
  • Herkese merhaba,

Dün beylikdüzü Spotçular çarşısından pazarlıkla 55F7000 modelini 4.000 TL nakite satın aldık. Resmi Samsung garantili.
    Bugün kuruluma gelmişler ( bizimkiler anlamaz öyle bu tür teknolojiden vs. ) ama evde olmadığım için bir kaç konuda yardıma ihtiyacım var.

1 ) Kutudan 2 adet gözlük, bir adet kumanda ( klasik tuşlu değil ) çıkmış. Bu modelde 2 gözlük var biliyorum ama 2 kumanda olmalı diye aklımda kalmış ?

2 ) Binada merkezi uydu sistemi var. Salonda da bu merkezi uydu sistemine bağlı kablo prizi var. Kuruluma geldiklerinde uydu kablosu olmadığından
    takıp deneme yapamamışlar. Ben dışarıdan satın alıp denemek istedim. Uydu simgesi olan priz ile TV'deki Satellite ( Main yazan ) sokete taktım diğer ucunu.
    Kitapçıkca ayrıntılı anlatmasa da deneme yanılma yöntemi ile ayarlar menüsüne ulaştım ve orada da uydu ile ilgili ince ayarları yaparak deneme yapmama rağmen bir türlü görüntü alamadım.
    Habire sinyal zayıf ya da kablo takılı değil uyarısı vardı. Arama yaptırdığımda da kanalları bulamadı. Hemen tüm kombinasyonları ve ayarları kurcaladım.
    Acaba sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Yarın teknik servisi arayacağım ama gözden kaçırdığım ve aktifleştirmem gereken bir ayar mı vardı?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler

• Hayırlı olsun. Yalnız samsung türkiye olanlardan tek kumanda 4 gözlük çıkıyor. Samsung türkiye yi arayın seri numarasını kontrol ettirin eğer türkiye garantili ise aldığınız yere gidip diğer iki gözlüğü isteyin. Uydu için ise bağlantılarınız doğru başka bir uydu cihazında aynı kablo ve prizi deneyin bence kablo veya merkezi sistem bağlantınızda sorun olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Enola

Hayırlı olsun. Yalnız samsung türkiye olanlardan tek kumanda 4 gözlük çıkıyor. Samsung türkiye yi arayın seri numarasını kontrol ettirin eğer türkiye garantili ise aldığınız yere gidip diğer iki gözlüğü isteyin. Uydu için ise bağlantılarınız doğru başka bir uydu cihazında aynı kablo ve prizi deneyin bence kablo veya merkezi sistem bağlantınızda sorun olabilir.

Teşekkür ederim yanıtınız için. Yarın bina yönetimine soracağım uydu devreye alındı mı diye. F7000 modellerinde bazı yerlerde 2 gözlük ibaresi gördüm diye hatırlıyorum, 8000 modellerinde 4 gözlük yazıyordu genelde.
    Samsung Türkiye garantili olduğu söylenmişti ki Samsung genel merkezi arayıp kurulumu yaptırmıştık. Bir de onları arayıp tam bir teyit alacağım dediğiniz gibi.

Evde kullanılmayan bir uydu cihazı vardı. Bir de onunla deneme yapacağım.

Teşekkürler

• Almanya'nın tanınmış televizyon üreticilerinden LOEWE'nin iflas etmemek ve yeni bir başlangıç yapmak için yatırımcı aradığı bildirildi.

KORELİLERİN ELİNE DÜŞECEK MİLLET.
  • Arkadaşlar bu gün iki tane 3d mkv uzantılı film indirdim ama bir tanesini tv oynatamadı. Konuyla alakalı yaptığım araştırmada DTS desteği ile ilgili sıkıntı olduğunu yazmışlar ama oynatılan filmde ses DTS idi. Sebep ne olabilir acaba? Tv modeli 55f8000
  • Slm arkadaşlar bugün 55F8000 fiyatı araştırırken bunu buldum (SAMSUNG UE-55F8000 2 YIL GARANTİ ADINIZA FATURA =3476 tl link
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-televizyon-samsung-ue-55f8000-2-yil-garanti-adiniza-fatura-131311169/detay/
    esil elektronikmiş ankara ve bursada yerleri varmış ilandaki numarayı arayınca murat diye biri açtı telefonu bana fiyatı bayağı düşük geldi aradım sordum samsung servisi kurduğunu söyledi bu fiyat bana pek mantıklı gelmedi ama ürün 3 gün içinde adrese teslimmiş dedim ben ankaradayım elden alayım dedim,yada get yapın farkını vereyim yada kapıda ödeme gönderin dedim olmaz dedi sadece havale yoluyla ödemeyi alıyolarmış sanki biraz dolandırıcılık kokuyo gibi aman dikkat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan2541 -- 18 Temmuz 2013; 10:58:55 >

• ürünün kenarı siyah yan tarafı gümüş tarzı. dediğim gibi sen yanılıyorsun. Ben sözümün arkadasındayım dilediğin zaman gelip görebilirsin. şu anda serviste cihaz. cihazın ayakları evde.umarım yanlışının farkına varırsın.

• Dün 1104 güncellemesini yaptım televizyon gitmiş bir yığın app yüklemiş yahu kendi kendine çıldırdım. Ne ara 1105 geldi neyin peşinde bu firma anlamadım
  • 
Sayfa: önceki 116117118119120
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.